Sayfa 18/38 İlkİlk ... 8161718192028 ... SonSon
Arama sonucu : 300 madde; 137 - 144 arası.

Konu: SGK emekli maas vb sohbet....

Zeytinyagi ve sizma - sanirim 5lt 70lira demek ki lt si 14 lira normal bir bedel...

Emekli olunca artik misir ozu- kaola yag vs yemek lazim

Alıntı Originally Posted by ACIBİBER Yazıyı Oku
    4 yıldır ilk kez evin alış verişini ben yaptım hep hanım yapar zeytinyağı 7 tl salatalık 0,5 tl bakliyat türü ürünlerde 2 tl idi aklımda kalan rakamlar zeytin yağına 70 tl litre ödedim sızma olan.. riveria ucuz ama yarısı başka yağdır salatalık 5 tl 4 kg aldım, bakliyat iyi kalite 15 tl inanılmaz 55 tl pirizola ortalama 4 yılda on katı artış olmuş kasiyere ödemeyi yaparken 1 pakette enflasyon canavarı ekle kızım kaç para ise artık akşam onla yatacağım dedim bu insanlar 1500-2000 tl emekli maaşı ile nasıl geçiniyor kafayı ilk kez bugün yedim en az emekli maaşları taban 4,000 yada 5,000 tl olması lazım meğerse enflasyon 10 katı artmış ilk kez bugün öğrendim dünyanın en pahalı ülkesi olmuşuz bravo

Ahmetg Guest
     Alıntı Originally Posted by servetbey Yazıyı Oku
    Hersey cok guzel Ahmet Bey,

ancak bir de su durum var, sgk ya yapacaginiz itiraz lar da icerde bulunan parayi ATM den cektikten sonra itiraz hakkiniz da bitmis oluyor cok acip bir durum ama bu gibi durumlari defalarca dinledim. Simdi soyle diyelim sizin maasiniz hesaplaniyo ama sizde hesaplatiyorsunuz kendiniz yada bir yere- farkli oluyor diyelim. Siz bunu SGK ya itiraz edip sonucu alinana dek ATM den kendi paranizi cekmememiz lazim. Sonuc olarak siz eger hakli iseniz maasiniz duzeltiliyor, yada siz gene haklisiniz ama maasinizi cektiniz ise hakli bile olsaniz maas degeriniz degismiyor, cok degisik bisey ama bilginiz de olsun derim...

Geriye donuk olarak tarih guncellemesine bende pek inanamadim ama yasanan bir durum oldugu icin kabul lendim..

Bir de su kistas var bakin, siz sgk no almis ancak daha sonra calismaya baslamissiniz. british in olayinda ise once abd ye gidiyor sonra sgk ile ise basliyor (bu durumda askeri yada hamilelik donemi one gelir kuralini biliyoruz- bu ornekte prim odeme nin one geldigini gorduk)

Ben de bedelli yaptim, sadece 1hafta sgk baslangicimi one cekebilsem 1 sene ve 125gun prim kazanacagim ama olmuyor, sgk gunu once askerligi ise sonra yaptigim icin..

Saygilar
    bende bedelli askerlik yaptim Burdur da 3 hafta surdu

ama bunu emeklilige saydiramayiz diye biliyorum yanlissam lutfen duzeltin

Ahmetg Guest
    Su ibare de onemli - 2008 den once yurtdisi borclanma basvuru yapanlar icin nefis bir durumdur, bir arkadas anlatirdi da beni ilgilendirmedigi icin hic arastirma yapmamistim, simdi buldum bunu...

08/05/2008 tarihinden önce yurtdışı borçlanma başvurusunda bulunanlardan; borç tahakkuku ile ilgili işlemleri devam edenler, borç tahakkuku yapılmış olanlar ve tahakkuk ettirilen borçlarının tamamını ödemeyenler borçlarını günlüğü 3,5 Amerikan Doları üzerinden ödeyebilirler.

Bu borçlanmaların ödenmesinde süre şartı bulunmadığından 08/05/2008 tarihinden sonra yapılan ödemeler geçerli sayılır.
    evet ogunu cok iyi hatirliyorum

bir gun konsolosluga gittigimde bir kalabalik gordum ve sordum ne oluyor diye ve bana anlatmislardi

ama 2008 yilinda benim emeklilik hakim daha gelmemisti o yuzden bir sey yapamazdim

zaten 3,5 dolar dusuk degilki simdinin 12 lirasi falan yani cok cok ucuz degil

Ahmetg Guest
    Ben birde sunu soracagim, yurtdisi borclanmanin onune ve ardina 1 senelik donemi de yurtdisi borclanabilecegimiz bilgisi var. Bu mumkun mudur, odeme yapanlarda bu sekilde yapan varmi. Ve diyelim ki 2017yi odeyecegiz, 2018 icin bu deger ne olabilir (19 lira x 1.10) vs mi..............
    benim uc kurusluk beynimle dusundugum sudur

akli basinda hangi hukumet basa gecerse yurtdisindan borclanarak emeklilik olayini kaldirir atar

mesela beni maliye bakani yapsalar Sabah disimi fircalamadan ofise gider ilk yapacagim is bunu kaldirmak icin basbakanla konusmak olur o derece yani. O derece ulkeyi borca surukleyen butceyi mahveden bir sey bu

2012 senesinde Sabah gazetesinde okudugum bir yazi yuzunden aninda ayni gun SGK ya yurtdisindan borclanmak icin basvurdum

Haberde Tayyip Erdogan in onune yasa tasarisi imza icin konmus deniyordu bu yasa tasarisi yurtdisindan borclanarak emekli olmayi kaldiriyordu

Neden?

Cunku devlet cok buyuk zarara ugruyormus ve dunyanin baska hicbir ulkesinde boyle bir sey yokmus

sunu demek istiyorum

olabildigince cabuk bu hakkiniza basvurun geciktirmeyin bunu kaldirirlar. IQ su 10 olan bir insan bile bu kanunun ne kadar sacma ve ne kadar zarar verici oldugunu bilir

Herkesin calistigi ulkeden emekli olmasi gerekir. Eger olamiyorsa o zaman tamam ama Avrupadan milyonlarca insan buna basvuruyor halbuki 67 yasina kadar bekleyip Almanyadan emekli olmalari gerekiyor.

Ahmetg Guest
     Alıntı Originally Posted by ACIBİBER Yazıyı Oku
    4 yıldır ilk kez evin alış verişini ben yaptım hep hanım yapar zeytinyağı 7 tl salatalık 0,5 tl bakliyat türü ürünlerde 2 tl idi aklımda kalan rakamlar zeytin yağına 70 tl litre ödedim sızma olan.. riveria ucuz ama yarısı başka yağdır salatalık 5 tl 4 kg aldım, bakliyat iyi kalite 15 tl inanılmaz 55 tl pirizola ortalama 4 yılda on katı artış olmuş kasiyere ödemeyi yaparken 1 pakette enflasyon canavarı ekle kızım kaç para ise artık akşam onla yatacağım dedim bu insanlar 1500-2000 tl emekli maaşı ile nasıl geçiniyor kafayı ilk kez bugün yedim en az emekli maaşları taban 4,000 yada 5,000 tl olması lazım meğerse enflasyon 10 katı artmış ilk kez bugün öğrendim dünyanın en pahalı ülkesi olmuşuz bravo
    Benim gorusum biraz farkli evet TUrkiye pahali bir ulke ama bir de su var

ben 24 yildir ABD den TR ye tatil icin geliyorum. dediklerim biraz sacma gelebilir ama TR de dolarin degeri komik derecede dusuk. Eskiden 1 dolara neler neler alabilirken simdi aynisini 5 dolara alamiyoruz. Yani dolar cinsinden 5 kat pahalanmis Turkiye. Ama bizim ABD deki maasimiz o kadar artmadi hatta %10 belki

Peki bu nasil oluyor?

TR ye ISID yoluyla Alamanci yoluyla kacak olarak Rezza Saraf gibi bir suru adamin getirdigi dolarlar iran dan irak tan Dubai den cok ama cok cok fazla dolar giriyor. Turkiyede dovizin degerini bu kadar asiri dusuk tutmasini saglayan sebepler bunlar

2000 yilina kadar dolarin bir degeri vardi TR de. Ama sonra ne oldu nasil oldu belki Reza Sarraf sayesinde, dolar TR deki TL enflasyonuna hep yenildi. Yani demem o ki Turkiye cok pahali bir ulke evet ama bizim gibi dolar kazanana bile cok pahali.

Klasik bir laf vardir TR de sebze meyve ucuz diye. Valla bunu soyledigime ben bile inanamiyorum ama ABD de bir cok meyve sebze Istanbulda devamli gittigim Carrefour la ya ayni yada daha ucuz. Inanilmaz bir olay bu

Cunku TR de iscilik komik derecede dusuk manyak vergi kaciriyorlar bir de denetim yok yani kimyasal maddemi kullanilmis suni gubremi kullanilmis kimse bakmiyor ama ona ragmen ABD de sebze meyve TR ye gore daha ucuz. Alkollu ickiler zeytinyagi ve et konusuna hic girmiyorum ABD de kat be kat ucuz

Bizler icin su anda 18.96 tl/gun
    ama

Alıntı Originally Posted by Ahmetg Yazıyı Oku

zaten 3,5 dolar dusuk degilki simdinin 12 lirasi falan yani cok cok ucuz degil
    Son düzenleme : servetbey; 28-03-2017 saat: 09:32.

Zorunlu GSS ye karsilik olarak bu borclanmanin kaldirilmasina katilabilirim.. Ancak sunu dusunun, bizler yurt disinda calisiyor ve emekli zamanimiz gelince de emekli olmayi amacliyoruz. Yurtdisi calisan kisilerin o ulkeye odedikleri prim i ulkemize aktarip, Turkiye de emekli olmalari saglanabilir, her iki tarafta emekli olmasi da sacma - yani uygun bir ayarlama yapilmalidir..

benim uc kurusluk beynimle dusundugum sudur

akli basinda hangi hukumet basa gecerse yurtdisindan borclanarak emeklilik olayini kaldirir atar

Turkiye pahali evet bize bile pahali, ben Arabistan da calisiyorum, izne gittigimde harcadigim parayi yerine koymam bir sonraki izin donemine kadar gerceklesebiliyor, inanin izne gelmeye cekiniyorum sirf para gidecek diye, belki burada hic para harcamadigimiz dan da bu oluyor..

Ulkede calisip, orada harcayabilenlere gipta etmemek elde degil, belki de TR de kazanip, harcamanin bu denli dogalligina inanmis insanlarimiz, nasil benzin fiyatinin 5 lira olmasi gerektigini kabul ettikleri gibi, diger herseyinde normal oldugu olusmus kafalarda..

KUR yaklasik 1 riyal = 1 tl = 0.2666 usd

Hos suudi de pahali, dun gece yaptigim alisveristen ornek, ucgen minik peynirli borek 1 riyal, biraz buyuk krovasan 2 riyal, 1lt lik dimes seftali suyu 7.5 riyal ve 250gr kaanlar hellim peynir tam 14.5 riyal (kilo 58lira mi oldu- uff be)

Klasik bir laf vardir TR de sebze meyve ucuz diye. Valla bunu soyledigime ben bile inanamiyorum ama ABD de bir cok meyve sebze Istanbulda devamli gittigim Carrefour la ya ayni yada daha ucuz. Inanilmaz bir olay bu

Cunku TR de iscilik komik derecede dusuk manyak vergi kaciriyorlar bir de denetim yok yani kimyasal maddemi kullanilmis suni gubremi kullanilmis kimse bakmiyor ama ona ragmen ABD de sebze meyve TR ye gore daha ucuz. Alkollu ickiler zeytinyagi ve et konusuna hic girmiyorum ABD de kat be kat ucuz

Sayfa 18/38 İlkİlk ... 8161718192028 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •