http://www.finansturk.com/haber/bors...enler/291.html
Printable View
bundan sonra böyle başka bir projeyi halka arz falan yapmazlar inş.
işin mantığı baştan sakat. o yörede satılan ev fiyatlarının metre kare fiyatları baz alınıyor. oysa burada kimse ev sahibi olmak derdinde değil ki. işin temel mantığı nedir? projeyi yapan firmanın paraya ihtiyacı vardır, kendine ortak aramaktadır. o halde fiyatlar satış fiyatı baz alınarak değil, maliyet fiyatı baz alınarak belirlenmeliydi.
bunların ötesinde borsada fiyatlar gerçek değerler üzerinden gerçekleşmez, her daim iskontalı işlem görür, eder değerine geldiğinde satılır.
37-42,5 arası kademeleri biri paylaşabilir mi ?
Merhabalar,
Zaten hayalleri olan satış fiyatından talep topladılar. Aslında bu fiyata alan olsa 1 m2 bırakmadan tüm evleri satarlardı diye düşünüyorum. o yüzden sonuç hüsran oldu. 42.5 den alanların bu fiyatın altında satmayacağı konusunda yanılıyorsunuz. benimki biraz tesadüf oldu tabi verilmiş sadakam varmış 42.46 dan böyle açılış mı olur dedim sattım. Dursa 10 bin lira zarar vardı. Allah korudu. Allah kurtarsın bu hissede olanları. Halka arz fiyatının 35 TL civarı olması gerektiğini düşünüyorum. Bide konutun arz konusu da sakat köprü, havalimanı olsa arz edilen daha makul yatırım olurdu diye düşünüyorum.