Burası 3,5 tl'den usd shortlayanıda gördü, 4,93 tl'den usd shortlayanıda
gelip burada 2-3 ay maval okudular
uyardık adamları
yakında mezun olursunuz bu başlıktan diye
tasdikname aldılar
darısı yeni trollerin başına..
Printable View
Burası 3,5 tl'den usd shortlayanıda gördü, 4,93 tl'den usd shortlayanıda
gelip burada 2-3 ay maval okudular
uyardık adamları
yakında mezun olursunuz bu başlıktan diye
tasdikname aldılar
darısı yeni trollerin başına..
https://twitter.com/yazparov/status/1026904423346388992Alıntı:
Celal Eren Çelik
†@yazparov
7 Ağu
48-48-OPEC'in en büyük "ALICI MÜŞTERİSİ" konumundaki ülkeleri olan ABD ve AB ülkeleri üzerinden küresel güçler hala bir şekilde Erdoğan'ı finanse eden KATAR'ı kendisinden petrol ve en büyük üreticisi olduğu likit doğal gaz almamakla tehdit etti...KATAR DA PES ETMİŞTİ...
İddialar rivayetler muhtelif volatilite çok yüksek olabilir.
Bir ay önce ekonomi bakanı seçilmeden önce ve hemen 1 haftalık sonrasındaki zaman dilimine kadar iktidar sahiplerinin ülke ekonomisini düzlüğe çıkarmak için tüm iyi niyetli duygularına inanarak doların 4.50-5 arası stabilize olup en az 6-8 ay bazen aşağı 4lere doğru da sarkmak suretiyle dolanacağını ve atılacak adımların sonuçlarını göreceğini düşünüyordum fakat atılan her adımın bilerek yanlış atılıyor oluşu analizimi gözden geçirip görümü revize etmeye itti. Bu yüzden eski zamanlardan da örnek modelleri uygulayarak doların 15-16 seviyelerine geleceğini düşünüyorum.
Üretim ekonomisine gecmeyip disaridan bulduğumuz her sıcak parayı inşaata gömer isek TL nin değer kaybı inanılmaz boyutlara gelir. Dolar bir zamanlar 6,5 liraydı hey gidi hey deriz.
Hâlâ bu durumu anlamak istemeyenler rakamlara takılanlar var.
Kâr eden devlet tesisleri satılmış , ülkeye 6 milyon mülteci dolmuş bir 4 milyon daha gelme riski var. Ortadoğu eskisinden çok daha karışık biz tedbir almadigimiz gibi hâlâ hayal satıyoruz.
Abdülselam Özatak
1988 yılında Almanya'nın Rammstein kasabasında gösteri uçakları manevralar sırasında göstericilerin üzerine düştü. Uçakların içinden dökülen kerosin patlama sonrası neredeyse tüm göstericileri diri diri yaktı. 71 kişi hayatını kaybetti.
Almanya tarihinde çok önemli bir kazadır. Bu kazaya atfen Rammstein grubu kurulmuştur. İlk şarkıları Rammstein Rammstein şarkısıdır.
Bu yazıda gösteri uçağı yerine çok daha büyük bir 747'nin göstericilerin üzerine düşüp çok sayıda kişiyi diri diri yakacağı ima ediliyor.
Rammstein'ın meşhur şarkısı için:
https://www.youtube.com/watch?v=8D1GW-PNnoI
Iscep dolar
6.70/6.20
şu iki mesajda sana ait demiAlıntı:
Alıntı Originally Posted by forexci
BIST full buy varantlari fulledim,
Dolar full sell varantlari fulledim ,
DAX full sell varantlari fulledim ,
Krdmd full buy varantlari fulledim,
Hepsine Yüklü girildi,
Bakalım ya batacaz yada valizleri topluyacaz kazançları Kıbrıs'ta 5 e katliyacaz, herkese acayip şans dilerim,
durum bu olunca
POZİSYON adamı böyle konuşturur
Cuma gününden beri moralim düzelsin azıcık da gülebileyim diye A haberi izlerken ben bugün bu mesajla bir umut buldum. Canı gönülden inşallah diyorum 5.5-6.00 arası bütün bedenimle ve ruhumla dolara girmek için. Dolarda terste kalmak bile TL de olmaktan iyi benim için. En azından dolar bu iner de çıkar da deyip beklerim.
Keşke haklı çıksanız. Keşke bu hesapları patlatmak için piyasa kurucuların oyunu olsa ama bana hiç öyle gibi gelmiyor durum. Katar parasının gölgesi ya da gelirse kendisi ne kadar sakin tutabilir ki piyasayı. Taşıma suyla ne kadar döner bu değirmen. 22.00 kaybolmayın. Takipteyim.
Sunu merak ettim
Kapalicarsi taksim su an 6.18 den satiyormus
Piyasa acik olsa topla piyasadan sat bankaya
Ama haftaici makas daralir ve saniyesinde oynuyor kur ama aklima geldi iste
Asya piyasasi aksam 10 dami aciliyor?
Tasarruf sahipleri vardır, çalışanlar vardır, işsizler vardır, esnaflar vardır, emekliler vardır.
Tasarrufları, maaşları eridiğinde yada ciroları düştüğünde üzülmeyecek, yaptığı hatalara kahrolmayacak tek bir insan yoktur!
Var mıdır !!!
Hem para kaybedip, hemde para kaybetmesine sebep olanlara güzelleme yapanlara ne denir ?
Yazılı ve görsel medyada biliyoruz da !
Mustafa Sönmez
@mustfsnmz
Al Baraka,Kuveyt Türk gibi "İslami bankalar"daki gerçek kişilerin döviz mevduatı Merekez Bankası kayıtlarına göre,
13-14 milyar dolar arasında değişiyor.
Erdoğan'ın dövizini sat, talimatına pek de aldırış etmiyor,
https://pbs.twimg.com/media/DkZG6sfWsAEhfkO.jpg
Erdoğan : Teslim olmayacağız. Siz dolarla üzerimize gelirseniz, biz de başka yollarla işlerimizi yürütmenin çarelerini arayacağız.
Erdoğan : Dövizdeki hareketlilik) Trabzon'dan ilan ediyorum, oyununuzu gördük ve meydan okuyoruz.
Erdoğan : 81 milyonluk bir ülkeyle stratejik ortaklığını, müttefikliğini, terör örgütleriyle ilişkileri uğruna feda edene 'Hadi güle güle' deriz.
Mustafa Sönmez
@mustfsnmz
Tasarrufların hızla dövize yönelmesine karşın
bankalardaki döviz mevduatı artmadı azaldı.
3 Ağustos verileri bankalarda 191 milyar dolar döviz mevduatı olduğunu gösteriyor.
Döviz alma ama bankada tutmama ana eğilim.
Neden,AKP'y güvensizlik
Bu, ABD gerilimi öncesine dayanıyor
https://pbs.twimg.com/media/DkZAeU7XsAUnuLC.jpg
Mesajın tarihine iyi bakmani öneririm ,
Krdmd o gün %8 yaptı
BIST %2.25 yaptı
DAX eksi 1 yapti
Sadece dolar varantim zararda duruyor ve Eylül vadeli 5.100 kullanımlı ek varant alındı,
Diğer varantlari tahmin edemiyecegin karla kapatıldı
, mesaji yazdığım günün sabahiyla ogunku borsa hareketine bakıp tekrar özür mesajı yazıp tebrik edersen sevinirim.
Neymiş başka yolları ? Allah'a havale etti işte ilahi yardım bekliyoruz. Bir de akçomarlar dua dileniyor kurtuluş için.
Gördüm arttırıyorum diyorsun da güvendiğin ne meydan okuyorsun.
Kaprisli sevgili davranışı madem öyle güle güle derim.
Bunlar altı boş laflar. Neye güvenelim nasıl güvenelim ne olacak.
Dolar satın dedikçe dolar alıyor insanlar güvensizlikten. Daha kötüsü kendi müritleri herkesten önce herkesten çok alıyor.
Bugün twiterda gördüm en çok altın alan iller ona en fazla oyu verenler. Rize, Aksaray, Bayburt. Var mı daha ötesi ?
Milyon dolarlarınızı bozdurun tüm Ak lar. Sonra bizden yardım dilenin.
Devletler de borçlanır ve işler ters gidip borçlarını ödeyemeyecek noktaya gelirlerse dükkan kapanır mortu çekerler.. moratoryum terimi buradan gelir zaten 🙂
Mb hazineden doğrudan tahvil almaz. Eskiden yani 2001 krizinden önceydi aldığı zamanlar.. gerçi hazinenin bilançosu bozulduktan sonra mevcut tahvilleri kimin aldığının bir önemi kalmayacaktır..
Şu Tahtakale de 6,20 den dolar satanlar kim ben asıl bunu merak ediyorum?
Betona devam mı
Eyvallah , ben burdayım sabaha kadar ekranlarim açık burdayım, ama fazla yazmiyim bu kafayla ters bişey söylerim büyüklerimiz vardır saygısızlık olmasın,
Genelde moratoryum dışarıya ilan ediliyor. Devletler iç piyasaya pek moratoryum ilan etmezler, zira buna pek gerek kalmaz. Merkez bankası sınırsız para yaratabildiği için para basılır iç borç çevrilir. Bu tabii ki çok ciddi bir enflasyona ve devalüasyona neden olur.
Merkez bankasının hazine tahvili satın almasını veya hazineye avans vermesini sınırlayan yasa eski Hazine müsteşarı Sn. Mahfi Eğilmez'in çalışmasıdır ve 2000'li yıllarda uygulanmaya başlamıştır.
Bu yasayla sağlanan bir güvencedir. Ama biliyorsunuz ki her yasa saniyeler içinde değiştirilebilir.
Bu başlık bu forumun belkide en aklı başında başlığı
kumarbaz ve maceracılara yer yok burada
mesela ben gelip sizin mesaj yazdığınız başlıklara yazmam
buraya yazı yazanın genelde yatırımı başlıkla uyumludur, doları vardır ya da alacaktır
öyle boş beleş atmasyonlara karnımız tok
şunu aldım şunu sattım yok öyleee
extreni yapıştırcan delikanlı gibi
burası yemez o masalları..
Ha son bir şey daha
burada genelde son bir güne bakılmıyor
burasının daimileri en az bir kaç yıllıktır
bugün haklı çıksan ne olur
bu bile senin piyasalara yaklaşımını gösteriyor
dediğin pozisyonları böyle kaldıraçlı piyasalarda devam et sen
1 ay demiştim ya
en çok o da :wave:
Burda bazı kişi dolar yok 4 yok 3 e düşecek falan filan olmaz dedik ekonomik göstergeler var işler iyiye gitmiyor söyledik nafile şimdi aynı kişiler yine türemiş üstelik burdakiler günlükçu değil yatırımci sizin teoriniz bir gün tutar sonrası mok.
Erdoğan'dan ABD'ye: İlan ediyorum, oyununuzu gördük, meydan okuyoruz!
http://t24.com.tr/haber/erdogandan-a...kuyoruz,676971
Erdoğan bu sözleri etmişse ,ki etmiş,en az 1 hafta çalkantılı piyasaya devam....
"YARIN PAPAZ UÇAĞA BİNDİRİLSİN, BEN BU BAŞLIKTA EŞEK GİBİ ANIRACAĞIM...."
SÖZÜM SÖZ....
Varmı aksini iddaa eden?
saygılar/başarılar