seçme kadar umut y-ok salarlar seçimden sonra bakarlar
Printable View
BBHT'de Mehmet Şimşek gevşemeyi global piyasalar için söyledi borsa yanlış anladı dediler.
Bence Türkiye için söyledi.
Adam "dünyada sıkı para politikasından daha gevşek para politikasına geçiş olacak" demiş, anlamayan beyinler, duymayan kulaklar, gözü ve niyeti bozuklar için büyük harfle yazayım, DÜNYADA... ABD'den bahsetmiş, onda bile yakın vadede düşüş beklenmiyor...
Güzel temenniler Şimşekten
seçim sonrası bambaşka boyuta geçecekler ..daha yakın tarihte seçim yok nasıl olsa
garana bak... 3,5 düş... geri 3,5 al
petkim tavan :drunk:
Geldiğinden beri şunu söyledim Kemal dervişi kim gönderdiyse onlar gönderdi.
Sudilerde kupa maçına gidildi 2 takım yaşananlardan dolayı oynamama kararı aldı hemen KOÇ u iftiralar atarak karalama kampanyası başlattılar hem hükümet kanalları ve medyası ,
ama bu şimşek için halkbankası üzerinden yapılan iddiaları kimse şimdi geldiğinde sorguladı mı yok :)
ama baksak Hz Ömerin adaleti nerede yapılan iddialar doğru ise bu adamın burada ne işi var diye hükümet destekçilerinin bir tanesi sorguladımı yok bu yüzden kimin gönderdiğinin önemi yok kimse için sorgulama yapamayan millet olduk.
Komplo teorilerime göre üst akıl bir çok şeyi ayarlıyor.
Ekonomik olaylar üst aklın tam kontrolü altında diye düşünüyorum..
Üst aklın amacı sözde barış ve huzur içinde bir dünya kurmak. Öte yandan her insan farklıdır prensibini kaçırıyor. Bu dünya bana göre en fazla sadece bir kişiyi huzura erdirebilir, diğer hiç kimsenin içine tam sinmez.
"Göçebe" filminde de bu konu işlenmiş, Truman Show, Matrix vs hep aynısını söylüyor.
HAVUÇ ZİYAAAAAAAAAAAAAAAAAAAA:)
konuşma bitince ne olacak ZİYAAAAAAAAAAAAAAAAAA
tahmin ettiğim gibi borç önemli değil gelecek nesiller öder onlar şu an genç
<<<<<<<<<<<<
https://twitter.com/fatos_1_/status/1742834198845563208
Hazine ve Maliye Bakanı Şimşek:
Kredi notunda artış bekliyoruz
Para politikası enflasyonu çıpalayacak seviyeye çıkacak ve bir süre sıkı kalacak
Enflasyonda başarı sağlanırsa kürüsel piyasalar ile bağlantılı olarak para politikasında adımlar atılır
ABD Merkez Bankası ve ECB'den gelecek faiz indirimleriyle küresel finansal koşullarda gevşeme öngörülüyor
Küresel finansal koşullar gevşeyecek
Türkiye'de genç nüfüsun nispeten genç olması nedeniyle önümüzde 10-15 yıllık bir fırsat penceresi var, bunu değerlendirmeliyiz
Dünyada %333 olan toplam borçluluk oranı Türkiye'de %117 ile bir sorun olarak karşımıza çıkmıyor
2024 yılında sıkı para politikasından daha gevşek para politikasına doğru evrileceğiz
Büyüme 2023'te güçlü seyretti, 2024'te zayıf seyredecek, enflasyonda düşüş sürecek
OVP ile uyumlu ancak yüksek bir enflasyon var
2024'te ihracat toparlanacak
TEB , hsbc her yükselişte spotta kaç gündür satıyor ,
teb in sattığı mal yabancı olabilir bankalarda sattılar fonlar almış bir kısmını ,
selamün aleyküm
napıyoruz shortmu lonh mu.. :drunk:
Hazine ve Maliye Bakanı Şimşek: İç talep yavaşlayacak ona göre tedbir alın..
Yemeğimizi yedik.
Şimdi ne var ne yok bakalım. Şansıma bakan konuşmuş.
Eski politikaya dönüş falan zor o işler.
Psikolojik olarak travmatik bir dönemdi bence. İnsanlar hala bir şeyler alma eğiliminden kolay kolay vazgeçmiyor.
Sabah kalkıyorsun 1 milyon lira araba akşam yatarken bakıyorsun 1milyon 50 bin olmuş böyle bir dönemdi.
Faiz maiz yükselse de bence insan psikolojisi bunu hala atlatamadı.
Faiz düşüşünü konuşmak içün bence erken.
Daha kakame de çözülmedi pek.
Bence tüketici tarafında gıda, sağlık, giyim, toplu ulaşım, eğitim, konut, beyaz eşya çok değişmez.
Otomobil en büyük yarayı alabilir. Talep öne çekildi 2024 de otomobil satışı daha az olur deniyor. Elektrikli araba işi gelişir bence.
Mobilya ertelenebilir bir şey, para çok iken eşyalardan sıkılıp değiştirenler oluyor.
Müteahhitlerin kendi çimento fabrikaları var deniyor, OYAK hariç diğerleri için de çok iyi olmayabilir.
Elektrik fiyatları dolar bazında düştü, yeni güneş santralleri kurulumu da az olabilir. Rüzgarı daha çok destekliyorlar.
hiç bişey değişmedi şimşekle birlikte..
dolar aynen devam.. enflasyon aynen devam..
faiz desen öyle..
gelmeseydi ne değişirdi.. hiç bişey :drunk:
8535-8605 sıralı short açmaya karar verdim. Son bir tur daha bekliyorum pala beyden.
edit: yazarken 8535 gelmiş.
Bir kaç yüksek çarpanlı hisse teminatlar için overall hissesi olarak kullanılıyormuş. Çok düşük fiyatlardan hakim olmuşlar ve kredilerini desteklemek için yükseltiyorlarmış.
Küçük yatırımcı dışında herkes her şeyi biliyor diyorlar.
Bir iş adamı hissesini kendi açmış, onu fonlar vs desteklememişler. Kendi kafana göre giden işte bu şekilde olur diye göstermek istiyorlarmış.
Maşallah Mossad ajanı diye gözaltına alınanlar da Müslüman çıkmış. Filistin uyruklular da var...
Reis şimdi gene,
Kadere bak Kimlerrrr kimlerleeee beraber demiştir.
şimiek not artınca faiz düşecek... enflasyon inecek zannediyor.
kısır döngüdeyiz.. bu bir orkestra .. sadece kemanla bu iş yürümez.
yazdık bunları doremi adlı kitapta.. içinde azda olsa teknik analizde ekledim.
hatta 855200 den salla bi jeton... bakalım nolacak
Bankalara yabancı girerken Aralık da fonlardan satış vardı , yabancı gözükenler fonlara yeniden malın bir kısmını satıyor ortalama yaparak o zaman söylemiştim ocakda bu fonlar gelip geri alacak diye aynı tavanın dış badem spor kokusu var bakalım bu hafta ve önümüzdeki hafta perşembe verileri daha çok aydınlatır seneryomu