Sivas'ın Ulaş ilçesinde 4.4 büyüklüğünde deprem meydana geldi.
Printable View
Sivas'ın Ulaş ilçesinde 4.4 büyüklüğünde deprem meydana geldi.
TSM ses sanatçısı Gönül Akkar yaşamını yitirmiş.
Sanayide ustalar günlük en az 5-10 bin kazanıyorken bu adamlar birde götürü usulde vergiye tabi.
Avrupanin en yuksek binasi Atasehire insa edilen Merkez Bankasi binasiymis
30 sene once cingenelerin cadir kurup dans ettigi Allahin dagi ne hale geldi, oralara itin öldüğü yer derdik yolu bile yoktu hatta Atasehir kelimesi bile yoktu sanirim. Bu ne hizli buyume yarabbi. Cingenelerden Avrupanin en yuksek binasina
Arabanızı seviyorsanız, paranızı seviyorsanız oto sanayinden uzak durun. Oto sanayine kız giren iki çocuklu dul olarak çıkar :)
Sanayide iş bilmez ama her işi ''abi hallederiz'' diyen usta kılıklı kişiler arabanızın içinden geçer. Gündüz kazanıp akşam pavyonda yiyen bu tiplere paranızı yedirmeyin.
Istanbul'da ekmek %25 zamlanmış.
12.5 tl.
O sanayiden ustadan ustaya değişir,gerçi sanayide kurnazdan geçilmiyor,çoğuda iş bilmez fırıldak,10 krşluk işi 20 krş yapar,ben 6 ay önce yaş filitre değiştirdim 850 verdim,ondan önce çok sıra olduğu için başkasını önerdiler ona gittim,hiç tanımadığım tiplemelerdi,abi 1000-1500 arası olur dediler,ne yağı kullanıyorsunuz dedim,hiç markasını bilmediğim yağ türü,üstelik yağ ve makine uzmanıyım,ben hiç adını duymadım dedim,yok abi olurmu sen bilmiyorsun,hadi be dedim,böyle sanayilerin ustaların çoğu çıraklık dönemi benim çarkımdan geçti,bende bir yağ markaları önerdim,abi onlar çok pahallı dediler bende hadi bana eyvallah dedim,esasında evimin olduğu yerde bir yağ,araç altı bakım yeri vardı yıktılar bina yaptılar yani yağ değişimini antifiriz değişimini ben yapıyordum,şimdi erindiğimden sanayiye gidiyorum,devamlı yağ,filitre,antifiriz için ayni yere gidiyordum,yoğunluk yüzünden bu sefer başka yere gideyim dedim,yaptırmadım geri geldim eski yere arabayı bıraktım telefondan aradılar araban hazır dediler,bu giresunkaki olay,istanbul ve alanyadada bilindik yerlere yaptırırım,işin özü ustası var ustacığı var bu işin.
Normalde araçta herhangi bir arıza durumunda kesinlikle servise giderim. Ama yağ değişimi çok basit noolacak, o kadar para servise verilmez diye düşünüp birkaç kez oto sanayine gitme gafletinde bulundum.
Bir gün baktım, arabanın altına yağ dökülmüş, baktım motor komple yağ içinde. yağ seviyesi iyice azalmış. Eyvah dedim motoru şanzımanı elimize almasak. Sanayiye gidene kadar da bir şey olmasın diye önce gittim biraz yağ aldım, kendim ekledim.
Tavsiye edilen başka bir ustaya götürdüm. Çocuklar arabayı lifte aldı. Bu arada usta elinde telefonla konuşuyor. Telefonu kapattı hiç bakmadan, incelemeden dedi ki ''abi bunu triger kayışını değiştirirken motor yan kapak contasını düzgün takamamışlar, oradan yağ geliyor, motoru indirmemiz lazım'' Yahu ne trigeri ne contası?? bu arabada triger değişmedi dedim. ''Yok abi sen bilmiyorsun, senden önce değişmiş'' dedi. Ben arabanın ilk sahibiyim, triger filan değişmedi, indir arabayı dedim.
Artık kafama dank etti, yetkili servise götürdüm. '' Orijinal filtre kullanılmadığından yerine tam oturmamış, bir oradan yağ geliyor. Bir de yağ tapasını çok sıkmışlar yalama olmuş, oradan sızıyor'' dediler. Neyse serviste hallettiler, ucuz kurtardım.
Diyeceğim o ki, sakın ha motor yağ değişimini hafife almayın.
Sanayide dikkat edilmesi gereken hususlar
Usta çok konuşuyorsa kork
Usta yerinde durmuyor bir o araba bu bu araba diye geziyorsa oradan kaç.
Referansı olmayan Usta'dan uzak dur.
Endeks 1x düşer iken senin hisse 2x,3x düşecektir dönemine giriliyor gözüküyor.
Son 3 senenin Balonlarından Efes de patladı.
Sıra hangi hissede bakalım.
XU100 hisselerin gerçek bir göstergesi olmasından çoktan uzaklaştı.Sadece VOB oynansın diye açılmış bir gösterge.
Servisler usta olarak makine mühendisi çalıştırmıyorlar, sanayiden ne çıkarsa o ve çoğu doğru dürüst para vermez.
Zaten mühendisler genelde usta olarak çalışmazlar :) Yetkili servisin müdürü, sorumlusu mühendistir.
Bir de Yetkili servisler sanayide yetişen çırakları usta olarak almayı pek tercih etmezler, kendileri eğitirler. Sanayide çalışanların karakteri bozulur çünkü.
Yetkili serviste çalışanlar çalışanlar çok iyi ustadır diyemem ama hile hurda yoktur. Aracı cihaza bağlar, arızayı tespit eder, parçayı değiştirir. Sanayide hiç ben bu arızayı anlamadım diyen göremezsiniz, mutlaka fikri vardır. Parçayı söker, takar, olmayınca o değilse kesin şundandır abi der.
1929 finansal krizinin 100.yılını ABD borsaları ne zaman kutlayacak bakalım.
2025-26-27..
Buffet boşuna nakite geçmemiştir muhtemelen.
https://www.youtube.com/watch?v=S6uMGHR07UI
Doğru aslında herşeyi yetkili serviste pahalıya da gelse yaptırmsk lazım zira sanayiide her iş deneme yanılma metodu ile yapılır lüzumsuz parça takıp arıza bulamazlar..
Zaten okulda kafası çalışmamış okumamış adamı sanayii ye çırak veriyorlar beyinsiz adamlar 7x8 ı asla öğrenemeden usta olup (hesapta) milyonluk karmaşık araçları tamir ediyorlar güya..
Tabii çok iyi ustalar var ama az sayıda onları tenzih ediyorum. Çoğunluk berbat ..
İlk 3 yıl yetkili servise götürüyorum.
Sonra, yetkili servisten 20 yıl sonra ayrılıp, kendi özel servisini açan, tanıdığım ve güvendiğim kişiye götürüyorum.
Parçaları orijinal sipariş veriyor ve paketi gözümün önünde açıyor.
Çiftlik balığını sakın yemeyin çocuklara vermeyin eve bile sokmayın uzak durun
Bakın antibiyotiği nasıl vuruyorlar
https://www.facebook.com/share/r/1HLGnnCTse/
2008 den beri borsa devamli artiyor ev fiyatlari artiyor ne durgunluk ne savas her sey cok pozitif borsa ve evler manyak pahali
bunlarin hepsi dogru ama tikir tikir isliyor hersey
Tarihte hic bu kadar soluksuz sorunsuz savassiz bir donem oldumu acaba? Buffet borsadaki P/E rasyosu cok yukseldigi icin nakite gecti
Bu arada Tesla yeni cep telefonu cikarmis ulan ne acaip gunlerden geciyoruz
Abiler bu akşam tüm yurtta yağmur olabilir mi. Yağmur derken su dökülen yağmur değil fiyatları yükselten zam yağmuru.
Bazı bankalar, müşterilerinden hesap bakım ücreti adı altında para kesmeye başladı. Yıllık 790 TL ye varan kesintiler nedeniyle bazı yatırımcılar hesaplarını kapatma kararı aldı.
https://www.cumhuriyet.com.tr/ekonom...k-para-2284578
IMKB Bülten.
Yeniden değerleme.
https://spk.gov.tr/data/6774184f8f95...8b/2024-60.pdf
2025 e girmeye saatler kala Davutoğlu yeni yıl mesajını paylaştı. Gazze deki İsrail soykırımının hâlâ engellenemediğini vurgulayan Davutoğlu, 2025 yılında soykırımların olmadığı; fakirliğin, yoksulluğun, yasakların, yolsuzluklarının olmadığı bir dünya ve bir ülke özlemini tekrar dile getirmek istiyoruz. dedi.
https://www.karar.com/guncel-haberle...iyoruz-1921559
Karşıya geçer iki bomba sallarsın ses kayıtları hala duruyor, Suriye'yi bu hale getiren sanki kendisi değil.
..soykırımların olmadığı; fakirliğin, yoksulluğun, yasakların, yolsuzluklarının olmadığı diyor, senin bütün kariyerinin sonucu bunlar.
Yatacak yerin yok senin, belki yerler diye hala konuşuyorsun.
https://resmim.net/cdn/2024/12/31/DVfbkM.jpg
Bu herifin yerine CeHaPe'ye genel başkan olarak semaver koysalardı, bundan daha başarılı olurdu.
Mutlu yıllar