Tum sorularina evet
Printable View
Dzt ve htr bugunde mukemmel olacak
Bankaci ustadim
Tahviller ne durumda goruyormusun 😃😃
Endeks bugün herkesi ters köşe yaptı gibi : )
Üstadım kısa vadelilerin getirisinin düşük olması vadesinden dolayı :) Tahvilde vade ne kadar uzun olursa faiz düşüşlerinde getiri o kadar fazla olur :) Söz gelimi atıyorum bu rakamları, 1 puanlık tahvil faizi düşüşünde %0.2 değer kazanıyorsa kısa vadeli tahviller, orta vadeliler %0.5-1, uzun vadeliler %1.5-2 gibi değer kazanır :) Ayrıntılar için hesaplama yöntemlerine bakmak daha doğru olacaktır
tcd portföyü bugün pek hareketli değil.Günü %1 değer artışı ile kapatabilirse endeksin suriye operasyonunu fiyatlamaya başladığı 103000 seviyelerine tekrar gelmiş olacak.
SM-J710FQ cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
İşyatırımdan gelen raporda uzun dönemli tahviller için negatif görüşteler.
Faiz İndirim Döngüsünün Sonuna Yaklaşıyoruz
Merkez Bankası (TCMB) bugünkü toplantısında politika faizini 250 baz puan indirerek %14.00e çekti. Piyasa öngörüsü 100 baz puan, İş Yatırım beklentisi 125 baz puan indirim yönündeydi.
Piyasa görüşü:
Hisse senedi, özellikle faize duyarlı otomotiv, banka ve GYO (+), uzun dönemli Türk lirası tahviller (-), Türk lirası (-)
Borsa da kismi duzeltme oldu ,ogleden sonra ..herhangi bir alim yapmadim,bakalim yarin kismet
SM-A405FN cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Bugün TIV MK 18,07
Deniz yada hcbs hesabi olan bakabilirmi ne yapmis bizim fonlar
GPG günü tahminen yüzde 0,14 değer artışı ile 1,3203 seviyesinde tamamladı
%54 mk tahmini
YDI almayı düşünüyorum fena gitmiyor bu ay.
Ustad aldigim icin demiyorum
Bakin sizde dahil bugun enaz arti2 bekliyorduk
Sonuc ne oldu
Az daha eksi kapatacakti
Hatta bu eksi demek
Ky urkmesin diye yesil kapattilar
Msci ya bakarmisiniz
Piyasa bu faiz indirimini hazmedemedi
Pas gecmesi gerekliydi
Dolari 5.50
Bisti 110k yapmak icin bu gerekliydi ama
Birileri try ye celme takti
Bu gibi durumlar icin defansif acc hepsinden iyidir diye dedim...
Hcbc de htt fonun yarin ki fiyatini şimdiden gostermiyor. Yalnizca hpt ve hsl hesaplanmış.
Evet TIV bugün beklentimin çok altında getirmiş
Tahvil ağırlıklı fonlar ile Altın fonları arasında bariz bir ters korelasyon var dostlarım. Son yayımladığım tabloda da bu net bir şekilde gözükmekte. Son tahlilde, borsanın belirsiz olduğu dönemlerde hisse ya da hisse ağırlıklı değişken fon riskini almak istemeyenler bu fonlar arasında arbitraj yapabilirler. Şahsen gösterge faiz 12.80'i gördüğünün ertesi günü HTT satış TUA alış talimatı vermeyi düşünüyorum. Ya da IGA ile yarı yarıya gibi de olabilir. Bu tespiti bir kenara not etmiş olayım, bakalım ne derece isabetli bir karar vermiş olacağız bugünden bakarak.:)
BİST tekledi, akü bitti galiba.
Yarın ilginç olacak
Pazartesi yarım gün
Salı tatil.
Çarşamba ???
Hsl mk 14.76%
Hpt mk 18.70%
GPG'de ürktü ortamdan.
Hisse oranın baya düşürmüş bugün.