Daytradeci olaraktan endekis vobda mutlak kazanmalısınız dayucuğum, yohusa paralar Bozkurt dayuya gider :yahoo:
Printable View
Daytradeci olaraktan endekis vobda mutlak kazanmalısınız dayucuğum, yohusa paralar Bozkurt dayuya gider :yahoo:
10704 den jeton attım bakalım
altına da short jetonu atasım var ama bu deli trump düşürtmüyor bir türlü. yoksa teknik olarak aşağıya gelmeli diye düşünüyorum
aşşağı yönde global dalga varsa sen tepe fiyattan taban çalışması yapamazsın..
bunu imzama da yazdım..yapamazsın..olmaz..rüzgara karşı işeyemezsin..
işerim ben, hatta çiş bile yaparım dersen üstüne edersin..
bir defa bizim teknik bakma hakkımız yok yahu..teknik bakış açısı hapse atılmadı mı..
Bofa bu saate kadar merkez bankası toplantısından dolayı frende ayağı satıyor geri alıyor toplantı bitimiyle bakmak gerek .
Burada hepimiz şunu kabul ediyoruz değil mi? Sorun sistem sorunu.
Peki ben sistem değişmeli/ değişecek derken, çoğunluk nasıl oluyor da a partisinden x kişi başkan olursa herşey düzelir diyebiliyor.Bu mevcut sistem ile x,y,z fark etmez,mesele kişisel değil sistemsel.
Yaşadığınız süreç hiç bir anlamda kişisel yada toplumsal bir süreç değil dönüşümsel bir süreç.
Bu sistemi toplum seçmedi , bu nedenle bu sistemi getirenler değiştirecek.Sistemin tıkandığını toplum bilmese de sistemin içindekiler biliyor.
Bu nedenle benim düşüncem de/ senaryomda seçim olur, muhalefet seçimi bu kez kazanır yada tekrar iktidar kazanır aynen devam eder seçenekleri yok.
Daha öncede yazdım siyasette herkesin kaybedeceği bir senaryoda kimse diretmez,herkesin kendince bir şey kazanacağı bir senaryoda anlaşılır.
Ne sistemi kardesim gectik o isleri tam gaz baas rejimine gidiyoruz.. 23 senedir deÄŸiÅŸtirmeyenler mi degistirecek? Geciniz. Bunlari gonder sonra senin luks geyiklerini yapariz.
Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
sistemde sorun yok ,sistemi kendilerine göre uygun yapıya getirmek isteyenlerde sorun bence
sanayi bitik..borsa bitik.
bankalarla bu iş olmuyor..
çok verimsiz bir başlık oldu bu
ben ''yurtdışı dün akşamki krayışa devam eder '' bizim bist bugün devre keser :kahkah:
son 50 sayfa kalmışken, ismimizi kurtarırız diye rüyalar görüyordum... oda olmadı :vk:
işin yoksa emlak ile alper'le uğraş... şimdi
ama umutlarım tükenmiş değil...
bofa'dan ''al la nalet çıtak... lafın yerde kalmasın deye memleket yıkıyoruz :drunk: amokaçi...'' deyerekten bir hamle beklerim yani
TV5
@tv5televizyonu
·
1 sa
ï¸
@avhaticeyldz
AB üyelik müzakere süreci tamamen askıya alındı
AB Türkiye raporunda, yargı bağımsızlığından tutun yolsuzlukla mücadeleye kadar ne kadar baş aşağı olduğumuz somut verilerle ortada
Cezaevinde bulunan tutuklu ve mahkum sayısıyla Avrupa'da birinciyiz
https://x.com/tv5televizyonu/status/1925466015418180064
Neyse sizin parti sistemi değiştirmek için masaya oturduğunda konuşuruz.
anlamak ile farkında olmak farklı şeyler heralde..
bakıyorum herkes biliyor anlıyor ama kabullenmek istemiyor durumu..
nedir bu;
akp iktidarı son seçime kadar güçlüydü ve kazanıyordu..
ama bu döngü kırıldı..İmamoğlu bu yüzden içerde değil mi..
yaklaşık 22 yıl olmuş..ve ilk kez koltuk kaybedilecek duruma gelindi..
adil seçim olursa bunların kurduğu düzen sona eriyor..
adil seçim olmazsa yatırımcı gelmeyecek..
anlıyorsunuz ama şuuruna varamıyorsunuz hala..
yahu bitti bitti..22 yıllık serüven bitti..neyin yukarı trendinden bahsediyorsunuz hala..
borsadaki 400 tane şirket akp nin gidişini 5 yıl önceden başlayarak yani fiyatları şişirerek öngörmedi mi..
40-50-100 katlar boşuna mı oldu..boşunamı talan düzenine geçildi..gidiyorlar..bay bay düzenine geçildi..hala yukarı trend diyorsunuz
akp gidici olmasından değil dayucum..akp nin gitmesini öngören şirketler, 5 yıldır uçuk fiyatlara geldiği için ve aşırı pirimli olduğu için satış geliyor..bu şirketler 5 yıl önce beklentiye girmişler..şimdi değil..5 yıl önce kulağına üfürülmüş bunların..
içerden duyum almışlardır belki bilemem..
ülkeyi kimler dizayn ediyor bilemiyoruz..ama bir şirket borsada var ediliyorsa sisteme uyacak..mecbur..
