Sn.rxpu ve sn.heval teşekkür ederim.
Bizim yapabileceğimiz işler değil bunlar.
Printable View
Sn.rxpu ve sn.heval teşekkür ederim.
Bizim yapabileceğimiz işler değil bunlar.
Bir zamanlar yabancıların gözdesi enerji sektörü şimdi problemlerle boğuşuyor!
http://www.paraanaliz.com/2018/ekono...gusuyor-26037/
Off şenlik daha başlamamış ayvanın en büyükleri heybeden bir bir çıkmaya görsün şenlik neymiş hep beraber izleyelim. 16 yıl har vurup harman savurdular, sandılarki el parasıyla şey etmek kendi başarıları ama hurmalar döte dayandı , hodri meydan yedikleri moku nasıl temizliyecekse temizlesinler . Bu arada 16 yıl boyunca desteklerini asla ihmal etmeyen %50 ve daha fazlası hak neyse onu yaşayacaksınız kaçış yok.
Offf...Elektrik ve doğalgaza bir zam daha geliyor!
Bir çok sektörde olduğu gibi enerjide de dışa bağımlı olan Türkiye, hükümetin enflasyonun kontrolden çıkmasını izleyişinin bedelini ağır ödeyecek.
http://www.paraanaliz.com/2018/ekono...geliyor-26032/
Doların çıkışından bana ne diyen baldırı çıplak ak kekolar, kışın o donsuz dötünüz tirim tirim titrediğinde anlarsınız Doların nasıl size olduğunu ki bu arada beter olsanız bize ne..
Bu arda Merkez muhakkak faiz artıracak ama ben olsam işi sağlama alır reis ten vatan haini damgası yememek için faize dokunmazdım. Ulan Dolardayım ya çok pis taraflı davranıyorum, kendimi ayıpladım şimdi. :evil: Bir dokunmasa ne güsel ! aynı gün Dolar 7.5 ertesi gün 8 olurdu bende köşe olur Ayhan başgana ! en hakikisinden deniz levreği bilem ısmarladım. :kahkah: Sahiden ya bu can bu bedenden çıkmayınca faiz filan artmaz demişti biri şimdi bu faiz artarsa ne olacak o cana acaba!...
FED in faizi artirmasi ABD nin yeni piyasaya surecegi bonolarinda faizini artirmazmi? Bu durumda FED in faizi artirmasi ulkeye zarar vermezmi? Cunku borc geri odemesi yuksek faiz yuzunden daha fazla olmayacakmi?
Brent Petrol ilk önemli kırılım olan 78 $ ı yukarı kırdı. Şu an 79.23 $. Diğer önemli kırılım 80 $. Eğer orası da kırılırsa...
Kasım ayı çok önemli tüm dünya İrandan petrol alımını durdurursa çok çok yukarı petrol fiyatları dillendiriliyor. Dün itibarı ile buna ilk uyan ülke olan Güney kore açıklamasını yaptı. İrandan petrol alımını durdurduğunu açıkladı. Bugün yüzde 2.46 çıkan bir petrol gördük.
Bu artış 80 $ doları yukarı kırar giderse, benjami de nasibini alır.
Bence faiz ve enflasyondan ziyade dolarcılar))) petrole bakın.
Yatırım tavsiyesi değildir.
dolardaki artışı kabul etmiyordur o. altındaki artışı kabul ediyordur: https://www.gramaltin.com/resim/yazi...t-zeybekci.JPG
Ortada sadece doların artışından kredi ödemeleri zora giren çok fazla şirket var..Bunlarda bankalarla masaya oturup yeniden yapılandırma yaptılar .Mevcut kazançları ile borçlarını ödemeleri çok zor ama bankacılık da başlaması muhtemel kriz ötelenmiş oldu. Haberlerde gördüğümüz gibi bankalar tahsili mümkün olmayan alacaklar için ipotek edilmiş tesisleri bünyelerine katıyorlar (şeker piliç , otel vb )
Dolar buralarda yataya sarar başını kaldırmak gibi bir niyeti de yok...TRY borçlar enflasyon altında hiç edilerek sadece döviz cinsi borçlar kalacak gibi duruyor.....Döviz kazanmayanlar eninde sonunda gümler ama gelirlerinin %50 ve fazlası döviz olan borçlu şirketler bir şekilde kurtulabilirler....
Hane halkına şu ana kadar sadece zamlar yansıdı işsizlik problemi henüz oluşmadı ..2019 ilk çeyreğe kadar işsizlik sorunu oluşmaz ise kriz derinleşmez diye düşünüyorum.....
Benim yaşlı beynime takılan sorular ;
1. Merkez yüklü faiz artışı yapacak olsa, TL. mevduat stopajları neden düşürülsün ? Dolar mevduat stopajı neden artsın ?
2. Madem faiz artacaksa, kamu bankalarına ikide bir gece yarısı neden kedi girerek düşükten dolar sattırsın ? Faiz artınca dolar düşer nasıl olsa, ne gerek vardı , gece yarısı operasyonlarına ? Şahsen ömrümde hiç mesaiden sonra bankada dolar kaç tl. diye bakmadım.
3. madem faiz artacaksa , dolar düşecekse vadeli dolar kontratlarına neden gerek duyuluyor ?
4. Madem merkez faizi artıracaksa , AVM kiralarının doardan TL. ye döndürülmesi için çalışmalar hızlandı ?
Çok fazla deli sorular var ama çoğunu dillendiremiyorum. Sonuç olarak şahsi düşüncem faiz artırılıyormuş gibi yapılacaktır. Katılım bankalarına müşteri gerek.
[QUOTE=heval;261
Hane halkına şu ana kadar sadece zamlar yansıdı işsizlik problemi henüz oluşmadı ..2019 ilk çeyreğe kadar işsizlik sorunu oluşmaz ise kriz derinleşmez diye düşünüyorum.....[/QUOTE]
Dün akşam, apt. yöneticisi ile temizlik şirketi yetkilisi heyecanlı heyecanlı tartışıyorlardı; Şirket aylık ücrete %20 zam istiyor, yönetici '' kardeşim üç ay önce sözleşme yaptık ve bir yıl zam yok yazdık, dolarla ne işiniz var '' dedi. Adam '' sen diyon abi, bak arabada oturan eşim, gece gündüz çalışmaktan bıktı ve paralı hayat arıyor, beni boşuyor '' dedi.
Yine alt katımda emekli bir askerin eşi, geçim sıkıntısından , hayat standartının düştüğünden şikayetle boşanıyor. Toplum çok huzursuz. Cinayetler, boşanmalar, barut gibi sinirli haller....
Başta Döviz girdisi olmayıp, taşa toprağa Dolar ile para bağlayan betoncular sonrada geliri yine Tl olup boyundan büyük Dolar bazlı yatırım yapmış enerji şirketler batacak ve işsizlik olmayacak !.. Cidden merak ediyorum o işsizleri nerelerine koyup işsizlik rakamlarını %10 olarak göstermeye devam edecekler !.
Twiter, altın in bakıyorum da herkes Salı'dan Perşembe'yi getirmiş. İyi faiz artışı olmuş, dolar düşmüş, borsa yeşillenmiş.
Anlayacağınız battık [emoji4]
Aklar , alex oğlan yakında gelirler ziyarete
çünkü faiz ile doviz kuru arasindaki korelasyon yok denecek kadar zayiftir. bana gore yoktur mesela.... doviz ayri bir dunyadir, orada talep devam ederse, faiz maiz ile isi olmaz... ki talep surekli yukselis egiliminde .... cunku odemeler yaklasirken, roll etme maliyetleri yukselirken hatta roll etme imkani iyice azalirken faize bel baglayanlara sasiriyorum.
%6-7 lik bir sert artirima giderse, kisa vadeli bir dusus olur o da bir muddet sonra yalan olur. olacagi sudur, cok daha yuksek faiz oraninda daha yuksek bir kur seviyesi !!!
boylece hersey daha da kotu olur, cunku faizi artirmak kolay ama dusurmek zordur. o girdaba girince gerisini dusunmeye bile gerek yoktur.
Asla yatırım tavsiyesi olarak nitelendirilemez !!!
Walla o TRY kazanıp ta dolar veya döviz ile borçlananlara gece 11.30-11.59 arasında %50 indirimle döviz veriliyor diye sokaklarda dedikodu almış başını gidiyor....Elimizde somut delil olmadığından dedikodu deyip geçiyoruz...O olayların aslı var ise anlamı işsizlik olmaması için kamu birilerinin borcunu üstleniyor....
Dünyadaki hemen hemen tüm fx şirketleri (kendi altyapısı olan programları kullananlar hariç) meta treader 4,meta treader 5 altyapısını kullanırlar.. (aynen bizde matriks mobile derinlik hizmetlerinde ve portföy işlemlerinde yoğun kullanıldığı gibi). Ancak meta treader 4,5 te hangi fx şirketinden hesap girişi yapılırsa o şirketin spread oranı marjı ile ekran açılır..
Alış satış marjı ne kadar dar olursa olsun, verilen emiri fx şirketi tahtada açar yada kapatır dolayısı ile yatırımcı ikinci elden işlem yapmış olur. Ve komisyon ödemez. (tüm inisiyatif kurumda dır, Yatırımcı finansmanını emebilir)
Ancak bazı fx şirketleri ilk elden işlem yapabilme hizmeti verir. Buda şu şekilde gerçekleşir. Fx yatırımcı pozisyonunu meta treader tabanında açar ve şirket direk emri tahtaya yollar (yani alış satış marjı tahtadaki ilk eldir) işlem gerçekleşir ve müşteri anlaştığı komisyonu öder.(spread oranı en düşük sadece komisyon sabit güvenilir sistemdir)
5 ayrı fx şirketinde hesap açarak aralarında ki spread farklarını görmeme rağmen ve havuza mı işlemleri alıyor tahtaya mı gönderiyor hiçbir zaman öğrenemedim.
Çok dikkat edilmesi gereken ve emirleri hiçbir zaman hedef fiyat vermeden yapılmamasını gerektiren, zarar kes kar al kullanılması şart olan, teminat pozisyonun 7 katı civarında olması gereken ve pozisyonları asla fx şirketine kapattırmadan işlem yapılması gereken bir var olmayan öngörüyü alıp satma sistemidir..
Bol kazançlar
Dış güçlerin ekonomik saldırılarına karşı güçlü devletimizin aldığı önlemleri takdir etmemek mümkün değil.
Onların doları varsa bizim Allah'ımız var.
Bu da geçer ya hu
Savunma Sanayi Başkanlığı, sözleşmelerdeki dolar teminatını TL ye çevirmiş. Yeni sözleşmelerde teminat TL ile
Vatandaşa dolarını boz çağrıları
MHP'nin zirveden dolar bozması ( 5.70 fullemiştir)
Katar Emiri ile 3,5 saat görüşme ve yaşasın 15 milyar dolarlık yatırım sözü kopardık ( hani nerde )
Yastık altı altınları getir ekonomiye can ver çağrıları ( faiz haram değil diyene altın tahvili , haramdır diyene kira sertifikası)
Vatandaşın devlete desteği;
Dolar yaktık ( tabii ki sahte)
Iphone kırdık ( bozuktu zaten onlar )
Turşu kurduk
Kriz bitti şükür. Dağılabiliriz
kendi kulturunu birakip amerikan kulturune sarilinca bunlar cok normal
Dediklerim cok sacma gelebilir ama televizyonuda amerikan kulturunun ogelerinide evinize almayin (kolaysa)
dunyanin en mutlu insani olursunuz
Bu amerika denen yerden gelen hersey ama hersey bir pislik ve bulasici
Faize oldugu gibi gem vurmaya devam.....Reis faiz arttirtmaz.....
Dolares önce tepki sonra Katar Katar destekle biraz daha devalüasyon sonrası yataya bağlar....Artık ne kadar artabilir bilemem....
Bizim toplum 4.8'den 7.1 e kadar giderken yaklaşık %50 fakirlerken gülebiliyor.....Ne de olsa sebebini yükleyeceği keçiler çok....
Bende ki projeksiyon bu...
Bankaların durumu ise heyecan ile artan kalbin yıpranmasına benziyor.2 senedir birçok banka şube kapattı.Mobil bankacılık vb katılırım ama ana sebeb bu değil.Sermayeleri eriyor ve batakları kotarmak için daha da eriyecek maalesef....
Buna bir de Reis'in İstanbul sermayesine olan sevgisini ! eklerseniz durum sıkıntılı.....Bence adalardaki ve İsviçre'deki altınlar dolarlar milli servetimize katılsın....Kültür Bakanlığı, Anadolu'dan çıkan tarihi eserleri geri almak için yıllarını veriyor davalar açıyor değil mi ? Peki Maliye Bakanımız Anadolu'da kazanılan paraların yurtdışına adalara vb park edilmesine ne der acaba ? Benimkisi anlamsız bir merak işte....
Ah ah bir dostumun lafı aklıma geldi.Demiştiki karını aldatırsan asla unutmaz, burnundan getirir ,ömürboyu kafana kakar,ama terketmez,kadın ancak paran biterse seni terkeder diye.Tüm aksi örnekleri tenzih ederim,forumu okuyan hanım arkadaşlar da alınmasınlar elbette kesinlikle bir genelleme değil.Ama bu da sosyolojik açıdan ve istatistiki olarak araştırılması gereken bir olgu bence ne dersiniz forumdaşlar.Misal çakma iflaslar değil de hakiki iflaslarda biten evliliklerle ilgili bir istatistik varmıdır acaba.Sosyolog olsam araştırırdım kesin.
Ben yazarken araya üç mesaj girmiş.Benimki konularla alakasız oldu sn ressamın entry sine istinaden yazdım.Bizim köpek buraya balta getirdi mi gibi olmasın arkadaşlar :))))))))))
Aile içi sorunların temelinde para yatar....Bazı aileler bunu farklı sorunlarla maskeleyerek aileyi bir arada tutmaya çalışırken bazı kesimler maskeleme yapmadan direk dağılmayı seçer....Özellikle metropol kültürüyle yetişmiş kişiler direk dağılmayı seçerken anadolu kültüründe ise maskeleme yapılır....Sonuçta mutsuz veya ayrılmış bir aile ortaya çıkıyor..Yetişkinler için sorun olacağını düşünmüyorum ama özellikle küçük yaş çocuklar var ise onların durumu pek iyi olmuyor....
bir filmde şöyle bir sahne vardı (hangi film hatırlayamadım):
adam iflas ettiğini karısına söyler. karısı onu teselli eder, kaldırımda oturur birlikte kibrit satarız sen üzülme der...
sonraki sahne de şöyledir:
kadın eşyalarını toplamış çantasına doldurmuştur, evden çıkar gider...
Artik kadinlar annelerimiz gibi ask ugruna kas goz ugruna evlenmek istemiyorlar. Herseyin para oldugunun farkindalar. Anneleri ezildi coktu cok calisti erkekler tarafindan yani babalarimiz tarafindan cok hirpalandilar ve kucuk kiz cocuklari bunu gordu ve bunlar artik DNA larina isledi
Simdi genc kizlara bakiyorsun hepsi ama hepsi zengin erkek pesinde. O yuzden olaganustu sayida genc erkek evlenemiyor cunku isleri yok
Eskiden issiz bile olsa ciftleri evlendirirlerdi zaten ailede zengin amca dayi falan olurdu oda evi alir icini dayar doserdi (bu cok eskiden). Simdi zaten issizlik orani yuksek o yuzden kadinlar parali erkek buldumu hemen yapisiyorlar hatta evli erkekleri bile ayartiyorlar. Durum o kadar feci.
Erkekte parayı bulunca ilk arabayı değiştirir. Biraz daha bulunca evi. En sonunda ise hatunu.
Ne kadar doğru, bilemem.
General Mobile 4G cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Sizi sadece işinizi kaybettiniz diye terkeden karınız varsa başınızdaki büyük bir musallattan kurtuldunuz diye allaha şükür edin ve bir daha asla bir kadına güvenip evlenmeyin . Evlilik = para ise bu hayatta yapılan en kötü yatırımdır.