Hala cari açık var, turizm sıkıntılı, %16 yla konut kredisi var, yanlış söylemler vs. Mevcut faizle forward kur hesabı tutmaz bence
Printable View
Vaka sayısı düşerken hasta ve ağır hasta sayısınım artmasıda ilginç bi durum
Arkadaşlar eleştiriyoruz vs. Lakin bu adam kaybederken kimseye acımaz tahammül edemez. Kelimeleri ona göre seçin. İçinizde memur vs olur ip den bir yerden bulur ihraç eder. Silivri'ye gönderir.
Biz eleştirmiyoruzki piyasadan yazıyoz sen eleştiriyorsun
Şaşırmadımhttps://uploads.tapatalk-cdn.com/202...1d1f552f43.jpghttps://uploads.tapatalk-cdn.com/202...9322476cec.jpg
Lenovo P1a42 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
Sağdaki Venedik Prensesi anlamamış gerçi ama, arkadaş söylemiş ağzıyla zaten, bana bağlı :oleyo:
Güvenceniz benim..
Hakaret, küfür vs. olmadığı sürece yapılan yapıcı eleştiriler ülkenin ve ülkeyi yönetenlerin de menfaatinedir. Zaten kimsenin kimseye hakaret etmeye hakkı yok. Biz saygı çerçevesinde birbirimizin bilgi birikiminden faydalanıp fikir üretiyoruz. Yine de forumdaşların iyiliğini düşünen bu uyarınız için kendi adıma teşekkür ederim.
2 milyar gaymelik iş lise bitirmemiş adamın işi olduğunu düşünmek insana hakarettir....Daha önce dediğim gibi bu iş ciddi organizasyon gerektir ki bu da ciddi akıllı insanların işin içinde olduğunu işret ediyor...Biz yaşarken perdenin arkasındakilerin kim olduğunu öğreneceğimiz konusunda da şühleliyim
700 bin hesap falan x 3 kişil aile 2.1 milyon kişi voyvoda kazığına oturmuş....
Pis kokular erken gelmeye başlamıştı, şimdi ise iyice arttı.https://uploads.tapatalk-cdn.com/202...cd2687d4ff.jpghttps://uploads.tapatalk-cdn.com/202...1c2057610d.jpg
Lenovo P1a42 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
Amanın...ben de diyorum bunun safahatı niye bu kadar az akademik kaynaklarda, bir Modernleşme kuramı var, bir yön dergisi, bir de içinde hiç bir şey olmayan küreselleşme...
Meğerse, o da 'aklını kiraya vermeyenlerdenmiş'..
Statükocular, kırmızı çizgilere dokunamıyorsunuz diye de dokunduruyormuş, 'Zaman' ında Fatih Üniversitesi öğretim üyesi iken AKP ye...
Şaşırdım yaw, bilmiyordum...
https://twitter.com/CetinAKGL1/statu...78367260418051
Sn JAS,
Olay acayip bir yere doğru gidiyor..
Hacklenince (?), müşteri paralarını DOGECOİN e basmış, sonra da %30 düşükten satmış, kaçıştan 2-3 gün önce, bir yabancı keşfetmiş bunu hatta, %30 düşükten DOGECOİN satıyor ama coinleri transfer edemiyorsunuz, bu bir kaçış senaryosu demiş, valla bilmiş yaw..
Zaten amorti ettirmediği için bu noktaya gelmedik mi, su akıyor yolunu buluyor. Bugün %15,84 faizle 10 yıllık konut kredisi kullanılan yerde, hazine tahvili aynı vadede %18,59 faiz veriyor. Bankalar taş patlasa %20 mevduat faizi veriyor. Bu andan sonra işin püf noktası hala enflasyonu sabunlayıp sabunlamayacaklarında yatıyor. TÜİK ya doğru bir iş çıkartıp vaziyeti kurtaracak ya da faiz düşecek/yerinde kalacak, düşse de kalsa da şey zıplayacak, çünkü enflasyonun yerinde durması imkansız. Herkes çatır çatır zam yapıyor. Çok zor bir durum.
Rakamlar doğruysa, bir üyeden ortalama yaklaşık 23000TL dolandırmış. Bu kişilere gidip bana 230TL'ni emanet et dese, hadi ordan diyecek insanlar, işin içinde web sitesi- kripto para olunca 100misli parayı nasıl emanet etmişler anlamakta güçlük çekiyorum. Kazanma hırsı insanları fena kumarbaz yapıyor.
Aslında kafası normal çalışan herkesin düşüneceği bir şeyi, hırsı gözünü kör etmiş insanlar göremiyor maalesef. Allah aşkına beraberce düşünelim, şu andaki usd kuru 8,32. Biri çıksa bize dese ki bende 5,82(%30 altında normal kurun), ama paranızı çekmeyeceksiniz benim borsamda duracak. İçimizde kim gidip 4000usd sini böyle bir yere yatırır? Bedava peynir hikayesi...
E geleceğin yatırımıydı.Dıgıtal altındı,artık eski kafalı davranmanın anlamı yoktu,yeni bir çağ yeni bir düzen geliyordu,sisteme başkaldırıydı,merkez bankalarının sınırsız para basmalarına karşı sınırlıydı,kimlik yok ,takip yoktu özgürlüktü de sonunda para da yokmuş onu kimse demedi.Tek sıkıntı orda çıktı yoksa oraya kadar iyiydi.
