Yok normal grafik sn. T/A
Printable View
Benim klasik takip ettiğim şekli, bu şekildedir...
Ben 8.00 gibi çıktım ve başka 2 hisseye geçtim. Onlarla geleceğe şimdi daha umutla bakıyorum...
Demirbaş hissem artık GEDZA 'dır...
Yeni aldıklarım başkadır...
https://i.hizliresim.com/r0TvxV.png
Hayırlı Pazarlar... :)
Güzel bir gün olmasını diliyorum...
Ben yavaş yavaş Takas Programına devam ediyorum. Tahminimden çok daha yavaş oluyor... :(
İyice yaşlanıyor muyum nedir?
hayırlı günler üstadım. hayırdır biraz umutsuz gördüm sizi. Yardımcı olabileceğimiz bir konu varsa elimizden gelen ne varsa. yada düşünceleriniz neler belki buradan fikir üretebiliriz
Yaşlılık konusuna girmiyorum. Bunun sadece fikirsel bir alan olduğuna inanıyorum. içinizdeki çocuk yaşadığı sürece gençsinizdir. ne zaman ki sabah doğan güneşi merak etmeyi bırakırsınız işte o zaman umudunuz bitmiş ve yaşlanmışsınızdır. sizin hala kendinizi geliştirmek için çaba harcadığınızı gördükçe 18 yaş civarlarında olduğunuzu tahmin ediyorum :one:
Ruh yaşlanmıyor ama kaporta çürüyor Selim...
Yapmak istediklerimi yapmama iskelet sistemim ve kaportam izin vermiyor, engelliyor...
Dün fark ettim ki;
Sırf acılar daha da artmasın diye beyin düşünmemi kısıtlıyor. Bu şekilde düşüncelerimi uygulamaktan beni alıkoyuyor...
Ben de buna çözüm olarak; olayları hayalimde çözüp, çalıştırıp sonra uygulamaya geçiyorum. Daha yavaş oluyor ama kaliteli sonuçlar alabiliyorum...
Gençliğimdeki gibi olsaydı şimdi ortaya neler çıkardı neler... :(
Yine de bu günüme de çok şükür. En azından zihnimde çözüp, gerçeğe çevirebiliyorum...
Sevgili üstadım, sakın alınmayın...
Koskoca memlekette KOÇ tan başkası var mı. Düşünsenize sağlıklı kalmak için spor yapıyorsunuz. Spor yaparken kalp krizi geçiriyorsunuz. Size ait olan bir şirketi helikopteri ile size ait olan Hastaneye gidiyorsunuz Sizin için çalışan o kadar ünvanlı anlı ve de şanlı doktorlar hiç birşey yapamıyor ve sonuç 2 metre bez. Arkanızda ağlayanlar. O kadar zaman geçti.Hatırlayan var mı?
Dur bak bu örnek çarpıcı olmadı diye düşünürken Rothschild ailesinin Baron u kalpten ölmüş.. Adam dünyanın servetine sahip. Dünya diyorum öyle böyle değil. Ruhu bedenden ayıracak görevli gelene kadar sadece sıradaki listede olan isimden başka bir şey değiliz. Önemli olan giderken bıraktığınız eserler.
Eh sizde bu konuda rahat olabilirsiniz. Arkanızda birçok kimsenin sizin için iyi niyetli düşüncelere sahip olduğundan adım gibi eminim. Birçok kimsenin hayatına dokunduğunuzu, onlara yol açıp ışık olduğunuzu söyleyebilirim.
Sevgiler saygılar üstadım
Ben Mustafa KOÇ 'u ara ara hatırlarım ve üzülürüm...
Daha geçen gün eşime yine söyledim...
O 'nun ölümü biraz şaibeli. Normal bir ölüm değil...! Zaman gösterecek, belki de hiç ortaya çıkmayacaktır...
Dediğin gibi; derdim, arkamda eser bırakmak, yoksa bu kadar çabalamanın bir anlamı yok...
Fark ettiysen hep olmayanı, hayal edilmeyeni, hayal edilip de yapılamayanları yapma ve paylaşma peşindeyim...
Eğer 1 kişinin bile hayatında olumlu bir dokunuş yaptıysam, bu bana yeterli... :)
En kötüsü ne biliyor musun? Boşuna geçen bir ömür...!!!
