polim moduna geçeyim yavaştan...
:drunk:
Printable View
polim moduna geçeyim yavaştan...
Çıtak dayı, attığın son grafikte olduğu gibi benzerlikler bazen ihlal edilebilir..bize daha farklı bir yapı lazım, ki bu ihlalin tuzak olabileceğini ortaya koysun..mesela macd benzerliği şuan için ihlal etmiş emme ihlal edemeyeceği göstergeler de var..
ne biliyim onlarca belki formasyon ya da göstergeler..herkesin metodu farklı..
benim açımdan dow, tepkiyi abarttı..çok değil ama sınıra yakın abarttı ve aynı hızda düşme ihtimali bana göre daha güçlü..
yani geniş açıdan aylık ya da 3 aylıklara göre bu kadar uyumsuzluklara rağmen sen bizim yaptığımız gibi yalan dolanla yukarı yeni trende soyunamazsın..tarihte örneği orda da yok
Dow bikaç gün bu hızla düşerse senin 7bin ihtimali masaya yatırılabilir Karaduman dayucuğum, conilere güzel çakıyorlar
burda herkes kaldıraçlı oynamıyor.. burda yazılan şeyler daha gündemde olan konular ve takipçiler haliyle daha çok..
bu ortamda sanıyor musunuz ki ziyaretçiler viop için burda..hayır ..
millet ne oluyor diye takip ediyor..borsada ne oluyor acaba diyor..o yüzden laf ebeliğine gerek yok, saygılı olalım
conilere başka çakanda var :drunk:
https://www.facebook.com/reel/2046209852538642
gerçekten maymundanda bir farkı yok... o dudaklarını büzüştürmesi falan tam maymunların aynısı
Çıtak dayu bu konuda hassas isimlerden biri..orayı zoomlamış mesela..abd tarafı düşüşe daha geç başladığı için daha agrasif zamanları olacak..biz o aşamayı daha önceden yaptık sanki..1 tur öndeyiz..:) benim şüphem yok dayucum imzamda yazdığım gibi..aynen devam..
abd den 1 dalga kadar önde olmamız akıbeti değiştirmeyecektir..sonuçda herkes daha uygun kağıt alacak..:oleyo:
kendi ülkemizin malı..değerinde almak varken niye kazık yiyelim ..bunun çabasındayız..
2008 de aynı bülesi bir durumdu hah dedik dip bitti yapıştırdık sabancının çimsa ve akcns ya ..birkaç ayda %50 si gettiydi paranın..
bana göre aynı durum..
hani insan çok para kaybederse bu sefer sağlıklı karar da alamıyor artık..ben bundan korkuyorum
Ortada 1 kriz varsa, ki var. amriki bu kriz beni teğet geçti diyemez. O da gelicek suyuniçine :drunk:
Niye, çünkü kriz bulaşıcı bişii
Benim ülkemde kriz varsa, eninde sonunda herkeşe bulaşır.
Bu dow işler yolunda giderse ilk etap 40900 doğru kayarlar.:drunk:
sabırlı olmak lazım..her yukarı trende kanıp 40 kat yukardaki kağıda abanmayacaz..cezalarını çeksinler..
bu halkla bu kadar da dalga geçmesinler..5 yılda 40 kat hangi yatırım aracı kazandırmış var mı böyle bir soygun..
elbette ekranlarda danışmanlar vs. al al al hemen al yarına bırakma bugün al diyecekler..işleri bu..
THY geri alim yarin basliyormus..
Havacilik hareketli olur
SM-A336E cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
Linkteki yazıyı okumuşsunuzdur. Özellikle buna vurgu yapmak istemedim ama, önemli başlıklardan biri de buydu bence:
https://i.ibb.co/Rk54LJC2/sara.png
100 yılı aşkın Cumhuriyet, on yıllarca süren demokrasi vb. tecrübemize rağmen...
Bizim siyasetimizin bile nasıl "dizayn edildiği" malum. Kasetler, kumpaslar vb...
Zaten ülkemiz ve benzerlerinde, siyaset sadece "belli bir hedefi" olanların işi.
Adı üzerinde "temsili demokrasi"...
Dünyada siyaset, din vb. konuları fanatizmle doğrudan ilişkili.
Kabul etmek lazım ki, ben de bazen gereksiz tartışmalara giriyorum...
Gereksiz. Biz biri birimizi, kendimizi yerken... Tarih gözümüzün önünde akıp gidiyor.
Zerre de etkimiz yok.
yahu beni niye kısır döngüye sokuyorsunuz..
ne dedim..
abd tarafı yukarı olsa, dolar düşse merkezin kasası dolsa dahi ülkenin yarıdan çoğunun ve hatta yabancının umudu hapisteyken nasıl olacak da borsa coşacak..
cevabınız yok emme lafınız çok..
diyorumki güvenin olmadığı yerde kim çıkartacak borsayı .. hayaller mi çıkartacak..
sen viop oynayacaksın diye borsa çıkmak zorunda mı..:oleyo:
Uluslarası krizlerdeki "bir miktar" benzerlik dışında DJI ile bizim borsa arasında ilişki kurmak mümkün mü?
Adamların her şirketinin kendi hikayesi var, her biri her pazarda geçer akçe, bütün dünyaya ürün satıyor, küresel anlamda alıcısı var...
(XU100/USDTRY)/DJI :
https://i.hizliresim.com/6qdr32h.png
EK: Dijital dönüşüm de adamların lehine.
Bizde bile artık Midas vb. bir sürü uygulama var adamların pazarına yatırım yapılabilecek.
uleyn şu 8500 ü aşağı kırdırmadılar ya herkes hayaller aleminde yaşıyor..mühendislik bu işte..
ne desem boş..çünkü hayaller daha tatlı geliyah
7 senedir ülke krizde.. enf .. faiz cart çurt.
neden ozaman dediğin fiyatlara gelmedik.. garaduman. :)
o iş öyle olmiy.
çıtak dayu atmış işte grafiği..benzer benzemez olayı değilki..kesmiş aşağı sonra ucuynan geri kaldırmış bakacaz akıbetine..3-5 güne belli olur..
https://i.hizliresim.com/h34k5mi.png
dow grafımı bırakayım ilk etap 40900 ler kanal ara direnç bu bölge yıkılırsa kanal alt bandı 39000 buda son %16 yukarı hareketin %61 fibo bölgesi yarışmacı arkadaşlara başarılar:)
garaduman.. madem tl bazlı bakıyon.
aç aylık graf bak...endekse.
7 senedir krizdeyken oluştu o graf...
normalde tersi olması lazımdı senin mantıkla.
:drunk::drunk:
valla onu bunu bilmem..benim yıllar önce bitcoin için yaptığım analizin aynısını ekranda kendi analizi gibi paylaştı biri..
alışık olmadık bir analiz.
açık açık da yazmak yanlış..çalış öğren kardeşim..:oleyo:
teknikçi şu dediğimi havada kapar..hangi trend bittiğinde destekten yukarı teperek yeni trend başlatmış ..cevap; hiç biri..
benzerlik ile alakası yok bunun..bu teknik bir durumdur..bu söz zaten olayı bitirir..gerek yok fazlasına..
şimdi sen bunu bilmeyeceksin ama bana kafa tutacaksın..
olmaz ..gülerim sana..