Sayfa 964/1230 İlkİlk ... 46486491495496296396496596697410141064 ... SonSon
Arama sonucu : 9840 madde; 7,705 - 7,712 arası.

Konu: ...::: Beyaz Yaka İçin Tasarruf ve Yatırım Koçluğu-2 :::...

1. Dert yada sevinç yok sadece azalmadığını belirttim.
     Alıntı Originally Posted by martind Yazıyı Oku
    Emekliler reisin oy deposu, onlar dert etmiyor siz dert ediyorsunuz : )

2. Bu cevap verdikleriniz hep Hollandaya giden arkadaşların gitmeden önceki argümanları, o kadar çok giden oldu ki, bazısı memnun bazısı değil ama hepsinin gittikten sonra ortak söylediği şey sınıf düştükleri. Parasal anlamda bir şey yok yani Avrupada para istiyorsan dubai, amerika. Beklentiyi iyi belirlemek lazım dediginiz gibi Avrupada öyle maddi bir refah, çok iyi bir kazanç filan yok.
     Alıntı Originally Posted by naayi Yazıyı Oku
    Hocam o kanıya nerden vardınız bilemiyorum - ama öyle birşey olsaydı şu an EUR milyonerine damat olmam gerekirdi Kayınpederim aynen dediğiniz işi yaptı Avusturya’da, hem de 35 sene boyunca; 7 haneli döviz hesabı olsa bilirdim muhtemelen ;)

Özellikle Avrupa’daki yaşam koşullarının aşırı iyi olması ile ilgili olarak birçok forumda tekil vakaların genelleştirildiğini fazlaca görüyorum.

Adamların satınalma gücü elbette TR ile karşılaştırılmayacak kadar ileri seviyede ortalamada - ancak çok net bir şekilde Avrupa’daki genel refah seviyesi 20-30 sene öncesine göre geriledi, özellikle çalışma hayatına yeni başlayan nesil için.

Sadece burada değil başka forumlarda da yazılanlara baktığımda net 3-4bin EUR’dan aşağı maaş alan kimse yok Avrupa’da, hatta bu seviyeleri beğenmeyip göç edenler varmış

Hem kişisel hem de iş sebebiyle birden fazla EU ülkesi ile aktif bağlantılarıma dayanarak EU’daki vaziyetin memleketimizde tasvir edildiği kadar tozpembe olmadığını biliyorum.

Şu an TR’de yaşadığımıza göre referansımız EU olmamalı diye düşünüyorum; EU veya US ileri gitmiş dibe batmış beni bağlamaz. Benim referansım TR ve kendi ölçülerime göre gidişatımız iyi yönde değil maalesef.

3. Günaydın arkadaşlar, bence bu emeklilik mevzusu iki gündür yeterince konuşuldu

Daha ilginç bir konu önerim var.

Mesela, son bir haftadır BİST’in yurt dışına göre çok daha sağlam durmasını, vadeli işlemlerde büyüklerin agresif long olmasına bağlıyorum ben. Salı günü Haziran vade kapanıyor, eğer yurt dışında haftaya tepki gelmezse ( ABD borsaları zirveye göre %10 düşmüş durumda), bizde de çarşamba sonrası sert satışlar gelebilir diyorum.
    Önemli dönüm noktalarını, beğendiğim analizleri Twitter dan da paylaşıyorum...@cautionary53

Duhul
    Feb 2017
    İkamet
    Istanbul/Montreal
    Gönderi
    36,666
     Alıntı Originally Posted by Cautionary Yazıyı Oku
    Günaydın arkadaşlar, bence bu emeklilik mevzusu iki gündür yeterince konuşuldu

Mesela, son bir haftadır BİST’in yurt dışına göre çok daha sağlam durmasını, vadeli işlemlerde büyüklerin agresif long olmasına bağlıyorum ben. Salı günü Haziran vade kapanıyor, eğer yurt dışında haftaya tepki gelmezse ( ABD borsaları zirveye göre %10 düşmüş durumda), bizde de çarşamba sonrası sert satışlar gelebilir diyorum.
    Emeklilik ve sosyal guvenlikli sistemleri iluzyondur deyip kapatalim gitsin bu konuyu...

En guzeli calisabilirken siki calis, tasarruf et, yatirim yap..

Kimsenin agiz kokusunu cekme ihtiyarlikta..

Syg,
    Sabir ve zaman: iste benim bahadir askerlerim.. TOLSTOY

Duhul
    Feb 2017
    İkamet
    Istanbul/Montreal
    Gönderi
    36,666
    Bu arada Tuprs'da 20/50 kesisimi gerceklesti...

Darisi 50/200 un basina..

Syg,

6.  Alıntı Originally Posted by Dudu Yazıyı Oku
    Emeklilik ve sosyal guvenlikli sistemleri iluzyondur deyip kapatalim gitsin bu konuyu...

En guzeli calisabilirken siki calis, tasarruf et, yatirim yap..

Kimsenin agiz kokusunu cekme ihtiyarlikta..

Syg,
    Evet, damdan düşen birine sor dememişler boşuna
    Önemli dönüm noktalarını, beğendiğim analizleri Twitter dan da paylaşıyorum...@cautionary53

Duhul
    Feb 2017
    İkamet
    Istanbul/Montreal
    Gönderi
    36,666
    Emeklilik icin 5.000 tane Tuprs ve 50.000 tane Eregl oneriyorum..

Ortalik biraz duzelince 75K Tuprs'dan 75K da Eregl'den toplam 150K temettu rahat rahat gelir..

Bu ikisi icin de su sira odenmek zorunda olunan maliyet 900K altinda..

900K yatir 150K al... %16 temettu verimi!!

Hazir uzun vadeli cok dusuk faizli konut kredisi veriyollar, 30 yil kira carpanli bu dandik konutlari almak yerine 6 yil temettu carpanli
    bu guzide sirketlermizi konut kredisi ile almak lazim...

Zaten kisa sure sonra temettuler konut kredisi taksitlerini fazlasi ile odemeye baslarlar...

Buna derenin tasi ile elin kusunu vurmak denir..

Syg,

Alıntı Originally Posted by Cautionary Yazıyı Oku
    Günaydın arkadaşlar, bence bu emeklilik mevzusu iki gündür yeterince konuşuldu

Mesela, son bir haftadır BİST’in yurt dışına göre çok daha saÄŸlam durmasını, vadeli iÅŸlemlerde büyüklerin agresif long olmasına baÄŸlıyorum ben. Salı günü Haziran vade kapanıyor, eÄŸer yurt dışında haftaya tepki gelmezse ( ABD borsaları zirveye göre %10 düşmüş durumda), bizde de çarÅŸamba sonrası sert satışlar gelebilir diyorum.
    Yurtdışında cambazların altına fed ağ germiş. Ne zaman düşecek gibi olsalar ağı dahada yükseltiyor. Son düşüşü hatırlarsanız. Ne oluyor denildiği anda fed tahvil (yanılmıyorsam özel sektör) alımı kararı açıkladı.

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
    O egeli ben değilim

Sayfa 964/1230 İlkİlk ... 46486491495496296396496596697410141064 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •