Makaslar cok daraldi
Printable View
Makaslar cok daraldi
Suud Prens'dan TKFEN ve ALARK olumlu etkilendi gibi.
Suud Prensi kamera karşısına geçirmediler, oradan tüyo alamadık.
Reuters'e konuşan yetkili yönlendirme yaptı.
Bu sayfada konu ne zaman din olayına dönse akşama çok sert fışkırtma geliyo, sanırım tesadüf değil bu tartışma
Bakın foruma hareket geldi..Fışkırma da başladı...:)
GESAN diye bir hisse KAP haberinde geçmiş, aldım arttı, şimdi sattım.
Yazmaya fırsat bulamadım.
Malesef pahalı olanlar yükselip, ucuz olanlar düşüyor. Pahalı olanı almak veya ucuz olanı satmak gerçekten çok zor.
Sevmediğin hisseler ile oyna diyorlar, kurtulmak daha kolay oluyormuş.
Almanya’da yeni bulduklari sofor de atlamak uzere
Bir kaç kişi faizde düşüş bekliyorum demiş.
Politikanın anlaşılması açısından faiz düşürmelerini beklerim, %12 sihirli bir rakam olabilir.
Zaten faiz artırılmalı diyen kalmadı, %90 filan yapmaları lazım ki faizcinin yüzü gülsün.
Bence bir kurumun eline toplu satış ordinosu geldi, birisi önceden VIOP'da satıp hedge etti.
SPOT ta BOFA aldığı sattığı, bugün de gene BOFA makinası EREGL satmaya ayarlanmış, ODAS da alıyor,
https://i.hizliresim.com/akmucr3.PNG
Bofa bence Türk; Bera,Karsn çok spekülatif.
BIST30 satıp BITS30 dışı alıyor gibi.
Oradan bilgi alan 3 harflilerden yardım gelse paraya para demem.
Eski Merill yeni BoFa da ve hatta Creditte Türklerin hesapları var, hatta bazıları Twitter’da zamanında yerli hesaplarından malı toplayıp sonra yukarı sürerken yabancı geldi algısı yaratmak için Merill ve Creditteki hesaplarını kullanırdı, birde zaman zaman yabancı adına her hissede farklı kurumlardan işlem yapanlar oluyor, mesela benim VakıfBankta Qnb ve Gedik bazen Citi adına işlem yapıyor 5-10 milyon lot civarı alıp sattıkları oluyor
Araplar da ne sever ama bizi , çoğu geri kalmışlıklarını Osmanlının kendilerine hükmetmesine bağlarlar
bizdeki bazı aklı evveller de hala halifelik hayali kurarlar
İlber Ortaylı bu olaya değinmiş
Benim komplo teorilerime göre traderları işaretlemişlerdir, trader alıyorsa satıyorlar, satıyor ise alıyorlardır.
Gerçek yatırımcı da işaretlidir onlar alınca KAP filan gelmesini beklemeden alıyorlardır.
Biz aracı kurum seviyesinde görürken birileri yatırımcı bazında bilgiye erişiyor olabilir.
Onun dışında zaten istatistik diye bir şey var, büyük aracı kurumlar vatandaş/fonlar vs alıyor mu satıyor mu biliyor.
Arkadaşlar iki sorum olacak
soru saçma olabilir
ama piyasa da dolaşıyor
MB bugün faiz indirirse
100 yada 200 bunun borsaya etkisi ne olur
Bankacilik endeks ne olur
doları sormuyorum
fakat
Mb böylesi saçma bir karar alırsa
bir yerlerden para gelecek ve dolara mudahele edecek anlamı olur mu
tamamen varsayımlara dayalı sorulara
zahmet edip görüş yazacak arkadaşlara
şimdiden teşekkür ederim
suudi arabistan halkı diye bi halk yoktur
orada bi kabile ve onun marabaları vardır
açın bakın
yoksa faizin sabit kalması bile normalde doalrı yukarı çekerdi
283ü iki kere yokladık, yukarı bin puan sekti.
Bu sefer deler geçer.
Hükümetin stratejisini gıda ve petrol fiyatları bozdu, yoksa orta sınıf zaten yolunacak kaz olarak görülüyor.
Dünyanın sabit bırakması demiyorum, faiz arttırdığı bir ortamda TCMB nın faiz indirmesi nasıl olur! anlamak mümkün değil!
SPOT, farkettiniz mi BOFA sol tarafta ilk 5 de görünmüyor,
https://i.hizliresim.com/rkrxeou.PNG
Faiz indirimi beklentisi olanlar var..
Bu da borsaya yarayacakmış diyorlar..
Yaparlar mı ne desek boş..
SNE-LX1 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
o faiz inmeli hem de 100-200 point yürü be şaap reis yap bir baba yiğitlik bas aşa :oleyo::oleyo::drunk::drunk:
TKFEN tavana gidiyor, belki Suudlar 2030 vizyonu vs iş verecek ya da başka işler var bence.
Az bir şey aldım çerezlik bir kere de iblisleri dinleyelim.
Site açmışlar.
https://www.vision2030.gov.sa/v2030/overview/
20-25 kurumdan sadece birisi faizde düşüş bekliyor.O arkadaşta muziplik olsun diye öyle demiştir.:)
Tutarsa kahraman olur.Tutmazsa bir şey yok.
Resmi görüş o şekilde olmak zorunda bence.
Twitter'da mavi tıklı kişiler düzgün Türkçe kullanıyor, diğerleri içinden geldiği gibi yazıyor.
Gizlilik çok ilginç bir şey.
Emin olmadan söylüyorum, dürüstlük imandan daha ileri bir özellik. Ben de gizliliği severim çok dürüst olmanın anlamı yok. Kuran'da sen içindekini diğerlerinden çekinip sakladın ama benden korkmadın diye bir şey geçiyor. Gerçi birine söylemedikten sonra Kurana göre her şeyi en ince ayrıntısına kadar düşünmek serbest.
Eline,diline, beline dikkat et derler zaten.