Şimdi baktım da amerikanın cari açığı geçen yıl 635 milyar dolarmış,sanırım peter schiff 2021 beklentisini söylemiş.1 trilyon dolar bana abartı geldi de ,gerçek rakam bunun üçte ikisi.
Printable View
Şimdi baktım da amerikanın cari açığı geçen yıl 635 milyar dolarmış,sanırım peter schiff 2021 beklentisini söylemiş.1 trilyon dolar bana abartı geldi de ,gerçek rakam bunun üçte ikisi.
ABD'nin urettigi ne var derseniz konu daralir.
Adam, dunyanin en karli yatirimini yapan firmalari satin aliyor.
Bu politikaya karsi cikan devlet olursa, baskanini kacirip,guya yargiliyor, omur boyu hapse atiyor, hem de ABD ceza evine, kogus iki kisilik, ve kogus arkadasin 2 m boyunda bir zenci.
Ozetle tum isi eskiyalik.
çok güzel bir noktaya değindiniz. adamlar bizden 500 yıl öndeler. artık dünyaya işçilik, hammallık yapmıyorlar. onları diğer ülkelerin sırtına bindirdiler. yazılım, bilişim, patentler fonlarla işi götürüyorlar. uzaydan internet projesi mesela oturdukları yerdem tüm dünyaya internet sağlayacaklar. oluk oluk dolar çekecekler. dünya dolara daha muhtaç hale gelecek.
Elinden sadece kendi vatanini milletini satan kurtuluyor.
Geçen sn deniz 43 sağolsun ,son yıllarda fed in tahvillerini dünyada alan var mı diye bakmıştık.Sağolsun buraya grafikleri koymuştu,son bir yılda tek alıcı nerdeyse fed.
Balonun boyutunu siz düşünün,
Bir reel sektör şirketi, kripto paradan kendi yaptığı işten daha fazla para kazanıyor.
Tesla bitcoin gambit already made $1 billion, more than 2020 profit from car sales, estimates analyst
https://www.marketwatch.com/story/te...st-11613883463
Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
Peki hocam başka bu tarz fonlar da gelirse nasıl bir durum oluşur size göre? Artan talep zamanla faizlerin düşüp kurun sabit kaldığı bir ortam yaratabilir mi?
Bunlar giderse 26 milyar para bulmaları lazım, yerliye güvenip bu kadar parayı getirme ihtimalleri düşük geliyor, başka verilen söz ve garantiler söz konusu olabilir mi? Olursa neler olur sizce?SM-N985F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Maliyetler döviz bazlı yükselince sebep döviz,tüccar aç gözlülüğü ve denetlenmemesi bazlı yükselince diğer girdiler dememiz gerekiyor her halde..Son tahlilde;yerli üretici her şekilde büyük tüccar ve ithalatçıdan aldığı zamlı malın farkını tüketiciye yansıtmak zorunda....sonra bizde bu duruma 2021 yılında yeni arpalıklar,pardon kooperatifler yaratarak dahiyane çözüm üretelim...
Yoksa sarabi, piyanoyu bile Kanada'dan alir.
Bu arada Enerjiyi, kesresteyi, suyu da kanada'dan alir.
Bakti Kanada fiyat yukseltiyor, buyuk kalem adigi mallarin fiyatlari uzerine ekstra ithalat vergisi kor, fiyati dusurur.
Eskiyalik disinda bir isi yoktur.
Olsa, dunyanin cesitli ulkelerine demokrasi getirmeyle neden ugrassin.
Bir de, kacirdigi baskan'in para ve servetine de el kor.
Senin ki, papazi ondan verdi.
Paranin hangi hesaplarda oldugunu biliyoruz demesi yetti.
O yuzden bu embesiller propaganda yapiyor.
Karsiliksiz para basiyor diye.
Eskiden cok karli bir ihale alacakken mesela, buna engel olan kisiyi olduruyordu, simdilerde oldurmuyor, adamin sistemden kaydini siliyor. Ne Kredi Karti, ne banka hesabi ne de tapu kaydi birakiyor.
Adamda bir anda uzayli gibi kaliyor ortada.
Mahkemeye gidemiyor, cunku sistemde ABD vatandasligi yok.
Bu arada demek ki birini engellesen de o senin yazılarını okuyabiliyor,çok ilginç,kurtulamıyorsun bazılarından yani,sıkıntılı bir durum cidden
Sadece kendi ulkesi icinde degil.
Bir yaptirim karari verirse, Katar Seyhi'nin bile kaydini silebiliyor.
ABD kararlari, Bankalar sistemi icin tum dunya'da gecerli.
O yuzden swift ile yurtdisina gonderdigin dolar, once ABD bankasina gidiyor, oradan varacagi ulke bankasina.
kara cahil başka yer bulamazsan al gözüme sok verileri diyor
en son 17 şubat 2021 ihale sonucu sayfanın en altında yazıyor
ayrıca hazinenin sayfasında da mevcut, hala fed tek alıcı diyor kara cahil..
https://stevenvanmetre.com/2021/02/1...esday-2-17-21/
10 şubattaki ihalede yabancılar ihalenin %60'nı kapmış onu da ilave edelim
https://stevenvanmetre.com/2021/02/1...esday-2-10-21/
Hisse adet oranı mı ? Dolaşım mı tümü mü ?
TL değer oranı mı ?
Hangisi 45%.
Arkadaşım son 3 ayda Türkiye’de damat dahil bir çok kişi değişti bunlar sadece kur u 2-3 ay indirilelim diye değişmedi sanırım?
Türkiye risk priminin düşmesini dolar sağlamıyor sanırım?
Demekki olayın boyutu farklı...
Türkiye’nin CDS sine bakan oldu mu?
Yarın yatırım yapılabilir notu alındığında ki Notlar iyileşiyor durum nasıl olur?
Papaz her gün pilav yemez...ben uzun süre 1 yıl dolardan hareket beklemiyorum...
Dth lar yükseliyor deniliyor bunu da vatandaşlar dolar aldı diye yorumluyorlar ama turizm geliri arttığında dth ların yükseldiği bile göz ardı ediliyor. Dth tl nin dolara dönmesi gibi bir algı var ama doğru değil!
Antalya da bir turist eczaneden ilaç alıp dolarla ödese ve eczacı da götürüp bankaya yatırsa dth arttı derler ama kazın ayağı öyle değil.
Keza ihracat yapan birisi gelirini dolar olarak bankaya yatırsa kurumlar dolar alıyor diyemezsin
etrafımda çoğu kişi sıfır araba alıyor
çoğu da Fiat Egea alıyor
niye diye soruooyrum.
örneğin x bir model,,,2. el 10 yıllık arabalar 160 bin liraymış,virüs öncesi 70-80 bin tl civarı imiş.
sıfır Fiat Egea ları 130 bin 140 bin tl ye alan arkadaşlarım bunları anlatınca
2.el arabaya 160 bin vermektense sıfır Egea almak hem de daha ucuza çok mantıklı
aslında bu da ülkemizin piyasa şartlarının ne kadar çarpık olduğunun göstergesi
150 bin liralık sıfır araba , virüsten ve döviz artışından sonra 200 bin tl lere çıkarken,
virüs öncesi 10 yaşında 80 bin tl olan bi araba , virüs sonrası 160 bin tl ye çıkmış
yani 2.el lerde çok büyük bir balon fiyatlama var
egea lar hariç, piyasada konuşulan sıfırlarda da cüzzi bir balon varmış
hem bu balon etkisi ile, hem de dövizin düşmesi ile, aşılama arttıkça üretim arttıkça, sıfırlar da fiyatlar daha %30 düşer diyorlar
2. el lere de hiç bulaşmayın, fiyatlar gerçeğe göre nerdeyse %100 balon diyor, bu işi iyi bilenler
sonuçta serbest piyasa ama
2. el arabaların sıfırlarından pahalı olması sanırım sadece bizde olur :halay:
devlet çözsün demiycem ama
en azından bilinçlenelim, vatandaş olarak.
döviz düşüyor, peki sıfır
ve de özellikle 2. el araba fiyatları neden düşmüyor?
Daha evvel usdtry haftalık grafikte MACD nin sıfırın altına çok sert daldığından bahsettim idi..
usdtry ve usdrub arasındaki grafik benzerlikleri..
Özellikle haftalıkda MACD nin sıfırın bu kadar altına sert dalması uzunnn süre fiyatta debelenmece dönemine işaret edebilir..
Usdrub grafiğinden hareketle şu an ki fiyatın bir yüzde 10 daha altı en nihayi dip olabilir..
Grafikler burada yorum sizin..
https://i.hizliresim.com/zpDIu0.png
https://i.hizliresim.com/ciSVBB.png
Havalimanı yapıyorsun
1. Atatürk havalimanından gelecek olan 1.230 mia USD kiradan vazgeçiyorsun (kapatılana kadar tıkır tıkır ödedi TAV)
2. Tav sözleşmesini erken bitirdiğin için üstüne 1.300 mia USD tazminat ödüyorsun
3. havalimanı yapacak şirketler kamudan 6.7 mia EUR kredi +
ÖS 2:36 · 20 Şub 2021·Twitter for iPhone
26
Retweet
2
Alıntı Tweetler
36
@NazirKapusuz
·
23s
@NazirKapusuz
adlı kişiye yanıt olarak
4.ihale sonrası firmanın maliyetini yüzde 40 düşürecek şartname değişikliğine gidiyorsun
5. Firmanın pandemi öncesi ekonomik kriz var diye 1.045 milyon EUR 2019 kirasını 22 yıl öteliyorsun
6. Pandemi var diye 2 milyar 90 milyon avroluk 2 yıl kiralarını da 22 yıl öteliyorsun
Nazır Kapusuz
@NazirKapusuz
·
23s
7.üstüne üstlük 2020 yılında 338 milyon eur garanti bedelinin 220 milyon eur kısmını ödüyorsun (118 milyon eur’u lütfen kiraya mahsup ediyorsun)
Sadece 3 yılda bütçedeki kayıp:
7 milyar 150 mio USD
Sonra Yiğit Bulut pahalı gıda ürünü almayın tüketici gücünüzü kullanın diyor
Nazır Kapusuz
@NazirKapusuz
·
23s
Türkiye tarihinin Türk Telekom ile birlikte en büyük yolsuzluğu ve bütçeyi sarsan icraatıdır 3.havalimanı.
Başka bir ülkede geçiniz istifayı altında imzası olan herkes ters kelepçeyle mahkemeye gider gelirdi.
Olur Yiğit Bulut biz yumurta pahalandı diye yumurta almayalım
görüldüğü gibi maksat karlı yatırım, hizmet filan değil yandaşa para kazandırıp, alınan yüzdelerle ampül gemisinin siyasi finansmanını yapmak.
Yanlişıniz var..
Kendimden ornek vereyim, 20 gün once hayatimda ilk defa 7.08 den dolar yatirimi yaptim.
50000$
6.50 de bir 50000 daha yaparim.
6 da bir 50000 daha..
Malesef reisimizden ogrendigimiz bu...
TL isen kesin zarar edersin...
SM-N770F cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
2019 aralık ayında sadece bir ayda 6844 milyar dolarlık amerikan tahvillerinde yabancı alımı ile 7027 olmuş.Yani bir ayda 183 milyar dolarlık yabancı alımı olmuş.Sonra bir yıl boyunca sadece 46 milyar dolarlık alımla 7073 e gelmiş.Yani son yıllara kıyasla 2020 de trend değişimi almış amerikan tahvilleri çok rağbet görmemiş.Elbet koca amerika alıcı da tüm dünya tek alıcı fed derken trend değişimi olduğu vurgulanmıştı,yoksa elbet sıfır çekmesi mümkün mü.Tek aylık rakamlar yanıltıcı olur,2020 için olay dediğim gibi oldu.2021 e bakarız.O değil de seviyesiz insanları ben reel hayatta asla çevremde tutmam,muhatap olmam,net ortamında bu mümkün değil,ama mümkün olduğunca engel olabilmem adına bu yazımı kimse alıntılamasın,o zaman benim açımdan gereksiz insanlar yazımı okumamış olur.Ben seviyesizliğe dayanamıyorum,ölümlü dünyada gerek yok.
Sadece kraliçe bile ülke olarak bizim total gücümüzden fazlasına sahiptir.
Valla ingiltere imparatorluğu üzerinde güneş batmıyordu.Yüz küsur yıl içinde ne oldu, tüm gücünü kayıp mı etti,ingiltere öyle yabana atılacak bir ülke kesinlikle değildir.Ha osmanlı da güçlüydü derseniz,imparatorluk kurmuş devletler arasında en akılsızı biziz bunu kabullenmek lazım.
Türkiye Petrolleri Anonim Ortaklığı (TPAO) tarafından denizlerdeki petrol ve doğal gaz aramalarında kullanılmak üzere satın alınarak 2013 yılında faaliyetlerine başlayan sismik araştırma gemisi "Barbaros Hayrettin Paşa", Tuzla Limanı'na geldi.
Gecen gun konu oldu.
Acaba Osmanli Malta adasini almis olsaydi, bugun o ada bu gucte olurmuydu ?
Yoksa, bizim Bozcaada, Gokceada gibi iki adami ?
Demekki seninde bilinçaltında 6,5 yatıyor :) yakalandın bende 6,89 da geldiğinde 100k dolar aldım 6,95 e geldiğinde sattım :) bir forumdaş o gün dedi bekleseydin 7.03 ten satardın cevap dahi yazmadım :)
Bugün kur 6,95 gelsin bir 6,70 e 150k daha alırım böyle böyle benim dolar maliyetim düşecek daha fazla
https://i.hizliresim.com/3Tuwfn.jpg
Yine dolar gayme topigi deye başka bir yere daldım galiba, oradakiler ABD ne üretiyor deye sormazdılar sanırım?:kahkah: