Turkiye normal bir ekonomi olsa tahmin soylenebilir, bizim ekonomi ise "Saldim cayira, mevlam kayira." ekonomisi oldugundan etkisi % 0 hatta artis bile getirebilir, nasil olsa sacmalayacaklar!
Printable View
Burdan sonra ha 200 artmış ha 600 artmış farketmeyecek. Ovp beğenilmezse 1000bp de artsa 6 liranın altına düşürmez.
Eğer az arttıralım gibi bir hata yaparlarda 400den aşağı bir rakam verirlerse aralığa kadar en az 1500 bp arttırmak zorunda kalırlar yada doları selvi ağacının tepesinden toplarlar tabii 20 liradan...
Esasen piyasanın hem tcmb hem ovp kararında hatta 15 temmuzdan bu yana baktığı tek bir soru var.
-Ekonomiyi akıl ve mantık mı yönlendirecek yoksa Başkan'ın ihtirasları mı?
Her kararda piyasa bu sorunun cevabına göre pozisyon alıyor. 2. şıklar coğaldı çoğalalı pozisyonlar dışarı taşındı ve devam edecek gibide görünüyor.
bence dediğim üzere mantıklı adımlar atılmdan veya ışığını görmeden 6tl'nin altı yok. Diğerini de eylül'ün ilk yarısı demişlerdi. Onunla desteklenirse aşağı baya yolu olur. Enflasyonun reelde 35-45 arası olduğunu düşünürsen ve yılbaşı döviz kurunuda 4 diye alırsan doların aşırı değerlenmemiş halini bile 5.6 olarak buluyorsun zaten. 4*1,4
Usd ile işim yok gbp ve eur. Zaten benim kriptolar dahil her alanda bir miktar torbam var. Hisseler hariç kazandıranı bozup miktar arttırmaya bakıyorum. Ayrıca Usd alayım diyeceğim boşta bir tl varlığım yok fakat kur her zaman ekonominin ön göstergesi olmuştur. Malesef gerçekler biraz böyle, bu yönetimle 20liralar hiç hayal değil. Bunu halka pompalayanda kendileridir. Bugün hüloğcular en önden dolar almaya koşuyorlar...
Tl de olan paramda tlde duruyor zaten benim yatırımlarım, kendimden ziyade yeğen,çoluk cocuk vb. ki ben kafamdaki vadeyle dolar 100 lira olmazsa her türlü dolardan daha fazla getiri elde ederim.
https://youtu.be/IqbZGfWV-Io
Yeni trendlere armağan olsun.
Bol kazançlar
6.53 geçilemezse 6.42-6.46 arasına döner abc yapar 3 hareket 6.42 de bekler.(Sıkışırsa 13 Eylüle kadar sığar muhtemelen zamanca sığmazsa 6.37 de);
-Faiz artışı olumluysa yıkılır 6.28 e gider, 6.41 e kadar geri alır 6.11 e düşer.
-Olumsuzsa; son düşüş 3 dalga wxy nin (W 3 dalga ,ABCDE=X, Y 3 dalga) y..sidir o da 6.37 dir. 6.37=Y=4..sonra sert 5 dalga başlar. 1 i 6.53 2 si 6.42 olur..ilk hedef 6.76 ve nihayi hedef 7.10 veya üzeri olur.
Özetle projeksiyon iki senaryoya göre de hazır, erenler karar verecek.
Yatırım tavsiyesi değildir bol kazançlar..
Moody's'ten 'kaygı verici' Türkiye uyarısı
Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Moody's gelişmekte olan ülkelerdeki şirketlerin artan kredi maliyetlerine karşı uyarıda bulundu. Moody's, özellikle Arjantin ve Türkiye'deki şirketlere dikkat çekti.Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Moody's bugün yaptığı açıklamada, Arjantin ve Türkiye'nin de aralarında bulunduğu gelişmekte olan ülkelerdeki şirketlerin kredi durumunun kaygı verici olduğunu açıkladı.Moody's 'in açıklamasına göre, özellikle Arjantin ve Türkiye'deki şirketler yükselen kredi maliyetlerinden ötürü hassas bir dönemden geçiyor. DW Türkçe'nin haberine göre kuruluş, Çin'in de zor bir dönemden geçtiğine ancak yeterli rezervinin olduğuna dikkat çekti.
ABD'de merkez bankası Fed'in faizleri yükseltme politikası izlemesi, Amerikan Doları'nı güçlendirmiş ve gelişmekte olan ülkelerin piyasalarından kaçan sıcak paranın ABD'ye çekilmesine neden olmuştu.
Türk Lirası yıl başından bu yana Dolar karşısında yüzde 40 dolayında değer kaybederken, Arjantin Pesosu'ndaki değer kaybı yüzde 50'ye ulaştı. Uluslararası Para Fonu'na (IMF) başvuran Arjantin, 50 milyar dolar tutarında kredi talep etti. Türkiye Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak ise Türkiye'nin IMF'ye başvurma planı olmadığını açıklamıştı.
6.11 3 iner27 ay oralarda git gel yapar
hisar06 Yazıyı Oku
TEB 30 bin tl ve 10 bin dolar üzerine parayı vezneden dekontsuz kabul etmiyor. Dekont yoksa beyanname diye bir form imzalatıyor. Yılbaşından itibaren BDDK nın talimatıyla tüm bankalar bu sistemi uygulayacakmış ve teb de kurs verilecekmiş. ( m.t. ifadesiyle )
öyle bir zaman gelecek ki s..ke s...ke kabul edecekler hele herkes koymasın parasını alıp çekip gitsin bak o zaman görün nasıl çark ediyorlar. ben doları da altını da bankaya yatırmam ki bende herşey fiziki..:yes:
Adımızı patlak Arjantin ile aynı cümleye yazdıranlar utansın..
Bilmeyenler olabilir; Arjantin 2002 de kamu dış borcu nedeniyle babalara rest çekti ödemiyorum dedi. O günden beri babaların kara listesinde. Durumlarının normalleşeceğine dair ilk işaret geçen imf ile yapmış oldukları anlaşma..
Türk Lirası'nın, yıl başından bu yana Dolar karşısında değer kaybı %40 dolayında değil. Dolar/TRY 02 Ocak 2018'e 3.7750 den girdi, bugün ise 6.4750 lerde. Türk Lirası, yıl başından bu yana Dolar karşısında tamtamına %71.52 değer kaybetti !!! Daha, Daha, Daha da güçlü Türk Lirası için durmak yok! yolmaya gömmeye devam...
Şekerbank, Gece Gündüz Hesabındaki Dolar faiz oranını %4.25 den %4.50'ye yükseltmiş, bilgilerinize...
https://www.gazeteduvar.com.tr/yazar...r-konusuluyor/
habere göre MB'da şuan aktif çalışan bir yetkili %10'dan aşağı artışın durumu kurtarmayacağını ama reisin izin vermediğini söylüyor...
Tüketici kredi faiz oranı vakıflar bankası 2.50 olmuş vay anam vay..
ziraatte dün 2.07 ye çıkmıştı
şu anda tüm kredilerde en uygun banka ziraat
Kusura bakmayında, sizin ya zamanlama diye bir şeyden yada dünyadan haberiniz yok..:(
usd/tl 4.08-4.93 , 27 ay sabit öngörünüzde de aynı yerde idiniz..şimdi de aynı yerde..değişen bir şey yok..:whistling:
İnşallah birileri size inanmıyordur..:(
27 değilmiydi o
Ben 29 hatırlıyorum ama olabilir düzelteyim..:)
Sistemin mekanizmalarını yağlayan dolar tüm dünyadan geri çekilmeye başladı..arkadaş yeni bir borsa trendi başlatıyor yada hisse tavsiye ediyor..enterasan..
En az 4-5 ay oldu borsacılar için aşağıdaki resmi koyalı..:)
https://i.hizliresim.com/9NZE2k.jpg
spor toto iddaaa bayilerine açılıştaki dolar teminatı tl ye çevirin diye zorla yazı göndermiş yoksa makinaları kitliycez demişler.
Türkçesi devletin kurumu şuan TL ye güvenmiyor ve dolar teminatları TL ye çevirip bayilerin teminatını enflasyona karşı hiç etme derdine düşüyor.
Bunu yapan devletinde kendisi yahu TL ye güveniyorsan topla milletten dolarları dolar sabit kalsın yıllarca kar elde et, eeee şimdi neden buralarda teminatları TL ye çevirme derdine düştü devletin kurumu.
Morgan Stanley, TCMB'den 13 Eylül'de 425 bp faiz artışı bekliyor.
tengrinin listeye atalım
(6,475-3,775)/6,475 =~ %41,5 Televizyonda denilen doğru, öteki türlü dolar/tl 3,775x2=7,55 olduğu zaman TL %100 değer kaybetmiş, yani yok olmuş olacak.
https://www.dunya.com/kose-yazisi/bi...saplanir/17491
Dolar TL'ye karşı (6.475-3.775)/3.775 = %71,5 değer kazandığı doğru. Ama TL Dolara karşı %41,5 değer kaybetti. İkisi de aynı bilgiyi farklı şekillerde veriyor. "Dolar TL'ye karşı %71,5 değer kazandı = TL Dolara karşı %41,5 değer kaybetti" Bir inanç sistemi olmadığı için inanıp inanmamakla pek alakası yok. :kahkah:
modys doğuşada giydirmiş
Erdoğan, iş adamlarını hesaba çekmeye hazırlanıyor.
https://odatv.com/erdogan-is-adamlar...-11091818.html
Bence buna hakkı var, çeksin bakalım sigaya.