benide listeye yaz tengri han
100 bips
Printable View
benide listeye yaz tengri han
100 bips
Nihat Doğan 2 çocuğu alıkoymaktan göz altına alınmış bırakılmış. Allah diyen sapık çıkıyor. Allah diyen çalıyor. Allah diyen zulmediyor.
Allah diyenlerden korkmalıyız.
Sn hisse.net sakinleri bir sorum olacak.Bankadan gram altın alsak daha sonra fiziksel olarak bankadan talep edebilirmiyiz.Enparadan mesala.Ayrıca altın veya dövizimiz TMSF kapsamındamı. Teşekkür ederim.Saygılar.
SM-G610F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Bilmediginiz konuda yorum yapmayiniz ,viopda vade sonunda hickimse kimseye dolar vermez veya almaz, vade sonundaki kar veya zarar var ise bunu sadece TL ile oder veya alir, insanlari yanlis yonlendirmeyiniz, siz viop da dolar long acmak icin usd mi yatirmak zorunda oldugunuzu dusunuyorsunuz.
Tamam yazarım ama benim de senden bir ricam var...
Her ne şart altında olursa olsun bir daha asla kimseye kötü söz etmeyeceğine söz vereceksin...
Ok mi?
Günün Atasözü:"Adam hacı mı olur ulaşmakla Mekke'ye, eşek derviş mi olur taş çekmekle tekkeye?"
saygılar/başarılar
📊@ForeksTurkey- Analistler, TCMB'nin 13 Eylül Perşembe günkü toplantısında 375 baz puan faiz artırım kararı almasını bekliyor
Katılımcı:18
Maksimum: 725 ( 1 kişi)
Minimum : 0 (1 kişi)
Ortalama : 375
zam geliyor ama gelmiyor bamyada da ötv ye yansıtsalar ya:)
Arkadaşlar ejder meyvesi isteyen varsa 3 dolara getirtebiliriz? Yerli
https://www.sahibinden.com/ilan/ikin...03588731/detay
Birileri pozisyon kapama derdine düşmüş olabilir.
Basiretsiz tüccarlar varsa bunlar piyasa mekanizması içinde ayıklanmalı..
Piyasanın doğal işleyişine ne kadar suni müdahale gelirse, bunun karşı tepkisi de o kadar şiddetli olacaktır.
Adamlar zamanında kur düşerken döviz borçlanıp kaynak maliyetini düşürürken dünya güzeldi. Şimdi işler tersine dönünce kurtar bizi reis..
Basiretsiz tüccarların faturası yetmiş milyona kesilmemeli..
sn tengri han: faizi 225 arttırırlar...
O rakkami nasıl hesap ettiniz? :-)
Yani 200 250 tamamda öyle garip rakam verince global para babaları ikna olur gerçeklik hususunda diyemi dusundugunuzu merak ettimde
Öyle bi hesaba kaldiysak zate hepten şey yapar global pala
Ben pas geçer demiştim.
Gerekcemde yerel seçimlere bizdeki ve abd Kasım ortasi ara seçimlere çok var
Ve Birde az arttirmak derman olmaz ondan pas geçer şeklinde fikir yurutmustum
Bir de baştan çok artırırken sonraya marj kalmaz diye
hesap etmedim. en etkisiz ama psikolojik olarak en kafa karıştırıcı rakam ne olur diye düşündüm. yoksa 1000 falan olsa ancak yeter...
MB 19.25-19.50 gibi bir rakama sabitler....... Başka oran beklemiyorum...Dolar ne olur , bence dolarda 6-7 arası dalgalanmaya devam eder.
Yok abi naaptin sen ya
Bi köpek düşün
Koklayip koklayip gitmez daha
Rahat bırakmaz pirzola vermeden
Ya bi süre zarfında ararsın para babalarını
Tamam abi daha uğraşmayın razıyım dersin
Tabi onu biz saf ve bakir halk asla bilemeyiz
Ekonomi söyle bi kalkar o gizemli pazarlık neticesinde
https://m.youtube.com/watch?v=DLY9GIOTz_I
Haa deriz vay be gerçekten bu adamlar işi biliyo boş muhabbeti
Yada demeyiz bişey
Kayıtsız kalırız gidişata
Bu kalkişın tam tersi gibi bi vidyo
Her durumda Hayır olsun tabi
Ne diyim
Tamamen hayal ürünü :-(
bir saniye anlamadim
Yani ben kisi olarak sirket olarak degil, Turk vatandasi olarak gidip ABD de brokerage da bir hesap actim onun uzerinden hisse alip sattim 5 milyon dolar kazandim
ABD Turk vatandaslarina capital gains tax uygulamiyor anca faiz ve temettuden %31 vergi var
Simdi bu Turk vatandasi hem ABD de hemde TR de hicmi vergi vermeyecek?
Konuya aciklik getirirseniz sevinirim
"Faiz toto" da son durum...
Faiz artışı bekleyenler
A)Ekonomistlerin/okumuş çocukların alayı faiz artmalı diyor
1)Işık Ökte
2)Gökhan Şen
3)Burak Kanlı
4)Figen Özavcı Gümülcineli
5)Mert Yılmaz
6)Gizem Öztok Altınsaç
7)Ferhat Yükseltürk
8)Veli Kocatürk
9)Murat Sağman
10)Murat Solar
11)Prof Oral Erdoğan (250 bips)
12)Sn Ayhan53 (250 bips)
13)Sn Pc öğretmen
14)Sn Krossinggover (500 bips)
15)Sn Epicurist
16)Sn Foxmulder (800 bips)
17)Sn Rxpu (300 bips)
18)Sn Pinno (200 bips)
19)Sn Boschyatırım (100 bips)
20)Sn Medyum (220 bips)
21)Sn İşçi74
22)Sn Carkos
23)Sn Kaveri (300 bips)
24)Sn Watcher46 (300 bips)
25)Sn Tilkii (cılız)
26)Sn Nyit (250 bips) (şartlı)
27)Sn Ahmetg
28)Sn Oyunagelenadam
29)Sn Paramanya
30)Sn Hophop (300 bips)
31)Sn Bozkurt (100 bips)
32)Sn Mdemir (225 bips)
33)?
34)?
Beklemeyenler
1)Sn Tengri Han
2)Sn Moruk
3)Sn Varolmayansehir
4)Sn Bahri
5)Sn Cankan
6)Yoldaş Stonhand
7)Sn Goksen
8)Sn Rüzgar50
9)Sn Diomand
10)Sn Reha Kaya
11)Sn Zorbayk
12)Sn Luckbear
13)Sn Crayon07
14)Sn Wyatt earp
15)Sn Efendy78
16)Sn Hayek
17)Sn Xinhai
18)Sn Djkarizma06
19)Sn Baron
20)Sn C.Ünlü
21)Sn Mkeless
22)Sn Epikurus
23)Sn Kutatku
24)Sn Mfa
25)Sn Ryland
26)Sn Rapsody
27)Sn Alibeyoğlu
28)Sn Alsahın
29)Sn Fztoğuz27
30)Sn Erman07
31)Sn Cevdet 060
32)?
33)?
34)?
Ltf sizde görüşünüzü belirtirmisiniz?
Günün Atasözü:"Adam hacı mı olur ulaşmakla Mekke'ye, eşek derviş mi olur taş çekmekle tekkeye?"
saygılar/başarılar
Buradaki ŞAHIS VERGİ kriteri TR deki bankadaki hesabınıza paranın giriş yapması...Vergi o para üzerinden beyan edilen kazanç kadar alınıyor...
Ayrıca,yurtdışında ki gelir şahsi faaliyet (mükellefiyet) sonucu elde ediliyor ise tam mükellefiyete tabi kişilerin Türkiye içinde ve dışında elde ettikleri gelirin tamamı üzerinden vergilendirilmeleri esası gereği, bu tür geliri olanların yurt içinde gelirleri varsa yurt içindeki gelirleri ile birleştirerek, Türkiye de gelirleri yoksa sadece yurt dışındaki gelirlerini beyan etmeleri gerekmektedir. Bu gelirlerin beyanı sırasında yurt dışında bu gelirler nedeniyle ödenen vergilerin (gerekli bürokratik işlemlerin yapılmasının ardından) indirilmesi mümkün bulunmaktadır.
TEB 30 bin tl ve 10 bin dolar üzerine parayı vezneden dekontsuz kabul etmiyor. Dekont yoksa beyanname diye bir form imzalatıyor. Yılbaşından itibaren BDDK nın talimatıyla tüm bankalar bu sistemi uygulayacakmış ve teb de kurs verilecekmiş. ( m.t. ifadesiyle )
Bazı çelişkiler mevcut..
Merkez bankası gecelik fonlama maliyetinin çok üzerinde bir faiz mevcut piyasa bankalarında. Para satın alırken ve satarken de bu marj dahada açılmakta.
Bu noktada birileri büyük zarar ediyor. Görünen oki zarar eden merkez bankası. Bankalar bu marj dan faydalanıyor ve faydalanmaya devam edecek.
Peki neden xbank endeksi dolayısı ile bankalar aşırı satılıyor.
Sebebi geri dönemeyecek ödenemeyecek krediler ve son noktada karlılığı devam eden bankalara maliyet ödetmek.
Ne şekilde bir maliyet
Merkez bankası ben sizi fonladığım maliyeti ile finanse ettim, nakit toplamanıza yardımcı oldum, yüksek faiz ile para satmanızı sağladım. Şimdi ben faiz arttırmayacağım bu resesyona beraber gideceğiz ve sizde piyasayı fonlama ya zaman içinde benim fonlama ma uyacaksınız. Herkez bir bedel ödeyecek kısa vadede geri dönmeyen krediler uzun vadede satmış olduğunuz yüksek faiz li paralar ile bu yükü taşıyavaksınız. diyebilir merkez bankası..
Bu durumda Kısa vade Benjamin ilginç fiyatlamalara maruz kalabilir. Ama kalıcı olmayacaktır orta vade için.
Çünkü bu döngünün kurulabilmesi için mantıklı seçenek bu.
Diğeri 575 baz puan artış yapabilme kabiliyeti olan merkez bankası hem kur hem faiz cephesinden ödün verir.
Karar vermesi gereken kur mu faiz mi? Her ikiside olmama lı..
Saygılar Bol kazançlar
Şunu da eklemek yanlış olmaz ilk seçenek enflasyonu durgunluk ile kontrol etme amacı taşıyabilir.
dolarmi yuksek TL mi ucuz kafa karisik
https://eksisozluk.com/nusr-et-new-y...day=2018-09-11
Aslında güzel sorulu bi yaklaşım
Çin
Kur dan ödün verdi hep çünkü ihracat ülkesi
Ve tüm imalatı kendi üzerine çekip dünyayı işsiz bırakma amacı guduyor
Bi nevi Kozlu oyunda herkese Rıfkı yi yediririm ben muhabbeti
Ama abd gördü bunu
Su an sıkıntı da
Ben monopol oluyum herkes benden alsın vs
Yedirirler mi koçum sana ya dünyanın tüm kaymagini
Kalede kova yaşar mi var sandın
Biz neyiz bilmem Daha ziyade karma . İç dış beraber
Ancak TL kredilendirme olduğundan (konut araba tuketim kredi kart) ondan belki faize daha sıkı sariliyoz gibi
Özellikle konut stoku tarlası başa ayriyetten bela
Kuru baskilayip iyice faizi artırsan Kimse ev daire almaz
Soruya cevap belki olmayabilir ancak kim neyden ekmek yiyosa onu daha bi sıkı tutuyo sanki
Not:
Aslında mühim olan kendi kendini doyurabilmek
ELZEM olan tek şey bu
Arjantin kuru saliyo sürekli
Belki ülkesindeki Şilili Brezilyalı sahipliği liberal ekonomide böyle def ediyo
Bizde burdan vahvah Arjantin diyip beyhude üzülüyoz kim bilir
Tarım Var hayvancılık var et bedavaya yakın fiyat, daha noolsun
Dolar orda fezaya da gitse et in kilosu pezo olarak aynı yerli üretim türevleri yem Samanda yerli
Niye dert etsin
Her 100 baz puan faiz artışının kura etkisi nedir? MB diyelim 100 baz puan arttırdı dolar kuru 6,50 den 6,40 mı olur? Bilen arkadaşlar yanıtlarsa sevinirim