Benim bu fondan bir günde -11 görmüşlüğüm var, o yüzden beterin beteri vardır.
Printable View
Tahmini gun sonu ; TTE , YDI , TZD , ZPE henuz guncel degil.
ACC -0,16%
EID 0,29%
FPH -1,32%
GL1 -0,96%
GMR -1,55%
MAC -0,23%
MPS -1,96%
TCD -2,44%
TKF -1,11%
TTE -1,48%
YDI -0,61%
TZD -0,28%
ZPE -2,20%
RBH -2,10%
TLH 0,18%
KPC -2,08%
XU100 -0,58%
XTUMY -2,34%
Bahsedilen fonun ACC oldugunu dusunuyorum.
SM-G610F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Küçük hisselerden ciddi çıkış var. Katılım fonlarını zor günler bekliyor
Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
Bugün de relatif dayak yiyeceğim anlaşılan. Gerçekten cok canım sıkkın, bir aydır fonlar ciddi kötü gidiyor benim için ( 2-3 yıldır bu kadar kötü olmamıştı relatifte) . Reel olarak güzel tl getiriler oldu kasım ayı başından beri neredeyse rekor kırdım getiride ama böyle olduğunda relatifte kötü olduğunda, geleceğe dair umudumu yitiriyorum, eninde sonunda geri gidiyor çünkü böyle olduğunda.
ıpv, dbh, gbc biriktirmeye devam ediyorum bu süreçte.
endeks çok az daha gevşerse, mps yerine 4.fonu biriktirmeye başlayacağım.
MAC -0.31 %, kuzudan haber var mı ?
Dolar düşüyor, altın düşüyor, borsa düşüyor.
Çıkan para ne oluyor?
Herhalde %15'ten mevduat yapıyorlar:)
Sn hellistheothers
IPB için yorumlarınız nedir? Paylaşır mısınız? SNE-LX1 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
GBC'nin portföyünde altın etf yogunlugu son 1-1 bucuk seneye ait, daha önce bir kaç kez ifade ettim. Bu fonda altın etflerinin oranının %5'e düştüğü dönemler oldu. %80 teknoloji taşıdığı dönemler oldu. %50 uzakdoğu taşıdıgı dönemler oldu. GBC'yi diğer yabancı hisse fonlardan ayıran o zaten. Diğerleri gibi alıp öyle beklemez. Aktiftir. Şu anda altın taşıyor olması konjünktürel. 5-6 ay önce %100 civarı altın etf idi, şu anda %75 lerde mesela. medikal ve sağlık eftleri ekledi epey.
Yani altınla karşılaştırmamak gerek. GBC altın fonu değil. GBC yurtdışı fırsat fonu aslında.
Yani gbc'yi altına yatırım yapmak için alan bir sene sonra altın etf'si kalmadığını görünce portföyde şaşırmasın, gbc'ye yurtdışı etflere yatırım yapmak isteyen, aktif, verimli yönetilen bir fon arayanlar yatırım yapmalı.
bizim borsalarda olduğu gibi yabancı borsalarda da ana akım hisselere(finans+banka) geçiş tamamlandıktan sonra carry trade etkisiyle EM lere para girişi fazlasıyla yaşanacaktır...abd borsaları ve EM borsaları yeni tarihi zirveler yapacaktır.....rüyamda böyle gördüm.....bu bağlamda sepetimin bir bölümüne yabancı hisse fon almayı düşünüyorum...hangi fonlar iyi yönetiliyor? AK PORTFÖY FONLARI HARİCİ bildiğiniz hisse senedi ne yatırım yapan fonlar var mı?
Stopaj avantajı ve bistin çok ucuz kalması nedeniyle 26-29 ağustos civarı 660k (ev satışı)lık bir yatırımı hisse yoğun fonlara pay etmiştim. %29 luk net getiri ile devam daha çok yolu var
Ak portföy teknoloji hisse senedi yoğun fon kuracakmış. Spk bültende gördüm
Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
Qinvest Portföy Katılım Hisse Senedi Fonu (Hisse Senedi Yoğun Fon) Kod : ELZ
Bu da kurulmuş. Daha doğrusu başka adlı bir fonu buna dönüştürmüşler, bekleyen arkadaşlar vardı.
Eski bu fon
https://www.tefas.gov.tr/FonAnaliz.aspx?FonKod=ELZ
3. Aşağıda unvanına yer verilen ve tedavülde katılma payı bulunmayan fonun dönüşüm işlemine izin verilmesi ve fon
izahname tadil metninin onaylanması talebinin olumlu karşılanmasına karar verilmiştir.
Sadece bu bilgi var maalesef.
Ama genelde 15-20 gün sürüyor payların satışa açılması.
Pek bilgim yok bu konuda. Ama şu fon:
https://www.kap.org.tr/tr/fon-bilgil...se-senedi-fonu
hep erteleniyor. Bugün gene ertelenmiş. Ona dönmez umarım.
Dostum zaten topu topu 8 tane var, 5'i Ak Portföy. Geri kalan 3'ünden seç seçebildiğini. :) Aşağıdaki linkten arama yapabilirsin.
https://www.yatirimdirekt.com/fon/fon_filtreleme
İSİM OLARAK tefasta zaten görüyorum...içerik anlamında iyi yönetilen,aktif yabancı hisse yoğun fon var mı, diye sormuştum...GBC sayın hellstheothers dediği gibi ise ki onu inceliyordum,aradığımı bulmuş olabilirim...1-3-5 yık vade de GBC getirleri çok iyi...ancak son 6 aydır gbc den daha fazla getirler var BYF lerde....hala incelemekteyim....ilginiz için teşekkür ederim...
Yani çok fon almak değil mevzu, finansal enstrümanları dağıtmak, benim portföyüm 3 sepetten (faiz /döviz /hisse ) oluşuyor.
Bunların her biri de kendi içinde 3 fon içeriyor. Toplam 9 fon.
Benzer tipte çok fon almanın bir anlamı yok elbette ama farklı yapıdaki fonlar alınabilir. Ama yatırım yaptıkları alanlar farklı olmalı kanımca. Bist100 ile ilgisi kısmını anlamadım açıkçası. Ama söz gelimi 30 çeşit farklı hisse fon alınırsa, elbette bist100'den ayrışmak mümkün olmaz, getiriler normale yaklaşır.
Onlar da yabancı fon sepetinin altında, ama onların da sayısı çok sınırlı. Tavsiye vermek istemediğimden oraya yönlendirdim arkadaşı. :)
Yeri gelmişken bu fonları USD/TL getirisinden arındırırsak pozitif ayrışan, kıstas getirilerini geçen 1-2 fon kalıyor geriye. Kalifiye eleman eksikliğinden mi, bilgi eksikliğinden mi bilinmez. Aslında bizim gibi ülkede, TL değer kaybı da yanında, geriye dönük baktığında eksi yazan dönem bulman zor, yine de neden girmezler bu topa bilemiyorum. Bizim yatırımcının çoğu 3-6 ay bakar, o iyi kazandırıyormuş bu der gider gömer parasını aslında. :)
Sua'nın performansı tekrar düzelmeye başlamış. Elimdeki ıdy'yi yarın tekrar sua ile değiştireceğim. 1 bucuk aylık ceza yeter :)
Toplam 12 fonluk portföyün tüm zararını şu üç fon göğüsledi ve zararı minimize etti : MAC, TKF, IPJ
bu üç fon sayesinde altın, gümüş(gmstrf) döviz, hisse bazlı diğer zararlar neredeyse sıfırlandı ve - % 1 yazdı sadece. Yönetenlerin eline sağlık.