Tabi ceza bugünün konusu değil, ileriye yönelik beyin fırtınası yapıyorum.
Printable View
Böyle bir haber okudum.Halkbank, New York’taki davaya katılmayı kabul etti. Hakim Berman, avukatlardan Halkbank’ın kabul ettiğine dair bankadan yazılı onay istedi. Sonraki duruşma 3 Mart’ta
GM 9 Pro d cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
3 Mart gibi bir zikredilmiş yakın bir tarih ve ne için bilmiyorum
Sagol Tahsin, kaynak?
Ortak proseduru uyguluyorlar. Yani hukuk kurallari ne ise ona gore isliyor mahkeme sureci. Fazla dusunmeye gerek yok. Banka cikiyor, olumlu bizim icin.
Hani çıkmayacaktın? hani rest çekmiştin?
6 yıldır zararda biri olarak söylüyorum; umarım ayakkabı kutularınla ve günahlarınla birlikte batarsın!
Adamlar her tarafa rezil ettiler bizi agha.
evet 3 mart değişik kaynaklardan geliyor, twiter yazarı ADAM dan henüz twit yok.
davaya katılmasını yadırgamak büyük yanılış. tersine katılmayarak bir noktaya getirdi ve şimdi anlaşacak. tabiki bunu siyasi gelişmelerin geldiği noktaya dayandırarak söylüyorum.
Turkey’s State-Run Halkbank Agrees to US ArraignmentADAM KLASFELD
22 mins ago
MANHATTAN (CN) — After more than three months of resistance over its money-laundering indictment, Turkey’s state-run Halkbank agreed Tuesday to be arraigned in the United States.
The bank is expected to enter its plea on the morning of March 3.
U.S. District Judge Richard Berman called the bank’s reversal a “welcome change of direction but a change nonetheless.”
Represented by King and Spalding attorney Andrew Hruska, who was formerly registered as an agent for the Turkish government, Halkbank wanted to keep out of court while still attacking the legitimacy of proceedings charging it with funneling billions of dollars in Iranian oil money in violation of U.S. sanctions.
Two levels of U.S. courts ruled against it, however, and Halkbank changed its tune in the face of millions in contempt sanctions.
Bankanın davaya katılmasının olumlu algılanacağını tahmin ediyorum zira amerikan hukuk sisteminde "Davayı ne kabul ediyorum ne de etmiyorum diyerek uzlaşma seçeneği var.Belki de bu seçenek işlerlik kazanacaktır çünkü davanın uzamasının ve demoklesin kılıcı gibi bankanın üstünde sallanmasının zararı daha büyük olacağından akıl mantık uzlaşma olmalı diyor ayrıca uzlaşma ile sonuç ödenecek miktar 10 ^da birine kadar düşüyor diye biliyorum.
Türkiye’nin Devlet İdaresi Halkbank ABD’nin Düzenlemesini Kabul Etti
22 dakika önce
MANHATTAN (CN) - Kara para aklama iddianamesine karşı üç aydan uzun süren direnişin ardından, Türkiye'nin devlet tarafından yönetilen Halkbank Salı günü ABD'de düzenlenmeyi kabul etti.
Bankanın 3 Mart sabahı itiraz etmesi bekleniyor.
ABD Bölge Hakimi Richard Berman bankanın geri dönüşünü “hoş bir yön değişikliği ama yine de bir değişiklik†olarak nitelendirdi.
Daha önce Türk hükümeti için ajan olarak kayıtlı olan Kral ve Spalding avukatı Andrew Hruska tarafından temsil edilen Halkbank, İran petrol parasını ABD'yi ihlal ederek milyarlarca dolarlık huni ile suçlayan davaların meşruiyetine saldırırken mahkemeden uzak durmak istedi. yaptırımlar.
Bununla birlikte, iki düzeyde ABD mahkemesi buna karşı karar verdi ve Halkbank, milyonlarca cezai yaptırım karşısındaki melodisini değiştirdi.
salı akşam mahkemeye katılıyor, katılmasını hoş bir durum olarak görmüşler. mahkeme amacına ulaştı. direnen banka bir sonuç alacağını düşünerek katılma kararı verdi diye düşünüyorum. ama bunu anlayabileceğimiz tek adres borsa fiyatlaması olacaktır.
Pala bizden önce haber ve hisse alır .Yabancı son aylarda alımlarını artırdığına göre sonucu tahmin etmek zor değil.
Bu pala değişik pala.
Her haberde el frenini cekti.
Hisse nereden nereye geldi 90 kademe düşürdü hissenin nasil düştüğünü bile anlamadık.Hipnoz olduk..
Kamyonla dağıtıyor dedik, saçma sapan yorum yaptilar gidecek hisseyi baskilayamaz her kim olursa olsun. Alici olmadigi icin rahat baskiliyor, umarim iyi algilanirda alici gelir hisseye " güçlü alici"
Pacozlar dolarsa yine ,3 marta kadar surundurneye devam eder...
