Turizmdan gelirimiz yok bu sene. Normalde dolari frenleyen o idi bence.
Printable View
Faiz daha öncede artırılmadı, sonra %600 artış yapılmak zorunda kaldılar, şimdi %900 gelirse şaşırmamak lazım. Reis öldürür ama faiz artırmaz deniyor. Tamam güzel ona göre de çözüm bulsunlar. Peki 10 gün önce neden 1,5 oranında indirim yapıldı. 10 gün önce kur 6,900 şimdi 7,200. Hesap kitap matematik yok. Gelir gider bakan eden yok. Ançak her gün yeni atamalar ve görevden almalar var. Babacan faiz sebep enflasyon sonuç diyen yanlış biliyor, doğrusu faiz sonuçtur derse çok oy alır. Ekonomik konuşmaların prim yapacağı bir döneme giriyoruz.
Covit nedeni ile ticaret %50 gerilemişti. Dolar bu şekilde giderse ticaret biter. Çünkü insanlar elindeki parayı dolara çevirmek ister, yada elindeki doları ticarete katmak istemez. Rahip krizinde tüm ülke dolarize oldu ve bekledi. 7,2 den alanlar bugün ilk kez kara geçti, bu adamlar doları satmaz, satıp hangi ticari faaliyete girecek. Doların kontrol altında tutulması ülkemiz için önemli. Ama biz bunu yapamıyoruz.
Halkbank için birileri bir grafik çizmiş. Ben çizmedim, çizdirmedim, elimden gelse çizene de izin vermem, çok ayıp bir grafik. Bulursam atmaya çalışırım. Önceden uyarımı yapayım, benimsediğim bir grafik değil, belki birileri bakar faydalanır. Grafik +18 falan değil, direk +40 üstü.
Cayman'dan BVI'dan banka acan arkadaslar vardi sirf kartvizitlerine sokmak icin. 30 bin dolari verdin mi kendi bankani acabiliyordun. Fon falan da cikariyordun hatta. Tam kalantor, kartvizitine bilmemne bankasinin CEO'su, sahibi yaziyordun.
5 milyon dolar olmus onlar.
El insaf artik, bu bankayi 100 milyon dolara mi fiyatliyoruz?
Özel bankalar bu işden çok faydalanacak. Bddk kararları bankaları ayrıştırıyor. Bir banka devlet olduğu için bakmaz kanun der uygular, kredi verir, swap açmaz ve sair. Ama bu özel bankalar uymayacağı bir yer bulacak. Muhtemelen doların artışında özel bankaların alım talebi var. Dışarıdan kapalı, gün içinde her rakamdan alınıyor, devletten ses yok. Özel bankalar ile devlet cephesinde bir soğuk savaş başlamış gibi. Özel bankalar dışarıdan kredi nasıl alacak, alabiliyor mu. Bddk kararları devlete özel, bankaların kabul ettiği kararlar değil gibi görünüyor.
Ben yanlis anlamisim, 18+ deyince 18 sente gidiyor sandim, simdi bir daha bakinca gordum dedigini.
Bu banka acayip acayip krizler gordu. 80 sentin altini artik ekstrim oluyor, olsa olsa 70 sent olur. Olmus iste 71 sent.
Bu grafige de bakarsan anlami cok aciktir. %99 "satan satsin biksin ciksin" formasyonudur. Ucurumdan zaten yuvarlanmis kagidi bir daha "Ucurumdan asagi yuvarlayacagim" formasyonu degil.
Tabi benim gorusumdur, borsada olmaz diye birsey olmadigini cok iyi biliyoruz.
TH da iyi satip cikmis, 2 aydir birsey oldugu yok kagida, trade bile ettirmiyor. TREND'e indikator diyen ortagimizin maliyeti 16 :) Onu indikator almak daha mantikli gibi. Millet bikti kagittan, harbiden berbat bir hisse bu.
0,41 dolar diye bir hedef tabiki yok, sadece birileri çizmiş. ama devletin politikası da belli. Kaynak yok, bankanın içini boşaltarak nereye kadar gidebiliriz. Dolar her kademeden kazandırıyor, müdehale haberi dahi yok. Kim alıyor niye alıyor bunu.
Dolar grafiği olduğu için doların fiyatına göre izlemek doğru olur.
dolara karşı en çok değer kaybeden ülkeler, sıra ile, brezilya, güney afrika, meksika, Türkiye, colombia, rusya, arjantin
666 ortak dohol pasta atarmısınız.
SNE-LX1 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Teşekkürler
Ocak ayında eski topikte virüsü yazdık, gram altını yazdık, düşüş gelirse bankaya acımazlar yazdık. 1 ay önce virüs eve geldi, doları yazdık, dolara ait son 300 yıldır çizilen grafikleri her gün buraya getirdik, sağından solundan her şeyinden anlattık.
Bir insanın birden fazla yönü olmaz, kaleci gibi top gelmeden önce bir yönü seçmen lazım.
Şayet bu hükümet faiz artırmazsa, şayet damat swap anlaşması yapmazsa, dolar düşe kalka 11,90 rakamına gidebilir.
Bu ay şundan iyi olacak. Öteki ay bundan daha süper olacak.
Arkadaşlar 86-87-88 yıllarında edebiyat okudum. Daha 14-15 yaşında kompozisyon yazmayı öğrendik, giriş, gelişme, sonuç. Ezberci bir eğitim vermediler, anlayarak öğrettiler.
Sen bir devletin en önemli bakanısın. 190 dan fazla ülkede bu şekilde bir izahat nasıl olur. Bu ay gelecek aydan iyi diğeri kötü, diğeri çok kötü. Twiterde şahan gökbakar, cem yılmaz gibi ünlüler ağlamaya başladı, sayın bakan videolar ile tıklanma rekoru kırmaya devam ediyor.
Bu nedenle Halkbank 4 lirada olsa alınmaz. Koç holding 8 lirada olsa alınmaz. Artık üreten bir ülkemiz yok. Maalasef virüs ile çok şeyi kaybettik.
Abd de telsanın sahibi abd yasakları kaldırmalı, bu ülke özgürlük üzerine kurulmuş, hastalık olsada yasak olmamalı diye beyanat veriyor ve bu söyledikleri destek görüyor, aslında hastalık var ama özgürlük daha önemli diyor.
Abi sen bize yalan söyledin. Videolarda var, mayıs nisandan ve şubattan iyi olacaktı, ama olmadı, neden yalan söyledin. Bilmiyorum nasıl olacağını, umarım iyi olur deseydin, hayır illa iyi olacak süper olacak dedin, ama olmadı. Hadi ben anlarım, anlamayanlar ne yapacak. Sırf bu söylem yüzünden milyonlarca insanın seni mahkemeye vermesi haksız sayılmaz. Bir insanın içine bu kadar mı MUSTAFA KAMAR kaçar. Her fiyat alış fırsatı, her görülmemiş değer hedef olur mu ya, el insaf.
Halkbankda biri vardı, en son gelip yazıyor du, şu gün şu saat 10 lira olacak diye. Ne oldu, nereye kayboldu, ahsen di sanırım, gel bakalım 10 yerine 5 rakamındayız, insanlar yazdığından söylediğinden sorumlu tutulmalı. Ancak temizlik sadelik bu şekilde mümkün olur.
Ozgurluk onusunda AB'de de sesler gelmeye basladi. Hukumet en onemlisi insanlarin sagliginin korunmasi diyor, karsi taraf da ondan onemlisi kisisel ozgurluk, insanlari hapsetmek olmaz diyor. Yani hukumetler de zor durumda kaldi, sonsuza kadar boyle devam edemeyecegi, cok buyuk sosyal krizlerin patlayabilecegi belli. Ben sahsen sucun kimseye yikilmasi tarafinda degilim, buna Cin de dahil. Ekstrim bir durum olustu, insanlar ellerinden geleni yapmaya calisiyor.
Cok guzel yaziyorsun, zevkle okuyoruz, sagol.
Abd 1-2 eyalet dışında açtı, açtığı gün Dolar DXY endeksi yukarı gitmeye doları yukarı taşımaya başladı. 30-40 gün içinde Trump bekleyecek. Anketler iyi çıkarsa sorun yok, anketler kötü çıkarsa yada kazanamayacağını düşünürse ortalığı ateşe verebilir. Ticaret savaşlarına ait gelişmeler dikkatle izlenmeli. Ama kaleci hala dolar tarafında yatmayı gelen topları tutmaya devam ediyor, devre arası şimdilik görünmüyor.
Bireyselde etkilemeyecek ama bankalarda yada başka ticari kruumlarda etkileyecek insanların anlamayacağı bir faiz arışı gelmeli. Çünkü başka secenek yok. Yani tek yol bu. O faiz artışı gelmedi sürece dolar yukarı gitmeye devam eder. TV lerde biz okuduğumuzda bu ne anlama geliyor diyeceğimiz tarzda bir açıklama ile faiz artışı gelmeli.
Karaköy bankalar caddesindeki, bankaların kendi arasındaki sokaklarda ve bağlantılı koridorlarındaki para almak ve para vermek veya bunlara ait yüzdesel kayıp ve kazanclar için takip edilin reeskont oranları merkez bankasına biat edenler için gecelik oran düşürülerek saatlik orana dönüştürülmüştür.
tarzında kimsenin anlamayacağı bir faiz artışı gelmeli.
Özgür Demirtaş, Mahfi Eğilmez o gece diplomaları yakarlar. Yaksınlar da, çünkü onlarda suçlu, onlar en büyük suçlu, 3 maymunu oynadıkları için.
7,260 dan 7,130 a gelmiş. ne oldu göremedim. biraz bakayım sağa sola. marj çok yüksek ama.
BDDK, yurt dışında kurulu BNP Paribas, Citibank ve UBS bankalarına TL yükümlülüklerini yerine getirmedikleri için bir bacağı TL olan döviz işlemini yasakladı.
biraz cami duvarı gibi geliyor bana, umarım yanılıyorum.
Hazir yakalamisken bir de sunlari bir yargilasan sen de dunya serifinin yaptigi gibi.
Kehanettir lütfen dikkate almayın, okuyup geçin.
Rivayete göre, dolar büyük çanağı tamamlamış. 7,20 18 ay sonra yine 7,20 ve şimdi 7 gibi yada yakın rakamlar ne olabiir mesela 6,950 ile 7,120 arasında bir yerden küçük minnacık bir kulp yaparak bir süre sonra yukarı dönerse 7,22 üstünde ilerlemeye başlarsa bu artık her gözün kabul ettiği tehlikesiz bir yükselişe delalet edecektir.
Borsanın tepkisi çok düşük.
Ülke değerleri göz önüne alındığında dolar oldukça pahalı. Ama yönetim şekli göz önüne alındığında dolar henüz ucuz. Dolardan fotokopi çektim, renkli, cumartesi pazar bahçede yakarım, video çeker atarım.
Salak olduk yav ya düş ya çık....
Aslında düşüyor, dün 0,72 cent, bugün 0,71 cent. dünden bugüne dolar bazında 1 cent düşmüş.
cumartesi pazar olsa da nefes alsak. artık haftanın her iş günü gara, hafta sonları beyaz. :)
Dolarda yapilanlar manipulasyondan baska birsey degil bu sefer.
Bunu şöyle anlarız, teknik 2 yılın ikili tepesi der, 7,25 10 yıl daha görünmez, yada benzer yıl.
teknik ben canağı yüzümün akı ile tamamladım, devasa 1 canak içinde iki canak, daha ne olsun. Çanakların sonu olan 7,1 7,2 arasında tutma yerini hazırlar, 3-5 gün veya 10-15 gün, tutma yeri bu kez canağı kaldırır ilse 11,99.
Her ikisi de 1 ay içinde anlaşılacak. 7,100 altında dolar kötü, 7,300 üstünde dolar PARİS
Ihracatin da %70 ithalat kaynakli oldugu icin aslinda bizim de rekabetciligimiz oyle pek artmiyor lira deger kaybettikce.
Turizmden dolar gelmeyecegini anlayan sirtlanlar bastiriyor iste.
Ihtiyac disi harici dolarda alim/satim islemi yapanlara hapis cezasi verilmeli.
Insanlar fakirlesiyor, sirketlerin borclari iyice cevrilemez hale geliyor. Rahip olayinda bizim yedigimiz nane idi kurum durumu, ama simdi sey varken ortada bunlar dolgru degil, dolara yapilan saldiri iyi degil. Buradan ben bozduracagim kalanlari.
Bence de dolar alana kırbaç çezası verilmeli. Kırbaçın ucuna da dolar işareti konmalı. Vurdukça sırtında izi kalmalı. Bence hökümet dolarda dıjjjj güçleri işaret ederek kendi hatalarını gizliyor.
Petrol rakamlarına göre borsalar daha iyi olmalıydı.