TL mevduatçıların hali de buydu bir zamanlar…
İyiki kkmh çıktı.
Hoş dolar da artık artmiyi..
Seçime kadar da fazla armayacak gibi.
Haydi bilen bilmeyen herkeş borsaya… :)
Ytd
iPhone cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Printable View
TL mevduatçıların hali de buydu bir zamanlar…
İyiki kkmh çıktı.
Hoş dolar da artık artmiyi..
Seçime kadar da fazla armayacak gibi.
Haydi bilen bilmeyen herkeş borsaya… :)
Ytd
Mevduat i %20 de tut . Kkm diye birsey uydur dolari disaridan gelen paralarla sabitle . Parasi olana tüm yolları tıka sonra zorla borsaya sok .
Zorla borsaya soktugun adamlara bilmem % kac bedavadan para kazandir .
Hacı baba tekkesine bak sen .
Altı dolu degil ne ekonomi olarak ne politika olarak . Avrupa da harcama olmazsa ihracatcilar ne satacak . Herkes tasarruf derdinde .
Daha burada gunun birinde enflasyon muhasebesine gectik ihtimalini saymiyorum .
Gorelim bakalm gucunu .
Tivitirda herkes bilmiş yine himina çakayım.
geleceğin sasa adayını yazimmi
kale gibim kağıt
???
ama yazman
:drunk::drunk:
yukarı giderken endeks devre kesmiyor da, neden aşağı %-5 yaptığında hemen durduruyorlar..
aradaki fark ne?
Güçük yatırımcı ezilmesin… yersen ..:)
Herkes bilir ,bazıları kazanır.Bunu anlarım da....
Bilenlerin bazıları kendilerini ifade ederken
Ben demiştim.......şu şu oldu derken;
Bazıları da
Ben deMEmiş miydim...şu şu oldu diyorlar.
Arkadaş demişmiydiniz yoksa dememiş miydiniz:) ?
"-seydim" "-saydım" diyenlerin pişmanlık cümleleri ben bildim diyenlerden çok daha değerlidir benim için.
İçinde tecrübe barındıran ve samimi cümlelerdir.
Herkes övünür belki doğrudur belki yalan.
Yerinen varsa durmadan ,
Az bir kulak ver faydalan !
İstesende kaybedemeyeceğin servet para değildir.Boşuna uğraşmayınız.
Akıyorsa "doldurmayın" demem ama üstüne düştükce kaçıyorsa "fazla üstelemeyin" derim.
Aynı şey değil bence.
Düşüşlerde devre kesicinin amacı "Bir sakin olun, panikle satmayın, hele bir nefeslenin" demek.
Çünkü gereksiz kayıplara yol açabiliyor.
Yükselişler ayrı. Durdurmanı gerektiren bir durum yok, çünkü insanların zarar edeceği bir ortam yok. En azından o anda.
Satış yasağı koysunlar.. Son fiyat uygulaması.. Önceki fiyatın altına hiç inmesin... :drunk:
6.000 düştü..yerse LONG aç..belki 430 kapatacak..:)
cuma tkfen, bugün petkim.. çıkışı satışla karşıladı..doğrusu
Iste tamamen yeme alışkanlığı kaynaklı yani köyde olmak veya çok hareket etmek kurtarmaz yediğini değiştirmen gerekiyor.
Sana yaramayan mutlaka bir şey vardır. BZisina yağ bazısına tuz bazısına et bazısına ekmek yaramaz.
Mesela bana ekmek yaramıyor bol bol et balık tavuk salata ve sebze yemem gerekiyor imiş.
Anadolu comari olduğum için yağlı bazlama vs bırakmak çok zor oldu ama kesince vücut 3 ayda 20 kiloyu attı gitti aç filan da kalmadım kibrit kutusu kadar peynir muhabbetlerine hiç girmedim diyet %80 bol yürüyüş ise %20 etkili yani mutlaka yeme alışkanlığını değiştirmen gerekiyor.
Tek seferlik kilo kendini sıkarak verirsin sonra geri alırsın ben de senelerdir öyle idim.
Bu dediğimi iyi düşün derim.
akçay nerde ya, tcell satılacak diyorlar 2.40 usd, aslı varsa akçay duymuştur kesin
endeks 3.800 de...dolar 18.60 civarı oldukça, 3.900 e doğru hisse satar hafiflerim.2.10 dolar üzerinde hisse taşımam.
Buralardan(2.10 dolar üzeri) yabancıya satacak arkadaşlara selam olsun...
doğru yanlış: kendimce hikayem var.
olur da kasımın başında 2.10-20 dolar olursak KASIM ayının fıtratına uygun geçmesini beklerim.Son 3 yılda alıcılıydı ama kasım esasında hüzün ayıdır.
TCELL bu mevcut fiyatlardan satılırsa peşkeştir. Olumsuz döngünün sonuna geldi yavaştan milletin taahhütler bitti zamlı tarifelere geçiyor.
Hacim listesinde PETKM ikinci. Listede ekside olan tek şirket.
Bakalım onu da kaldıracaklar mı
%9 yapan SAHOL anca 30 lirayı geçmiş. Bence hala bedava.
Kuzey Kore'deki , diğer evrenlere açılan (bizim galaksinin bağlı olduğu evreninin dışındaki evrenler) portal kapısı !
dünya tarihinde ilk kez by asoşeytıd pires hamza sütbıyık TM tarafından görüntülenmiştir.
https://i.hizliresim.com/dpustkq.png
Çok olmamış mı ya bu artış..
Goldman Sachs, Arçelik için hedef fiyatını 60 TL'den 60.4 TL'ye yükseltti, tavsiyesini "Sat" olarak korudu #ARCLK
tavanlar çözülürse tabanları yağlamalı...:)
gidişata ve gelişata daima Rüppel Akbabası gözüyle bakmalı . sonra içine dalar serçe gibi gözlersin. ilk önce rüppel akbabası gibi tepeden filmi çekecen. hayat böyle işte. borsa da hayatın bir parçası , şugar.
and I said before : looking for anything ''heavy '' şugar. that's why I'm in das börsa istanbül... let's make it hot. yoksa gider pazarda limon da satardık , şugar.
insan deruniye varmak için sığsallık çelişkisinin çeşmesinden avuç avuç içmek zorunda değil. bu bir seçim sadece, zaruriyet değil.
SPOT da BofA kamyonu dayamış,
https://i.hizliresim.com/b18agi6.PNG
Ben de senelerce işte sen yapıyorsun da ondan yiyoruz filan muhabbetleri yaptım ama alakası yok imiş :D
Ayrıca, sen de benim gibi iki oğlan babasısın, hatunu boşarsan oğlanlar anasının dizinin dibinden ayrılmaz, olan gene bize olur :)
Gel sana iyi bi diyetisyen yazayım özelden konu huzur içinde çözülsün :)
öyle deme, cuma günü çuvala 22 bin shortçu doldurmuşlardı, al sana hiç yoktan mazot
4000 ortalama fiyattan shortladı bu 22 bin kontrat, bunların her biri 2500 TL zararda bugün..
spotu süpüren afacan da short kapatıyor olmalı, ama du bakalım buralardan kapatamaz hepsini, bi kaç gün daha aynı tempoda alır gibime geliyo
4400-4500 kadar yürür ordan mı dengelenme realize olur kara kemal bey düşünceniz nedir TEKNİK TEMEL VAR MI ACABA..
SPOT BİST 100 .. 4000 PUAN hedef mi ekim ayı sonu için.
BofA nın aldığı ilk 50 hisse,
https://i.hizliresim.com/2k8fue3.PNG
Hepsi olur. Karı boşamaya birşey diyemem! Aynı dertten muzdaribim. Geçen gün bir maraş usülü ekşili köfte yaptı, tencereyi sömürecektim..
Dijital anjiyoyu yine de dikkate alın derim. Önlem olarak. On dakka sürüyor, kesik yok delme yok. Biraz mide bulanıyor o kadar..
bofa aracı değil mi? .kendi bile almıyor haber oluyor.
Ben asli alıcıyım asıl hesap sahibiyim benim aldığım haber olmuyor.
üzülüyorum alınıyorum.
En çok da onun alıp sattıkları aleni iken ve piyasayı etkileyecek boyutda haber değeri taşıyorsa ....
Bizim gibi sıradan vatandaşın kendini salçaya domatese vermesine sebep olan kurallar....
neyse bizde kendimizi direk anlatamasakda...
Ne kazanıyorsam bildiğimden değil haybeye,
Ben istemesem de azık konuluyor heybeye.
İster yukarı götür ister aşağı
Yenemezsin şükredeni vurmadıkdan sonra belden aşağı.
Bugün fikren geceden düştüm terse.
Sabah baktım sorun yok ne yöne giderse.
Çok değil ama hızlı çıktın.Madem gözünü kararttın
Birini tavan yaptın da diğerini niye yarıda bıraktın ?