Sayfa 959/996 İlkİlk ... 459859909949957958959960961969 ... SonSon
Arama sonucu : 7962 madde; 7,665 - 7,672 arası.

Konu: Dolarda Yükseliş Kaçınılmaz X

1. Gümrük birliğine 1996 da girdik..
    Annan planı 2004 dür..
    Annan planında rumlar evet de desek hayır da desek AB de idiler..O zaman ki müthiş müthiş dış politika uzmanlarımız şunu hesap edemediler..
    Rumlar bi kere AB girdi mi tanımamazlık edemezsin..
    Rumları tanımazsan AB yi de tanımıyorum demektir..
    Tanırsan da sen işgalci güç olacaktın..
    Hatta limanların açılma durumları falan vardı..TR buna da karşı çıktı ..Yani Hem AB ye üye olacak hemde AB içindeki rum ları tanımayacaktık..Buna kargalar gülerdi..
    Kendi kendimizin ipini çektik yani..
    Ama öyle lanse edildi ki biz evet dersek beraber el el AB ye gireceklerdi KKTC ile beraber..Oysaki öyle bi durum yoktu..

2001 rallisinde en geç 2005 de AB deyiz deniyordu..

RTE iktidara geldiğinden sonra da bu masal özellikle AD basını tarafından şişire şişire işlendi.

Benim hatırladıklarımlarım bunlardır efem

2. abd bugün itibariyle 1.7 milyon günlüşk aşılamaya ulaştı, bizim ülkede günlük 17 bin filan gidiyor. İki ülke nüfusları arasında 1e 5 fark var ama aşılama hızı 1 e 100 oranında. Ampül beceriksizliktir, halk sağlığını tehlikeye sokmaktır.

Dolarda Yükseliş Kaçınılmaz X

Alıntı Originally Posted by gundwane Yazıyı Oku
    Gümrük birliğine 1996 da girdik..
    Annan planı 2004 dür..
    Annan planında rumlar evet de desek hayır da desek AB de idiler..O zaman ki müthiş müthiş dış politika uzmanlarımız şunu hesap edemediler..
    Rumlar bi kere AB girdi mi tanımamazlık edemezsin..
    Rumları tanımazsan AB yi de tanımıyorum demektir..
    Tanırsan da sen işgalci güç olacaktın..
    Hatta limanların açılma durumları falan vardı..TR buna da karşı çıktı ..Yani Hem AB ye üye olacak hemde AB içindeki rum ları tanımayacaktık..Buna kargalar gülerdi..
    Kendi kendimizin ipini çektik yani..
    Ama öyle lanse edildi ki biz evet dersek beraber el el AB ye gireceklerdi KKTC ile beraber..Oysaki öyle bi durum yoktu..

2001 rallisinde en geç 2005 de AB deyiz deniyordu..

RTE iktidara geldiğinden sonra da bu masal özellikle AD basını tarafından şişire şişire işlendi.

Benim hatırladıklarımlarım bunlardır efem
    Referandumdan evet çıksaydı. Sorun çözülmüş olacaktı. bizde kıbrıs’ı bir bütün olarak tanıyacaktık. Bana kalırsa rumlar hata yaptılar. Kıbrıs problemi çözülmeden AB’ye rumları alan AB’d hata yaptı. rusya’nın etkisine girmesin diye acele bir şekilde birliğe dahil ettikleri, polonya ve macaristanla ciddi kan uyuşmazlıkları var. Oda ayrı bir tartışma konusu.
    Kuzey Kıbrısta eğer halkı isterse sonunda dünyaca tanınan bir devlet olacaktır.

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
    O egeli ben değilim

4. Tam o plan oylanırken Kıbrıs'taydım. Kıbrıs'ın da en büyük problemi kuşaklar arası bilgi aktarımında. Yeni kuşak terelelli, vur patlasın çal oynasın. Lefkoşa'da duruyor hala doktorun evi, müze şeklinde, kan izleri artık siyahlaşmış.

Batı medeniyetinin taktikleri hep aynı. Bir terör örgütü icat et, bölgeyi terörize et, göçü tetikle, etnik yapıyı değiştir, malına çök, Tapu Kadastroyu yak, sonra ben geldim diye gel, mevzuyu nihayetlendir, üç beş suçlu ilan et, yargıla, yeni temiz sayfa. İsrail'in kuruluş hikayesi, Sırbistan, Suriye, Libya, Irak...hep aynı. Osmanlı gene delikanlıymış, yasayla yapmış bu işi, o gün bugündür de uğraşıyoruz işte.

Aslına bakarsanız her şey şablon..kronolojik sıraya koyun, hizalayın yan yana, uyarlayın. Bir garip 20 senelik döngü var mesela. Muhtemelen bir insan ömründe en etkin zamanı temsil ediyor. 20 seneden sekerse, 40 a yürüyor.

5. İlave bilgi, Saddam devrilince ilk işleri Musul Kerkük Tapu Kadastrolarını ateşe vermek oldu, tabi bizim tayfa hepsinin fotokopilerini almış zamanında Türkiye'ye taşımış, duruyor hala, bilmem bu saatten sonra işe yarar mı ama...bilgi

Alıntı Originally Posted by loner Yazıyı Oku
    abd bugün itibariyle 1.7 milyon günlüşk aşılamaya ulaştı, bizim ülkede günlük 17 bin filan gidiyor. İki ülke nüfusları arasında 1e 5 fark var ama aşılama hızı 1 e 100 oranında. Ampül beceriksizliktir, halk sağlığını tehlikeye sokmaktır.
    bir kaç gündür bizdede fena değil
    5.500.000 kişi aşılanmış 2. dozda sıkıntı var 1 milyonda ama oda sanırım 10 günlük bekleme sayısından kaynaklandı. 1 ay sonra 2. doz vurulan sayısı bizim neyi başaraildiğimiz gösterecek 1 ay sonra 5 milyon 2. dozuda olmuşsa kötünün iyisi deriz
    2 ay sonra 20 milyon kişi aşılanırsa başarı deriz
    bir halt olacağı yok.

Daha önce de yazdım aşı gelirse aşılama hızında hiç sorun olmaz.Ben hala bunların turizmi kurtarmak için allem kallem aşı işini hızlandıracaklarını düşünüyorum ve umut ediyorum.

8.  Alıntı Originally Posted by watcher46 Yazıyı Oku
    Sayın Sugosu82,siz piyasa içindesiniz,dövizdeki bu düşüşün size bir faydası oldu mu? veya dolaylı olarak biz son kullanıcılara bir faydası olacak mı?
    kullandigim 2 hammaddeden birisi olan kartona 10 gun once yine % 5 zam geldi ve geri cekmediler halen.( son 2 ayda ki degisim ; tonu 3800 den 5500 tl ye cikti )
    plastik ise yurt disindan ithal edilen urunlere kota geldi bir anda % 20 zamlandi.(son 2 ayda 1600 dolardan 2300 dolara cikti)

dovizin artik uretim maliyetleri ile en ufak baglantisi yok.hersey ana hammaddecilerin elinde.

2-3 ay evveline dek 480 euro olarak aldigimiz karton su an 5500 tl ve dovizin adi gecmiyor mal alimlarinda.

Sayfa 959/996 İlkİlk ... 459859909949957958959960961969 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •