Benim gorusum biraz farkli evet TUrkiye pahali bir ulke ama bir de su var
ben 24 yildir ABD den TR ye tatil icin geliyorum. dediklerim biraz sacma gelebilir ama TR de dolarin degeri komik derecede dusuk. Eskiden 1 dolara neler neler alabilirken simdi aynisini 5 dolara alamiyoruz. Yani dolar cinsinden 5 kat pahalanmis Turkiye. Ama bizim ABD deki maasimiz o kadar artmadi hatta %10 belki
Peki bu nasil oluyor?
TR ye ISID yoluyla Alamanci yoluyla kacak olarak Rezza Saraf gibi bir suru adamin getirdigi dolarlar iran dan irak tan Dubai den cok ama cok cok fazla dolar giriyor. Turkiyede dovizin degerini bu kadar asiri dusuk tutmasini saglayan sebepler bunlar
2000 yilina kadar dolarin bir degeri vardi TR de. Ama sonra ne oldu nasil oldu belki Reza Sarraf sayesinde, dolar TR deki TL enflasyonuna hep yenildi. Yani demem o ki Turkiye cok pahali bir ulke evet ama bizim gibi dolar kazanana bile cok pahali.
Klasik bir laf vardir TR de sebze meyve ucuz diye. Valla bunu soyledigime ben bile inanamiyorum ama ABD de bir cok meyve sebze Istanbulda devamli gittigim Carrefour la ya ayni yada daha ucuz. Inanilmaz bir olay bu
Cunku TR de iscilik komik derecede dusuk manyak vergi kaciriyorlar bir de denetim yok yani kimyasal maddemi kullanilmis suni gubremi kullanilmis kimse bakmiyor ama ona ragmen ABD de sebze meyve TR ye gore daha ucuz. Alkollu ickiler zeytinyagi ve et konusuna hic girmiyorum ABD de kat be kat ucuz

bu insanlar 1500-2000 tl emekli maaşı ile nasıl geçiniyor kafayı ilk kez bugün yedim en az emekli maaşları taban 4,000 yada 5,000 tl olması lazım meğerse enflasyon 10 katı artmış ilk kez bugün öğrendim dünyanın en pahalı ülkesi olmuşuz bravo 
Alıntı yaparak yanıtla

Yer İmleri