https://i.hizliresim.com/zGy7v9.jpg
GPG günü tahminen yüzde 0,21 Ağustos ayını yüzde 2,6 değer artışı ile 1,2596 seviyesinde tamamladı
Pozisyon Dağılımı
Repo Mevduat Vb % 75,5
Bono %13
Net Hisse Senedi % 6,8
Pair Trade Pozisyon Büyüklüğü % 9
Printable View
https://i.hizliresim.com/zGy7v9.jpg
GPG günü tahminen yüzde 0,21 Ağustos ayını yüzde 2,6 değer artışı ile 1,2596 seviyesinde tamamladı
Pozisyon Dağılımı
Repo Mevduat Vb % 75,5
Bono %13
Net Hisse Senedi % 6,8
Pair Trade Pozisyon Büyüklüğü % 9
MKK hesap bakım ücreti
MKK saklama ücreti
MKK alım satım komisyonu
olarak 3 parça ücret alınır.
Al sat'ı çok yapanlar, alım satım komisyonunu
yüksek miktarda menkul kıymeti olanlar saklama ücretini
yüksek ödeyebilirler
Ama az al sat yapanlara genelde 4 yada 5 TL gibi bir ücret çıkar toplamda
8-9 aydır hisse almadım sadece öst alıp vadesi gelince para hesabıma geçti buna rağmen her ay düzenli olarak mkk ücretleri hesabımdan kesildi
bunu belirleyen aracı kurum mu yoksa mkk mı?
yani aracı kurumun söylediği bu paranın bizimle alakası yok direkt mkk alıyor cümlesi doğru mu?
kesilecek rakamı belirleyen aracı kurum mu yoksa mkk mı?
MKK Belirli miktarda ücretler aldığı bir gerçektir. Siz MKKyı telefon ile arayarak sorabilirsiniz. Yine başka bir aracı kurumu arayarak MKK ücretlerini sorarak kendi aracı kurumunuz ile mukayese edebilirsiniz. Başka aracı kurumuna MKK ücretlerini sormak sizin en fazla 5 dakikanızı alır.
MKK'nın tarifesi var o tarifeye göre ücret kesilmesi lazım.
Ama işlem yapılan kurumlar bu tarifeye uyuyorlarmı kontrol etmek lazım.
Tarife şurda,
https://www.mkk.com.tr/project/MKK/f...ucret_tarifesi
teşekkürler
birşey daha sormak istiyorum
pazartesi IST leri satış emri girsem aynı gün 1'e kadar başka bir t+1 fon için alış emri girebiliyormuyum?
bunu yapabilmek için hesabımızın kredili işlemlere açık olması mı gerekiyor?
Yeniden vatana vatan diyebilmemizi saglayan Başkomutanlik Meydan Muharebesi Zaferi hepimize kutlu olsun. Bu zaferi bizlere kazandıran basta Mustafa Kemal Atatürk olmak uzere tüm komutan ve askerlerimize Allah rahmet etsin.
Allah bizlere o günleri bir daha göstermesin.
Sulo tcd fiyat görünmüyor mu?
mkk verilerine göre gpg mk%22.47 (günlük)
yeni fiyat:1,259775
Tacirleri aradim dun
Dedim tum fonlar aksam 6dan sonra belli oluyor siz neden vermiyorsunuz
Enazindan twitter gibi biryerde paylasabilirsiniz
Bana soylenen su
Bizim pozisyonumuz gece boyu hatta oburgun sabah bile degisip degerleniyor
Net bir deger cikmadigi icin paylasamiyoruz
Sabahlari dahi degerin degismesinin sebebi buymus.
En saglam deger sonraki is gunu saat 10.30 dan sonraki degerdir dedi.
30 Ağustos Zafer Bayramımız kutlu olsun forumdaşlar
Ağustos ayıda bitti fon maceramız son hızla devam ediyor :) PPF, ÖST içeren fonlar, Tahvil fonları derken katılım ve değişken fonlar girdi sanırım Ağustos ayında portföylere :) Sırada hisse yoğun fonlar mı var acaba ?
Yıllık bazda en büyük uyumsuzluk kur bazlı geçen sene 1200 dolar olan ons altın ve 6.43 olan USD/TL şuan 1540 ons kurdaki 5.84 USD/TL li seviyeler bu uyumsuzluk sebebi. Ons bazında altında 2000'li seviyeler konuşulmaya başlandı buda altının hala yolu olduğunu gösteriyor.
Bir sorum olacak; bankaların portföy şirketlerinin Serbest fonları var. Bankanın kendi web sitesinden girip almaya çalışıyorum. Serbest fonlar listede yok.
Serbest fonların satım kanalı farklı mı? Nasıl satın alınabiliyor?
Misal TEB ve Garanti nin serbest fonları TEFAS ta görünüyor. İşlem görmüyor diyor. Başka kurumdan alınamıyor. Ama kurumun kendi web sitesinden görüp alabilmeyi umuyordum. Fikri olan var mı?
Cok uzun dusunmeyelim ustadim
Eylul ayinda ne yapacagindan ziyade persembe aksami ne yapti bu tcd onu dusunmek lazim
Herkese merhaba,
ayın 29 unda alınmak üzere YKB den birkaç fon alış girmişdim,fonlajrın alış fiyatları 29 undaki tefaştaki fiyatlarla uyuştuğu halde sadece TCD fonunun fiyatı uyuşmuyor ,tefasta 1,375042 olduğu halde alış 1,376494 den yapılmış ,neden olabilir?
Bu güncelleme işi iyi değil, şikayet etmek lazım spk ya.
Tacirlerden eskiden öst fon almıştım. Fon içinde Derindere tahvili var diye bırakmıştım zamanında.
Aynı şekilde İstanbul portföy de zamanında Bimeks tahvilini iteklemişti fonuna.
Geçenlerde de QInvest ve Azimut usulsüzlükten ceza yedi. Temerrüde düşmüş tahvili başka fona itelemişler.
https://www.borsagundem.com/haber/ik...e-ceza/1425475
Dimyata pirince giderken evdeki bulgurdan olmayın. Muhtemelen bana göre yaşınız küçüktür. Ben en az 5-6 büyük ekonomik krizi piyasada yaşadım. Her zaman temkinli olun. Abi tavsiyesi.