Sayfa 982/1024 İlkİlk ... 482882932972980981982983984992 ... SonSon
Arama sonucu : 8190 madde; 7,849 - 7,856 arası.

Konu: Dolarda Yükseliş Kaçınılmaz

Alıntı Originally Posted by Ahmetg Yazıyı Oku
    FED in faizi artirmasi ABD nin yeni piyasaya surecegi bonolarinda faizini artirmazmi? Bu durumda FED in faizi artirmasi ulkeye zarar vermezmi? Cunku borc geri odemesi yuksek faiz yuzunden daha fazla olmayacakmi?
    İlahi genç Ahmet..

Bırak onlara ne olacağını da, önce sen kendi derdine yan..

2. Brent Petrol ilk önemli kırılım olan 78 $ ı yukarı kırdı. Şu an 79.23 $. Diğer önemli kırılım 80 $. Eğer orası da kırılırsa...
    Kasım ayı çok önemli tüm dünya İrandan petrol alımını durdurursa çok çok yukarı petrol fiyatları dillendiriliyor. Dün itibarı ile buna ilk uyan ülke olan Güney kore açıklamasını yaptı. İrandan petrol alımını durdurduğunu açıkladı. Bugün yüzde 2.46 çıkan bir petrol gördük.
    Bu artış 80 $ doları yukarı kırar giderse, benjami de nasibini alır.
    Bence faiz ve enflasyondan ziyade dolarcılar))) petrole bakın.
    Yatırım tavsiyesi değildir.

3.  Alıntı Originally Posted by Ahmetg Yazıyı Oku
    aklima eski ekonomi bakani geldi

Dolardaki artisi kabul etmiyorum demisti

sonra ne oldu herkes biliyor

Turkiye nasil bu hale dustu ya?
    dolardaki artışı kabul etmiyordur o. altındaki artışı kabul ediyordur: https://www.gramaltin.com/resim/yazi...t-zeybekci.JPG
    yatırım tavsiyesi değildir.

Ortada sadece doların artışından kredi ödemeleri zora giren çok fazla şirket var..Bunlarda bankalarla masaya oturup yeniden yapılandırma yaptılar .Mevcut kazançları ile borçlarını ödemeleri çok zor ama bankacılık da başlaması muhtemel kriz ötelenmiş oldu. Haberlerde gördüğümüz gibi bankalar tahsili mümkün olmayan alacaklar için ipotek edilmiş tesisleri bünyelerine katıyorlar (şeker piliç , otel vb )

Dolar buralarda yataya sarar başını kaldırmak gibi bir niyeti de yok...TRY borçlar enflasyon altında hiç edilerek sadece döviz cinsi borçlar kalacak gibi duruyor.....Döviz kazanmayanlar eninde sonunda gümler ama gelirlerinin %50 ve fazlası döviz olan borçlu şirketler bir şekilde kurtulabilirler....

Hane halkına şu ana kadar sadece zamlar yansıdı işsizlik problemi henüz oluşmadı ..2019 ilk çeyreğe kadar işsizlik sorunu oluşmaz ise kriz derinleşmez diye düşünüyorum.....

5.  Alıntı Originally Posted by HAKEM Yazıyı Oku
    Sayın tengri oyun oynandı bitti.Satranç maçları ustalar arasında oynanırken şah mat falan denmezmiş hiç.Zaten ustalar 10 15 el önce matı görüp oyunu sonlandırırmış.Şimdi bizim oyun bitti,yapılacak hamleler boş,sizin bunu göremeyip heyecanlanmanıza falan çok şaştım.Merkez doğru hamle yapacak,mucizevi rakamı bulacak, bir faiz artırımı falan amerikan filmlerindeki gibi son anda mutlu son olacak öyle mi.Merkez ne yapsın, olan olmuş biten bitmiş,ne yaparsa yapsın sonuç mokoko zerrece merak etmiyorum perşembeyi falan,altına devam stratejim uzun süre devam edecek,bana göre gerisi zaman meselesi, kaybetme olasılığım bence çok az ))))))))) Saygılar
    şah denmez çünkü satranç ustası için kabak gibi ortada bir hamledir.
    mat da denmez çünkü satranç ustası mat olana kadar oynamaz, terk eder.
    çünkü eğer terk etmezse karşı taraf dalga geçerek onu soytarıya çevirebilir...
    yatırım tavsiyesi değildir.

Alıntı Originally Posted by temelreisim Yazıyı Oku
    Brent Petrol ilk önemli kırılım olan 78 $ ı yukarı kırdı. Şu an 79.23 $. Diğer önemli kırılım 80 $. Eğer orası da kırılırsa...
    Kasım ayı çok önemli tüm dünya İrandan petrol alımını durdurursa çok çok yukarı petrol fiyatları dillendiriliyor. Dün itibarı ile buna ilk uyan ülke olan Güney kore açıklamasını yaptı. İrandan petrol alımını durdurduğunu açıkladı. Bugün yüzde 2.46 çıkan bir petrol gördük.
    Bu artış 80 $ doları yukarı kırar giderse, benjami de nasibini alır.
    Bence faiz ve enflasyondan ziyade dolarcılar))) petrole bakın.
    Yatırım tavsiyesi değildir.
    Doların çıkşlından bana ne diyen ak gerzekler için güzel bir haber, kışın dötleri tam donacak. Merkez yapma şu faiz artışını bırak şu Dolar 10 Tl olsun, petrol 100 Usd , nasıl olsa ak gerzekler için donmak bile vız gelir tırıs gider.

7. Benim yaşlı beynime takılan sorular ;

1. Merkez yüklü faiz artışı yapacak olsa, TL. mevduat stopajları neden düşürülsün ? Dolar mevduat stopajı neden artsın ?

2. Madem faiz artacaksa, kamu bankalarına ikide bir gece yarısı neden kedi girerek düşükten dolar sattırsın ? Faiz artınca dolar düşer nasıl olsa, ne gerek vardı , gece yarısı operasyonlarına ? Şahsen ömrümde hiç mesaiden sonra bankada dolar kaç tl. diye bakmadım.

3. madem faiz artacaksa , dolar düşecekse vadeli dolar kontratlarına neden gerek duyuluyor ?

4. Madem merkez faizi artıracaksa , AVM kiralarının doardan TL. ye döndürülmesi için çalışmalar hızlandı ?

Çok fazla deli sorular var ama çoğunu dillendiremiyorum. Sonuç olarak şahsi düşüncem faiz artırılıyormuş gibi yapılacaktır. Katılım bankalarına müşteri gerek.

Alıntı Originally Posted by umutabi Yazıyı Oku
    Valla her şey göstere göstere, insanların gözü önünde oluyor ama çoğunluk hala görmezden geliyor ki korkarım bu iş eni sonu karakolda bitecek.
    Walla hiç bu kadar göstere göstere gelmemişti..

FED ne zaman durdu, ancak o zaman..bir yere not edelim..

Öyle bir emare var mı?..şimdilik yok..

Geçmişe bakan ne dediğimi daha iyi anlar..

Sayfa 982/1024 İlkİlk ... 482882932972980981982983984992 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •