Saat 10:00 da enflasyon verisi varmış. Bakalım ne gelecek, bence eksi reel faiz dönemine girdik.
Printable View
Saat 10:00 da enflasyon verisi varmış. Bakalım ne gelecek, bence eksi reel faiz dönemine girdik.
Aydınlıkta çıkmış haber:
https://aydinlik.com.tr/haber/selim-...vurgusu-255855
Ben ayvagobekli olmaz diyorum. Yaşar grubunun başında olsaydım yapmazdım. Dubai'ye tatile mi gitti?Alıntı:
Selim Yaşar, Aydınlık gazetesinin Türkiye-Çin işbirliğinin yarattığı fırsatları konu alan 32 sayfalık özel ekine katkı sunmuştu. Üretimde atılım için Türkiye-Çin işbirliği fırsatları, Çin Büyükelçisi Deng Li, Vatan Partisi lideri Doğu Perinçek, ünlü iş insanları Murat Ülker, Ethem Sancak, Cankut Bagana, Selim Yaşar, Bekir Okan, Kemal Zorlu gibi isimlerin kaleminden anlatılmıştı. Selim Yaşar, şunları söylemişti: “İpekyolu’nun aslında bitiş noktası İzmir’dir. Bu yeniden gerçekleşebilir. Deniz ve demiryolu ipekyolunun son noktası olabilir. Bu durum, Ege Bölgesi’nden Çin’e ihracat kapılarını açacaktır. Daha önemlisi Çin’in Ege Bölgesinde yatırımlar yapması. Çandarlı limanını kamu özel ortaklığıyla Çin yapabilir. Ayrıca iki Çin Bankası İstanbul’da faaliyete geçti. Daha fazlası olmalı. Ayrıca İzmir’de de olmalı. Önce finansla başlamalıyız sonra teknoloji. Türkiye ile Çin arasında karantina anlaşması yapılmadığı için tarım ürünlerini yollayamıyoruz. Finans, lojistik, teknolojik işbirliği ve altyapı yatrımları konusunda işbirliği yapılmalı. Çin Türkiye’de madencilik yatırımları da yapmalı. Bu toplantının başlangıç olacağına ve devamının geleceğine inanıyorum. Biz Egeli işadamları olarak hazırız.”
Perinçek ve Aydinlik bunu yapacak, onlara bir şey olmaz.
Mesela Taliban, Çin ile böyle ilişkiler geliştirmeye kalkarsa olacak olan bu ışte.
Selçuk Yaşar 96 yaşında ve sağ.
Evet odur. Bu haberden anlıyoruz.
https://apnews.com/article/lifestyle...a3aa555a901b3f
Dişil güç neydi? Dişil gücü de karşılarına aldılar. End game...Alıntı:
China bans men it sees as not masculine enough from TV
TÜİK: Ağustos TÜFE (Yıllık) %19,25 (Beklenti %18,70 Önceki %18,95)
Makyajlı oranlar bile 20 ye dayandı...
Reel faiz yok ,
Sabit gelirlilerin maaşları makyajlı veri ile milli gelirden elde ettikleri pay sürekli düşüyor...
Sabit gelirlilerin payı sürekli küçülüyor ise buradan kalan pay kimlerin kesesine akıyor.....
Neyse -40.2 milyar net eksi bakiye ile yola devam ...Bakalım Halk sandığa gidince bu gün çektikleri akıllarına gelecek mi yoksa vatan millet sakarya mı gelecek....
Neyse her şeyin hayırlısı ....Hak ettiğimiz şekilde yönetiliyoruz....
Bol kazançlar.....
Nankörlük etmeyelim %21.7 büyümüşüz(yersen) onunla avunmak varken niye enf. oranıyla mutsuz oluyoruz.
geçen gün arkadaşın dükkanındaydım.
şans o ya tuik elemanı kapıdan merhaba tuikten geliyorum xx ürününün fiyatı hala 350 tl mi zam geldimi diye sordu.
aynı zam yok dediler gönderdiler.
o sorduğu ürünün güncel liste fiyatı 790 tl neden böyle yaptıklarını sordumda hep geliyor aynı diyip gönderiyoruz dediler. şok oldum.
İndirim yaptık 200tl artık da diyebilirlerdi. :)
Ufe % 45 tefe % 19 yersen...
Tekmeyi basacan bu TUIK'midir nedir onun yöneticilerine, fayizin üstünde enflasyon mu olur?:oleyo:
TUFE % 15 desen yok A.A. % 5 deyecek ak koyun mu var, hem fayizler düşer.
Abi dolar dediğin nedir be ya? Enflasyon faizi geçmiş yine yukselemiyor.
Kauçuk mu desem teneke mi desem.
Reis bunun üstüne bir de faiz endirirse, bu yine yukselemezse o zaman ne olacak?
Yok artık o kadar da olmaz.
O zaman herşeyi sağır sultan da anlar be ya.
Dolar bizim gibi ülkelerde sungerlere emdirilmeli.
Sungerlerin emmesi için ne lazım?
Büyüme lazım. Baz etkisi maz etkisi, hormonlu mormonlu.
Diğer ülkeler sanki farklı mi?
Bu bayrak inmez, bu ezan susmaz, bu vatan bölünmez...
Eyyy... TUIK...
TUIK başkanı atanalı 5 aydan fazla olmuş, bu kadar uzun süre görev yapan başkandan ne hayır gelir? :kahkah:
Efendim dolar gayme, bu saçma sapan TUIK enflasyonuna rağmen neye artmadı deyenler olabilir.
Dolar gaymenin mevsimi kıştır, gavur turistler ve dombik Alamancılar memleketlerine döner, zombiler açılınca belli olur kurlar.
Not: Bu sene Antalya sokaklarında, Türkiyede yaşayan insandan çok Alamancı vardı.
Dolar eskiden petrolden dolayi degerliydi
Simdi de coinlerden dolayi degerli
Degeri bitmez bisey
Anca birisine diklenip
Er meydaninda dayak yerse
Ona da girmez
Cok tirsak
Abi akilli davranip coin leri biz yasliyaydik kuffara
TL gral idi
Ya kuffari biz gozumuzde coh buyutuyok
Kuffar ne be ya
Tele yi seviyoruk
Emme dolar gocucek gomcurcekler felan valla bence anca Geyik muhabbeti
Kuzu burayı okuyor sanırım.
Pohlarını zeytin diye satmayı bırakmış.
Karpuz diye satıyormuş...:kahkah:
Oyle yazdim da
Ben bu fiyatlardan coin almam
Kimse okuyup sey yapmasin
Cuma vakdi Aska felan gelmesin
Amerika bence
Sirf coin ler ve tabi dolar
Degersizlesmesin
Boyle dunyayi daha iyi dikiyom deye
Afganistan dan cikti gitti
Karizmayi cizdirse gorurdum
3400 dolarlik
Etheryumlar felan
Saat ler icinde elli sent e duser amq
Zaten sadece ekran goruntusu o
Ardinda hicbisey yok
Sifir
Sifir bile bundan degerli ama insanlar salak ve malak manda yavrusu gibi
Sn fan,
xx dediğiniz ürünün ne olduğunu hatırlıyorsanız yazabilir misiniz? Viop başlığında soruldu.
Bu arada elemanın biri büyük oyunu çözünce bir film senaryosuna ilham olmuş. [emoji23]
https://uploads.tapatalk-cdn.com/202...660bfe21c5.jpg
"Bitcoin, matematiktir. Matematik binlerce yıldır var. İkiyle iki dört eder ve gelecek 2.000 yıl boyunca daha etmeye devam edecek. Güvenilir, tutarlı, dürüst ve %100 kesin olan bir şeye yatırım yapma fikrini seviyorum."
-Paul Tudor Jones
https://koinbulteni.com/paul-toder-j...or-102760.html
https://www.youtube.com/watch?v=JBB5KbYewLk
https://i.hizliresim.com/m9b4x6p.jpg
Böyle hsberleri okuyunca gözlerimi kapıyorum kendimi Isviçrede zannediyorum, sonra gözlerimi açıyorum meğer Afganistandaymışım.:kahkah:
https://s3.eu-central-1.wasabisys.com/iresim/4f12sW.jpg
Türkçe meali şu, kasımda mektepler kapanır.
Merkez Bankası'nın toplam rezervleri 27 Ağustos itibarıyla 118,3 milyar dolar (Önceki: 108,6 milyar dolar) - TCMB
Bunu okuyan öğretmenler epey bir kulak çınlatıyor şu an eminim. Öğretmen bir çok yakınım var. Hatta küçükken öğretmen olan komşularımızda vardı. çok geriye gitmeye gerek yok ancak ben lise yıllarında falan iken kabataslak bir hesap yapmıştık komşumun oğluyla o zamanki öğretmen maaşı yaklaşık 5-6 tane asgari ücrete denk geliyordu. peki ya şu an ??? ancak 2-3 asgari ücrete denk bir rakam alıyorlar. yani bu mu iyileştirmek ? dolara ve altına vursan hele zaten külliyen zarar.
Hele o 3600 ek gösterge kepazeliğine değinmek bile istemiyorum. 4 yıldır oyun oynar gibi her başları sıkıştığında yada bir seçim gündeme geldiğinde hemen ısıtıp o paçavra gazetelere temcit pilavı gibi servis ediyorlar! MÜJDE 3600 EK GÖSTERGE GELİYOR !!!
Tabiki hepsi takvim adlı paçavra kağıt parçasının her gün emekliye zam müjdesi verdiği asparagas haberlerinden farksız !
Taksicinin 'Siz Almancısınız, 100 euro verin' teklifini kabul etmeyen yolcular saldırıya uğradı
Cennet cennet bu vatan cennet cennet. En güzeli Evropa'da kazanacan Türkiye'de yiyecen. Ama taksiciler mamanıza ortak çıkabilir dikkat :)
Ne yiyosun gardaş bize de virsee
Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı: Kovid-19 aşısı olmayan işçilerden 6 Eylül itibarıyla iş yeri veya işveren tarafından zorunlu olarak haftada bir kez PCR testi istenebilecek-TRT Haber
Bahçeli: Yüzde 7 seçim barajı 'temsilde adalet' ilkesine derinlik ve canlılık katacak
Kutluk Özgüven
@KutlukOzguven
·
5s
Bugün pek çok dindar görünümlü ailede eve giren HARAM PARAYLA büyüyen çocuklar gelecekte şeytanlar gibi toplumun kanını içecek münafıklar ordusuna dönüşecekler. Allah görmezden geldigimiz haksızlıkların yolsuzlukların debdebe içinde büyümüş şımarık meyvalarıyla bizi helâk edecek.
Önceden de sürekli en güçlü destek dediğim yer olan 8,30 seviyesi dip olmaya aday gibi.
Aşağı 3-5 kuruş sarkmalar sanırım ayı tuzağı olarak kalacağa benziyor.
Bu seviyelerde olması bile çok mantıksız aslında
Belki yanılabilirim malum teknik pek işlemiyor burada ama bakalım göreceğiz.
----------
Yazdıklarım kişisel görüşlerim olup asla yatırım tavsiyesi değildir
https://s3.eu-central-1.wasabisys.com/iresim/4fjqPp.jpg
Alla alla neden gelişmiş ülkelerde fayizler sıfıra yakın, herhalde Zimbabwe'den bahsediyor onlar da dolar gaymeye geçtiler galiba?