Farklı bakış açısı ama bence durum şu şekil
2-3 sene önce halka arz fulyası başlamıştı, halka arz edilen tahtalar tavan tavana 5 tavan 10 tavan bazan 20 tavan bile gidenler olduydu, bu furyaya eski çok eskiden halka arz olmuş bistteki hisselerde baktılar furya var onlarda fırsat bu fırsat harekete katılıp 30 jat 40 kat imarsız kat çıktılar... Eeee memlekette bu kadar halka arz talebi olursa sonuda kaçınılmaz oldu. Çoğu halka arzlar arz seviyesine geri geldi.
Yani demek istediğim dayucuğum
İktidar, muhalefet yada herhangi 1 siyasi sebebten değil, bence
Olay tamamen halkı sövüşleme
o kadar parayı seviyorlar ki, matruşka ğibi şirketten şirket çıkarıyorlar,
fazla gaptırma kendini garadumana... :)
hiç bir üst düzey ceo + sanayici kimin geldine bakmaz.. ülkenin durumuna bakar.
sanayici bilmem kaç hükümet gördü geçirdi.
kişiler önemli değil dayucuğum... benim içinde tayibin ülkeyi yönetip yönetmemesi hiç önemli değil. isterse babadan oğla geçsin direk bilal atansın.. krallık gibim.. bak londra. senin para biriminin 50 katından fazla sterlin. :he:
% 50 falan değil.. 50 kattan fazla değerli... söylemesi bile adamı delirtir düzeyde.
mesele ülkenin nereye gittiğiyle alakalı.. talan varsa. istersen en iyi başkanlık sistemini getir.. demokrasi yoksa istersen en iyi savcıları adalat sarayları yab..
ülkeyi meeeeletirler.
:drunk:
Karaduman saçmalamaya başladın sen şirketlerin bilançolarına hiç baktınmı bak bunu buraya yaz şu enflasyon mahkemesi kalksın faizler orta ölçekli yerlere gelsin çoğu şirket yine güzel karlar açıklayacak burada önemli olan ben zihniyetinden çıkıp biz zihniyetine girmek , adalet bana göre değil hepimize göre , eğitim bana göre değil hepimize göre , güven kapalı kapılar ardında pof poflama ile değil global anlamda bunları yaptığında sistemde çark çalışmaya başlar bizim ekonomik düzeneğimiz esnekdir doğru şeyler yaparsan erken çarklar çalışmaya başlar kaldırsın siyasi belirsizlikleri o bile hareket getirir .
Ege'ye bu sene tatile ğiderken, temkinli olun,
Bu yanardağ meselesi sıkıntı,
faiz sebep enflasyon sonuç lafı nerden çıktı..hiçkimse bu görüşü savunmazken niye ısrar edildi..
onlarca danışman vs. vardı..niye dinlenmedi..
inat için mi..hayır..enflasyon meselesi burdan başladı..çünkü bize ENFLASYON LAZIMDI..:oleyo:
bu kadar basit..bazı şeylerin önüne geçemezsiniz..size göre saçmalık olabilir..
Şuan borsaya talep sıfır, kaatların yüzüne bakan yok
Müzük durdu.
Nerde o 2 sene önceki coşku, nereye kayboldu.
Pandemide bile yardıra yardıra giden bistte ne oldu.
Öldü dayucuğum öldü
Herkes suyuniçinde yaşamaya alışsın
Endekis Karaduman dayunun 5binine bile inse yine kimse 1 lot bile almaz :drunk:
Satışın nedenlerinden biriside tatil hesapları,vurgunu vurannın elbette hakkı,eylüle kadar borsa sarsıntılı olur :yes:...ytd.
veriyom müziği.... hadi gene iyisin ..
bunuda sana armağan ediyom :he:
https://www.youtube.com/shorts/-l-GoGNxRUo
alper çatlasın :drunk:
plan şüle olmalı..yani ideal plan ise..çünkü 5 yıldır hazırlık yapıldı..güya hata yapıldı ..yapılmadı aslında..
5500 ya da civarlarında İmamoğlu kahraman olmalı..
niye çünkü belki 20 yıla yakındır yabancı yatırım yapmıyor..İmamoğlu önce dövüldü sonra kahraman yapılmak için..
aksi halde bu şekilde güvensiz bir ortam özellikle dışarda istenmiyor..
bişey icat olmalıydı ve oldu..
Neyin mantığını aramaya çalışıyorsun Karaduman dayucuğum.mantığın bittiği yerde borsa başlar.
Misal
Kütür kütür altın rezervi bulduk haberi yapılan ereğliyi gömüyler, senin mantığın alıyor mu bu işe
akp gidici mi bilmem ama ekonomi de arz zinciri zarar görüyor bu program ile.
arz zinciri zarar görürken enflasyon düşemez, üstelik yüksek faiz sayesinde harcanabilir geliri de artan ciddi bir kitle var. yurt içi üretim arzı kırılsa da bu sefer ithalat artıyor. resmen açmaz dayız.
22 yıldır iktidarda olmasından dolayı beyinler şartlanmış..bunlar herşeyi yapar emme yinede gitmez..
yok öyle bişey..Bahçeli yeni ameliyattan çıkmış, yaş ilerlemiş ikisininde ..doğal bişey bırakmak..konuşamaz göremez olana kadar değnekle mi gezsinler
aynen hocam :bravo:
yıllar önce SURİYE sınırındaki mayınlar temizlendikten sonra ne oldu herkes biliyor...
bak şimdi ne yapmış ?
https://www.facebook.com/photo/?fbid...05030431637405
bakalım ülkenin başına yine ne büyük bela açılacak ?
akepe destekçilerinde bunları anlayabilecek kapasite beyin yok... hepsi kara cahil
ula sınırdaki mayın temizlenir mi ? ne zararı var dursun
ne yazmış ?
''hiçbirşey tesadüf değildir... her adım bir sonraki büyük planın parçası