Sayın KaraKemal
Sen long değil misin
Ne zaman şortladın,
haber de vermiyorsun
Printable View
Dünyada nükleer de ruslar lider
Gogildan alıntı
Stockholm Uluslararası Barış Araştırmaları Enstitüsü'nün (SIPRI) geçen yıl yayımladığı verilere göre, Rusya, 6 bin 255 nükleer başlıkla dünyada ilk sırada yer alıyor. Rusya yönetiminin sahip olduğu nükleer silahların sayısında 2020'ye oranla geçen yıl 120 adet azalma oldu.2 gün önce
https://www.hizliresim.com/88jgabr
Savaşmış, krizmiş yersek tâbi. 4 günde petrolde kaldıraçsız %30 götürdü paranın sahipleri 🤬
Nükleerde 10 ile 1.000 aynı...zaten 4 tane den sonrasına pek gerek kalmaz.KUZEY KORENİN 10 tane varmış...buna ragmen ABD ye MEYDAN OKUDU.
Dünyadaki tüm nükleer başlıklar yok edilmeli.
Hiroshima da Nagazaki de olanlar dehşet verici.
Atom bombası atılsa yaşadığım yere hayatta kalmaktansa buhar olup yok olmayı dilerim. Öyle bir durumda hayatta kalmak çok çok daha kötü.
Nükleer savaş demek bilindik dünyanın sonu demek.
Allah yazdıysa bozsun.
"politikada hiçbir şey kazayla olmaz. olmuşsa, öyle planlanmıştır."
Nükleer savaş KIYAMET DEMEK...KUR'AN da anladığım kadarıyla bu tarzda bir kıyamet yok.Daha doğrusu ben NÜKLEER SAVAŞA benzetemedim...Daha çok dev bir meteorun çarpması gibi anladım.
Yani DÜNYA ve diğer cismin çekirdekleri parçalanacak kadar sert çarpma olarak anladım.Bu senaryoya çok uyuyor.
veya sürekli genişleyen kainatın bir noktada, onları arada tutan çekim kuvvetinin,merkezkaç kuvvetinden az olması vs...sonucu dağılması.
Bizim nükleer başlığımız yok heralde
Bomba atılırsa korunmak için şunları yapın diyorlar, aklınızda bulunsun.
patlama ışığını görür görmez, hemen çukur bir yere veya duvar dibine veya kuytu bir yere yatin! dizlerinizi karnınıza doğru çekip kapanin! çıplak yerlerinizi (giysilerinizle) örtün ! bu durumunuzu ışık, yakıcı hava hareketi ve yıkılmalar sona erene kadar koruyun (1 dk.)
ben pozisyonuma göre konuşmam, neyse onu söylerim
630 milyar dolara el koymak ne demek, yine mi karşılıksız kalsın bu haydutluk ?
dört yüz senedir bütün dünyayı talan ediyorlar, ırzına geçmedikleri ülke yok
komple yok olmalarından başka kurtuluş yok bu orsp çocuklarından
Financial Times'ın Moskova Borsası verilerine dayandırdığı haberine göre,
yabancılar 86 milyar dolar değerinde Rus hisse senetlerini elinde tuttuyor...
Merkez bankası verilerine göre, Rus bankalarının ve şirketlerinin
nominal dış borcu 381 milyar dolar..
Gelişmekte olan piyasa yatırımcısı Ashmore'un küresel makro araştırma başkanı Gustavo Medeiros,
büyük bir likidite şoku riski olduğunu ve.
Rus bankaları alacaklarını geri alamazsa veya dünyanın geri kalanına olan borçlarını ödeyemezse,
küresel finansal sistem likidite olaylarının şok dalgaları yaşayabilir
(ödenmemiş işlemler daha fazla başarısızlığa neden olduğundan),
potansiyel olarak Mart ayında likidite şoku ve
2020 hatta 2008'de Lehman Brothers'ın temerrüdü gibi bir likidite krizine yol açabilir.
dedi.
Ancak finansal piyasalar henüz böyle bir senaryo fiyatlandırmıyor.
Bankalar ve takas odaları yaptırımlara tepki gösterdiği için 500 milyar dolardan fazla Rus menkul kıymeti risk altında..
https://www.marketwatch.com/story/mo...?mod=home-page
Doları 14 altında tutan çocuklara bu ay 2 maaş vermek lazım . Emekleri büyük...
tazminatı ingilizler mi tahsil edecek, bi tazminat olacaksa bunu ukrayna alır.. komedyen gidip rus yanlısı bi hükümet kurulacağına göre bi sorun yok
keremin rakamlar doğruysa rus merkez bankasının parasıyla, rus şirketlerin/bankaların borcu kafa kafaya denk gelir, bi sorun yok gibi gözüküyor..
Rusya'ya SWIFT yasağı ile birlikte Ruble'deki sert düşüşe TL de eşlik ediyor görünmesin diye
rezervlerden yaklaşık 2 milyar dolar eritilmiş dün.
https://twitter.com/ugurses/status/1498626081238233089
7 ci hakim imparatorluğun komple yıkılması dağılması için nükleerden başka birşey gözükmüyor .
Ben krallık devam ettiği ve kısmen yönetildiği için İngiltere ağır basmakta gibi
Visa ve Mastercard, yaptırımların ardından Rus finans kurumlarını engelledi
1 Mart (Reuters) - ABD'li ödeme kartı şirketleri Visa Inc (VN) ve Mastercard Inc,
Moskova'nın Ukrayna'yı işgali üzerine uygulanan hükümet yaptırımlarına uyarak çok sayıda Rus finans kuruluşunu ağlarından engelledi.
Enflasyon verisi açıklanacak bugün. Bakalım kaç gelecek
Zelenski gururu uğruna ülkeyi heba ediyor,git kardeşim istifa et işte bir sürü insanın ölmesine sebep oluyorsun bundan daha mı önemli senin orada olman?
Bizimkilerin planı yattı eğer Ukraynalı ve Rus turist gelmezse dolar açığını kapatmak mümkün değil. Bu sebeple iş büyümeden ki o da Putin Ukrayna yı NATO ve AB ülkesi olarak kabul edecek mi hiç sanmıyorum. Eğer bu savaş bitmezse en çok bize zarar verecek.
ölümden bu kadar korkmayın. ben KaraKemal abime katılıyorum. dünya üzerinde öyle böyle bir temizlik şart. belki covid ile yapacaklardı virüs pek etkili olmadı. bu daha garanti olur diye düşündüler zaar.
küresel finansal kriz, ödemeler dengesi krizi, mali kriz, turizm krizi kompakt bir krizler silsilesi geliyor.
ortalık karışacak vaziyet alın.
Oligarkların elinde,cebinde,bankasında 1 dolar yok.
Yüzmilyarlarca dolar şirketler, Vakıflar, paravan kombinasyonlar trustlar üzerinde yatıyormuş.
Ve atıp tutan İngiltere bu varlıklara dokunmuyor..
Bu sistemi kuranda İngiliz hukuk ve danışmanlık şirketleri..!
Uçaklar, megayatlar, İngiliz şirketleri üzerine kayıtlı. Tuhaf olan şirketin sahibi de şirket..
Kensigton daki malikane ingiliz şirketi, şirketin sahibi Isle of Man'de bir şirket..
O'nun sahibi Cayman Islands'da vakıf..
Ruslar 2-3 katmanlı şirketler yapısı oluşturmuşlar..
Ara ki bulasın.. Zor
(BIDEN, dün akşam oligarkların evlerine, yatlarına, uçaklarına el koyacağız demiş ya, kolay değil)
Kuşlu sitede görmüştüm anketçi Hakan Bayrakçı tv de nükleer savaş analizi yapıyordu ,hatta eline sopa bile vermişler haritada Rusyayı göstersin diye
Diyor ki , Rusya nükleer Silahını bir fırlatsa 5 milyar insan ölür
Burada da buna benzer yorumlar var
yaw arkadaş sen kaç tane nükleer savaş gördün ,dünyada tarihinde böyle bir savaş olmamış ,rüyalarınızı mı anlatıyorsunuz
bu işin uzmanları bile nükleer bir savaşın sonuçları ne olur bilemiyorlar ,siz nereden biliyorsunuz
Ukrayna: Zelenskiy’i öldürmeye gönderilen Çeçen grup yok edildi
SÖZCÜ
Bir zamanlar bağımsızlık savaşı için canlarını verenler ne hale gelmiş, bunlarda sabah sabah insanın canını sıkıyor
ikiyüzlü davrandıklarını söylediğimiz Avrupalılar saldıran konumunda bulunan Rusya'ya karşı geliştirdikleri
siyasi çizginin bir parçası olarak Rusya'yı Avrupa Konseyi'nden çıkarıyorlar.
Türkiye buna katılmıyor. Önerilen tedbire bir tek Türkiye çekimser oy veriyor.
Bu, Erdoğan'ın dile getirdiği ikisinden de vazgeçmemek politikasının çerçevesine uygun olabilir,
ama Ukrayna'yı kendisinden vazgeçilmediğine ikna etmek biraz zaman alabilir.
böyle kritik, tehlike potansiyelleriyle dolu bir dönemde
Erdoğan'ın denetimsiz tavırları karşısında uyanık olmak gerekiyor.
https://t24.com.tr/yazarlar/murat-be...umkun-mu,34419
Rusya faizi yüzde yüz artırdı, sabit kura geçti, acilen paraya ihtiyacı olduğunu fark etti, hal böyleyken kendi halkına hadi gidin yurt dışında tatil yapın, paralarınızı oralarda harcayın diyeceğini hiç sanmıyorum. Muhtemelen milli gelirinin içeride kalması için gereken önlemleri alacaktır.
bütün forum short olduğuna göre akşam yeşil kapatıyoruz. ayıks
yeah açılış bile yeşil oldu vay babam vay
Viop artı 0.37
Bilançolar çok ciddi karlar var şirketlerde
biz ruslara bi şey satmıyoruz- bi kaç kamyon domates/hıyar hariç- onlar bize satıyor, doğalgaz satıyor.. rus turist gelir, ödeyeceği para doğalgaz faturasına mahsup edilir, ne swift gerekir ne mastercard/visa gerekir, seyahat acenteleri ve enerji bakanlığı üzerinden kolayca halledilir ödemeler.. bu sene daha fazla rus geleceği kesin, çünkü gidecek başka hiç bir yerleri yok..
hava sahası sadece tr üzerinden açık, yolcu yada mal dünyanın neresine gidecek olursa olsun, mecbur istanbul aktarmalı gitmek zorunda, thy bu işten büyük kazanır
yeşerecekse dünkü banka hareketerinin yonca önderliğinde tekrarlaması lazım yoksa bugün cacık günü