Pazar günü vaka sayısı en düşük seviyede. Neden? Çünkü resmi tatilin ikinci günü. Dışarıda en az insanın olduğu gün pazar. Demekki salgının önüne geçmekte en önemli önlem evde kalmak.
Printable View
https://covid19.saglik.gov.tr/TR-669...s-tablosu.html Tabloda yer alan ölüm sayılarına bakacak olursanız günde ortalama 200 olmak üzere bir haftada 1400 kadar insanımızın vefat ettiğini görürsünüz (Allah rahmet eylesin.) Günde bir köy, ayda bir kasaba...
Günaydın... Sahip olduklarınızdan en iyi şekilde yararlanın. O eş ve çocuklar sizden başka kimsede yok.
Tekrarlanan sarmal barlarla sert yükseliyor BİST 100, bugün dokuz iş günü önceki 12.11.2021 barını yapıyor olabiliriz: https://invst.ly/wp6rg
Günlük bar boyları sekiz iş günüdür uzamaya başladı, yukarıya doğru daha da uzayabilir. Borsada tarihe tanıklık ediyoruz: https://tvc-invdn-com.investing.com/...7520ec6588.png
Pozisyonumuz sahip olduğumuz imkânları asla aşmamalı.
Temkini baş ucuma koyup acemice grafiklerimle bu kocaman pazarda kaybolmamaya çalışıyorum.
Sokaktaki esnaf kadar özenli olmalıyız işimize.
Tek abi stopunu revize ettin mi yoksa 1750 devam ediyor mu
Tekkeyi bekleyen çorbayı içer, diye eskiler borsada bir söz bulmuşlar
tek abi o sözden yola çıkarak belki bir umut ışığı doğar.
Birde şüüüle bi söz var,
Kırkgün daban eti bi gün av eti, der avcılar
Belki sizin daban eti süresi uzun sürüyordur tek abi
Sağlık olsun da gerisi önemli değil tek abi
Borsa kurulalı belkide 30 yıl olmuştur, yıllardır borsada fırsatlar hiç bitmiyor
Hakkaten bu borsa kurulalı kaç yıl olmuştur tek abi
"Dünyanın ilk borsasının Kütahya'nın Çavdarhisar ilçesinde olduğunu biliyor muydunuz? Günümüzden yaklaşık 1750 yıl önce inşa edilen Aizanoi binasında hem borsa işlemleri yapılmış, hem Roma İmparatoru Dioeletianus'un enflasyonla mücadele amacıyla hazırladığı mal satış bedelleri taş bloklar üzerinde duyurulmuştur." http://www.kutbo.org.tr/D%C3%BCnyan%...6/Default.aspx
Abi, aslında forumca Kütahya'nın Çavdarhisar ilçesine gitsek hem oraları gezsek hem dünyanın o ilk borsasında incelemelerde bulunsak biz nerede hata ediyoruz öğrensek.
Çavdarhisarlı bilge borsacı.
- Gel Çavdarhisarlı bilge borsacı emmi! Oğlum, dürüm söyle emmine şuradan.
GOZDE: https://invst.ly/wp83d , DGGYO: https://invst.ly/wp83g son günlerin gözde hisseleri. Bizim EKGYO'ya sıra ne zaman gelecek abi?
- TEK, "Kanal İstanbul"u satın alır belki senin hisse!
- "Kanal İstanbul" Türkçe tamlama kuralına uygun değilmiş, Türkçemizi bozuyormuş. Hoca demişti. "İstanbul Kanalı" de.
"İstanbul Yolu" tamlamasını şöyle diyebilir misiniz: "Yol İstanbul"
Konfüçyüs'a: "Bir ülkeyi idare etmeye çağrılsaydınız yapacağınız ilk iş ne olurdu?" diye sormuşlar. O da: "İşe önce dili düzeltmekle başlardım, çünkü dil bozulursa kelimeler düşünceleri iyi anlatamaz. Düşünceler iyi anlatılmazsa yapılması gereken işler yapılamaz. Görevler gereği gibi yapılmazsa töre ve düzen bozulur. Töre ve düzen bozulursa adalet yoldan sapar. Adalet yoldan çıkarsa şaşkınlık içine düşen halk ne yapacağını, işin nereye varacağını bilemez. Bunun içindir ki hiçbir şey dil kadar önemli değildir." demiştir.
Tahılları biriktirip biriktirip kışın yiyen bir karınca borsa oyununda nasıl davranır?
Hedefiniz ekmek parasıysa sıkı inceleyerek aldığınız hissede hareketsiz kalacaksınız.
Borsa oyunu doğru yaklaşıldığında ekmek kapısıdır.
Borsada kısa vadeli alım satım, unutma, profesyonellerin sahasıdır.
Sen kendini kısa vadeli alım satımcı, vurkaççı, yevmiyeci görebilirsin; ama kadroda adın geçmiyor.
Kaybedişlerin senin kısa vadeli alım satımcı olmadığının tescilidir.
Borsa oyunu belki sana sanal geliyordur; kaybettiğin para, yaşadığın ve çevrene yaşattığın buhran gerçektir.
Para mutluluk için araçtır. Paranla araba alır, arabanla aileni gezdirirsin. Eşin sana gülümser, çocukların rüzgârda saçları dalgalanır...
Borsa için arabanı satıyorsan hedefin mutluluk olmaktan çıkmıştır.
Hayatı onu bunu dolandırmakla geçmiş cingöz bir tanıdığım vardı. Emlak, araba alıp satardı. En son, kendi kardeşine orman arazisini imarlı diye satmıştı, adamın tüm emekli parasını iç etmişti... Yolda karşılaştım kendini kurnaz sanan o tanıdığımla. Son model otomatik-dizel araba almış, fakat yaşlılıktan arabayı süremiyormuş, oğlu haftada bir gelip gezdiriyormuş bunu.
Tanıklıklarımızdan, başkalarının acı tecrübelerinden ders almalıyız.
- Bitirdin hocam bizi!
- Aydınlandım.
- Biz ne yapıyoruz ya? Ne kadar yanlış yoldaymışız biz!
Tek hocam müsadenizle bugün sepetimiz ne olmuş bi bakalım.
Altınımız 718 den 685 e düşmüş
12.47 olan şey 12.25 e düşmüş
12.88 hisse 13.16 olmuş
Mevduattaki kuzu gibi yatıyor
Şuan tam hesap edemesemde kâr ımız yarı yarıya erimiş
Büüüle hergün ekrana bakıp trade etmeyince de keşke seni dinleyip kâr ı realize edeydik diye bir iç geçirmekte bir abes yoktur heralde :)
aslında bu sepet olayını denemek için bu şekilde sürdürülebilirliğini görmek istiyorum abi
Amaç trade etmeden piyasada kazanç oluyor mu görmek lazım.
biz ky ler trade etmeyi bilmediğimiz için bu yola başvurduk.
hep beraber bakıp görelim
Abi, ben o kadar enstrümanı takip edecek donanımda olmadığımdan EKGYO'da bekliyorum beş aydır ki onun da hareketlerine akıl sır erdiremiyorum.
Abi, aralık sonuna dek bekleyeceğim hissemde. O zamana kadar yirmi, otuz bin olmasını hayalliyorum altı bin liramın. Araba alım satımına gireceğim. İstanbul'dan al arabayı, İç Anadolu'da sat. Yüzde on kazansam her arabadan, asgari ücreti bulurum her ay.
Yüz binlik arabalarda yüzde onluk kâr, epeyi para eder. Para parayı çeker dedikleri...
Git gel masraf: 500
Arabanın genel bakımı: 2000
Kaça aldım: 55 bin
Kaça sattım: 65 bin
Kâr: 7500
(Tüm bu hayaller BİST'in aralık ayı performansına bağlı.)
Abi, sepet alışkanlığını sayende edinmiş biri olarak bir Avrupa araba alırım bir de Murat 131.
Tek abi borsada para katlamak bir sanatmış, siz bu sanatı yapabilmeniz için iyi bir sanatçı olmanız lazım, aksi halde yıllar geçsede aylar geçsede sanat icra edilemiyor sa anca zaman kaybıdır. Bu işler iş değil tek abi
Ben sayenizde doğru yolu buldum, cumartesi pazarında sayarsak 5 gündür çok rahatım.
Hergün saatlerce ekrana bakmadan işlerimi daha düzgün ve verimli bir şekilde yapmaya başladım, eş dost akraba ve arkadaşlarla daha çok vakit geçiriyorum.
yılların ayusunu, yılların fakir şortcusunu sepetci yaptın ya abi senden büyüğü yok
Ölene kadar sepeti tutmuya devam.