Hanım 26 yıllık öğretmen. Aldığı maaş 5300 tl küsur. Yeni öğretmen 4 - 4,5 civarı maaş alıyor sanırsam. Asgari ücret 2300 tl ülkemizde. En düşük öğretmen maşı 2,5 asgari asgari ücret diye yazmışsınız yani 5750 tl en az.
Yalan konuşuyorsun.
Printable View
Hanım 26 yıllık öğretmen. Aldığı maaş 5300 tl küsur. Yeni öğretmen 4 - 4,5 civarı maaş alıyor sanırsam. Asgari ücret 2300 tl ülkemizde. En düşük öğretmen maşı 2,5 asgari asgari ücret diye yazmışsınız yani 5750 tl en az.
Yalan konuşuyorsun.
ülen şurada 100 doalra 101 doalr yapalım diye kıçımızı yırtıryoruz birileri 500.000 faiz mi eğenmiyor
la gidin zenginler kulübü diye topik açın yazın bizde burada 100 doalr aldık 100 euro sattık az bişe kraliçeye dayandık muhabbeti yapalım:)
reha gaya kal gidelim kendimize 3-5 doalrcılar diye topik açalım bu topik bizi aşar birimiz bağkur emeklisi ötekimiz meeemurr
küçük beyninle ti ye mi aldın beni şimdi .. zekamın da senden iyi olduğunu hangi konuyu öne sürersen sür , açık çek ..
ki öyle bir iddiada bulunmamıştım yukarıda , ama şimdi onu da iddia ediyorum. tekraren yazayım ; saygısız , işe yaramaz ve yazdğına göre yalancısın da aynı zamanda
Simdi Reha Mudurum gelirse varya Anadolu Ajansindan baslar, demedi demeyin..:)
Değerli arkadaşlar, aslında hepimizin yaşantısı toplum ortalamasında. Burada işsizlikten ( kayda değer eleştirilerden korkulduğundan ) iş arayanlar oluyor. Meslekler üzerinden bölünmediğimiz kalmıştı. Yok felanca şu kadar alıyor hak ediyor mu, yok diğeri şu kadar maaşı hak ediyor mu vb.
Sistem tartışılmalı. Meslek mensuplarının ne suçu var ? Her meslek mensubu bu toplumun değeri ( + veya - ) Zamanın ruhuna göre bir mesleği diğerinin önüne çekerek yalamalık yapan , sayıca kalabalık olan meslek mensuplarına özel hak vererek oy devşirmeye çalışan siyasetçiler yüzünden meslekler yozlaşıyor.
Ayrıca eğitim sisteminin bozukluğundan dolayı yetişen tüm insanlarda '' işimi düzgün yapmalıyım, hak ettiğim kadarının almalıyım, arkadaşımın hakkını gasp etmemeliyim '' yerine tam tersine '' götürebildiğim kadar götürmeliyim, bana ne diğerinden '' mantığı yerleşmiştir.
Öğretmenler günü, hemşireler günü, itfaiyeciler günü vb. geçici gönül alma oyunlarıdır. Esas olan gösterişli törenler, tutarsız büyük nutuklar yerine , herkese insanca yaşayacağı ücret ve çalışma ortamı verilmelidir.
Hor görmeyi bilmem. Para ile satın almak sen ve senin gibilerin işi. Çek versen ne olur , senet versen ne olur. Yılmaz Özdil in dediği gibi , bizim oralarda göt 'e göt denir. Yanlış anlamayın , hiç kimseye böyle demem. Ama bu ülkede , zerre kıvırmadan , lafın nereye varacağının hesabını yapmadan mevki ve makamı kim olursa olsun , herkes ama herkes , kılçıksız , söylediklerinin tam karşılığını almalıdır.
Ailede öğretmen olanlar var .
Çevrimiçi eğitimden beri 7/24 Whatsapp dan Veli mesajı devamlı ötüyor .
Müdürden 7/24 direktif .
Haftasonu zoomdan toplantı
Bence hepsi pandemi bitse de okula gitsek diyor .