Dede torunlarına savaş anılarını anlatıyormuş.Ordan saldırdık düşmanı bozguna uğrattık sonra şu kaleyi ele geçirdik,şu kadar esir aldık falan.Sonunda torunlardan biri dayanamamış sormuş,dede demiş hiç mi yenilmediniz hep mi yendiniz.Dede biraz mahsunlaşmış,falanca tarihte bir köye saldırdık,meğer pusu imiş hepimizi esir aldılar,bir çukura doldurdular,sonra kumandan geldi ya sizi bu çukurda kurşuna dizeriz ya da hepinizi tek tek şeederiz.Torunlar merakla sormuş sonra ne oldu dede,dede mahsunlaşmış maalesef hepimizi kurşuna dizdiler demiş.
Bunun aynısı birkaç ay önce Beylikdüzü muydu neydi bir büyük kuyumcuda oldu adam milletin altınını alıyor kasada tutuyor fazlasıyla veriyor , ya da adam parasını yatırıyor ucuz altın alıyor ama altını hemen almıyor 1 yıl sonra mesela düğün yaparken istiyor ne oldu bilmiyorum sonucu bizim millet titan sever millettir parasını alıp kurtulsa kalanlara da acımaz .
30.000 aktif üye vardı, yarısından çoğu 18-24 yaş arası diyor, gençlerde bu iş at yarışı, kumar gibi..2 milyar dolar yoktur dönen para, ama tabi bilmek zor...
Youtube'de vidosu var, Tosuncuğun, mavi yumurta üretim tesisi (?) açılış töreninde, Fatihin İstanbulu fethettiği yaştasın diye şiirler okunuyor yüzüne karşı..toplumsal bir hipnotizma hali bu..koyun psikolojisi..
burada bir dow jones grafiğimizde bulunsun https://i.hizliresim.com/r4byb8.png
kur hala bant içinde..
yakın vade de tavan 9.7 civarında..
bunların patlayıp yukarı fışkırması için 1 aya 10,2-3 gibi olmalı.
ha derseniz periyotlarla oynayalım.
2001 den beri faizde yatanın kabaca bileşik malliyeti 20-24 lerde..(en uzun periyot)
enflasyon sadece kur kaynaklı değil ama(zam).. direk kura yansıması da olmaz.
ithalat vergisi, kamu abanması,
yeni gelecek olan elektrik faturası ek ödemesi
işletme gideri..
aması
buraların üstü ciddi sıkıntılı seviyeler..(9-10)
patlarsa bütün periyotlarda sağ kalan olmaz..
sorun sadece kamunun yüklendiği borç olsa
ülke en fazla moratoryum der, yapılandırır devam edilir..
sefaletin uzaya çıkması yüzünden
kamu idaresinin toparlamaktan başka çıkışı yok..
son ilmekten mi alırlar..
düşerkene mi tutarlar kendileri bilir.
üstü bambaşka bir dünya olduğundan(bambaşka regülasyonlar gelir)
şimdiden dert etmek gereksiz kanısındayım.
dolar 8.30 üstünü de gördü bu sürer mi böyle sizce hamle gelir mi?
İşçiliksiz altın sattım sana şu kadar gram der, istediğin tarihte gram altın olarak gel benden paranı al der...çevirir parayı tabi...gerçekten altında çevirirse, üç kağıtçılık yapmazsa, bir şey de olmaz kuyumcuya, kuyumcu hep altın üzerine yapar hesabı, baz altınsa, borç altınsa bir şey olmaz...tabi vınnn turizm yapmazsa bir gece..
Tabi köylü her pazara geldiğinde, oturur çayını içer dükkanda, piyasa hakkında malumat alır, küçük altını da 5-10 TL ucuza aldı mıydı, değmeyin keyfine :cool:
Sadece faiz getirisi, kur getirisi penceresinden bakmamak lazım...DXY, ABD tahvilleri artarsa sıkıntı büyük...Kabaca DXY ile arasında 2.78 kat koroleasyon var, DXY %10 artarsa o da %27.8 artar...öte yandan ödemeler dengesi de eklemlenirse, hesap kitap yapılamaz. Hissiyat olaraksa, en kötü %50 olur, o da faiz ile törpülenir, en fazla 11-12 olur, ne zaman 2 sene sonra, bu sene 9-10 en fazla, çubuğu 10 üzerine uzatsa bile, Temmuz vadelisi son atakta 9.65 den satıldı, gösterge işte...dış politikaya bakar bu iş, bir tornistanda bütün denklemler değişir..
İmamoğlu habertürk'te önüne gelene tokadı nazikçe :D basıyor. Zevkli izlemesi. Türkiye'nin yeni başkanı hayırlı uğurlu olsun :p
tornistan olmazsa...
hesap kitap da olmazsa..
kamu devletçilik ilkesi der..
varlığım armağan olsun temasını okutur.
damat gibi.
o mertebeye bakmıyorum.. :he:
Her dönem değişiyor bu tetikçiler, bir dönem Meriç Köyatası ile Engin Ardıç sahneye sürüldü, Meriç Köyatası ekol değiştirdi barınamadı, Engin Ardıç'ı ise nükleer bomba bile öldüremez, sürünerek de olsa yaşıyor hayatta..
Bir dönem sonra kimler sürülecek sahneye merak ederim mesela, yenilere bakarım potansiyel ararım..