bir şeyi satın alırken , satarken ne edebiliri de düşünmeli
Printable View
bayram degil seyran degil onsu niye kaldırdı bunlar
Açığa satışın kalkması hisseye nasıl yansır? Kapatırken satıcılı kapattı bi anda 50 krş?
Ytd
Linkteki haberin etkili olduğunu söyleyenler var.
Altın çok volatil şu an. Spekülasyona da açık.
Ben 1 liralık altın almam durulmadan ortalık. Doğru yerden almazsan, altın adamı akraba yapar yıllarca
1800 dolarda direnci var. Orayı test ettirebilirler.
ytd
Açığa satış en çok kime yarar diye düşünenlere cevabı vereyim, tabi ki aracı kurumlara :) bende biri var çok beğeniyorum ama isim paylaşmayayım zaten aracı kurumlar çok gitti ve hepsi sanırım zirvede kısada düşer çıkar onu bilemem herkese bol kazançlar.
Evet, altın, özellikle ons olarak alındığında, alım noktası çok önemli. Ons trendleri genelde öldürücü oluyor.
Ama, şu an volatil ya da riskli yorumuna katılmam.. çöp hisseler tüm dünyada uçuyor, faiz seviyesi sıfır ya da eksilerde...şu ortamda altın gidebileceği yerlerin çok altında bence.
Hisse senetlerine benzer bir balonun ons ta oluşması durumunda 2000 dolar seviyelerinin çok üzerini konuşacağız bence...2021 tahminimi netleştirmedim henüz, ama 2020 için 1800-1900 usd arası hedefim devam ediyor.
Şu an için altın, benim nazarımda en güvenilir yatırım aracı konumunda.
ben de ayni şeyi yazacaktim.
altına volatil dersek su kağıtların çoğuna ayrı bir laf bulmak lazim.
2011 de alan adam şanssız yakalandı bu doğru.
çünkü ons indi ve 2014 un ortalarına kadar da döviz tarafında da bir hareket olmadı.
su an onsu kenara bırak döviz kaynaklı yukarı bir meyil zaten var. bu yakin zamanda degisir mi sizce?
onsa bakiyorsun orada da oturmuş ve en önemlisi bozulmamış bir trend var.
ben cauti hocamdan daha agresif bir fiyat bekliyorum bu yil icin.
Merhaba.
Açığa satış yasağı kaldırıldı ne demek? Viop üzerinden bist 30 short işlemi zaten açılabiliyordu. Yanılıyor muyum?
SM-G955F cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
Açığa satış yapısal reform olmadan biraz tehlikeli gibi.
Kalan yapancı da kaçmasın sakın ?
SM-A705FN cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
Yabancı traderlar özellikle bankalarda açığa satış yasak olduğundan direk viopta endeks satıp, sanayi hisselerini alıyorlardı, bankaları direkt shortlayamadıkları için. Bu da banka harici tahtalarda anlık sıçramalara, anlamsız hareketlere yol açıyordu. Vioplar ve sanayi hisse longları kapanıp, hala banka shortlamak istiyorlarsa direkt banka shortlarlar bu sayede, piyasanın sağlığı ve yatırımcının işini kolaylaştırma açısından olumlu. Belki aşırı alınmış banka dışı hisseler biraz geri çekilebilir.
Viop 30 shortlayıp, sanayi hisseleri satın alıp kazançlı çıkmak mümkün müydü peki?
Çok fazla sanayi hissesi almış olmalılar o halde.
Açığa satışın viop bist 30 short tan farkı nedir? Vıop da da bazı hisselere short pozisyon açılıyor.
SM-G955F cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
Sayın Cautionary,
Dolar 16 Haziran'dan bu güne kadar ölü balık misali 6,84-6,85 arasında gidip geliyor. Ben bu şekilde yatay bir seyir sanırım hiç görmedim. Sanki sabit kur rejimi gibi oynaklık sıfıra yakın. Bunu neye bağlıyorsunuz?
Şimdiden teşekkürler...
Mümkündü elbette, bankaların hala yerinde saydığını, sanayinin de en azından TL bazda V'yi tamamladığını görüyorsunuzdur.
Viopta tekil hisse shortlamayıp böyle yapmalarının 2 sebebi var. Asıl işlem hacmi yapan traderlar kendi parasıyla yapmaz, bankadan pozisyonlarını teminat göstererek kredi kullanırlar ve bankalar günlük olarak takip eder pozisyon riskini. Tekil hisselerde viopta açılan long/short'un risk primi endeks'te açılana göre daha yüksektir, trader kredi alma gücünü kaybeder. Ayrıca Viop30 satıp, sanayi alırsa yine bu daha dengeli pozisyon diye görülür.
Diğer sebep ise viopta hisse kontratlarında hacimin çok düşük oluşudur. Yeni yeni artıyor özellikle son 6 ayda ancak hala milisaniyelerle trade eden adamlar için derinlik çok önemlidir, spread az olmalıdır ki girip çıkabilsin masrafsızca (bu spreadden para kazanan piyasa yapıcısı stratejisi yoksa). Viop30 ve normal BIST30'daki hisselerde derinlik gayet iyi.
sağda solda vosvos yatırımıyla ilgili olumsuz haberler var.
umarım yanlıştır
Volkswagen , Türkiye yatırımından vazgeçtiğini açıkladı bugün
Yanlışınız var, aylık ödemesi gelirinin %60'ı olana kadar veriyorlar. Bahsettiği oranlarla başka kredisi yoksa 4400 TL aylık geliri olması yeterli.
LLD-L31 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Üstad yakın zamanda covid süreci yaşadım.
Hastanede yatarken aklıma hep bu dedikleriniz geldi;
-Keşke daha fazla gezseydim,
-Keşke daha fazla aileme zaman ayırabilseydim,
-Keşke sevdiğim işlerle daha çok haşır neşir olsaydım,
-Keşke hobilerimi yeteneklerimi arttırabilseydim,
-Keşke daha fazla spor yapabilseydim,
-Keşke ailem/çocuklarım için daha iyi yatırımlar yapabilseydim.
Bu böyle sürüp gitti benim için.
Dediğiniz gibi iyi yaşamı yaşam tarzı yapmak gerek.
Yarın ölecekmişiz gibi anı yaşamak, hayatın tadını çıkarmak gerek. Syg. :)
hocam geçmişler olsun zorlu şekilde atlatmamışsınızdır umarım.
yazdiklariniz önemli.
ama iste biraz güzel yaşayıp biraz da yatırım yapayım çocuğum da iyi eğitim alsin deyince esas denklem başlıyor günümüzde.
aslında düşününce atla deve istekler değil ama böyleyken boyle oluyor yazık ki.
tekrar gecmis olsun..
50 yaşındayım devlet memuruyum 27 yıldır çalışıyorum 54 yaşında emekli olabiliyorum ama kızın okul ücreti için 8 yıl daha çalışacağım. bir evim bir yazlığım var kızım özelde okuyor dahada 8 yıl ödeyeceğim ücretini üniversite dahil evin borcu 2 yıl kaldı küçük bir teknem var ama sadece küçük bir birikimim var hepsini afiyetle yedim koşabiliyorken duyabiliyorken görebiliyorken 87 yılın da tanıştım borsayla hep kazandim ve hepsini harcadım herkesin yaşlılık hayali başka benimki huzurevi gerçekten ,kızıma yük olmadan. O yüzden carpe diem
Sn Cautionary,
Spot ta sahip olduğunuz her bir pozisyon için VIOP da da karşı short açıyormusunuz?
Bu konuda bir teknik detay veya incelik var mı?