Şekerbank gecelik 4.25 ..3 ay geçerli... hoş geldin galiba..
Printable View
Sn.Atmega...
Bankalar dışındaki; yukarıdaki her fikrinize katılıyorum....
Banka bir ekonominin dinamosudur.. Dinamo dönmez ise; kablo ucundaki ampül ışık vermez. Işık vermeyince direksiyon başındaki yolunu görmez. Belki belli bir süre iyide gider ama ilk engelde bisikleti istediği kadar mekanik aksamı sağlam olursa olsun, devrilir, kaza yapar...
O sebeple BANKAların yükselmediği yada yükselemediği hiçbir ekonomi yükselemez.. Bir müddet diğerleri fiyatlanır.. Peki ya sonra?
Kastım şu...
SODA sanayi... Evet kur artışından pozitif ayrışıyor.. Bu durumda Bankalar negatif iken... SODA 4 TL den 5 TL oldu.. Oradan 6TL oldu orada 7 TL oldu...
Peki eknomide işler yolunda değil, ama SODA SANAYİNde yolunda.. Nereye kadar? 11 TL mi?
Bence SODA sanayi yada Tüpraş gibi şirketler iyi durdu.. BIST 84,000 lere geldiğinde dahi..
Lakin buradan bu şirketlerinde yükselebilmesi için BANKA ların yükselmesi lazımdır...
O sebeple maalesef.. BANKA nın olmadığı hiçbir borsada yükseliş ya kısmidir yada geçicidir...
Düşüşleri ise sert olabilir... Çünkü BORSA nın hikayesi BÜYÜME dir.. BÜYÜME para ile olur.. PARA ise BANKAdadır....
Sağlıcakla....
Tüpraşı bilmem ama her hisseyi kendi dinamikleri içinde değerlendirmek lazım.Soda sanayi bist korelasyonu yok dolar ile korelasyonu var.Ürettiği ürünleri dolar üzerinden ihraç ediyor.Pazar sıkıntısı yok avrupada kapanan soda işletmeleri sayesinde talep güçlü.Doların %10 lük artışı karlara 105 milyon olarak yansıyor.Şirketin borç oranı çok düşük kasasında ciddi oranda dolar ve euro var.Hisseye dolar yön veriyor hatta dolara yatırım yapacak arkadaşlar için soda daha cazip bir yatırım.Temettü ve bedelsizlerle dolardan daha yüksek getiri elde edilebiliyor.
SM-J710FQ cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Bildiğim kadarı ile normal bilinen 4 incil de bu dediklerinizi yazmıyor.
Sadece YEHOVA ŞAHİTLERİ bu dediğinize dediğiniz şekilde inanır diye biliyorum. :-)
https://eksisozluk.com/yehovanin-sahitleri--105135?p=20
Almanya da ve Hollanda da YEHOVA ŞAHİTLERİnden bolca bulunur. Bizim Türkleri de epey içine almış bir tarikat benzeri yapıdır.
Bizdeki dinler arası diyaloğun bir benzeridir.
%20 vade bozdum, yarın sabah makas normale dönünce kur kaç olursa olsun %20 daha dolara gireceğim, bu geceki %5'le birlikte %25 olacak. 5.5'lara doğru kurda geri çekilme olursa %25 daha vade bozar %25 daha girerim. PPK toplantısına kadar biraz prim yaparsa %25 satar, toplantıda az bir faiz artırımı gelirse sonra düştüğü yerden yine %25 geri alırım. Genel olarak TL dolar %50-%50 gitmeye çalışacağım bundan sonra. Yerine göre %25-%75 TL'ye veya dolara kayarak al sat yapmaya çalışacağım aralarda. Kazanır mıyım kaybeder miyim bilmem ama planım bu. Bir şey yapmayınca da kaybediyoruz zaten, bari daha fazla enayi yerine koyulmamak için bir çaba sarf etmiş olurum.
Kısa vadede ana paraya da faize de ihtiyacım yok. Derdim daha fazla ezilmeme müsaade etmemek, yanlış politikaların zararlarını finanse etmek zorunda bırakılan taraf olmamak. Günlük hayatta gördüğümüz enflasyon %50'leri bulurken %20 faizle avutulmak istemiyorum artık.
Dolarda düşüş başladı.dolar almayın daha öncede söyledim.teknik tepe sini yaptı.yatirim tavsiyesi degildir.
Size katılıyorum...