Az önce şöyle bir geçmiş muhasebesi yaptım. Ömür her gün sona doğru gidiyor. Ne zaman sonlanacağı belirsiz. Arkamda ne bıraktım?
Bıraktığım servetimi yiyecek çok çıkar ama beni gerçekten yâd edecek ve arkamdan hayırla anacak kaç kişi çıkar?
Bu dünyaya bir eser, bir buluş, bir fikir verebildim mi? İşte tüm gayret bunun için...
Hiç
Hiç ama hiç aklımdan çıkarmıyorum. Her daim aklımda tutmaya gayret ediyorum. Hayata bakış açımı değiştiren en önemli olaylardan biridir benim için.
Öyle ya da böyle bireysel anlamda konuşuyorum. Bir şekilde sofraya koyacak bir dilim ekmek bulabilirim diye düşünürüm hep. Ya bu imkana sahip olamayanlar. Dün hanımla markete gitme fırsatım oldu. Bir süredir dışarıya markete falan çıkmıyordum . Ama oradaki fiyatları görünce aklım gitti. Hele süt fiyatları inanılmaz yerlere gelmiş pandemi dönemi süresince bu marketlerin serbest rekabet yüzünden akılalmaz rakamlarda ürünler sattığını farkettim. Hayat gerçekten inanılmaz pahalı oldu. Bu çok önemli bir konu aslında. Hatırladığım kadarıyla ünlü bir siyasetçi "iktidarı sadece tencere güçleri devirebilir" demişti. Çok önemli bir cümle . Dilerim 15 Temmuz da kalkışma ile başaramadıkları işi tencere güçleri ile yapmayı planlamamıştır bu dengesizler. Yoksa bizi çok ama çok zor günler bekler ufukta.
Geçen gün arkadaşım sordu ne durumdasın diye . iyiyim dedim. Sonra bi an düşündüm. Biz 25 dolara TUPRS alırken onlar bize sattılar ve dolar aldılar. Şimdi o dolarları %50 hadi çok oldu % 40 arttı. Geri gelip o aldıkları dolarları yine bize satıyorlar 7.50 den. Bu sefer gidip 25 dolara sattıkları TUPRS ı 10 dolardan satın alıyorlar. Ne kadar zaman geçti üzerinden 1 sene oldu olmadı. Vay canına bee. ! tek kurşun atmadan adamlar bizim olan fabrikayı bedavaya getirdiler. Ha bu arada o doların basım maliyeti 0.10 cent değil.
Adamlar topsuz tüfeksiz tek kurşun atmadan ekonomik olarak bizim topraklarımızdaki fabrikalara sahip oluyorlar. buna kimse de dur diyemiyor.
Buna dur diyecek bir yapılanmanın ayak seslerini duyar gibiyim...
Birileri içten yıkmaya, birileri dıştan yıkmaya ve ele geçirmeye çalışırken, birileri de muhafaza edip korumaya çalışıyor...
Kim gâlip gelirse o muzaffer oluyor... Bu tür mücadele edenlerin sayılarının artması tek temennimiz...
Yoksa adamlar bedavaya ülkeyi ele geçirmeye çalışıyor ama başarabilecekler mi? Bence hayır...
Tek çözüm üretmek
Tarlada buğday pirinç domates
fabrikada otomobil, telefon
Fikir alanında
Sanatta
Müzikte
Her yerde
Ü R E T M E K
Katma değerli, kendi kaynaklarımızdan, daha az dışa bağımlı, ama daha çok dışarı satabilecek ürünler
fikirler, tasarımlar projeler
sonuç Ü R E T M E K
Bize düşen bu üstadım üretmeliyiz.
Herkes sahip olduğu, eğitimini aldığı branşta, profesyonel olduğu alanda üretmeliyiz. Eserler bırakmalıyız ardımızda. Elbette kalanlara da bu eserlere sahip çıkmayı ve üzerine bir tuğla daha koymayı öğretmeliyiz
"Rothschild ailesi kimdir?
Rothschild ailesi, Rothschild hanedanı veya kısaca Rothschildler, 18. yüzyılın sonlarında doğru, Yahudi bankacı Mayer Amschel Rothschild (1744-1812) tarafından kurulan ve Avrupa'nın çeşitli merkezlerinde bankalar kuran Frankfurt merkezli Yahudi bankacı ailedir.
Ailenin Avusturya ayağının beş nesli 1816 yılında Habsburg İmparatoru II. Francis tarafından miras sistemiyle geçen baronluk verilmesiyle Avusturya soylusu ilan edilmiştir. Ailenin İngiliz ayağı ise Kraliçe Victoria'nın izniyle Avusturya'da sahip oldukları Baron unvanını İngiltere'de de kullanma olanağına kavuşmuştur.9. yüzyıl boyunca ailenin, en büyük özel ve modern tarihin en büyük servetini oluşturduğu öne sürülmektedir."
Kaynak: Wikipedia
Hani bazen diyorlar ya üst akıl kim. Kim bunlar.
ben bilmiyorum kim olduklarını. Kardeşim benim kazandığım helal parayı o banka yardımıyla benden faizle alan kim
Tünaydın arkadaşlar dükkanı erken açmışsınız kolay gelsin.
[IMG]Rockefeller ailesi veya Rockefeller hanedanı, dünyada finansal olarak en büyük servete sahip ailelerinden biri olan, petrol endüstrisi, politika, ve bankacılık işleri ile ilgilenen Amerikalı ailedir. Amerikan petrol endüstrisi tarihinde bir devrim yaratan Standard Oil'den sonra, 19. yüzyılın sonu ve 20. yüzyılın başlarında John D. Rockefeller ve kardeşi William A. Rockefeller Jr. tarafından kuruldu. Chase Manhattan Bank'n sahibi olmasıyla bilinen aile, günümüzde Birleşik Devletler'in en büyük, dünyada ise sayılı büyük ailenin içindedir.[1][2][/IMG]
Birde bunlar var.
Bana kısa bir süre müsâde...
Akşam ekmeğini yapmaya gidiyorum...
Mâlum ekmek işleri bana bakıyor... Kolay kolay dışarıdan ekmek almıyoruz...
Bugün yemek işi de bende... :kmk:
Ekmek işinde borsadan daha iyiyimdir...
Yıllar önce, 7-8 sene kadar oldu, bu işe sevdalandığımızda Ekşi Maya ile ekmek yapabilen kişi sayısı çok azdı. Herkes bildiğini gizliyor, kimseye sırrını söylemiyordu...
Hazır Maya ile ekmek yapabiliyordum ama Ekşi Maya ile bir türlü olmuyordu.
Azimle çalıştım, okudum öğrendim ki; çok kolaymış ama hep yanlış yönlendirilmişiz...
Sonra ben herkese bu işi öğretmek için site kurdum:
http://bugdaytanesi.com
ve Instagram 'da sayfa açtım:
https://www.instagram.com/bugdaytanesi_com/
Elimden geldiğince bu işi herkese öğretmeye çalıştım...
YouTube kanalım bile var...
https://www.youtube.com/channel/UC2Z...f6sDc_rkgfIYUQ
Özel yazılımlar yapıp, siteler kurdum ama şimdi o siteleri kapattım...
Hiç birisinde zerre kadar reklam almadım, reklam yapmadım. Hep kesen harcadım...
Çok kişi benim sayemde bu işe adım attı ve ilerledi...
Sonra benim hatırlarsınız bel fıtığı sorunum başlayınca, uzun süre ekmek işinden ve paylaşımlarımdan uzak kaldım. Fakat soranlara yardımcı olmaya devam ettim.
Şimdilerde bakıyorum benim talebeler işi çok ilerletmişler... :ok:
Kimisi vefâkar ve beni hep yâd ediyor, kimisi beni unuttu ve hiç bahsetmiyor...
Yine de Türkiye 'de Ekşi Maya Ekmekleri konusunda önderlerden birisi olmak beni mutlu ediyor. Sofralara giren ekmeklerde katkım olduğunu bilmek güzel bir duygu... :)
Bu işler böyle başlıyor... :ok:
Ucundan azıcık bulaştığın zaman kurtuluşun yok, devam... :)
Benim sitemdeki Sütlaç tarifini deneyebilirsin. Bizim buraların tarifidir. Biz buna alışık olduğumuz için bunu daha çok seviyoruz...
Özellikle nişan günlerine özel yapılırdı eskiden, şimdi ayağa düştü her davette yapılır oldu...
Ben bir ara işi bayağı ilerlettim ve yemek, tatlı, pasta işine de girdim...
Gizlenen tüm sırları ortaya çıkarmaya kararlıydım ama gel gör ki sağlık şartları önüme set çekti...
Şimdi ara sıra pasta, tatlı ve yemek yaparım. Ekmek ise devamlıdır. Bir de et işleri var ki o zaten benden sorulur...
Antep 'linin yemeği ettir, kebaptır... :)
Selim bana hobi lazım bu bir ikincisi markete gittim diyorsun ya aldığın her ürün hikaye, kaşar peyniri zannettiğin bile fosfat tuzu tansiyonu olan kaşar yiyorum diye yesin tansiyon tavan, beyaz ekmek dediğin sırf nişasta yumurtayı hiç sorma yani her şey zehir abi bu durumda hem hobi hem sağlık açısından yapabildiğini yapacaksın.
Şöyle bir hikaye vardı bilmem daha önce duydun mu.
Zengin bir borsa brokeri artık yoruluyor bunalıyor işi gücü bırakıp sakin bir tatil kasabasına kafa dinleyip dinlemeye gidiyor.
Alıyor plaj malzemelerini iniyor sahil kısmına uzanıyor şezlonga, o arada bir adam geliyor yan tarafa elinde bir kova birde olta.
Takıyor yemi atıyor denize bir balık yakalıyor koyuyor kovaya gidiyor.
Sahil kasabaları yaşlanınca sağlık açısından zor oluyor diyorlar...
Rutubet insanı çürütüyormuş...
O nedenle yazları sahil kasabası olabilir ama kışları biraz içerilerde olmalı...
Ben de aynı düşüncedeyim ama şartlar elvermiyor...
İnsanın bakmakla yükümlü olduğu büyükleri olduğu sürece yaşadığı hayat kendisine ait değil...
Allah sağlıklı büyükler nâsip etsin herkese. Yaşamayan bilemez...
ekmek olmuş sütlaç olmuş
Rabbim muhabbetinizi arttırsın ağalar :wave:
Abi dur. dur Bu iş başımıza başka başka işler açacak.
Biz dönelim borsaya. Şuraya 1saatlik grafik atayım bakalım ameliyat yapabilecek miyiz.
https://i.hizliresim.com/5EWdkp.jpg
Ahanda geldi gönlümün efendisi beyaz atlı teknik analist. Evet. sizi dinliyoruz . Yorum var mı bu grafiğe
selim ağbey birkaç gündür yaylar yaylar der gezersin
ben hiç almadım lakin sizlerden iyi olmasın bir arkadaşım son birkaç senedir
bu adamlar ile iş konularında bir çok ticari işler becerdiler
adamlarda alış veriş net ödemelerde sıkıntı yok vsvs
diye duyar oldum...
https://www.tradingview.com/x/3Rq7DFuB/
Şimdi reklamlar, Yaylaları yaylamak üstte 4.85 üzeri kapanış yapmadan bi cacık olmaz, altta 4.11 var ama 3.96 çok önemli destek.
4.85 önemli velhasıl.
nerden bileyim be abi. Sen beni google mı sanıyon :kahkah:
Hee. ozaman bize takastan anlayan bi ADAM lazım. Ne olmuş ne bitmiş.
Kim kime paslamış malı.
Kime parketmişler
En yukarda kim almış.
Ne kadar açıkta kalan var
var mı aramızda bu işten anlayan.?
emacıklarda 52 günden ve 9 haftalık ortalamalardan tepki vermiş eğer burayı kırarsa aşağıda
100 gün ortalama ve 21 hafta ortalamaya 375 gibi yapıştırım diyor kv de
zate kapta dandan abiye destek vermiş patron itelemiş oradan biraz hisse
tam tekrar toparlamış bu sefer engin özyımaz isimli zat itelemiş
kısacası 5 üstüne atamazsınız demişler ....
ha bu hisse kötü anlamı taşımasın 450 üzeri daha hoş gözükür
YAYLA için benim şablonların gösterdiği...
Günlükte aşağı düşüş görünümü mevcut...
Haftalıkta ise çanağı tamamlamış, kulp yapacaktır...
Günlük al/sat için takılabilirsin ama bir süre bu hisseden öyle güçlü bir hareket beklememek gerekir...
https://i.hizliresim.com/LgFChZ.png
https://i.hizliresim.com/ccY1i8.png