Hocam yazdığınızı tekrar okur musunuz?
Printable View
bu normal değil mi? tabi ki dijitalde daha yüksek verecek. Dijital daha az masraflı banka için ve kullanımı arttıkça şube ve şubede çalışan sayısı azalacak gelecek o yöne doğru gitmekte. turuncu bankayı düşünün örnek olarak. Temel mantık şube işletim giderini sizinle paylaşıyor yersek :p
Bu zamana kadar yazılan çizilenden belki bir izlenim doğmuştur diye anlaşılmasını bekledim mühim değil. Geçenlerde iktidar partisinin il bilmem nesi 4 soruluk anket için aradı katılmak istemedim. Maalesef sıkılıyorum yorum bile yazılamayacak kadar işin rengi değişti. Ben gerçek adaletten özgürlükten yanayım işimiz zor. Yalnız bu seçim referandum vs. sürekli önümüze gelmesinin de kasıtlı olduğunu düşünüyorum hep aynı hedefler ama yeni bir milattan bahsediliyor.
Saygılarımla.
5.56 dan sattıklarımı 5.41ten yerine koymuştum 5.62 den çıktım seçim sonrası önce bir 5.50 bandını test edip milleti dökme ardından yukarı hareket edeceğini düşünüyorum.tutar mı bilmem sezgim bu yönde.
mevduat faizlerinde kıpırdama yok 0.5 bile artan yok bu fonlama faizi neden etkilemiyor bankaları ilginç enflasyonun altında faiz vererek dolarizasyonu nasıl engelleyecekler.
swap ısrarı piyasalara pahalıya mal oldu tahvil faizleri uçtu cds uçtu bistte tepki alımları var dolar 5.65 bandına geldi,hiç lüzum yoktu kavgaya.
Fıkradaki gibi işlem hacmi yaptık...Herkes sonuçta BOKU yese de...
Ya bankalar o kadar para kaptırdılar ..Mesela Oger Telekom vermiyorum dedi çekti gitti..TR de büyük diye bilinen gruplar biz bu borcu ödeyemeyiz falan dediler...Bu bankaların bu kadar büyük batığına rağmen hala yeterlilik rasyosu şöyleymiş falan bana inandırıcı gelmiyor...Sonuçlar ortada büyük kredi kullananlar ödeme yapmıyor ....
Geçen seçim tamamen TL'de idim.
Bu seçime %60-%40 giriyorum gibi artık bozamadım elim gitmiyor.
Bakalım neler olacak.
ziraat sendikasyonu yenilemiş 1,4 mia $. oranlar hem usd hem eur da 1er puan artmış bir önceki seneye göre.
bu kadar türbulans sonrası maliyetlerin bu seviyelerde kalmış olması, çok artmaması, bana başka başka mevzular çağrıştırmaya başladı, ne yalan söyleyeyim.
acaba mevcut durum o kadar da kötü değil mi? bazı şeyleri fazla kötümser olduğumuzdan ıskalamayalım.
yine yabancı yukarıdan doları bozup ucuzdan hisseleri toplar mı?
Fitch’ten Türk bankaları yorumu
http://www.patronlardunyasi.com/habe...-yorumu/218319
https://www.gazeteduvar.com.tr/ekono...9/03/29/fitch/
Tahvil faizleri düştü gün sonunda...% 23 bile görmüştü 2 yıllık...
Sanmam artacağını...Bi şekilde mevduat faizlerini tutuyorlar...Seçim sonrası faizlerin ve enflasyonun düşme beklentisi var hükümet kanadında...
Arkadaşlar 22 oran alan var mı?
29.3.2019 fonlama verileri:
Tcmb tarafından kapatılan toplam net likdite açığı: 78.1 milyar TL
Ağırlıklı ortama fonlama faizi: %25.50
Tcmb fonlamanın çok büyük bir bölümünü BIST O/N günlük repo'dan yaptı. böylelikle vade de kısalmış oldu.
Geçen haftadan devreden eski tarihli ve düşük faizli (%24) 1 haftalık repoların tamamı kapandı.
Pazartesi gününden itibaren TL Mevduat faizlerine yansıması görülebilir.
Bu gün TPP de benim para 26 dan gitti... Bankalar 20.50 verirken TPP den iyi oranlarla bu güne kadar bağladık...Bakalım ilerleyen zaman içinde ne olacak.....
Teşekkürler... Şu şartlarda en düşük 21 olmalı idi...
Banka mevduat faizlerinin TCMB faizleri ile pararlellik olması gerekmiyor. Sonuçta her bankanın kredi/mevduat makas aralığı değişiktir.. Bu açığı ya yurtdışından yada yurtiçinden kapatmak ister...
O sebeble mevduata doymuş bir banka olan AKBNK düşük fazi verirken, deli gibi kredi dağıtıp az mevduatı olan özel bankalar dışarıdan pahalı kredi almak yerine içerideki mevduatçıya bir yada iki puan fazla faiz vermeyi tercih edebiliyor...
Şu an ilginç bir dönem yaşıyoruz. Küçük banka ile büyük bankalar arasında faiz anlamında uçurum yok. 20.5 oranını İşbank, Akbank, Garanti gibi büyük ölçekli bankadanda alabiliyorsunuz., Burgan , Fiba, Alternatif gibi küçük ölçekli bankalarda aynı oranı veriyor. Çok nadir 20.5 üstü oran paylaşıldı Şubat başından beri.
Bende 21.5 fiba dan ciktim fiba fil fon aldim getirisi daha yuksek
Sent from my HUAWEI KII-L21 using hisse.net mobile app
Göçtü zaten 29 var 30 var digital Falan dedi bir hafta 10 günde 5 puan indi
iPhone cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Evet Politika faizi ile mevduat faizinin arası çok açıldı ama bunu merkez bankası böyle istedi ve yaptı. Tüm kredi-mevduat dengelerine rağmen eğer merkez bankası bunu böyle istemeseydi bu olamazdı. Zira merkez bankasının elinde bunu çok hassas bi şekilde ayarlayacak araçlar var. (zorunlu karşılıklar v.b).
Ama merkez bankası politika faizini göstermelik olarak %24'te tutarken piyasa faizini dengesiz bir şekilde ayarladığı (düşürdüğü) zorunlu karşılıklar ile gevşetti.
Her zaman olduğu gibi piyasanın buna cevabı çok sert oldu. Merkez bankası bu şekilde bir çifte standart uygulamasaydı %24 politika faizi gayet yeterliydi ve bugün yaşadığımız anomalilerin hiçbiri gerçekleşmeyebilirdi. Hatta şu anki %25.50'lik üst bant fonlama faizine dahi gerek kalmayacaktı.
Özde sıkı para politikası uygulandığında aslında politikacıların da istediği olacak, faiz orta vadede gerçekten düşecek.
Atılan adımlar şaşırtıcı bir şekilde faizin yüksek kalmasını sağlıyor, bu hiç bir kurumun faydasına değil.
Sanal borsa olarak şu var.
https://www.atatradebook.com/default.aspx
Siz diyince hatırladım, 6 yıl önce bende hesap açıp şöyle en baba hisselerden 20 tane almıştım.Sonra da ilgilenmedim.Şimdi siz diyince aklıma geldi bi bakayım dedim.
6 yılda % 11 kar etmişim.
Bu da gösteriyor ki borsada en baba hisseler bile olsa al sat yapmazsanız külliyen zarar.
Temettü emekliliği falan hikaye yani.
Damat 8 Nisan da yol haritası açıklayacakmis
Ağustos geldi birden gözümün önüne ...tl de stopaj indirimi yapmaz ve zorla bankalara faiz baskısı yaparlarsa aynı film yeniden izleriz pozisyon alacaklar o günü beklesin bence.
Atilla Yeşilada dan seçim sonrası döviz faiz yorumu https://youtu.be/SG2lU3remXg
İş bankası yönetim kurulu başkanı Ersin Özince yönetim kurulu üyeliğinden ve dolayısıyla başkanlığından süresi dolmadığı halde istifa etmiş.
https://www.haberturk.com/son-dakika...418079-ekonomi