Üstelik evde eğitim diye daha fazla masrafı var ama bunlar için bir ödenek bile yok .
hisse.net kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
Yav bu öğretmenlik profesyonel bir meslek değil mi neden asgari ücretle kıyaslanıyor o kısmı kaçırdım.
Arkadaş , kıvırtma.
Eskiden öğretmenmişsin yanlış anlamadıysam. Öğretmen maaşının en az 2,5 asgari ücreti olduğunu yazdın.
Buraya kadar mutabık mıyız ?
Yalan konuştuğunu , eşimin maaşını beyan ederek buraya yazdım.
Gel bana de ki , yalan konuşuyorsun ?
Zerre kadar haysiyetin var ise gel bana yalan konuşuyorsun de ?
Bu durumda maaş bordrosunu buraya nasıl yapıştırırım ben bilmiyorum ama buradaki değerli forumdaşlar olduğunu biliyorum , herhangi birine whatsapp dan hemen gönderirim , o buraya yapıştırır.
Yetiştirme tarzıma laf söyleyecek düzeye inmemeni tavsiye ediyorum sana
Forumdaşlar , meşguliyet den ötürü özür..
İnsanlar bir şey diyorlarsa ya dibine kadar savunacak ya özür dileyecek.
Benimkinin tam karşılığı yukarıdaki cümle
Yav boşluğuna geldi yanlış bir laf ettin . Özür dile olsun bitsin ne uzatıyorsun kırk dereden su getirmeye çalışıyorsun.
Kardeşim , sen , maaş yetmiyor mu hocam diyerek kastını aşan bi cümle yazdın. Genelleme yaptın.
Bir öğretmen maaşının en az 2,5 asgari ücret olduğunu belirterek de bak yanlış bilgi sahibisin demiyorum , bilerek isteyerek , bir önceki aşağılamanın temelini destekleyecek yalan bilgi verdin.
Buradaki herkes de okudu buraya kadar yazılanları.
Ya savun , argümanlarını koy , ya özür dile. Sen diyeceğini demedin daha , zırvalamaya devam ediyorsun. Hiç öyle tamam arkadaş en büyük sensin falan laflarının arkasına da gizlenme .. Benim de ne işim olabilir ki seninle
Şimdi güzel kardeşim olayın özeti bir hocamınızın maaşıyla geçinememesi değil mi?
Ortalama özel ders vermeyen ya da ek ders diyelim bir hoca 5 bin alıyor dimi?
Ben maaaş yetmiyor mu diye soru sordum siz dalga geçiyorsun diyorsunuz bu imam olsa farklı mı düşünürdünüz onu anlamadım ? 5 bin TL iyi para bana göre zamanında yarısından az bir maaşla ev geçindirdiğim oldu
Atatürk, 13 tam altın öğretmen maaşı verirken şimdi asgari ücretle kıyaslanıyor. O günün Türkiye 'siyle bugünün Türkiye 'si arasındaki uçurum budur . Atatürk'le sonraki yöneticilerin arasındaki uçurum budur .
Hala aynı şeyi söylüyorum....ben mesleğe başladığımda 2007 de özel bir eğitim kurumunda stajyer öğretmendim. İlk ay bana verdikleri ücret asgari ücretin yarısıydı 960 liraydı bürüt asgari ücret yanlış olmasın. Ben 1-2 sene sonra farklı deneyimler edindikten sonra bıraktım. O dönemde benim arkadaşlarım sebat ettiler özel ders vs verdiler bazıları birleşip dershane açtılar bazıları üniversitelere araştırma görevlisi olarak gitti şimdi okutman oldular ama çok emek verdiler....öyle ben bi okulda hoca olayım alayım maaşı işime bakayım demediler sürekli kendilerini ve öğrencilerini geliştirmek için uğraştılar....
Tabi herkesin tecrübesi farklı düşünceler buna göre gelişir ve değişir..
Bir öğretmen ya da x kişi (meslek önemli değil) bugün 5 bin TL ile geçinemiyorum diyorsa bir yerde hata vardır bana göre...
Ha 5 çocuk ve çalışmayan bir eş varsa ya da başka bir durum bilemem ama normal şartlarda 5 bin TL x vasfında olan birisi için güzel para