Sayfa 17/38 İlkİlk ... 7151617181927 ... SonSon
Arama sonucu : 300 madde; 129 - 136 arası.

Konu: SGK emekli maas vb sohbet....

Alıntı Originally Posted by ACIBİBER Yazıyı Oku
    bu zam yılda 2 kez mi yapılıyor ocak ve temmuzda mı ?
    Asgari ucret zammi 2017 icin tek bir kez yapildi ancak nisan 16 sonuclarina gore odul maksatli olarak ikinci bir zam olabilir dusuncesi ile biriken gunlerimi izne geldigimde odemek isterim (yuksek zam gelmez ama nedense bu vatandas hemen devletine odeme yapmayi seviyor)

Hersey cok guzel Ahmet Bey,

ancak bir de su durum var, sgk ya yapacaginiz itiraz lar da icerde bulunan parayi ATM den cektikten sonra itiraz hakkiniz da bitmis oluyor cok acip bir durum ama bu gibi durumlari defalarca dinledim. Simdi soyle diyelim sizin maasiniz hesaplaniyo ama sizde hesaplatiyorsunuz kendiniz yada bir yere- farkli oluyor diyelim. Siz bunu SGK ya itiraz edip sonucu alinana dek ATM den kendi paranizi cekmememiz lazim. Sonuc olarak siz eger hakli iseniz maasiniz duzeltiliyor, yada siz gene haklisiniz ama maasinizi cektiniz ise hakli bile olsaniz maas degeriniz degismiyor, cok degisik bisey ama bilginiz de olsun derim...

Geriye donuk olarak tarih guncellemesine bende pek inanamadim ama yasanan bir durum oldugu icin kabul lendim..

Bir de su kistas var bakin, siz sgk no almis ancak daha sonra calismaya baslamissiniz. british in olayinda ise once abd ye gidiyor sonra sgk ile ise basliyor (bu durumda askeri yada hamilelik donemi one gelir kuralini biliyoruz- bu ornekte prim odeme nin one geldigini gorduk)

Ben de bedelli yaptim, sadece 1hafta sgk baslangicimi one cekebilsem 1 sene ve 125gun prim kazanacagim ama olmuyor, sgk gunu once askerligi ise sonra yaptigim icin..

Saygilar

Alıntı Originally Posted by Ahmetg Yazıyı Oku
    British arkadasim

Ben hala su geriye donuk gunlerin geri gitmesine kafam takildi
    Benim yasadigim ulke ABD ve SGK ile anlasma yok
    1987 ilk giris 1969 dogum 1993 te ABD de ilk calismaya baslama oldu. TR de 300 gun calistim ABD den 5000 gun borclandim
    SGK unkapanina kac defa email attim borclanma neden 1987 de baslamiyor da 1993 te diye ama onlar yurtdisinda ne zaman basladiysan borclanma o zaman baslar dediler
    Baktim email ile laf anlatamadim yurudum gittim Unkapani SGK ya hemde 2 kere. Neredeyse dayak yiyordum. Adamlarin dedigi dedik.
    Yani benim borclanmam 93 te basladi 2006 da bitti. Oysaki 1987 den baslatabilseydim emekli maasim daha yuksek olurdu.
    Siz nasil geriye aldirdiniz bu baslangic gununu?

Su ibare de onemli - 2008 den once yurtdisi borclanma basvuru yapanlar icin nefis bir durumdur, bir arkadas anlatirdi da beni ilgilendirmedigi icin hic arastirma yapmamistim, simdi buldum bunu...

08/05/2008 tarihinden önce yurtdışı borçlanma başvurusunda bulunanlardan; borç tahakkuku ile ilgili işlemleri devam edenler, borç tahakkuku yapılmış olanlar ve tahakkuk ettirilen borçlarının tamamını ödemeyenler borçlarını günlüğü 3,5 Amerikan Doları üzerinden ödeyebilirler.

Bu borçlanmaların ödenmesinde süre şartı bulunmadığından 08/05/2008 tarihinden sonra yapılan ödemeler geçerli sayılır.

Ben birde sunu soracagim, yurtdisi borclanmanin onune ve ardina 1 senelik donemi de yurtdisi borclanabilecegimiz bilgisi var. Bu mumkun mudur, odeme yapanlarda bu sekilde yapan varmi. Ve diyelim ki 2017yi odeyecegiz, 2018 icin bu deger ne olabilir (19 lira x 1.10) vs mi..............

Buradaki olay sanirim 25 sene hizmeti dolmayan kisilerin daha erken bunu tamamlayabilmeleri amacli.. Diyelim ki toplam 23 senelik (2023 teyiz, sigorta baslangici da 2000 yili olsun) hizmet suremiz var 3 sene de yurt disi borclanma yapinca; 2000-3 diyoruz ve 1997 yili sigorta baslangici oluyor; bune 25 yil ekliyoruz 2022 yili cikiyor, boylece 25 yili tamamlamis, emeklilik icin hizmet yilini elde etmis oluyoruz..

Alıntı Originally Posted by british Yazıyı Oku
    Birden fazla yurtdışı hizmet borçlanması yapılması durumunda da sigortalılık süresi başlangıcı borcun en son ödendiği tarihten borçlanılan toplam gün sayısı kadar geriye götürülerek belirlenir.

Yeni calismaya baslayanlari odullendirme amacli mi acaba, para bizim maasimizdan kesildigi halde cezalandirilma durumu ile neden karsilasiyoruz...

Alıntı Originally Posted by pronto Yazıyı Oku
    Dunya uzerinde calistikca ve prim odedikce emekli maasi dusen tek ulke bizim ulkemizdir.

LG-H818 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.

7.  Alıntı Originally Posted by servetbey Yazıyı Oku
    Buradaki olay sanirim 25 sene hizmeti dolmayan kisilerin daha erken bunu tamamlayabilmeleri amacli.. Diyelim ki toplam 23 senelik (2023 teyiz, sigorta baslangici da 2000 yili olsun) hizmet suremiz var 3 sene de yurt disi borclanma yapinca; 2000-3 diyoruz ve 1997 yili sigorta baslangici oluyor; bune 25 yil ekliyoruz 2022 yili cikiyor, boylece 25 yili tamamlamis, emeklilik icin hizmet yilini elde etmis oluyoruz..
    Aynen.

Bi de , eski yılların (2000 öncesi vs) maaş hesaplamasında maaşı yukarı ittiği söylendi .
    Türkiye, kazığın her türlüsünü ayrı ayrı deneyimleyebilmek için mükemmel bir yer. Burada yetişen biri dünyanın başka bir yanında sıkıntı yaşamaz.
    Re-twittlediklerim katıldığım anlamına gelmez!

8. 4 yıldır ilk kez evin alış verişini ben yaptım hep hanım yapar zeytinyağı 7 tl salatalık 0,5 tl bakliyat türü ürünlerde 2 tl idi aklımda kalan rakamlar zeytin yağına 70 tl litre ödedim sızma olan.. riveria ucuz ama yarısı başka yağdır salatalık 5 tl 4 kg aldım, bakliyat iyi kalite 15 tl inanılmaz 55 tl pirizola ortalama 4 yılda on katı artış olmuş kasiyere ödemeyi yaparken 1 pakette enflasyon canavarı ekle kızım kaç para ise artık akşam onla yatacağım dedim bu insanlar 1500-2000 tl emekli maaşı ile nasıl geçiniyor kafayı ilk kez bugün yedim en az emekli maaşları taban 4,000 yada 5,000 tl olması lazım meğerse enflasyon 10 katı artmış ilk kez bugün öğrendim dünyanın en pahalı ülkesi olmuşuz bravo
    Parayı hedefiniz yapmayın. 1$ Elli kuruş olacak
    duhul: eylül 2012

Sayfa 17/38 İlkİlk ... 7151617181927 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •