Sayfa 962/998 İlkİlk ... 462862912952960961962963964972 ... SonSon
Arama sonucu : 7982 madde; 7,689 - 7,696 arası.

Konu: DoLARDA YÜKSELİŞ KAÇINILMAZ XXIV

Duhul
    Feb 2017
    İkamet
    11 BOYUT
    Gönderi
    18,127
     Alıntı Originally Posted by boymatlı Yazıyı Oku
    Arabanızı seviyorsanız, paranızı seviyorsanız oto sanayinden uzak durun. Oto sanayine kız giren iki çocuklu dul olarak çıkar
    Sanayide iş bilmez ama her işi ''abi hallederiz'' diyen usta kılıklı kişiler arabanızın içinden geçer. Gündüz kazanıp akşam pavyonda yiyen bu tiplere paranızı yedirmeyin.
    O sanayiden ustadan ustaya değişir,gerçi sanayide kurnazdan geçilmiyor,çoğuda iş bilmez fırıldak,10 krşluk işi 20 krş yapar,ben 6 ay önce yaş filitre değiştirdim 850 verdim,ondan önce çok sıra olduğu için başkasını önerdiler ona gittim,hiç tanımadığım tiplemelerdi,abi 1000-1500 arası olur dediler,ne yağı kullanıyorsunuz dedim,hiç markasını bilmediğim yağ türü,üstelik yağ ve makine uzmanıyım,ben hiç adını duymadım dedim,yok abi olurmu sen bilmiyorsun,hadi be dedim,böyle sanayilerin ustaların çoğu çıraklık dönemi benim çarkımdan geçti,bende bir yağ markaları önerdim,abi onlar çok pahallı dediler bende hadi bana eyvallah dedim,esasında evimin olduğu yerde bir yağ,araç altı bakım yeri vardı yıktılar bina yaptılar yani yağ değişimini antifiriz değişimini ben yapıyordum,şimdi erindiğimden sanayiye gidiyorum,devamlı yağ,filitre,antifiriz için ayni yere gidiyordum,yoğunluk yüzünden bu sefer başka yere gideyim dedim,yaptırmadım geri geldim eski yere arabayı bıraktım telefondan aradılar araban hazır dediler,bu giresunkaki olay,istanbul ve alanyadada bilindik yerlere yaptırırım,işin özü ustası var ustacığı var bu işin.

2.  Alıntı Originally Posted by refaba Yazıyı Oku
    O sanayiden ustadan ustaya değişir,gerçi sanayide kurnazdan geçilmiyor,çoğuda iş bilmez fırıldak,10 krşluk işi 20 krş yapar,ben 6 ay önce yaş filitre değiştirdim 850 verdim,ondan önce çok sıra olduğu için başkasını önerdiler ona gittim,hiç tanımadığım tiplemelerdi,abi 1000-1500 arası olur dediler,ne yağı kullanıyorsunuz dedim,hiç markasını bilmediğim yağ türü,üstelik yağ ve makine uzmanıyım,ben hiç adını duymadım dedim,yok abi olurmu sen bilmiyorsun,hadi be dedim,böyle sanayilerin ustaların çoğu çıraklık dönemi benim çarkımdan geçti,bende bir yağ markaları önerdim,abi onlar çok pahallı dediler bende hadi bana eyvallah dedim,esasında evimin olduğu yerde bir yağ,araç altı bakım yeri vardı yıktılar bina yaptılar yani yağ değişimini antifiriz değişimini ben yapıyordum,şimdi erindiğimden sanayiye gidiyorum,devamlı yağ,filitre,antifiriz için ayni yere gidiyordum,yoğunluk yüzünden bu sefer başka yere gideyim dedim,yaptırmadım geri geldim eski yere arabayı bıraktım telefondan aradılar araban hazır dediler,bu giresunkaki olay,istanbul ve alanyadada bilindik yerlere yaptırırım,işin özü ustası var ustacığı var bu işin.
    Normalde araçta herhangi bir arıza durumunda kesinlikle servise giderim. Ama yağ değişimi çok basit noolacak, o kadar para servise verilmez diye düşünüp birkaç kez oto sanayine gitme gafletinde bulundum.

Bir gün baktım, arabanın altına yağ dökülmüş, baktım motor komple yağ içinde. yağ seviyesi iyice azalmış. Eyvah dedim motoru şanzımanı elimize almasak. Sanayiye gidene kadar da bir şey olmasın diye önce gittim biraz yağ aldım, kendim ekledim.

Tavsiye edilen başka bir ustaya götürdüm. Çocuklar arabayı lifte aldı. Bu arada usta elinde telefonla konuşuyor. Telefonu kapattı hiç bakmadan, incelemeden dedi ki ''abi bunu triger kayışını değiştirirken motor yan kapak contasını düzgün takamamışlar, oradan yağ geliyor, motoru indirmemiz lazım'' Yahu ne trigeri ne contası?? bu arabada triger değişmedi dedim. ''Yok abi sen bilmiyorsun, senden önce değişmiş'' dedi. Ben arabanın ilk sahibiyim, triger filan değişmedi, indir arabayı dedim.

Artık kafama dank etti, yetkili servise götürdüm. '' Orijinal filtre kullanılmadığından yerine tam oturmamış, bir oradan yağ geliyor. Bir de yağ tapasını çok sıkmışlar yalama olmuş, oradan sızıyor'' dediler. Neyse serviste hallettiler, ucuz kurtardım.

Diyeceğim o ki, sakın ha motor yağ değişimini hafife almayın.
    Yazdıklarım kendi görüşümdür, Yatırım tavsiyesi değildir.

3. Sanayide dikkat edilmesi gereken hususlar
    Usta çok konuşuyorsa kork
    Usta yerinde durmuyor bir o araba bu bu araba diye geziyorsa oradan kaç.
    Referansı olmayan Usta'dan uzak dur.

Alıntı Originally Posted by Denizdenizli61 Yazıyı Oku
    İşçilik için ücret vermiyorum.Malzemenin karı yetiyor zaten. Tüm malzemeler ondan.
    Şimdi kart ödemelerine baktım
    2250 ödeme var.200 -300 başka kart mı kullandım yoksa mazot filtresi değişmediği için mi bu fiyat oldu animsayamadim.
    Ben malzemeyi kendim alıyorum. Orkinal parça kullanmayı tercih ediyorum. Bu ay balataları alacağım. Ustaya gene bişeyler veripmdeğiştireceğim
    bir halt olacağı yok.

5. Endeks 1x düşer iken senin hisse 2x,3x düşecektir dönemine giriliyor gözüküyor.
    Son 3 senenin Balonlarından Efes de patladı.
    Sıra hangi hissede bakalım.
    XU100 hisselerin gerçek bir göstergesi olmasından çoktan uzaklaştı.Sadece VOB oynansın diye açılmış bir gösterge.
    Önce bir sistem kur.
    Sen sadece sistemi denetle yeter.

Alıntı Originally Posted by ayhan53 Yazıyı Oku
    Ben malzemeyi kendim alıyorum. Orkinal parça kullanmayı tercih ediyorum. Bu ay balataları alacağım. Ustaya gene bişeyler veripmdeğiştireceğim
    Kaçıncı fren balatası bu, ayağını frenden kaldırmıyorsun galiba?
    DOLAR 5 GAYME OLACAK!
    Bu imza, Subat 2017 tarihine aittir!

7.  Alıntı Originally Posted by reha kaya Yazıyı Oku
    Abi başkana bas bas demişler. O da frene basmış.

DoLARDA YÜKSELİŞ KAÇINILMAZ XXIV

Alıntı Originally Posted by reha kaya Yazıyı Oku
    Kimi zeytinyağını bol bulur, sağına soluna sürer.
    Kimi de böyle sürekli balata eskitir.
    [emoji3]

Sayfa 962/998 İlkİlk ... 462862912952960961962963964972 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •