Geç olsun güç olmasın:)
İşlem maliyeti yüksekte olsa az az toplamak bile ciddi getiriler sunar gelecekte.
Printable View
Bankamatik bugün gıcır nerede ise çil 50 lik kustu.
10 ve 20 liklerden sonra 50 lik lerde gıcır gelmeye başladı..
https://resimyukle.link/image.php?di=T1SL
sn.dudu 90 larda 2000 lerin başında hisse başı 1 lira 1.5 lira temettüler alıyorduk çimentolardan filan ama karlarda yüksekti evet enflasyon vardı ama satın alma gücümüzde vardı
şimdi hisselerin sermaye değerleri azaldı karlar azaldı ve temettü verimleri faiz getirisinin altında kaldı faizler düşecekki borsaya para girecek tahta fiyatları değerlenecek üretim ve tüketim artacak dolayısıyla karlarda artacak ve paralelinde temettülerde öyle..
velhasıl reel getiri nedir aslında ? bence cebinize girendir sermaye toplamınızın ne kadar ettiğidir. evet temettü yatırımı yapanlar için mal alıştan kazandırır ama fiyatı artmayan şirket kağıtlarınında karlılığında bir problem var demektir zaten :one: kar etmeyen şirketin kağıdını ucuza toplasanız ne yazar temettüde ödeyemez kar etmeyen şirket . yani görecedir bu reel getiri bazen faiz tarafındada güzel imkanlar oluşur pekala. elde güzel nakit olsun yeterki.
teşekkürler
bu aralar ben de fena taktım o konuyu kafaya ama çok detayı var.. ama üstündeyim mevzunun. bir yere kadar da geldim. o da, 0.1 sıfırdan büyüktür seviyesi:)
bir de iyi temettü veren sağlam yurtdışı hisselerine ufaktan bi kafa yormaya başladım ben de. al/sat amaçlı değil, al/yat amaçlı. ama orada mutlak sıfırım şu anda.. sizin gibi borsayla bu kadar haşır neşir, tecrübeli biri olsam daha ciddi düşünür, araştırırdım kesin..
Link atsana abi bu forumda mı
MI 6 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
attı.. kaçırdınız herhalde. ben de atayım madem..
http://www.hisse.net/topluluk/showth...93#post2785393
Sırayla okurken sayfaları devamına bakmamıştım [emoji16][emoji16][emoji16][emoji16]
Malûm herkesten birşeyler öğreniyorum birşeyler bilsekte..
Bu yurt dışı olayı bana çok mantıklı geliyor özellikle altın çıkaran şirketler..
Çimento şirketleri....
Merkez döviz bozup altın toplamaya devam etmiş geçen hafta.
http://mbigpara.hurriyet.com.tr/amp/...iledi/1450067/
Yazılarım yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir
para erime muhabbeti yıllardır var şu forumda.. adamın varsa 5 milyonu hayatının sonuna kadar kral gibi yaşar..aylık faizi 100 binin üstünde.. enflasyona karşı erise ne yazar.. ama 200 - 300 binin varsa 10 senede kuşa döner..
daha önce yazdım ya çok paran olacak ya da olmayacak.. ikisinin arası olunca sıkıntı..
Aktifci olarak... Dediğinizden bisey anlamadim..iyimi dediniz kotumu..
yaşamaz..
yaşamaktan kasıt tabi ki o parayı biriktirirken yaşamaya alıştığı standartta, ya da az aşağısında yaşamayı, harcamayı kabullenerek yaşamak, piyango bir birikim değilse bahsi geçen.
yalan tuik enflasyonuna göre bile erir anapara tl faizde, şu andaki oranlarla bile. sokak enflasyonunu varın siz düşünün.
arkadaslar abilerim son 2 3 gun ıcınde vakıfdan hesap actıran oldumu benden gecen 1 hafta once ılk acılısta 25 tl aldılar baska bı arkadasın yazısında almadılar hıc yazdıgını gordum bızımı kazıkladılar anlamadım
Paran varsa ite kopuğa muthaç kalmazsın..Bu para cocuklarına eşine dostuna da lazım.. Gereksiz tiplerin arasında ömrümü gecirmez...Kpssde atanmayı beklemez...İyi cerraha ameliyat olursun...İyi eğitim alırsın aldırırsın...Kimse şimdi farkında değil ama kapilazm sertleşiyor..İlerde emekli maaşı ile köpek gibi bi hayat yaşatcaklar bize...
Arkadaşlar stopaj indirimi şayet uzarsa, genel beklenti uzayacağı yönünde anladığım kadarıyla.sizce tekrar 3 aymı uzatılır yoksa Aralık sonuna kadarmı olur, ona göre vade belirleyeyim diyorum.
@joe Dalton
Belirttiğin rakam 10 yılda çöpe döner. Ancak söylediğinde mantık var,sadece bir sıfır eksik. şayet 50milyon tl karşılığı doların olsa , yıllık 8-10 Eurobond getirisi ile iyi yaşarsın.
Ne kadar cok kazanirsan hayat standartin o kadar yukselir. Yilda 50 bin tl kazaniyorsan 2010 model renault megane binersin ama 1 milyon kazaniyorsan jeep alirsin. Kebap yerken nusrete gidersin. Sampuanini bile degistirirsin. [emoji1]
Ha eger 1 milyon kazanirken yine megana biner kebap yerim diyorsan o zaman da kazandigin paranin refahina bereketine sahip olamazsin gun gelir kalp krizinden olursun varsa cocuklarin car cur eder parayi.
Enflasyon seni sadece bir durumda etkilemez. Eger ev alma hayalin varsa faizlerin yukseldigi yerde ev fiyatlari dusecegi icin hayalini kurdugun eve daha dusuk ucrete sahip olursun.
Ama bu kez de ev icin ayirdigin parayi o hayalini kurdugun ev icin harcamaz faize koyarsin ve aylik faiz alirim, ev kotu bir yatirim dersin.
Hani diyorlar ya paran mi var derdin mi var iste oyle bir sey.
SM-C5010 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.