Sayfa 975/1002 İlkİlk ... 475875925965973974975976977985 ... SonSon
Arama sonucu : 8016 madde; 7,793 - 7,800 arası.

Konu: Dolarda Yükseliş Kaçınılmaz IX

1.  Alıntı Originally Posted by Tinaz Yazıyı Oku
    Ons altin 36 dolar birden artti, ( % 1.74 )

Su an 1.811.90 USD. ( 31.1 gram, saf altin ) Kaynak Yahoo Finance,

3 kez test ettim, Asilar hakkinda olumlu haberler, altini dusuruyor.
    https://finance.yahoo.com/

2.  Alıntı Originally Posted by roxette Yazıyı Oku
    Öğretmenlik mesleği gibi yüce bir mesleği , kendi küçük beyinlerince mesaiden kaytarıyor diye aldıkları kıçı kırık maaşları hak etmiyor babında görüş paylaşanlar , hatta maaşın yetmiyor mu hocam diye aşağılayanları da gördü ya bu gözler bu forumda , bu yorumda bulunanlara , ima dahi edenlere yazıklar , yazıklar , yazıklar olsun ...

Hem bütün öğretmenleri kast etmiyorum diyor hazret hem de o gözleri avm de fink atanları , paraşüt kursuna gidenleri , taxicilik yapanları, hamallık yapanları bla bla bla ,,, sayıyor da sayıyor garibim. Fikrini desteklemek için de polisler 17 saat , sağlık çalışanlarının canı burnunda gibi argümanları da fikrinin temelini oluşturma babında kullanıyor. Öğretmenlik de tıpkı sağlık personeli gibi , sığlık polis teşkilatı gibi , tıpkı hamallık yapanlar gibi şerefli bir meslektir. Her meslekte görevini layıkı ile yapmayan , hakkı ile yapmayan, kaytaran insanlar olabilir. Bir meslek grubu ile fikir söylerken , söze o meslek grubunun bir kısmı , şahit olduğum bazı öğretmenler , tanıdığım bazı doktorlar, polisler diye başlamak gerekir. Hem cümlenin ve yazdığı yazının genelinde genelleme yapıcan , daha sonra da karşı cevap gelince ben hepsini kast etmiyorum diyecen , daha sonra verdiğin cevapta da aynı genelleme ana fikri ile cevap yazmaya devam edicen , neyse fazla uzatmayıp topiği meşgul etmeyelim diyecen , bu yazdıkların ile bu mesleği onuru ve şerefi ile yapıp elinden gelen her şeyi yapan , veren o meslek grubunu ne kadar yaraladığını , ne kadar üzebileceğini göz önüne almamak olmaz.
    Hele mrfatih diye bir biri . Maaş yetmiyor mu hocam diye bir de aşağılıyor. Kendisine bu sözünden dolayı embesil mi denilmiş bilmiyorum ama az bile denmiş. Denyonun önde gidenisin sen. Bir başka topikte hatırı sayılır bir param var , yıllık 500 bin TL faiz veriyorlar ma acaba emlek mı alsam yoksa başka bir öneriniz var mı diye fikir sorduğuna dair Allah daha çok versin ama 25 yıllık öğretmen senin ana parana 1 yılda aldığın ve beğenmediğin paranın %1 ine talim ediyor. Sen onları anlıyamazsın kardeşim
    Hocam bir sıkıntın mı var? Ya da bir yara falan mı var sende dönüp başka forumdaki mesajlarıma bile bakmışşın.
    Biz öğretmenliği Mustafa Kemal Atatürk ten öğrendik mesleği zamanında yapmış birisi olarak bırakın öğretmenliği namusuyla 1 kuruş kazanan emektarı aşağılamam! Ama neden bu yönde bir algı yaptığınızı da anlamakta zorlanıyorum.

Asgari ücretle geçinmeye çalışan milyonlar varken ve en düşük öğretmen maaşının 2.5 asgari ücrete denk geldiğini bilen bir vatandaş olarak sordum bu soruyu?

Hayat seçimlerden ibarettir!

Karı koca öğretmen çok arkadaşım var ek dersler ve özel derslerle aylık 25 bin kazandıklarını bilirim.

Bu meslek para için yapılmaz, tabiki para önemli öğretmenler de kazanmıyor değil...ama durum içler acısı falan dediğinde çok inanasım gelmedi bu yadırgandıysa eyvallah...

^hocam maaş yetmiyor mu?^ demek yıllarca okumuş emek vermiş master yapmış 2-3 yıldır işsiz olan tanıdıklarım geldi aklıma en azından maaş var be hocam beterin beteri var ^iç ses^

Genellemek dediğiniz gibi başka bir şey kişiye cevap vermek başka bir şey

Duhul
    Nov 2018
    İkamet
    Gönüllerde yaşıyorum.
    Gönderi
    7,302
     Alıntı Originally Posted by Tinaz Yazıyı Oku
    Ons altin 36 dolar birden artti, ( % 1.74 )

Su an 1.811.90 USD. ( 31.1 gram, saf altin ) Kaynak Yahoo Finance,

3 kez test ettim, Asilar hakkinda olumlu haberler, altini dusuruyor.
    O halde olumsuz haber mi var aşı hakkında?

Duhul
    Nov 2018
    İkamet
    Gönüllerde yaşıyorum.
    Gönderi
    7,302
     Alıntı Originally Posted by mrfatih Yazıyı Oku
    Hocam bir sıkıntın mı var? Ya da bir yara falan mı var sende dönüp başka forumdaki mesajlarıma bile bakmışşın.
    Biz öğretmenliği Mustafa Kemal Atatürk ten öğrendik mesleği zamanında yapmış birisi olarak bırakın öğretmenliği namusuyla 1 kuruş kazanan emektarı aşağılamam! Ama neden bu yönde bir algı yaptığınızı da anlamakta zorlanıyorum.

Asgari ücretle geçinmeye çalışan milyonlar varken ve en düşük öğretmen maaşının 2.5 asgari ücrete denk geldiğini bilen bir vatandaş olarak sordum bu soruyu?

Karı koca öğretmen çok arkadaşım var ek dersler ve özel derslerle aylık 25 bin kazandıklarını bilirim.

Bu meslek para için yapılmaz, tabiki para önemli öğretmenler de kazanmıyor değil...ama durum içler acısı falan dediğinde çok inanasım gelmedi bu yadırgandıysa eyvallah...

^hocam maaş yetmiyor mu?^ demek yıllarca okumuş emek vermiş master yapmış 2-3 yıldır işsiz olan tanıdıklarım geldi aklıma en azından maaş var be hocam beterin beteri var ^iç ses^

Sıvasam Sıvasam nasıl Sıvasam. ...

5.  Alıntı Originally Posted by dimitris Yazıyı Oku
    O halde olumsuz haber mi var aşı hakkında?
    Yoo haberler belli bir rehavet yaratmis.

Cavitten korkmuyorlar artik.

Tabii bu benim subjective yargim, belki yapilmis anketler baska soyler bilemem.

Buna ragmen 36 dolar birden cikmasi, sasirtti beni dogrusu..

Alıntı Originally Posted by mrfatih Yazıyı Oku

Öğretmen değilim. Sanayi mühendisiyim. Eşim öğretmen. Herhangi sıkıntım yok . Öğretmen camiasını kendi çevrem kadarıyla bilirim. Dün akşam ev almak ne kadar mantıklı topiğine bakarken , tesadüfen 500 k yıllık faizi beğenmediğinize dair mesajınızı gördüm. Emektar aşağılamam diyorsunuz , hocam maaş yetmiyor mu diye yazdığın mesaj 2-3 sayfa ötede duruyor. Bunu aşağılayarak söylediğini , kendince gizlemeye çalışsan da anlayan anladı ve en azından maaş alıyor diyerek yukarıdaki mesajda da açıkça itiraf etmişsiniz aslında.
    Paran umurumda değil. Varlığın bu kadarsa , bil ki maddi durumum senden 2-3 kat daha iyi. Ama senin gibi öğretmenlere veya bir başka meslek grubuna laf atacak , hele hele hor görecek bir şeye yeltenmeyi aklımdan bile geçirmem.

Son sözüm , saygısız ve işe yaramazın tekisin.

7. Ilgilenenler icin yazayim,

NSR.TO diye bir hisse var, bayagi aldim.

https://www.stockwatch.com/Quote/Detail?C:NSR

Royalty hissesi, paran altinda, organik buyuyor ve uc ayda bir nakit kar payi veriyor.

1.10 cad. den aldim, 2 gun once su an 1.18 cad.

Kanada'da enflasyon yok. ( yok derken % 2'nin altinda.)

Bir de bir kizimiz var yonetiminde.https://nomadroyalty.com/

Loner Hocam'in hosuna gider dedim.

Analyst rating Strong Buy.

Belki bizim Bikmis da istifade eder diyecegim ya, o duayyendir. Isini bilir..

8.  Alıntı Originally Posted by mrfatih Yazıyı Oku
    Maaş yetmiyor mu hocam ?
    sen maaşla geçinmeyen türdensin sanırım.......
    Yazılarımın tamamı (SPK) Sermaye Piyasası Kanunu md 101, md 103, md 104, md 106, md 107, md 110 ilgili maddeleri kapsamında tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı içerisinde değerlendirilemez yatırım tavsiyesi içermez yatırım tavsiye niteliği taşımadığından Yatırımcı profilinize uymayabilir. YATIRIM TAVSİYESİ DEĞİLDİR

Sayfa 975/1002 İlkİlk ... 475875925965973974975976977985 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •