Yeniye hangi ürünü ekelim diye sor.Burası ziraat odası.
Printable View
Eger bu yıl virüsten dolayı dünyada tarım ve hayvancılık sektöründe bir üretim düşüşü yaşanırsa gıda fiyatlar fırlar....Çünkü bu durumda bir çok ülke tıpkı tibbi malzemelere ihracat yasağı getirdiği gibi tarım ürünlerin ihracatında yasak getirecek....O zaman tarımda kendimize yetermiyiz değilmiyiz sap gibi çıkar orataya..........Hükümetin elinde hala zaman şansı var...En kötü olasılığa karşı henüz mevsim geçmeden iyi bir hazırlık ve plan yapılırsa belki durumu kurtarırlar...Eğer iş şansa bırakılırsa sonuç vahim olabilir..
https://youtu.be/XdyPh1P7yNA
Para basma ile ilgili tavsiye ederim
THY 7 taşınmazını daha satışa çıkartmış
https://youtu.be/IjqORAg3WP8
Yurdumdan corona görüntüleri
önceki bakan mehdi salağı ....toplulaştırma diye muhabbet çıkardı.... 4 parça arazi var .. toplayın bunları dedik... neymiş komşu tarla sahibi ile anlaşacakmışım o kabul ederse olurmuş... komşu tarla sahibi ile anlaştıktan sonra size ne ihtiyaç var o zaman dedim...
tapuda % de 4 kesinti yaptılar......
abinin biri takas karşılığı konya zengen tarafından 270 dnm. arazi aldı.... arazi yanında çalışanın üzerine idi... çalışan 3 yıl sonra abi ben başka iş kuracağım üzerime olan tarlanızı alın dedi ... devretti gitti...... arazi kendilerinin olunca tapu harcını az göstermişler... 4 bin tl ise 1000 tl gibi......yandaki arazinin kardeşi avukatmış hemen dnm.e 1000 tl ( 270 bin) yatırıyor ... tarla otomatik ona geçiyor .. komşu hakkı diye bir şey varmış.... abi avukatını aradı ona buna sordu... tarla gitti ....
köy yerinde böyle bir şey olsa cinayet çıkar..... tayyip eline alıyor kağıdı eskiden şu kadar destek veriliyormuş ben bu kadar verdim demesini biliyor..
bilmeyenler için açıklama yapıyorum...
100 dnm. tarla... dönüm ( 1000 m kare ).... sulu her mahsul olur 25000 tlden 2.5 mlyn eder... getiri kira 600 den 60 bin..
kendi ekse mısır alacağı iyi sezonda 800 - 900 tl gibi oda 80 - 90 bin alır.... bu sermayeye kazanç mı bu....
Çorbada herkesin tuzu var. Sırası gelen, sırası ile benzer şeyleri yapıyor fakat her ne hikmetse herbirinde sonuçlar farklı oluyor.
Kötü karakterler var iyi karakterler var, hangi karakterdeysen sonuç da ona uygun şekilde oluşuyor.
Sağ baştan başladı sol başta biter. Finali Amerika yapar.
CNN’de ağlayan spikeri görünce Körfez savaşının ilk günleri geldi aklıma.
Esen kalın
Diyelim ki var.
500 trilyon dolar var.
Herkese dağıtılıyor. Banka vb. kapalı olduğundan robotlar tarafından...
Elektrik santralleri kendi kendine çalışıyor hiç problem de çıkmıyor. Şebekede de öyle.
Su ve doğalgaz şebekesi de.
İnternet de öyle.
Evlerdekilerin tüketeceği şeyler kendi kendine ürüyor ve ambalajlanıyor..
Marketlere kendi kendine mal geliyor vs.
Uzatmayayım. Böyle bir şey olabilir mi gerçekten de...:oleyo:
İstanbulda barajlar son 10 yılın en düşüğü al sana bir sorun daha
İmk memlekette sorunmu biter
.
.
https://www.iski.istanbul/web/tr-TR/...luluk-oranlari
Son 10 yılda %34 bile görmüş..Önemli durum yok..Daha ilk bahar yağmurları geliyor..
Rus devlet televizyonu Rossiya 1’de yayınlanan Moskova. Kremlin. Putin’*programında konuşan Kremlin Sözcüsü Dmitriy Peskov, koronavirüs pandemisinin tetiklemesiyle ileride*dünya çapında ekonomik kriz baş göstereceğine dikkat çekti.
Bununla baş edebilmek için pek çok ülkenin koordineli çabalarına ihtiyaç olacağını vurgulayan Peskov, şöyle konuştu:
"Diğer etkenlerin yanı sıra koronavirüsün de tetiklemiş olduğu küresel ekonomik krizin ileride kendisini göstereceğinin farkındayız ve bu krize hazır olunması gerekiyor. Bu nedenle şüphesiz birçok devletin eylemlerini koordine etmesi ve kriz karşıtı önlemler alması gerekecek."
herkesin atladigi noktaya dikkat cekmis, asıl hikayenin basladigi nokta daha gelmedi
Son sayılar geldi mi MR. Fahrettin husband dan
Bugün 30.000 vakaya gideriz gibi
Bazı marketler sebze Meyve kısmında seçme işini kaldırmış personel veriyor
Bazılarında paketlemişler çoğunu macrocenter gibi
Migros da ise seçme işi devam
Hangisi daha doğru acaba ?
18-20 yaş arasındaki kamu çalışanları, özel sektörde çalıştığını belgeleyenler ve mevsimlik tarım işçileri sokağa çıkma yasağından muaf tutulacak https://sptnkne.ws/BVVX
NY Valisi Cuomo Açıklama yapıyor;
-122bin üzerinde vaka
- toplam 4159 hayatını kaybeden an itibari ( dün 3565)
-74% corona vakası hastaneden taburcu oldu ama yeni gelenler var
-Sağlık sistemimiz kapasiteyi kaldıramıyor!
ABD Genelinde hayatını kaybeden 9000e doğru gidiyor
Ne maaşı ya. ankara belediyesi istanbul belediyesi maskeyi bedava dağıtırken. iktidarın bakanı maskenin köşe başında satılacağını söylüyor.maske satıyorlar maske. önce herkes maske takacak dendi sonra paralı yaptılar. anladınmı köşe nasıl dönülüyor. birileri götürüyor.
http://www.iski.istanbul/web/tr-TR/baraj-doluluk
İstanbul'da barajların ağırlıklı doluluk oranı %65.13 ama Anadolu yakasında barajların ağırlıklı doluluk oranı %98.23.Avrupa yakasındaki barajların düşük seviyede olmasının sebebi yeni havaalanı inşaatından sonra baraj su toplama havzalarında yoğun yapılaşma.
Anadolu yakası barajları:
Ömerli :%97.80;230.19 milyon metreküp
Darlık:%100;107.50 milyon metreküp
Elmalı:%89.12;8.56 milyon metreküp
maske takın sokağa çıkarken diyorlar artık zorunluluk haline geldi diyor sağlık bakanı...takalımda mübarek 1 tane maskeyi 3-4-5 tl tutturabildiklerine dayıyorlar...bu iş ne kadar sürecek meçhul...göndersenize milletin evine hiç değilse 250 tane her eve maske...sen devletsin twitterda okuyorum bilmem ne lisesi 18 krş. a mal etti maskeleri diyor...bu kadar ucuza da yapılıyorken dağıtsana halkına...18-20 krş nere gidip tanesini 3-4-5 tl den almak nere?
Okadar değerli bilgiler vereyim kimse teşekkür bile etmez ula parayla sarsam kapıda sıra olursunuz.
Saygıdeğer forumdaşlar
Şöyle hızlı bir okuma ile corona ile mücadelede hüküm edenlere eleştiriler ve destekler gırla gitmiş...
şimdi virüsün kuluçka süresi 14 ile 23 gün arası olduğu tahmin edilmekte. Serbest bıraksan herkesi istediği gibi yaşamakta yaklaşık 1-2 ay sonra herkese bulaşmış olur ki bunların içinde hastalanan ve tıbbi yardıma ihtiyaç duyanların ve en önemlisi yoğun bakıma ihtiyaç duyanların sayısı yoğun bakım kapasitemizin en az 5-10 katına varır. Bu da şu demek İtalyanların yaptığı gibi yaşlılardansa orta yaşlıları kurtaralım bari ile istenmeyen sayıda ölümler vuku bulur. O yüzden her yerde hükümetler bulaşın daha kontrollü yayılması için mücadele vermekteler. (İşin ekonomik yardım kısmına girmeyeceğim çünkü bu kısım elde ne var ve ne kadarını vermekle ilgili bir durum bunu bilemem. fakat siyasi sonuçları mutlaka olacaktır iyi veya kötü yönde...çoğunluğun taktiri nasıl vuku bulursa )
Yani bencesine geleyim şimdilik herkes kendi cephesinden bakmakla birlikte yoğun bakım kapasitemizi aşmamayı becerebilirse doğru yapmış olacaklar. Dilerim becerirler...
Var olan paramızı koruma çabamıza gelince...beklentim aşağıda daha önce paylaştığım ve sonra vazgeçmeyi daha uygun bulduğum fakat sanırım tekrar o bu grafiği izleyecekmişim gibi durmakta...
Dow bu grafa göre 19.600 veya maksimum 18.450 lerden tekrar yükselecek...
Bist100 ise 85.000 veya maksimum 82.000 lerden tekrar yükselerek testere piyasasına devam eder gibi görünmekte...
En kötü senaryoda dahi 17.500 den döner dow.. 14.000 beklentimden uzaklaşmış bulunmaktayım en azından ağustos sonuna kadar...bist100 de de 72.000 den uzaklaştım ağustos sonuna kadar o da en kötü senaryoda dahi 78.000 den döner gibi görünmekte...tabi palacan bilir en iyisini...iyi tradeler
...(dow da 15.000 altı bist100 de 70.000 altı hedeflerim ağustos sonrasında saklı kalmak kaydı ile...)
https://i.hizliresim.com/ZcHaEX.jpg
50 li paket maske 210 tl -400 tl arası
Maliyet 10 kuruş
Ortalama 4 -8 tl arası satış fiyatı
Biz bize yeteriz
Maske en bastan beri zorunluydu aslinda. Ocak ayinda ben aldim. O vakit Çine ihracat ile mesgulduk. Devlet kurumlari, saglik calisanlari vs gerekli stogu yapmasi icin zorunlu denmedi. Ben cok uzun suredir takiyorum maske. Tabi iki ay once kimse onemsemiyor Cinde en fazla 300-500 oluyle biter diyordu.
İşine öyle geliyor eczaneler şu aralar reçete kısıtlı karlı ilaç satamiyor Fırsat bu fırsat bahane de hazır. Özel hastaneler üniversite hastaneleri hasta olmadığından bu corono süresince devlet çalıştırsin maaşlarida devlet ödesin demiş. Hepsi değildir ama çoğu bu durumda hastaneyi götüren ameliyattir büyük işlemler öyle muayene ile yürümez.
https://twitter.com/arzovaone/status...154253312?s=19
Newyorkta tepeye yaklasilmis diyorlar