Karadağ ile Karadeniz arasında nasıl bir bağ kurdunuz acaba :)
Printable View
Yanlis soyledim.tlc kanalinda seyretmistim.pek begenmedim orayi.emlak satiyorlardi.
Cennet ya cennet.
SM-C5010 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
TR de geleceğin uyarısını yapayım.
şu anda yoksul köylüler olduğu gibi.
ileride yoksul emekli mahalleleri oluşacak.
evi,ek geliri olmayan emekliler şehirlerde çok zorlanacak.
Sn . Alenichev . Çok okuyan mi , çok gezen mi bilir? . Sizleri tebrik ederim . Hem okuyup hemde gezen daha iyi bilir. Bu noktadan hareket ederek . Foruma farklı görüşler ve bilgiler getirdiginiz için teşekkür ederim. Bu arada uzak doğuyu da unutmayın derim . Gerçi BalKan lar da çok guzel...
merhaba bir süredir bu başlığı takip ediyorum ve çok aklı başında yorumlar var, ufuk açıyor gerçekten. sadece mevduat faizi değil, döviz, hisse, emlak ve finansal okur yazarlık adına iyi paylaşımlar
hisse senedi başlıklarında herkez tahta yapıcıdan şikayetçi, firmanın kağıda sahip çıkmadığından, iyi bilançonun kötü fiyatlandığından şikayetçi. kendi ellerinde tuttukları kağıda saplanmışlar ve küresel ekonomi ve trendlerden iyice kopmuşlar. her hissenin tahta yapıcısı mı kötü ? her şirketin yöneticisi mı kağıda sahip çıkmıyor?
tüm dünyada gerek emlak gerçekse borsalarda balon oluştu son yıllarda. bundan ilk etkilenen gelişmekte olan ülkeler, sonra Avrupa ve nihayet ABD borsaları oldu. Önümüzdeki iki sene düşüş bekliyorum dünyada ve bizim borsa 70 60 50 seviyelerine kadar düşebilir
bu dönemde türk lirası faizi ve dolar çok kıymetli olacak bence. bunları yazıya dökmek istedim sadece. bu yüzden faize devam
SM-C9000 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
Oranlari Görelim.
Tesekkur ederim guzel yorumlariniz icin.
Karadag buyuk potansiyel tasiyor. Malta da boyleydi. Kimse yuzune bakmiyordu. Once ab ye girdiler sonra dogru yatirim ve vergi tesvikleri ile buyuk yol kat ettiler. Talep cok fazla ve fiyatlar surekli yukseliyor. 2014 sonunda 110k euro ya aldigimiz evin bugunku degeri 250 300k arasi. Kira carpani cok yuksek. Uzun vadeli mortgage zaten buyuk avantaj.
Ben kucuk ulkeleri seviyorum. Andorra yi da cok sevdim. Yasam sade basit ve huzurlu. Buyuk kentlerin karmasasi cok oluyor. Oyle yerlere tatil icin gidiyorum.
Kafaya koydum bu karadagi. Bir oglum var 18 aylik. Onun icin yatirim yapmak istiyorum. Turkiye de onun icin bir borsa hesabi acip duzenli temettu odeyen bir kac sirkete yatirim yapacagim. Aydan aya 3 5 bir seyler ekleyecegim. Ileride buyudugunde cocuk egitim icin harcasin bize yuk olmasin, simarik bir velet olarak yetismesin istiyorum.
Karadag dan bir ev alirsak yine onun. Bir evi olsun
SM-C5010 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Balkanlarda hemen hemen tek gitmediğim merak ettiğim ülke Karadağ.
Gezdiğim yerler içinde hangisi çok güzeldi diye sıralama yapsam ;
1-Yunanistan -Gümülcine-İskece
2-Saraybosna -eski bir osmanlı şehri
3-Makedonya-Ohri -Kesinlikle görülmesi gerekir
4-Bulgaristan -plovdiv
Bulgaristan hem çok ucuz hem sakin huzurlu ..Turkleri seviyorlar ayrıca .
Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
Sana bende katılabilirim [emoji1] bende de 6 aylık bebek var onun için ufak tefek gelecek vaat edenlere yavaş yavaş bişeyler atayım diyorum yoksa başka türlü bu iş olmayacak birikim vs yalan oluyor
SM-N9000Q cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Daha tam olarak arastirmadim FK oranlari dusuk karliligi yuksek ve buyume potansiyeli olan sirketler. Yani XU30 dan sirketleri uzun vadeli simdilik dusunmuyorum.
Bilisim sektorunden INDES hosuma gidiyor. Temettu verimliligi yuksek, FK si dusuk, karlilik iyi ve hisseler cazip noktalara geldi.
Otomotiv sektorunden DOAS. Yine temettu verimliligi iyi, FK dusuk, karlilik yuksek ve FERIT bunu ileride satar :)
GUBRF riskli ama cazip. Cunku bu ulke bir sekilde tarimi kalkindirmali yoksa millet ac kalacak :)
KOZAA yine cok begengim ve potansiyel gordugum bir hisse. Devlet bunu allayip pullayip Katar ya da Cinlilere satar
KORDS ve CEMTS daha da gidebilir. Cok sevdigim 2 sirket ama primli olmalari uzun vadede dezavantaj biraz
TMSN den pek emin degilim ama listemde. TTKOM fiyat olarak cazip ama sirket berbat durumda. Kotu beklentilerin cogu gerceklesti.
karadağa gidip napacanız:)? güzel yer ama en fazla tatil için gidilir, şahsi görüşüm.
rxpu nerde forumun güzide isimleri (rxpu, bahri vs.) yazmıyorlar sanki son zamanlarda...
Karadag doga harikasi bir ulke. Budva ve kotor doksanli yillarin bozulmamis ege kasabalarina benziyor. Fiyatlarinin ucuzlugu da cabasi.
Nezaman dolar alsam ters köşe oluyorum..Ama dustukce alicam ya tam terse yatıcam yada cikicam.. En kötü secim yaklastikca nabizda artacak ister istemez dolar yukari... Birde su var borsa cakiliyo dolar cakiliyo... nasil bi ekonomi modelidir bu
MI 6 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Dolarin cakilma sebebi trump sanirim fed vs.. Bazen bole durumlar oluyor cok ilginc gercekten.. Ben bu ulkede abd kaynakli olmadikca dolarin dusucegini hic sanmiyorum
CLT-L09 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
200 günlük basit hareketli ortalama bugün itibariyle 4.8106 dan geçiyor. bende yakınlaşmasını bekliyorum. Bu arada RSI da h4 'de PU oluşmaya başladı. günlükte de aynı şey var.
Geçen hafta teb'den 200 bin üstü eft yapamadım. Şubeye gittim olmadı, telefonla müşteri hizmetlerini aradim olmadı, internet şubesinden talep ettim yine olmadi.
Aynı durumla karşılaşan varmi? Ne yapmamı onerirsiniz.
SM-G930F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
bırakalım bu edebiyatı isteyen alır, istemeyen almaz. ister tl olsun ister döviz terste kaldın mu suçlayacak birilerini bulmak istersen bulursun. kar eden kendini trader sanır. yatırım işi disiplin işi duygusallığa yer yok. para babasına ana babasına kimse su taşımak için biriktirmiyor.