Yarın seyahatte olacağım, fiyat hareketleri geleceği belirleyecektir. yinede kum pist yerine yeşil bir pistte koşmaya hazırlanıyor demek yanlış olmaz. Bu 6,60 küsür rakamı dilekceye girmek piyasa değeri şudur diye girmek için yaşatılmış olabilir.
Adamlar kitaplarinda emsaini yarattilar. Hem GM'ini hapse attilar, hem bankayi yargiliyorlar. 100 sene her geriye bakan bunu okuyacak, kim bilir kac yuz tane davaya ornek olarak "Turk kara para aklayicilari" diye. Kafana cuval gecirdigi unutuldu gitti, yazilmaz da bir yerde. Ama bu butun legal dokumanlarin icine girecek artik.
Tarih bunu da yazıyor ABD tarihinde onlardan tek vergi alan yani haraca bağlayan Osmanlı idi.
https://www.gzt.com/jurnalist/tariht...l-etti-2790300
Bugün ne söylediği önemli değil. Mahkemeye çıkmadı direndi. Şimdi mahkemeye çıktı bunu kararı görmeden olumsuz algılamak yanlış olur. Başarı başarısızlık yada strateji mahkeme seyrine göre netleşecektir.
KIZILDAG, kac kere anlatayim. Bir ABD mahkemesi Turkiye Devletini yargiliyor. Varlik Fonu bankanin sahibi, kamu bankasi. Adam kendi kanunlarina gore baska bir ulkeyi yargiliyor yani. Olmaz boyle sey. Ya dik duracaksin, ya dik duracaksin.
Madem boyun egecektin, gecen sene anlasacaktin. Dolari 7'lere cektirip insanlari sirketleri perisan etmeyecektin.
Bana göre iyimser bir haber değil...
Herkeste belirsizlik ortadan kalktı algısı olusuyor.
Bugun sonuçlansa karara baglansa derimki iyi yata kotu sonuca ulaştı.Belirsizlik
ortadan kalktı.
Sürüncemede yine herşey, mahkeme sonucu ve ne kadar süreceği belli değil.
Belirsizlik mahkeme sonucunda cikan kararla ortadan kalkar...
Tahtadakiler ne yapacak bakalim...
osisa yaniliyorsun, haber oldukca olumlu bir haber. Suruncemede birsey yok. Banka uzlasmaya gidiyor.
Bakalim karsi taraf kabul edecek mi, onlarin planlari nedir. Muhtemelen edecekler, jurili davaya gerek kalmayacak. TREND'in ve diger arkadaslarin dedigi negotiated settlement cikacak burdan.
İnşallah bahsettiğin gibi olur, ben yoruldum artık hevesimizin kursağımızda kalmasından , taşıma yüküm çok ağır beni çok yıpratıyor.
Uzlaşma için bankanın piyasa değerini oldukça düşük göstermeleri, alınacak ceza için önemli değilmi?
Peki bu bu derece önemli ise 3 marta kadar hisseyi baskılamazmı "aşağı yönlü"..
Sonuçta mahkeme günü verilecek verilerde hissenin güncel piyasa değerinden bahsedilmeyecekmi?
Hata yaptin maalesef orda. Cok iyi yerlerden mallandin, ama isin icine kredi girince olay stresli oldu. KIZILDAG'in dedigi gibi araci kurumun kredisi yerine bankadan kredi cekip kullanmak cok daha mantikli boyle durumlarda.
Osisa yarın 6,55 leri veririm. 6,85 üstü kapanışlar önemli. Velevki 7,48 3 gün kapatsın asıl alım oradan sonra daha güvenli.
Borsada 23 . yılım...
21 yıl kredili mal taşımadım, son iki yılımda kredili taşıma yapıyorum. Güzel kazançlar elde ettim doğru zamanlama ile.
Bundaki kredim yüzde 20 ana mala oranla.
Hisse miktarım fazla , yoksa kredili maldan rahatsız değilim, satsam yine her yeri kar...
Sayın Kızıldağ tam askıda kaldı hisse dünde konuştuk seninle bana göre artık önünde direnç felan yok, 7 üzeri hiç bir yer direnç değil yeterki oraları görsün...
Ama çok zayıf ve güçsüz..
Bugün bile bütün pasif emirlerim geldi, 6,59/6,58... bugün aldıklarımı 6,57 den satttırdılar bana..
Ne bileyim, biraz stres yaptin gibime geldi kredilerden dolayi. Ben SPK'dan 6 ay yasak yemistim su aciga alislardan, kredilerden, zarttan zurttan. Bulasmam, onun stresine hicbir zaman degmedi. O kadar islem yapiyorum, sene sonu bir bakiyorum temerrutu faizi osu busu cikinca %30 kazanmisim. Hisse %90 gitmis zaten!
Bugün aynı yemek istemedik değişik bir şey istedik, Aşcı bize portakallı Pekin ördeği yaptı. Adı Pekin ama sanırım Aşcı Kars kazı kesti. 😀 istediğimiz farklılık heyecan getirecektir.
Th nerdesin
hisse.net kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
Yukaridaki Surec TAM GAZ ilerliyor. simdi olacaklar ilgili Senaryo sunlar :
HAlkbank Mahkemeye gittigine gore 3 yol var
1-BEn Sucluyum ama Antlasmak istiyorum diyip Savcilik ve Mahkemenin uzerinde uzlastigi cezaya razi gelecek -->%5
2-Neither Accept Nor Deny diyip, Ne kabul ediyorum ne de reddiyorum diyip Antlasmali cezaya razi olacak ---> %5.
Yukaridaki iki maddeye sunu da eklemek isterim. Halkbank tamam kabul etti diyelim ama Savcilik ve Bermanin da yargilama yapmamayi kabul etmesi lazim. Adamlariin su durumda kabul edeceklerini hic zannetmiyorum,.
3-Yargilanmayi kabul ediyorum. Ben Yargilayin. O zmn olacak olanlar sunlar. A) Oncelikle Hakimden su talepleri isteyecek. HAlkbankin ABD de subesi varligi vesaire yok. Yargilamayi dusurun. Iki tarafa BERman 2 ser hafta verecek ve Cevaplarini alacak. SOnra 1 hafta icinde de kendi kararini alacak. 1 AY lik bir sure. Onumuzdeki haftaki gorusmelerde buna sahit olabilir B) Daha sonra Reddi Hakim talebinde bulunacak. Berman Tekrar her tarafa iki hafta sure ve Verilen cevaba itiraz icin 1 hafta verecek. DAha sonra bunu da reddecek. 1 Aylik ekstra sure. C) Esasa girmeden once Jurili mi olsun Jurisiz mi olsun. Tekrar dan bunun icin taraflara sure verilecek 1 Aylik Ekstra sure. D) Yargilamak icin ESAS in nasil oldugu konusulacak ve yargilamaya gecilecek. King and Spalding ekstra sure isteyecek, 3-4 ay kadar savunma yapmak icin E) Yargilama tahminne bir 6 ay sonra baslar ve 2 aylik sure icerisinde son bulur.
Ekstra gelismeler olmazsa yargilama en erken 1 yil icerisinde son bulur.
Halkbankin sunacaklari ise bunlar olacak :
-Bir audit run ettik ve milyonlarca swift mesaji izledi bisey bulamadilar. Bu auditi yapan. King and spalding hukuk firmasi. Mahkeme dikkate almayacaktir. Veya kendi bilirkisileri olan eski OFAC cilari atayabilirler. Bu sureci daha da uzatir.
-Biz Yaptirimi delmedik, Yaptirimi zarrap deldi. Biz de magduruz. Mahkemenin bunu da kabul etmeyecegi belli
PEki King and Spalding neden bunlari yapacak ? Temyize delil goturmek icin.
Sonuc uzun yillar bekleme, MAhkeme sureci nedeniyle demoklesin kilicinin Banka uzerinde devam etmesi.
Umarim bir sekilde anlasilir ve 3 numarali yola gidilmez.
İki sorum var işi koz olarak uzatmak isteseler neden 3 marta gün verirler. İkincisi ise işi bitirmek isteyen niye davaya devam der masaya oturmaz. Açılış bize en iyi tiyo olacak.
Bence onlarda bu isi bir an once bitirmek istiyorlar. Birde Amerikida Hukuk, Turkiyedekine gore hizla ilerliyor. Bizde bir gun verilince bir dahaki durusma 6 ay sonra oluyor. Orada oyle deil. Hizlica sonuc aliniyor. Hakan Atillayi seri yargiladilar dikkatini cekerse. Bunlar ilk gorusmeler bu arada. Daha ESASA gecilmedi.
Ikincisi daha temyizi vesairesi var. KOz hala ellerinde. Bu yargi sureci. Halkbankin OFAC ve SYDN surecleri ise sadece durduruldu.
günaydın herkese, daha önce kaleci örneği vermiştik, penaltı atışlarında kaleci %50 şansını kullanmak için bir yöne topdan önce hareket eder. Çünkü kale çok geniş ve top hızlı. Biz her iki yönü düşünüyoruz bu yanlış. Bir yöne odaklanmak gerekir, her iki yön kafaları karıştırır. O yüzden bir anlaşma ihtimali olduğunu %50 kabul etmeliyiz. Trump mahkemeye çıkmadan bu iş çözülmez dedi. Halkbank kabul etti. Bu mahkeme olay ilk olduğu gün olsaydı, acaba nasıl bir sonuç ve sürec olacak diye sorabilirdik. Şimdi sormaya gerek yok bence. Soru uzlaşı nasıl yapılacak. Belirsizlikler elbette bitmedi. 25 şubat, hemen sonra 3 mart gibi yakın tarihler var.