Sayfa 966/1024 İlkİlk ... 4668669169569649659669679689761016 ... SonSon
Arama sonucu : 8190 madde; 7,721 - 7,728 arası.

Konu: Dolarda Yükseliş Kaçınılmaz

Alıntı Originally Posted by zaxxss Yazıyı Oku
    Her 100 baz puan faiz artışının kura etkisi nedir? MB diyelim 100 baz puan arttırdı dolar kuru 6,50 den 6,40 mı olur? Bilen arkadaşlar yanıtlarsa sevinirim
    Turkiye normal bir ekonomi olsa tahmin soylenebilir, bizim ekonomi ise "Saldim cayira, mevlam kayira." ekonomisi oldugundan etkisi % 0 hatta artis bile getirebilir, nasil olsa sacmalayacaklar!
    DOLAR 5 GAYME OLACAK!
    Bu imza, Subat 2017 tarihine aittir!

Duhul
    Mar 2017
    İkamet
    Dublin/Manchester/Sofia/Galway
    Gönderi
    1,551
    Burdan sonra ha 200 artmış ha 600 artmış farketmeyecek. Ovp beğenilmezse 1000bp de artsa 6 liranın altına düşürmez.
    Eğer az arttıralım gibi bir hata yaparlarda 400den aşağı bir rakam verirlerse aralığa kadar en az 1500 bp arttırmak zorunda kalırlar yada doları selvi ağacının tepesinden toplarlar tabii 20 liradan...
    Ytd

3.  Alıntı Originally Posted by doctor Yazıyı Oku
    Burdan sonra ha 200 artmış ha 600 artmış farketmeyecek. Ovp beğenilmezse 1000bp de artsa 6 liranın altına düşürmez.
    Eğer az arttıralım gibi bir hata yaparlarda 400den aşağı bir rakam verirlerse aralığa kadar en az 1500 bp arttırmak zorunda kalırlar yada doları selvi ağacının tepesinden toplarlar tabii 20 liradan...
    aslında faiz kararı piyasa beklentisini karşılarsa nerelerden alabilirim diye soruyorum borcum dolar üzerinden

Duhul
    Mar 2017
    İkamet
    Gönderi
    1,551
    Esasen piyasanın hem tcmb hem ovp kararında hatta 15 temmuzdan bu yana baktığı tek bir soru var.
    -Ekonomiyi akıl ve mantık mı yönlendirecek yoksa Başkan'ın ihtirasları mı?

Her kararda piyasa bu sorunun cevabına göre pozisyon alıyor. 2. şıklar coğaldı çoğalalı pozisyonlar dışarı taşındı ve devam edecek gibide görünüyor.
    Ytd

5.  Alıntı Originally Posted by doctor Yazıyı Oku
    Dostum sen bari bu işleri biliyorsun... Usd TL ye bakma... Üretilebir paraları bırak...dünyada en çok gezinen para usd.. Bi düşün neden. Üretilmeyen maddelere yada üretebilen şirket pay piuasına dal... Saygılar
    Son düzenleme : thejackalav.; 11-09-2018 saat: 02:36.
    hakuna matara....memento mori.

Duhul
    Mar 2017
    İkamet
    Gönderi
    1,551
     Alıntı Originally Posted by zaxxss Yazıyı Oku
    aslında faiz kararı piyasa beklentisini karşılarsa nerelerden alabilirim diye soruyorum borcum dolar üzerinden
    bence dediğim üzere mantıklı adımlar atılmdan veya ışığını görmeden 6tl'nin altı yok. Diğerini de eylül'ün ilk yarısı demişlerdi. Onunla desteklenirse aşağı baya yolu olur. Enflasyonun reelde 35-45 arası olduğunu düşünürsen ve yılbaşı döviz kurunuda 4 diye alırsan doların aşırı değerlenmemiş halini bile 5.6 olarak buluyorsun zaten. 4*1,4
    Ytd

Duhul
    Mar 2017
    İkamet
    Gönderi
    1,551
     Alıntı Originally Posted by thejackalav. Yazıyı Oku
    Dostum sen bari bu işleri biliyorsun... Usd TL ye bakma... Üretilebir paraları bırak... Üretilmeyen maddelere yada üretebilen şirket pay piuasına dal... Saygılar
    Usd ile işim yok gbp ve eur. Zaten benim kriptolar dahil her alanda bir miktar torbam var. Hisseler hariç kazandıranı bozup miktar arttırmaya bakıyorum. Ayrıca Usd alayım diyeceğim boşta bir tl varlığım yok fakat kur her zaman ekonominin ön göstergesi olmuştur. Malesef gerçekler biraz böyle, bu yönetimle 20liralar hiç hayal değil. Bunu halka pompalayanda kendileridir. Bugün hüloğcular en önden dolar almaya koşuyorlar...
    Tl de olan paramda tlde duruyor zaten benim yatırımlarım, kendimden ziyade yeğen,çoluk cocuk vb. ki ben kafamdaki vadeyle dolar 100 lira olmazsa her türlü dolardan daha fazla getiri elde ederim.
    Ytd

8.  Alıntı Originally Posted by doctor Yazıyı Oku
    Usd ile işim yok gbp ve eur. Zaten benim kriptolar dahil her alanda bir miktar torbam var. Hisseler hariç kazandıranı bozup miktar arttırmaya bakıyorum. Ayrıca Usd alayım diyeceğim boşta bir tl varlığım yok fakat kur her zaman ekonominin ön göstergesi olmuştur. Malesef gerçekler biraz böyle, bu yönetimle 20liralar hiç hayal değil. Bunu halka pompalayanda kendileridir. Bugün hüloğcular en önden dolar almaya koşuyorlar...
    Tl de olan paramda tlde duruyor zaten benim yatırımlarım, kendimden ziyade yeğen,çoluk cocuk vb. ki ben kafamdaki vadeyle dolar 100 lira olmazsa her türlü dolardan daha fazla getiri elde ederim.
    Hayırlısı.. Şeffaf, mert, cizgisi olan karakterlerdensiniz.
    Nacizhane fikrim DOW değil dax ve BİST 100 üretebilen şirket pay piyasaları önümüzdeki 7 sene cazip olacak.... Birde toprağa dayalı emtia lar...
    Saygılar
    hakuna matara....memento mori.

Sayfa 966/1024 İlkİlk ... 4668669169569649659669679689761016 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •