IraPulSe,
Dün olmadý...
Hadi bu aðþam þu Tom'u halledelim...
Senin Huniyle...
Printable View
Senin 100 kaplan gücü
3 gündür ayni yerde.
Üflesen yýkýlacak.
Ha can verirken bir zýplar artýk belki.
Viop teminatlarý gene güncelleniyormus. Kaldýraçlarý 3-4 e düþen hisseler var. Dalga geçiyorlar milletle. Kim napsýn senin 3 kaldýraclý kontratýný. Spot alýr keyfine bakar.
Ayrýca endeks kontratýnýn bi sekilde fiyatýnýn düþmesi iyi olur cidden cok yukseldi.Bir ara mini endeks sözleþmeleri vardý, belki onlardan getirseler bi nebze iyi olurdu.
Ocak ortasýndan sonra gümüþ vadelinin iþleme açýlacaðý söyleniyor. Gümüþ ons ile alakalý bir teminat bilgisi olan var mý acaba?
RNE-L01 cihazýmdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Millete garan mý aldýrmaya çalýþýyor ne yapýyor.
Dönüp dönüp ayni þey
100 KAPLAN DA; kaðýttan mý,etten-kemikten mi?:)
Býrak abka ya
Sinirlendirdin beni
Güzel tespit 8.5 diyenlere gelsin [emoji12][emoji12][emoji106][emoji106]SM-N935F cihazýmdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Bence güreþçi bey sayesinde vakvak trenindekini indirmeye çalýþýyorlar.. þahsi düþüncem.. acabaaa tren nereye gidiyor ? Adios
Eksi rezerv trenindekiler güreþçi abinin kariyerini okuyadursun o ayrý tren asdasasdas
dolar 7.90 iken ,REEL KUR ENDEKSÝ AÇIKLANDI.
bu endekse göre en büyük devulasyona göre bile ucuz tl. vardý (1994 ün altýna inmiþiz).tamam hesaplamasý farklý olsa bile bir sonuçtur.asla dolar almam dedim.
eylülde MB fazi artýrmayýnca(dangalak karar) 8.55 gördük.o fiyattan alan arkadaþlar vardý..hatta belgeyi buraya yapýþtýrdýlar.
derken durum ortada.
borsa ile dolarýn ayrýþtýðý zamanlar olur. vadeli-pozisyonlanma vs..reel döviz endeksi kanýmca þimdi biraz yükselmiþtir ama hala diplerde.
reel kur endeksindeki tarihi uç noktalarda ters poz. almak lazým.(alým veya satým bazýnda- short deðil)..
short yapan 2018 agustosu unutmasýn..
bir de bir yorumcu var web de ..birazda muhalif duygularla dolar 12 olacak gazý veriyordu..selçuk muydu neydi...
Birþey bilen varsa
Repulse
Þu dowa bakýn
genelde þöyle olur...
X ÞAHSI 2-3 kere isabetli yorum yapar.bu þahsa olan güveni ve þahsýn özgüvenini tavan yaptýrýr.
derken 4. pozisyon çöküþ.
bir kriz kahini vardý.bu arkadaþ dowun 2009 çöküþüðnü bildi diye adý kahine çýktý.tabi global gaz sayesinde egosu büyüdü,benlik tavan yaptý..derken dow 13000 olunca sürekli hedef verdi 9.000 olacak diye ve shortçularý batýrdý...:)
Hocam adam yazdý geride... 9.8 üstünde güçlü.. SM-N935F cihazýmdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Hocam siz bizim sisteme niye inanmýyorsunuz.. Ben onu anlamadým.. Herkes þahit.. Verilen sistem noktalarý çalýþýyor.. Hani farklý bir durum mu var açýsýndan mý soruyorsunuz bilemedim..
Ben buraya kopuþ larý ciddi deðerleri yazýyorum.. Bir nevi backtest..
Çünkü bu spotta emtia da ciddi ise yarýyor SM-N935F cihazýmdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
The ters indikatör. Son fiyat bükücü. Her dediðinin tersi çýkan adam. En son tahminleri: dolar 16 olacak, konut fiyatlarý çakýlacak, araba fiyatlarý yükselecek, borsa 80 bin olacak, eur/usd 1.08 olacak. Altin ons fiyatý 2200 olacak. Þaka gibi ilk okul çocuðuna rast gele tahmin yap deseler en az ikisinde doðru tahminde bulunur.
garanti 7 olmasý demek krizdir.bunu temellendirmek lazým.endeksin 1000 altý olmasýdýr.dolardaki olasý yükseliþi de hesaba katarsak (kriz olacaksa),endeksin dolar bazýnda yeni dip yapmasý demektir(2009 dan beri)..bunu öngörecek ne var..itirazým buna.teknik an itibariyle olumlu.kehanet yoksa; kim ne biliyor kimsenin bilmediði þeyi...
benim hedefim orta vadede 1570-1600 býst ve 15-16 garanti..orayý görürse,trent yukarý bile olsa satarým.an itibariyle problem yok..ama piyasa canlýdýr,her an deðiþebilir.itirazým kehanete..trent kýrýlýrsa ben de tek lot kalmayacaðý gibi 100 endeks kontrat short çalýþýr.ayný kademeden ,tek seferde...
bunu da poz. aldýktan sonra isteyene yapýþtýrýrým.
asla koþullanmam,fiyat döndüðü anda ben de dönerim..babamýn holdingi olsa bile endeks dönünce hisseyi satarým.ama an itibariyle endekste 400 puanlýk düþüþü öngören bir geliþme var mý?..garanti 7 demek endeks 1000 demektir.
sýkýlþma maksimun.koþullanma hata.kimseye buradan yeni hisse al demekte hata sat demekte hata..önce endeks önemli.
Dow Jones 30139 diyor abi -1000 felan sandým buraya bakýnca puhahahaha
Forumda düzgünce bilgi alýþveriþi olabilmesine sevindim. Sidik yarýþlarýna bir son verelim cidden.
Þahsi düþüncem endeksler zamana yayýlan ayý piyasasýna girecek. Bu düþüncem yeni deðil.
Þu an dünyada üretilen tek þey fiziki olmayan likidite. Üstüne düþük faiz
Eylül 26 da mini ralli baþlýyor yazdým. Beni okuyan varsa bilir yoksa eski postlarýmdan görebilir. Ekim sonu saðlam bir düzeltme. Kasým Aralýk süper ralli. Ben demiþtim demek için deðil endekslerde çöküþ bekleyen biri olarak rallilerin olacaðýný söyledim.
Aþýrý likiditenin sonu reel üretime geçiþtir. Bir þekilde dünya bu krizden üreterek çýkmak zorunda. Ben uydurmuyorum. Tarih söylüyor.
Paranýn çoðu belli bir azýnlýkta sonsuza kadar kalamaz. Yoksa sonu buhran sonu savaþlar.
Finans piyasasýnýn unuttuðu bir þey var. Patates soðaný birilerinin üretmesi gerekiyor.
Dolarda bu þelale bir haber gelir birþey olur öyle þelale olur derken ortada haber yok kaðýtlar hisseler yerlerde dolar þelale yapýyor bizim hisseler nasi yükselecek acaba asdasdas
Hiç bir ülke, kendi para biriminin diðer para birimleri karþýsýnda deðer kaybetmesini istemez. Fakat bazý durumlar devalüasyon yapýlmasýný, ekonomik toparlanma açýsýndan zorunlu hale getirebilir.
Devalüasyonun en önemli uygulanma sebebi, ekonominin dýþ ticaret dengesinin açýk veriyor oluþudur.
Bir ekonomide toplam ithalat, toplam ihracatýn üzerinde ise o ekonomide dýþ ticaret açýðý mevcuttur. Bu durumda devalüasyon ile, ilgili ülkenin satýn alma gücü zayýflatýlarak, daha fazla ihracat, daha az ithalat gerçekleþmesi saðlanmaya çalýþýlýr.
Ülke para biriminin diðer dövizler karþýsýnda deðerinin azalmasýyla, satýn alma gücü zayýflar ve ithal mallarýn fiyatý alým yapacak ülke için artmýþ olur, ülkenin dýþ ülkelere ihraç edeceði ürünlerin fiyatý ise düþmüþ olur. Böylece ihracat gelirlerinde artýþ, ithalat giderlerinde ise azalýþ kaydedilerek bütçe dengeye getirilmeye çalýþýlýr.
Dolarýn düþüþüne neden bu kadar takýyorsunuz , bu ülkede 6.80-8.55 gitmesinin kontrollü devalüasyon la alakalýydý zaten yukarda açýklayýcý bilgi mevcut.
8.55 lerde gelmeden önce graflarda bu seviyelerden dolara müdahale edileceðini söylediðimiz kapanan topikte mevcut.
7.50-6.80 benim beklentim olan bantlar daha önce attýðýmýz graf larda belirtilmiþti
270 cds beklentimle beraber.
Maalesef o likidide reel'e geçemiyor...
Basýlan paralarý,kara delikler yutuyor...
Bunun sosyal topluma ve insanlarýn yaþýmlarýna sirayet edip yaþamý zorlaþtýrmaya devam ediyor...
Ýnsanlar açýz diye baðýrdýklarýnda,intiharlara kadar gittiklerinde,,,görmezlikten gelinip inkar ediliyor...
Sermaye piyasalarýnda,samanlýk seyran hemide lay lay lom...
Bu iþin sonu kötüdür...
DÝYÝM BEN YANÝ...
Faiz artirilmayacak bence. Artmaz derken gaz alma amaçlý Yalandan 100 150 yaparsa yapacak sonrasinda seneye indirimler bekliyorum.
Dolar Kurunu 8 liradan aþaðý salmamalarý lazým kesinlikle. 7 lira ortalama ile sattý 8 den geri alsýn rezervini tamamlasýn mb.
Biz bu devalüasyon hazýr 2018 yýlýnda olmuþken, kabullense idik simdiye çoktan bütçeyi duzeltmistik cari fazla veriyorduk. 5 6 7 dolar kurunu hak etmiyoruz üretimimiz yok ne kadar erken kabullenirsek o kadar erken borçlarý ödemeye baþlarýz.
500 milyar dolar borcu neye güvenip aldýk, aldýk da iphone araba ve altyapý/ inþaat yatýrýmlarýna gömdük aklim havsalam almýyor. Kime güvendik?SM-N985F cihazýmdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Gümüþ Vadeli Ýþlem Sözleþmeleri 15 Ocak’ta Borsamýz Vadeli Ýþlem ve Opsiyon Piyasasý’nda (VÝOP) Ýþleme Açýlýyor. Konuyla ilgili detaylý bilgi için
https://bit.ly/3mt8Cxu
Aynen yüksek kur + düþük faiz issizligi düþürür, portfoy giriþini kolaylaþtýrýr, tl varluklarin degerlenmesine yardimci olur.
Çin salak mý surekli kurunu düþük tutuyor? Trump salak mý usd deðerli olmasý bizim için risktir diyor?SM-N985F cihazýmdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
þunu ifade etmek isterim.çok yüksek aps var ve endekste ciddi sýkýþma,günlük marj %1 oldu.. gelecek hafta bir tarafa sert hareket edebiliriz.yukarý-aþaðý hangi tarafa olacaksa artýk.
piyasa canlýdýr.hedefler o anki teknik içindir...ne hedefller revize ettim...:)
iyi tatiller.
Bizim görüp göreceðimiz Bidenin beyaz saraya geçip çiþini yapýncaya kadar. S400 ABD li tutuklu vs. Kavala hepsi problem olur. Bir gün seçimle iktidar deðiþince aðzýnýz açýk kalacak yapýlan illegal iþlemler harcamalar vs. Yiðit bulut da sonsuz para var. Ýnvestingde aðlayan aðlayana %50 zarar yazmýþ. Madem bunu istiyorsun bununla ilgili saðlam bir kanun çýkar. Denetlemeye yani tut. Adamý soymasinlar.
Petrol türevlerini isteriz 1 kontrat alýrýz bari artýþ oldumu mazottaki artýþtan etkilenmeyiz :D gerçi bunu bizdeki petrol fiyatýna pompa fiyatýna göre yapsalar hiç kaybetmeden oynarýz heralde...
Dünyada pek çok þeyin türevi var, bizde yok olmamasýnýn sebebide belli bizde hiç birþey düþmez sadece artar long açar zengin olurduk kýsadan kolaydan....
Dünya Gazetesi
@dunya_gazetesi
·
27d
ABD, 60'tan fazla Çinli firmayý kara listeye aldý
Cumhurbaþkaný Recep Tayyip Erdoðan Almanya Baþbakaný Angela Merkel ile videokonferans yoluyla görüþtü.
Görüþmede, Erdoðan ile Merkel iki ülke iliþkilerini geliþtirecek hususlarý ele alarak, yeni dönemde Türkiye-AB iliþkilerini deðerlendirdi.
Türkiye'nin AB ile iliþkilerde yeni bir sayfa açmak istediðini belirten Erdoðan, sergilediði yapýcý katký ve gayretleri için Merkel'e teþekkür etti.