1 cent ile 1 USD yi kast ediyorsunuz sanırım..
Printable View
Evet burada aşağı inildikçe söylediklerinize ek bir kaç ülke daha var, şirket kuranlara oturum izni verdiğini duyduğum.
https://tradingeconomics.com/country...ncome-tax-rate
İskontolu Eurobond alan son yıl giderse itfada aldığı toplu ödemeye düşük vergi verebilir.
Telefonu uçak moduna almazsanız vodafone günlük 25 tl geçirir. Ülkesine gire daha fazla geçirdiği de oluyor. Zaman zaman yurt dışında uzun kalıyorum milyar fatura ödedim akıllandım :)
Kazık yemek istemeyen telefonu uçak moduna alacak.
Uçak modunda yeni telefonlar wi-fi üzerinden arama yaparlar ve alırlar ücretsizdir sadece internet kullanırsınız. ( bende note8 var Mesela )
Tek alamadığınız şey sms oluyor ona da yakında herhalde çözüm getirirler çok da kritik bir şey değil bence.
Telefonu uçak modundan çıkarttığınız anda roaming ( dolaşım ) açıksa vodafone 25 liranızı bir geçirir. Red için böyle en azından. Yani mert beyin ilk yazdigi mesajdaki bilgi yanıltıcı geldi kendi tecrübeme göre. Alıntı yaptığım mesajı ise doğru.
Sadece vo wifi kullan diye bi ayar var samsungta o is goruyor, ucak moduna alirsa vowifi calismaz,bendede note 8 var amoled yanigindan oturu bilirkiside suan, bizimkiler ycak modunda sadece vo wifiye aliyor otomatik ama niyeyse s8 oyle degil
GM 8 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
Ben de bu yazilanlaro denedim Samsung Note 5 im ile.
Arandim aradim ama ne sms gonderebildim ne de alabildim.
Samsung note 5 icinde Connections altinda Wifi Calling var onun altinda da wifi preferred ve mobile network preferred var.
Ikisinden birisini sectim denedim yine olmadi.
Hucresel veriyi kapat gibi bir secenek goremedim bir yerde.
Vodafone yanimda uygulamasinda yurtdisi kullanima kapatipda mi denemek lazim acaba?
Syg,
Sms online bilet alacagimda kredi karti odeme ekraninda (3D guvenlik) tek kullanimlik sms sifresi icin gerekiyor.
Yoksa benim de umurumda degil Sms isi.
Syg,
Arkadaslar bunlarla hic ugrasmayin. Ben size basit ve kisa bir yol onereyim olsun bitsin.
Yurtdisina ciktiginizda SKYPE tan paket aliyorsunuz. 100 DK icin 6.5 euro oduyorsunuz. Turkiye de ki cep telefonlarini sabit hatlari arayabilirsiniz. Sadece ararken sizin internete bagli olmaniz gerek. Artik her yerde internet var zaten
Dunyayi mi aramak istediniz. onun icinde paketler var.
Ben her zaman SKYPE dan alir gariban anami ararim, banka islerim olursa musteri temsilcileri ile iki lafin belini kirarim.
Montreal hava limaninda ucak bileti almam gerekti.
Tr kredi karti kullansam thy online bilet aliminda benden sms sifresi soracakti.
Ca kredi karti kullandim sadece bir kac kisisel bilgi sordu.
Yurtdisi kredi kartim olmasa bileti alamayacaktim veya o sms'i alabilmek icin telefonu ucak modundan cikarip vodafone 25 TL odemek zorunda kalacaktim.
Benim derdim birilerini aramak degil zaten her yerde wifi var, whatsapp uzerinden ararim.
Benim derdim Sms almak..
Veya sms sifresi yerine gececek baska bir guvenlik araci bulmam lazim.
Syg,
Anlamadigim su ki turkiyeden sms aldiginizda neden ucret oduyorsunuz. Ben hic odemiyorum.
Ben hem turk hattimi hem de yabanci hattimi kullaniyorum burada
SM-C5010 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Bunu ben de dusundum.
Pasaport isini kapatirim.
Yurtdisi kullanim normal olarak yani pasaportsuz acik olur.
Telefonu acinca roaming baslar.
Ama ben ne arama ne de internet kullanmadikca bir ucret yazmaz.. (umarim yazmaz, mesela location alip veren uygulamalar az da olsa data kullanabilir bu arada !!)
Sms gelir isim biter tekrar telefonu ucak moduna alirim.
Syg,
türk telekomdada wirofon diye bişey var zaten, ev veya ticari telefonun haklarını 0850lü bir numara üzerinden internet aracılığıyla kullanıyorsun, yani türkiyeden nereyi aradıysan sabit hattının haklarını kullanarak arıyosun veya yurtdışını, ben wirofon kullanıyorum dolayısıyla wifi bulduğum yerde, smslerde roamingden ücretsiz geliyor, çok lazım olursa telde 30 gb internet var onun için günlük 15 tlye pasaportun türk telekom olanını açıyorum
Bilinmedik yerlerin wifi'leri üzerinden bankacılık ve kredi kartı işlemleri yapmamanızı öneririm.Her türlü isitismara açık bir kanaldır wifi ağları.Bir anda hesabı boşaltıverirler.
Artık çoğu mobil bankacılık uygulaması SMS kaldırdı.Tek şifre uygulaması getirdi.Siber saldırganlar "Man-in-the-middle saldırısı" denilen bir yöntem aracılığıyla bağlanılmaya çalışılan internet ağı ile bilgisayarınız veya mobil cihazınızın arasına sızar ve güvenlik duvarını aşmayı başaran bir yazılım kullanarak hassas bilgilere ve verilere ulaşır
tamamda tek şifre uygulaması ilgili cihazın önbelleğine tanımlanan bir hash key ile aktif oluyor, wifiden girince pishing yapamaz önbelleğe,android güncellemeleri bunun için var. Yani dediğiniz eskisi kadar kolay değil bilginiz olsun, veritabanı ve yazılım işine vakıfım.
Bilgiler icin tesekkurler Mert
SM-G930F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Açın çağrı merkezi yol göstersin
Düşüncelerimin hiç kimse için tavsiye niteliği olmadığını belirtmek isterim Saygılarımla
Dudu sana ucuk bir fikir "sirf bankacilik islemlerin icin"
Bankacilik islemleri yaptigin telefonu turkiyede sarjda birak TeamViewer yukle yurtdisina ciktigin telefonunada ayni programi ve bankacilik uygulamlarini yukle
Bankaya yurdisindan sifre gelince
TeamViewer baglan sifreyi ogren ,bankana gir islemini yap
Aramalarinida yurtdisi telefonundan wifiden yap hic kimseye para odemezsin [emoji6]
Kanada ucak bileti 4000TL.O kadar cimrilik yapma dudu[emoji1]
Ben de deminden beri niye olmayan probleme çözüm aradığını düşünüyordum vatandaşların.
Faturasız hat kullanmak varken niye bu tür cambazlıklara girişilir bilmem.
Alıyorsun paketini, içeride tl bırakmıyorsun, açıyorsun roaming wi fi ne varsa. Gelsinler alsınlar para da göreyim;)
Vodafone faturasız için 100mb/30sms/30dk günlük paket:12.90tl. 100mb yetersiz aslında ama işte... sırf whatsapp kullanılacaksa, arada bir de hisse.net/ekşi okunacaksa ucu ucuna yetiyor. Mümkün olan her an, beleş wifiye geçiyoruz tabi.https://www.vodafone.com.tr/Vodafone...k-pasaport.php
Avea nın haftalık paketleri var bir de. Yurtdışı 1 hafta boyunca 1gb, 45tl.
Sms/konuşma önemli değil ise bunun internetini daha geniş geniş kullanabilirsiniz. Zaten çoğu vatandaş artık 1 haftadan uzun yurtdışı göremez bu kurlarla. Bence gayet mantıklı 45tlye.
https://bireysel.turktelekom.com.tr/...-faturali.aspx
Bu arada aveanın paket 11 aralıktan önce 2gb 35tl imiş. Bildiğin bedava yani. Enflasyon burayı da vurmuş. :(
Ne yazık ki artık 500k (90kUSD) ve hatta 1m (180kUSD) büyük bir para olarak nitelendirilemez.
Aynı zamanda günlük bir harcama olarak 25TL (4-5 USD) da küçük bir para değil.
Günlük 25TL tasarruf ile 10 yılda o 500kTL'nin beşte birinden fazlasını reel faiz alınırsa dörtte birinden ve hatta üçte birinden fazlasını biriktirmek mümkün.
Yurt dışında yaşayanlar için uzun dönemde sorun teşkil edebilir ama 1 hafta kalacak birinin kaç defa sms ile işi olacak ki? Kaç defa 25 tl verir ki? Ota moka zam gelir her gün seve seve o parayı öder, bunu düşünmez ama yurt dışında belki 1 veya 2 defa ödeyeceği 25 tl'nin hesabını yapar. Buna takıntıdan başka bir anlam veremiyorum.
Yazılarım yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir