tahvil faizleri yükselişte...bence bit kaç ay içinde vakıfda daha yükseğini verebilir.......
Printable View
hiç kasmaya gerek yok aktif gecelik %16,04,benden tam not aldı. dolar almak için tuttuğum parayı burada değerlendiriyorum.
umutabi orada ciddi birşey tutmuyorum,fakat diğer bankaların ölücü leş gibi faizleri beni epey sinirlendiriyor. evet risk alıp aktife girdim ve kafam epey rahat. usd lerim burgerde zaten,onları asla aktife taşımam.bugün TR de gecelik faizin %25 olması gerekiyor,buna izin verilmediğine göre bende en yüksek nerede bulduysam oraya bağladım.
Çalık Grubuna bir şey olmadığı sürece, herhangi bir olumsuzluk yok Sn.selka :)
Nkolaybono izahnamesinden ...
https://i.hizliresim.com/m2Z6YV.jpg
tmsf ye tabi değil ve kredilerini genelde kendi holdingi kullanıyor.yatırım bankası olduğu için yasal olmayan bir şey yok.ama normal bankalara göre risk var evet bunu kabul ediyorum, zaten uzun süre kalmam,dolar için fırsat kolluyorum.bu faizler sinirlerimi bozduğu için dolarcı oldum,gecelik %25'ten azı külliyen zarar. bu rakamlar bir gün görülecek ama o zaman dolar kaç olur bence epey yüksek olur.yoksa bunlar faiz arttırmaz. 10 senedir faizi yapay olarak düşük tutuyorlar.14-15 bunlar çocuk avutma faizi. TİKSİNİYORUM
%14-15 yerine %16.25 alsanız değişen ne olur allasen ! Değer mi bu yandaşlara para yatırmaya. Unutmayın keser döner sap dönerse ilk gidecekler bu yandaş takımı olacaktır olmasına ama onlar yine şeylerinin üstünde fındık kırmaya devam ederken küçüklerin paralar badem olacaktır. Örnek UZANLAR , Hakan Uzana yada diğerleri sürünüyor mu ? Hayır, peki İMAR da hazine bonosuna para yatıranlara ne oldu ?
umutabi yapacak birşey yok ya tl yi eve koyacam o da olmaz. yada en yüksek faizden bağlayacaktım. ama bu 14-15 ölücülerine tek krş işlemez benden.aslında olması gereken bu 14 15 ci uyanıklara TL yatırmayıp dövize geçmek. herkes bunu yapsa bak o faizler nasıl %30'u aşıyor. KY korkak bir kere organize olamıyorlar ve yem oluyorlar. Aktifteki TL yi ilk alım fırsatında dolara çevirip elden çekeceğim.
İran'da düşen özel iş jeti Anadolubank ve Habaş firmalarını bünyesinde bulunduran Mehmet Rüştü Başaran'ın sahibi olduğu Başaran Holding'e ait.
Başaran Holding değil de, Başaran Yatırım Holding olmalı. Sahibi Hüseyin Başaran ve uçak kazasında ölen Mina Başaran'ın babası..
http://www.posta.com.tr/basaran-hold...haberi-1391471
https://www.dunya.com/finans/haberle...ten-12-03-2018
Reis yine kizacak.
Danismani Cemil ERTEM sabrimiz tasmaya basladi diye bir demec vermisti gecen hafta.
Syg,
bugün 500k tl için bankalardan oran alan var mı? özellikşe ufaklardan anadolu, burger, odeo, fiba gibi ?
FİBA'yı zorlayın çok rahat 14.50 vermesi lazım. Yeni para ise 14.75 de verir.
5-6 ay vade için bana göre cazip bir oran değil. Son aylarda FİBA'dan hep 14.50-15.00 arası bağladım. 5-6 ay parayı kullanmayacak bile olsam 16.50'den düşüğüyle ilgilenmem şahsen. Hazine 14.35 vermiş lafına kanmayın, parayı çıkıyorum dediğinizde şube kendi "payını" biraz daha yontar ve 14.50-14.75 arası bir şeye tamam der. Vakıf, Burgan gibi birkaç iyi oran veren yerden düzenli fiyat alın, gösterecek örnek elinizde olsun.
2 yıllık tahvil 13.57 oldu 14.37mevduat karsiligi.yani bunun üstünde olmali mevduat.
şube müdürü bana diyor ki 1.3 milyon tl için 14.20 verdim diyor...size özel 14.35 diyor...yalan atıyor sanırım...paramı çekiyorum desem 14.50 derler mi acaba ? yok gene vermiyoruz derlerse çekmek gerekir o zaman da nereye götüreceğimi bilmediğim için o aşamaya da getirmek istemiyorum...
O yüzden Vakıftan oran alın diyorum ya. Bu söylediğiniz oranlar FİBA için düşük. Ben her türlü 14.50 alırsınız diyorum. En kötü e-turuncu gibi gecelik bir hesap açıp bu tip durumlarda EFT talimatı verin. Oranı iyileştirmeden EFT'yi onaylarlarsa 2 gün sonra yeni giriş için oran alın. Anladığım kadarıyla eski müşteri olduğunuz için "Nasılsa çıkmaz oranı" veriyorlar. Çıkabildiğinizi görmeleri lazım. Şube doğru söylüyor bile olsa hazineyi ürkütmek lazım arada.
geçen hafta küresel piyasalarda sanıyorum cuma günüydü, "bir kamu bankası kapıdan geçen her müşteriye belli bir miktar sınırı dahi olmaksızın 15.25 veriyor, bunu ben biliyorsam cemil ertem de bilir önce kamu bankaları faizi düşürsün" falan dedi konuklardan birisi. bu kamu bankasını bilen var mı halkbank ve ziraat değil
VAKIF DA sıkıntı mı var arkadaşlar? iki farklı şubeyi ARADIM kimse telefona bakmıyor...garip...
Alemsin powerpc , TL yi yerden yere vuruyorsun, oran beğenmiyorsun ( %30 istiyorsun) eyvallah !! Diğer taraftan da Reisin kayığından inmiyorsun. Sabah- akşam AKTİF sin maşaallah !! İşini biliyorsun diyeceğim ama diyemiyorum. İşini bilenler buralarda vakit geçirmiyorlar biliyorsun. Başka projeler ve getirileri var. Her şeye rağmen seni okumayı seviyorum.
Bugün şekeri zorladım. 15 istedim ama olmaz dediler. en son 14,65 veririz dediler. Ben de powerpc den huy edindim ya artık oran beğenmiyorum.
2 yıllık tam gaz.13.80 i gördü.bence faiz ve dolarda yükseliş olacak.hemen baglamayin.