Rezil bir vadeli pastasıyla
Olan hareket enterasan
Printable View
Rezil bir vadeli pastasıyla
Olan hareket enterasan
Nerede kendi işime yaramayan şey var onlar aklıma geliyor ama ihtiyacım olan şey gelmiyor. Newton'un kafasına elma düşünce, Arşimed hamamda tasa bakınca bir şeyler bulmuş. Temel bilgi öğrenilir ama yeni bilgi düzenli araştırma vs ile üretilmesi çok zor. CERN de yıllardır para harcanıyor bulamadılar kritik çığır açıcı bir şey.
Zaten şirketler beyin fırtınası vs yapıyor, öneri, şikayet sistemi kuruyor ama evrimsel bilgiler bunlar, radikal ve benzersiz buluşların çoğu tesadüf gibi. Şu virüse çoktan çare bulunmalıydı mesela, kel alaka biri bulursa şaşırmam.
Mevcut shortcu kurumlar saç baş yolduracak cinsten arkadeş
Bize iş yat Meril felan lazım
Yoksa bu shortcu tip shortcunun ipini çekecek
Adam dün satıyor bugün alıyor böle saçma saçma şeyler
Hele panik atak gibi hep zararına iş ediyor gelde kızma
Bak burda beyin fırtınası güzel konu
Üzgünüm ama bizim Ortadoğu coğrafyası bizde başta buna dahil teknoloci üretemeyik
Teknoloci üretme meydan okumadır pısırıklıkla olmaz o kafaya gelene kadaaarr
Bi kere
Burlarda insanlar zenginden öyle tırsmış ki
Yoldasın bi daha görmüycen adamı
Adamın altında mersedes var Önünde ağır ağır gidiyo
Zenginden korkuna korna basaman
Nerdeee bi de gelişim için fikir beyan edicen?
1000 tane fikrin olsa birini söylemezsin
30 yıl önce balık kılçığı diagramı vs vardı, sorunlara kök neden araştırma için. Şimdi Mind Map var güzel, ben de kullanıyorum.
Deming isimli birisi 2.Dünya Savaşı sonrası Japonya'yı kalkındırmak için kalite prensiplerini öğretmiş. Bir ara Türkiye'de Kalite Belgesi,süreç belgesi modası olmuştu millet para götürdü. Teknikleri görünüşte değil özde kullanırsan ürünlerin daha düzgün ve az hatalı olmasını sağlayabilir.
Geçen konserve fabrikası belgeselinde teneke kutu vardı, açma halkası aşağıdaydı, içine bir şey doldurup arka kapağını takıp sıkıştırıyorlarmış daha az fire oluyormuş. Birisi önermiştir muhtemelen.
https://tr.wikipedia.org/wiki/William_Edwards_Deming
Deming 1960 yılında Japon imparatoru tarafından "Kutsal Hazine Düzeni" (Order of the Sacred Treasure) ile ödüllendirildi. 1987'de ABD Başkanı Ronald Reagan'dan Ulusal Teknoloji Ödülü'nü, 1988 yılında ise Ulusal Bilimler Akademisi'nden Üstün Bilim İnsanı ödülünü aldı. Deming'in kalite yönetimine yaklaşımının üç unsuru vardır:
Derin Bilgi Sistemi
Planla-Uygula-Kontrol Et-Önlem Al (PUKÖ)
14 Nokta ilkesi
Tabi canım Japon Alman Kore
Bunları geliştiren abd teknolocisi
Ona ne şüphe
Bunlar kendileri nerde üretçek yoksa onca teknolociyi
Biraz Japon bence yetenekli O da ahlaklı olduğundan Yamuk yapınca hara-kiri lavaş-kiri elinin kiri yapıyolar onu ordan ölçekliyoz yoksa Japon tanımadım hiç
Diğer ikisi ise Bence sırf copy-paste yapmıştır
Minf map iyi oldu
Girersek bi yere
Proje yönetimi galiba
Öğrenir kullanırız
Bütçe yönetimi filan biliyozda
Bu biraz geliştirilmişi sanırsam
Baktım
Zihin haritalama bu ya
EURUSD de ilginç durumda
https://i.hizliresim.com/ftrLkF.png
Sivil kullanım için. Şöyle mi olsa böyle mi olsa diye düşünmek için. Soy ağacı gibi, veya ahtapot ayakları gibi daha rahat düşünmek için.
Bu arada şimdi düşünüyorum neden benim işime gelen düşünceler kolay gelmiyor diye, insanlar birbirleri konuşup yeni bilgiler üretsin birbirlerine ısınsın ve miktar muhtaç olsun diye olabilir. Zaten kendi kendine de üreyemiyorsun akraban olmayan karşı cins gerekiyor.
Söz var insanlar konuşa konuşa hayvanlar koklaşa koklaşa diye.
Stratejiksel fikir üretimiyse Mevzu
o kolay ya
Tek kişilik ordu gibi üretir
uygularım
onlar kolay ya
Zate bi ipucu
Durup düşünüyorsan o işten hayır gelmez
Onu hareket halinde halledicen
Çunki herbişey değişken
Ben biraz YouTube tan proje yönetimi izliyim
Herkeze iyi akşamlar
Ne giysem, ne yesem, neyi nereden temizlemeye başlasam, neyi atsam neyi saklasam, hangi filmi izlesem, hangi şarkıyı dinlesem çok fazla kişisel düşünce var.
Akıl mantık çok güçlü olunca basit şeylerde dahi atmasyon yapamıyorsun.
İnternette hazır listeler var faydalı oluyor. Mesela seyahat çantası nasıl hazırlanır soruyorsun getiriyor. Ya da bir leke nasıl çıkar vs.
Kişi önceliklerini mesela belirlemeli, saatlik ücretini de belirlemeli.
Evde kocasını veya çocuğunu önceleyen kişi daha kolay karar veriyor olabilir.
Bu arada Proje Yönetimi kolay, ismini koyunca %51 i bitiyor.
>>>>>>>>>
'Temel bir gün bir kitap yazmaya karar verir ve hemen Orhan Pamuk'a kosar.
-'Sevgili üstad, ben bir kitap yazmaya karar verdim ama çok satsın istiyorum ne yapmalıyım' der.
Orhan Pamuk,
- 'Bak oğlum, Türkiye'de tutan üc şey vardir. Birincisi sex, ikincisi asalet, sonuncusu da gizem. Sen kitaba bunları iceren bir baslık koyarsan kitabın en az on bin satar'.
Temel hemen baslamıs kitabi yazmaya, 3 ay sonra geri gelmis. Orhan Pamuk kitabinin adını sormus.
Temel de
- 'Kontesi kim becerdi?' demis.
Orhan Pamuk,
- 'Aferin, cok güzel olmus, kontes ile asaleti, becermekle sex'i vurgulamıssın, kim de gizemle ilgili. Ama sana söylemeyi unuttugum birsey daha var. Türkiye'de en cok tutan sey aslinda dindir. Bir de onu monte edersen , o zaman bestseller olursun.'
Temel yine cikmis ve kitabi degistirmeye baslamis. 1ay sonra Tekrar geri gelmis. Orhan Pamuk kitabin adını sormus.
Temel cevap vermiş:
- 'Allah Allah, Kontesi kim becerdi?
Bugün 117 Bip altı olması gerekiyordu
walla hayret arkadeş ya
Büyük şirketlerde yöneticiye sekreter, yardımcı şoför vs bir sürü imkan veriyorlar, değerli zamanını ucuz işler için kullanma tek derdin iş olsun diye.
Ama sonradan ne oluyor aklı olmayan düşünmeyen kişiler yönetici oluyor, bakıyorsun sekreteri ile karısını aldatıyor.
Her geçen gün Sistemci kardeşlerimin
Sat sinyali oluşması için xu100 değeri yükseliyor
Böle yatay takılsa bile o sinyal gelecek arkadeş
Ya sabır THE BİG SHORTUM YA Sabır
sankoya giremiorum....bugün aksam seansı yok mu acaba?blombergde vıob degerleri değişmıor acaba neden?
#Halkbank, ABD'de bazı müştekilerce "İran'dan alacaklarını tahsil edemedikleri gerekçesiyle" banka aleyhine dava açıldığını bildirdi
Birde bu dava çıktı.
neyse fazla da girmeyeyim
açıklama yapılmış
Kap : Halkbank
ABD New York Güney Bölge Mahkemesi nezdinde, bazı müştekiler tarafından "sözde yaptırım ihlallerinden dolayı İran'dan alacaklarını tahsil edemedikleri gerekçesiyle" Bankamız aleyhine dava açılmıştır. Müştekilerin bir kısmının da dahil olduğu, buna benzer davalar geçmişte başka uluslararası bankalara karşı da açılmış olup, başarısızlık ile sonuçlanmıştır.
"Söz konusu iddiaların İran'dan alacakların tahsili ile ilgisi yoktur"
Tazminat davasında ileri sürülen iddialarla, özünde Bankamız hakkında ABD New York Güney Bölge Mahkemesi nezdinde açılmış bulunan mevcut ceza davasındaki sözde iddialarla bağlantı kurulmaya çalışıldığı anlaşılmıştır. Oysa, Bankamız ile ilgili ifade edilen iddialar asılsız olmasının yanı sıra, bu davayı açan kişilerin İran'dan alacaklarının tahsili ile hiçbir ilgisi olmadığı gibi, söz konusu alacakların tahsiline etkisi de bulunmamaktadır.
"Tüm yasal haklarımızı kullanacağız"
Türkiye'ye karşı uluslararası alanda yürütülen dezenformasyon ve kasıtlı siyasi algı çalışmalarının etkisini, özellikle Bankamızı hedef alan temelsiz, mesnetsiz girişimlerde görmekteyiz. Türkiye'nin, tamamen uluslararası hukuka uygun, egemenlik hakları doğrultusunda attığı her adımdan sonra karşılaştığımız Bankamızın güven ve itibarını sarsıcı nitelikteki, asılsız iddialara ve girişimlere karşı Bankamız, ABD hukuku ile uluslararası ve ulusal hukuktan kaynaklanan tüm yasal haklarını kullanacaktır.
Ülkemiz ekonomisine 82 yıldır hizmet sunan Bankamızın, faaliyetlerini geçmişte olduğu gibi bugün ve gelecekte de tüm ulusal ve uluslararası düzenlemelere uygun, güçlü, güvenilir ve kesintisiz bir şekilde sürdüreceğini kamuoyunun ve yatırımcıların bilgisine sunarız.
Pek sonuç çıkacağını sanmam. İran a ambargo var. Yani abd li şirketler, veya herhangi bir şirket abd li olmasına gerek yok, izinsiz ticaret yaptığında, şirket uluslararası platformda ban yer.
Şirketler yasal olmayan bir iş yapmışlar zaten.. bunun suçunu da halk bankasına atmışlar. Yani sadece bir dava, suç yok..
adam hakaret ediyor ama hiç bir ceza almamış ve yazısı bile hala orada.4 kere şikayet ettim.peki bunu ben yapsaydım ne olurdu?
ülkede adalet demek için önce burada adalet olmalı.
şimdi: taşları bağlayıp kelpler serbest bırakılmışsa(deyimdir) BİLELİM VE KENDİ ADALETİMİZİ KENDİMİZ SAĞLAYACAK İRADEYE SAHİBİZ.
LAFLARI SAYDIRSAM ''FORUM KURALLARI AKLA GELECEK''
tahir efendi bana kelp demiş
iltifatı bu sözde zahirdir,
maliki mezhebim benim zira,
itikadımca kelp tahirdir.
demiş nef i
deyime şiir gider herhalde
Az biraz Türkçe yazışın.
Ben benzin bidonuylan bekliyorum.
Duruma göre tartışmayı söndürecem...:oleyo:
Rusya ile Türkiye arasında başlayacak uçuşlar charter seferlerini de kapsayacak -AA
MOSKOVA (AA) - Rusya Federal Havacılık Kurumu (Rosaviatsiya), ülkede tekrar başlatılan havayolu seferlerinin, tarifeli uçuşların yanı sıra charter uçuşlarını da kapsayacağını bildirdi.
Rosaviatsiya'dan yapılan yazılı açıklamada, "Rusya'da tekrar başlayan uçuşlar, Rus ve yabancı havayolu şirketleri tarafından hem tarifeli hem de charter uçuşlar şeklinde uygulanacak." ifadesine yer verildi.
Öte yandan Rus hükümetinden yapılan açıklamada, Rusya'ya gelecek Türk, İngiliz ve Tanzanya vatandaşlarının, ülkeye girişte yeni tip koronavirüse (Kovid-19) yönelik uygulanan tedbirlerden muaf olacakları vurgulandı.
Rusya Başbakan Yardımcısı Tatyana Golikova, bugün yaptığı açıklamada, Rusya ile Türkiye arasındaki uçuşların karşılıklı olarak 1 Ağustos'ta başlayacağını belirterek, "Rusya'dan uçuşlar 1 Ağustos itibarıyla İstanbul ve Ankara'ya, 10 Ağustos itibarıyla Antalya, Dalaman ve Bodrum'a yapılmaya başlayacak." ifadelerini kullanmıştı.
Golikova, Türkiye'nin yanı sıra İngiltere ve Tanzanya ile de uluslararası uçuşların başlayacağını açıklamıştı.
Kaynak : Anadolu Ajansı
Secbul abey nerde acaba
Günlerdir gözükmüyor
En son totem yapıyordu:
https://s7.gifyu.com/images/giphy1a0274b6c6d5e0962.gif
Short diğer 59 binlere düşmüş yine
Long diğer 8 bine yaklaşmış