dün alanlar bugün belki yarın bi %10 kaldırır belki ama bugün alanlara muhtemelen malı yıkarlar
Printable View
Emtialar çok kotu abi. İşimiz dolara saldıran kuyruklara kaldı.
Benzine bu geceden itibaren 78 kuruş zam gelmesi bekleniyormuş
Brent düşerken de zam yapıyorlar , ayıp oluyor ama
Dolar artmasa ülkede ticaret duracakmis dayı puhahahaha
müteahhitlere verilecek ucuz kredinin şartı var metrekaresini belirli bir fiyatın üstünde satamayacak...
EKGYO +7.09 AÇTI , tavan açmadığına göre gel gel diyorlar
güzel fırsat verdi... bunlar neden silmemiş emirleri anlamadım... :)
https://i.hizliresim.com/p7dzwmh.jpg
Haziran vade-yakın vade olduğundan beri 3 günde +70.000 aps arttı...
DOLARI yere serecek tek seçenek; enflasyona endeksli tahvil-bono vs. dir...
bu gelişme yaşansın doları 12.60-80 da görürüz...orada dip yapar...
Dolar long poz. için en büyük risk böyle bir kararnamedir.
borsa da 1.5 dolar altını test eder....
yoksa doları başka bir şey durduramaz.
saçmalık ya bu...teorik fiyatın 8.000 puan üstünden gidiyor...
deli ralli herşey roket :wave:
1) Açıklanan resmi enflasyonun %70 olduğu,
2) UCUZ krediyle ŞİŞİRİLEN ev fiyatlarından insanların yandığı bir ortamda,
Siz kalkıp 0.99% faizle bedavaya çuval çuval TL dağıtırsanız:
Yukarıda saydığım herşeyi daha da BERBAT yaparsınız.
Daha yanlış bir politika düşünemiyorum
-------------------------
Doğrucu Davut konuşmuş yine
coin temmuz civarı döndüğü 30 binli yerlere geldi ...
kcholün de bilançoyu beğendiler yalım..
Eğer endeks gidecekse AKBNK yeni favorimdir...
TCMB ve BDDK bankalardan kurumsal döviz işlemlerini piyasanın likit olduğu 10:00-16:00 saatleri arasına çekmesini istedi- Dünya
Merkez Bankası (TCMB) ve Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu (BDDK) bankalardan
döviz işlemlerini piyasanın likit olduğu saat 1000-1600 saatleri arasında
gerçekleştirilmesini istedi.
Dünya Gazetesi'nin haberi linktedir.
https://www.dunya.com/finans/haberle...-haberi-657362
Ayhan başkan,
faiz artırma işareti olabilir RTE nin dün akşamki inşaat işi.
dünde söyledim gerekli hamleler gelmezse bu gidişle çoğu işletmeci ve şirketler kışı göremez .
enflasyon arttı diye dolar artmaz.
dolar artınca enflasyon artar. hem maliyetler artar hem de dolara talep arttıkça psikolojik olarak mallara talep artar.
aslında zor değil.
bir papağana arz ve talep terimlerini öğretin ve işte iyi bir ekonomistiniz oldu :rules:
kuşu sitede şöyle bir muhabbet dolaşıyor ,doğru mu bu ?
------------------------------------------------
Bankalar internetten döviz alımına firmalar dahil, engel getirdi.Şubeler de banka hazinesi onayı olmadan işlem yapamıyor.Bankanın hazinesinde binlerce müşteriye hizmet verecek personel yok.Fiili olarak sistem kitlenmiş durumda.TBB bile ne olduğunu anlamadı BDDK'ya 6 soru sordu.
Oyun hep aynı yüksek frekanslı makinalarla kaldır , hacimler yaptır sonra ortalama yaparak aşağı yukarı oyna.
bu stili bu bademler yönettikleri her sektörde uyguluyorlar.
sadece eğlence sektöründe yoklar :)
x30 Benim renko barlar alda
mostta karar aşamasında
aşağıda 2700 var
https://i.hizliresim.com/ko93c8q.PNG
sayın türkoğlu kısmen kontrol sağlayabileceği alana yöneliyor,
iki kalem, USD ve TRY
usd karşı tarafın güçlü ve sana vuracağı eli, bunun üzüerinde hiç bir kontrolün yok, karşı tarafın üstelik bu elinin havada olduğunu ve sana bu elle vuracağını beyan etmiş,..rejimi dalgalı kur rejimi,
try ise senin kısmen kontrol edebileceğin alan, güçlü elin sayılabilir, pandeminin ortalarında abede faizlerinin sabit süre gittiği zamanlarda piyasa eleştirilerine rağmen, faizi düşürdün, sanırım 3 defa arka arkaya indirdiler, bol basılan try yi ise USD nin iskanto ettiği piyasaya sürdüler,..
ve bahsettiğiniz konut ta dahil try nin satın alabileceği tüm alanları hareketlendirdiler, süre sonra ise patlayan enflasyona karşılık try satın alabilmesi için para dağıtmaya başladılar, (piyasaya gelen zamlar yani USD iskantosu, aylıklara kademe kademe verilen zamlarla karşılnmaya çalışılıyor, mesala temmuzdada zamdan var mı yok mu bu nedenle bahsediliyor)
kısaca usd zaten serbest kurdu, zayıf elindi, mücadele edilemeyeceği için dalgalanmaya bırakıldı, TRY ise kısmen kontrolünde olan bir alandı faizler düşülerek bu nedenle faizden çıkan ama mecburiyet nedeniyle de USD ye giremeyenlerin(örneğin adam işçisini çıkarmış, maliyetlerini azaltmış, ama iç pazara sattığı için üretimini sürdürmek istiyor, müşterisini ve pazarını kaybetmek istemiyor, yani TRY kullanıyor) hareketleri ile iç pazar pandemi sonuna hareketlendi ve bu minumum şartlarda devam ediyor,
ilerleyende ise USD tarafa kkm getirilerek orasıda tam olmasada kısmen kontrol altına alındı,
geçiş aşamalarında yandaşlar, bal tutanlar, parmaklarını yaladılar, çünkü hem borsayı bildiler, hem usd yi bildiler, ve çifte vurgunda bir taraftan vuruldu,
sonuç olarak
ikisinden bir tercih edildi,
ABD faizlerinin sabit olduğu ortamdan yararlanılarak ekonomik krizi en azından 2023 seçimlerine öteleyebilmek için
USD serbetst bırakılırken, TRY kontrol altına alınarak pandemi sonuna iç piysa hareketlendi,
şimdi yüksek seyreden abd enflasyonuna eşlik edebilmek için abd faizleri yuvadan çıkmaya başladı, TRY tarafta bunun öncesinede kkm(kur korumalı mevduat) getirildi,..
tutar tutmaz göreceğiz, tutmaz bence, çünkü hacim ve ölçekler farklı,..her ülkeye zaten hasar verilecek, türkiye zaten bu ülkelerin en başında,
ha unutmadan mecburiyet ve istikamet TRY tarafken kamuoyunda faizdenmi enflasyon, enflasyondanmı faiz gibi sanki seçme hakları varmış gibi süslem gündemle kamuoyunuda oyalamayı ihmal etmemediler,..
yani aynı şey yapılıp farklı sonuç beklenmiyor, durum 2023 e kadar savuşturulmaya çalışılıyor,..
o arada devlet kuşu konar, işte nato ukraynada sıkışır veya ukraynada zelenski devrilirse buraya talih kuşu konarmı gibi,
işte mesela suriyenin kuzeyinde esadla anlaşmak gün gibi mecburken yerel meclislere yönelmek (suriyeyi bölme) gibi süper nato faliyetleri, neredeyse f-16 alınacaktıve bu iş hala gündemde, çünkü abd ile onarılan ilişkilerin sembolu olmaya aday,
Son vurgun enflasyon üstü tahvil olur..
Ona öyle talep gelirki
Sana bana kalmaz..
Yandaşlar kapışır..
SNE-LX1 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
arkadaşlar... günlükler al verdi... kısayı unutun uzun bir süre.... benden söylemesi
faiz ARTIŞI zaten gündemde yok..Parayı değerlendirecek unsur bu..Ama o seçenek yasak...
OLASI SECENEKLER OLARAK enflasyon endeksli tahvil vs. sunuluyor...
Yahu arkadaş, faiz artışının en büyük silah olduğunu herkes biliyor...AMA ZİNHAR,NEVER,ASLA OLMAZ DENİLİYOR...
faizlerde abd faizlerinin yükselmeye başlamasıyla ve yükselen global enflasyon etkisi ile içeridede dönüşe geçecek bence ama bu olsa dahi müthiş zaman kazanıldı,..
hem faizlerin artırılması iyi yönetilebilirse dolara nagatif yönde etkide edebilir, kkm de var çünkü, usd den alamaz sa faizden kesin alıyor orası,
yoksa çoktan erken seçim olurdu, 2023 aralamayı başardılar bence,..oraya kadar olabilecek talih kuşları da ....artık mevzuyu süsleyenlerden olur
bu aralar bir iki gün izinliyim ve piyasayı takip edebiliyorum, akşamlara kalmıyorum, dün kendimi shortlamamak için zor tuttum,
shortlasa idim hemen zararla buluşacaktım,
sabır bakalım
Başımızdakiler seçimi alacaklarını bilseler 10 kere seçime gitmişlerdi... 2023 e kadar vakit kazanıldığı yok dostum.... adamlar sadece yapacakları üç kağıtlar için hazırlık yapıyorlar... nasıl seçimi alırız, neler yapmalıyız vb. gibi gibi
Adamlar bilmiyor mu ekonominin boka sardığını ve düzelmeyeceğini? MB da -50 milyar dolar var (bu sadece bize söylenen... büyük ihtimal çok çok fazla... sürekli yalan söyledikleri için güvenilmiyor kendilerine).... dış borcun ne kadar olduğu bile belirsiz... toplam 550 milyar dolar deniliyor... ve cari açık gittikçe artıyor... bu ortamda bu adamların amacı seçime kadar ülkeyi idare etmek değil bence.... sadece ve sadece koltuğu ne yaparız da bırakmayız derdindeler
buna bir çözüm bulunmalı ya böyle saçmalık olmaz...neye göre bu farkı koyuyor? o zaman teorik fiyat ne halta yarıyor? önceden bu kadar zıvanadan çıkmazdı...şimdi nasılsa dur diyen yok misali kafasına göre açıyor makası...hayır short nasıl yapıcan? fark 8.000 oldu diye mi? isterse 15.000 de yapar ya bu kafayla...
şu an 282 olması gereken vadeli 291...olacak iş değil ya...
120 puani begenmiyordunuz palanin cevabi buyrun 145 yapalim makasi
kamil 79
aynı şeyi söylüyoruz seninle,
2023 ü aralamayı başardılar demem o, seçimler için uygun aylar var, haziran bunlardan biridir, bence haziran artık ihtimalden ötelendi, arada yaz ve turizsm var, bu da ötelenince 31 ekimden itibaren benim short tarihlerim başlıyor ki(bkz indregandi ve endex topiği), buda sanırım seçim kampanyalarının başladığı tarih olabilir, popül, popül, popülizm ve kampanya dönemleri, son yağma dönemi,..
ben 10-15 senedir 2023 te 2023 dinliyorum bunlardan,
bence somon gibi ne edip edip şelale yukarı zıplayıp bu 2023 e yumurta dökmeye çalışacaktır bunlar
TÜFE'ye endeksli tahvilin anormal bir cazibesi yok bence.
Enflasyon zaten %70 olmuş. 85'te falan zirve yapması bekleniyor.
Sonrasında baz etkisiyle falan düşüşe geçerse, pek bir getiri sağlamaz.