Yatırım tavsiyesi değildir...
15 aralık 2017; dolar 3,85
13 haziran 2018; dolar 4,64Alıntı:
Originally Posted by blue70
21 temmuz 2018; dolar 4,78Alıntı:
Originally Posted by blue70
26 temmuz 2018; dolar 4,81
27 ağustos 2018; dolar 6,00
.
.
.
yahu insanda biraz utanma olur, ar olur.
Telefon şubede bağlanmak mucize sanırım yarın şubeden soralım bakalım .
Bilgi için teşekkürler
iPhone cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Şubeden telefona ilk kullanımlık SMS işi görür sanırım
iPhone cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
TEB marifetli hesapta aç-kapa yapınca hoşgeldin süreside uzuyor diye zannediyordum bugün oran 17 ye düşmüş
hisse.net kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
okunması gereken net bir yazı,"çeşme kurudu"
http://www.paraanaliz.com/2018/yazar...-kurudu-25516/
doğrusunu yaparsın.mevcut negatif hava en az 2-3 yıl daha sürecek,unutmayın bence asıl film euro bölgesi faiz artırımına başlayınca dolar küresel likidite azalıyor,dış borcu ve cari açığı en yüksek ve realiten kopmuş bir ülke ,ama yerseniz dolar tepe yapmış düşüyormuş,hiçbir kriz döneminden sonra dolar eski yerine gelmemiştir,gelmez,benim iddiam 2 sene içinde en geç çift haneleri göreceğimiz 11-12.yatırım tavsiye değildir tahmindir.
Doları yukseltenin dis güçler olmadığı bugün anlaşıldı ...bayram boyunca düşen dolar ve sabah 9 a kadar 6 TL de seyreden dolar bankaların açılmasıyla firlayisa geçti..daha İngiltere açılmadan hemde..peki kim bu dolari yükselten İÇ güçler ....
Şöyle bir 30 sayfa geriye gıdım okuyayım dedim yeni yeni kişiler nickler hayırdır parti mi var bizim forumda :). Siyah fonlu site gibi buranın da tadi kalmamış ...oroda dakkada 70-80 mesaj atılıyor ..burada oraya dönmeye başlamış ...hadi rastgele.
6.10 dan 15k lık aldım
yatırım tavsiyesi değildir
Meydanlardaki söylemlere bakarsak A ve B olmaz diye düşünüyorum. C de yakın vadede olmayacak herhalde en azından öyle dendi. Şu anda en olası ihtimal D. Baktılar umdukları gibi olmadı o zaman C. Ben %10-%25 arası fiziksel döviz tutacağım ne zaman ne olacağı hiç belli olmaz bu ülkede. Venezuela olmaz deyip duruyoruz da bile bile lades olmasın biz yine kendimizi sağlama alalım.
Dolar düşecek,
dolar öldü,
ama bugün değil
:kahkah:
başımızdakiler ne zaman giderler,
yerine iş bilenler gelir
saçma sapan konuşan kimse kalmaz
dış borçu azaltırsın
o zaman ülke içi iç sebepler ortadan kalkar,
dış sebepler ise
fed faiz artışını bitirir
dünya da ki ticaret başka ödeme araçlarına yönelir...
işte o zaman
haa bir de TR çok zengin petrol ve doğalgaz yatakları bulunur,
yılda 100milyar usd dışarıya ihraç yaparız,
manyak zenginleriz
parayı sokacak ve harcayacak yer bulumayız
ama bu fantezi
:kahkah:
Ne zaman ki Tl mevduat yapanların getirileri dolar mevduat yapanlardan daha karlı olur o zaman dolar düşer .. YTD
hisse.net kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
evet oran paylaşan yok gördüğüm kadarıyla;
başlığımızın ismi " Banka Mevduat Faizleri (ARTI PUAN/tezgah altı faiz oranları) "
tek konuşulan dolar arttı azaldı, ekonomi battı..
lütfen gırgır yapacağınıza oran paylaşın !
YP Oran paylaşırsanız ona da eyvallah ama o da yok..
-------------------------------------------------------------------
QNB Finans Faktoring
56 gün
%27,19 Bono Oranı (Yıllık Bileşik)
%28,79 Mevduat Karşılığı (Yıllık Bileşik)
ytd.
syg,
trol senin babandır.terbiyesiz.
Beyler taze oran var mi???
Nexus 6 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Oran alan var mı