İlk kez azıcık argo yazayım Hocam.
Ebesinin örekesini görmek isteyen indirir enflasyonu tek haneye. Hodri meydan.
Lenovo P1a41 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
Printable View
Sonuçları elde avuçtaki son dolarları satarak gizliyor.
450 baz puan indirdiklerinde,dolar satışını hiç durmaksızın sürdürdüler,bugün bu faiz indiriminin sonuçlarını kim, nasıl değerlendirecek.
Başta BLBG tv olmak üzere yoğun bir algı operasyonu sürüyor.
Bu oyunun acı sonuçlarını bu hafta Bist'te göreceğiz.
https://i.postimg.cc/QtzSzLFH/R-300.gif
Faizi düşürürse ekonominin düzeleceğini zanneden ey cahil !
Sen, "Gezi" de kaybettin, bu halkın yüksek alicenaplığı ile saltanatını sürdürüyorsun.
Ekonomiyi 5 sene öncesine getirmen için BİST100 in bugün için, 145 bin olması lazım..
Yada, Bankalardaki paranın ciddi negatif faizde, uzun süre durması lazım.. Dolar ne olur bir düşün..
ama nerede sende o kafa..
Yani "güneşi doğudan batıracaksın", tabi ki "batan" güneş olmayacak.
Parayı "deve" etmekten başka çaren yok, "deve" eden deve ye biner ve öyle gider...
Bu hep böyle olmuş...
Çünkü,
cahilsin ve
istisnasız her konuda yanlışsın ve hatalısın..
Üstelik yanlış da ve hatalarında ısrar ediyorsun.
Sonuçlarına da katlanacaksın..
suriyilelere 40 milyar dolar harcanır 250-300 metre kare ev 150 metrekare bahçe yapalım deriz ama bizim memura emeki olup çift dikiş mi yapacan çalış işte deriz :oleyo::oleyo::oleyo:
Sözlerime biraz açıklık getireyim,çarşı pazarda,dost ahbapla,tanıdık esnafla konuşuyoruz,maddi yönden herkes zorlanıyor,vatandaş alamamaktan,esnaf satamamaktan dertli ama yazılı ve görsel medyanın büyük çoğunluğu ve bizi yönetenlere göre her şey iyiye gidiyor...
Bense şöyle düşünüyorum(balık avlarken yaşanmıştır.)kürekli,motorsuz kayıkla,balığa çıkarsın,deniz çarşaf gibi,hava durgundur,yolda seni gören tecrübeli balıkçılar;aman fazla açılma hava her an ters yapabilir,kürekle limana dönemezsin derler,sen yinede onları dinlemez açılırsın,hava yavaştan sertleşmeye başlar,rüzgar çıkar,ama 3-5 balık geliyordur,yinede çapariye devam edersin,sonrası malum..:oleyo:(benim hikayede tek kürek kırılmış ve açığa sürükleniyorduk,Allah tan balıkçı teknesinin biri bizi yedekledi de limana dönmüştük..:))
Sanki bizim balıkçı teknesi bu yalancı havada her an limandan uzaklaşıyor gibi geliyor,umarım yedekleyecek bir tekneye ihtiyaç kalmadan limana sağ,salim döneriz...:)
Matemetik ve geometri,
Olayları, nesneleri, fiyatları , en kolay yoldan anlayacağınız şekle
dönüştürme sanatı olarak kullanıldığında, nasıl bir pozitif ilim olduğunu ortaya koyar.
Ulu önder, anlaşılır kılmak için, tüm terimlerini Türkçe yaparken, aklında işte bu gerçekler vardı..
Resme bakıp, rahatça konuşabilirsiniz, çünkü orada yalan yoktur, algı yoktur.. SALT geçmiş ve net açıklaması vardır.
İşte ülkenin, etken ekonomi ve siyasetinin, tarafsız bir göz tarafından nasıl okunduğu..
https://i.postimg.cc/4xchpYkK/R-303.gif
Birebir benim bakış açım ve yatırım stratejimi yazmışsınız. Ben bu kadar güzel ifade edemezdim.
Şu anda dolar da borsa da bence ortalama yerlerde; dolar 5.5deyken, borsa da 90 bin altındayken aşırı uçtaydı ve hareket zamanıydı. Birinden biri "bu kadar da olmaz" seviyelerine gelsin veya yaklaşsın hemen pozisyonu ayarlayacağım. Şu ara ufak ufak eğlencesine oyunuyorum ama asıl olarak beklemedeyim.
Akp nin çok çocuklu kültürsüz eğitimsiz tabiri doğru ise varoş seçmeni bu kış doğalgaz elektrik ulaşım giderlerine dayanamaz.belediyeden de yardım gelmeyeceğine göre bu kitle doğal seleksiyona uğrayacaktır.yeni parti ile kopuşlar olursa 2001 gibi dolarda faizde bir gece de patlar.çarşı pazar gerçek enflasyon mb nın enflasyonu çakma enflasyon.bakalım neler olacak.ama son yakındır.
Bazen arkadaş ortamında muhabettler oluyor da diyorum bunlar iyi günler daha 2 sene sonra asıl bomba patlar gibi sürdürülebilir en ufak bir olumlu gelişme yok medya ile suni verilerle bir yere kadar akp iktisadi teori rasyonel beklentiler tesorisinin son haddelerini yaşıyor yeterince ekmeğini yedi zaten asıl sıkıntı talep yetersizliği insanların alım gücü gerçekten çok düştü devlet suni beklentiler yaratiip talebi canlı tutmaya çalışıyor ama yok işte yok sen memura 4-4 veripte kredi faizlerini 0,99 a dusursen ne yazar adam kredi çekip ev almaya kalksa 2 sene sonra senin verdiğin zam oranı ve bu enfasyonla aç kalır merak etme
Sayın arkadaşlar,
Geçen hafta/ay/yılın en çok kazandıran/kaybettiren hisse senetleri:
http://www.borsanalist.com/en-cok-artan-hisseler
F/K ya göre sıralama, cari oran ve birçok temel veriye aynı sayfadan ulaşabilirsiniz.
Güzel bir hafta olur inşallah.
Bol kazançlar. :)
İyi bari.Ama daha mesajımdan hemen önceki haber tersini yazıyordu.Aynı zamanda, bizdendir diye, bankalardan gelen geçene nasıl kredi dağıtıldığını öğrendim.Aslında buna kredi denemez,kredinin en azından geri ödenme ihtimali vardır.Daha tipinden geri ödemeyeceği belli adama kredi vermenin tabiri başka birşey olsa gerek.Hem kredi dediğin gidip bankadan çekilir eve teslim edilmez. Herneyse,emeğiyle zenginleyeni tebrik edip,inanmak istediğim için inanırım ama hala zenginlemeye devam eden müritlere inanmam pek mümkün değil. Servetlerinin eksilmiş hali dahi torunlarının torununa yeter.Zaten mantığa da uymuyor mesela bu zenginliğe etki edecek bir karşıt veya muhalefet diyelim yok.Onca tantanayla yapılan seçimlerle clioların toplanması deveden tüy koparmak gibi birşey.Ekonomi konuşan muhalifler birkaç bireyden ibaret.Bu düzenin sonuna gelindiğini umanların iyimserliğine de hayranım.Eski vurgunlarda,o bankadaki paraları çuvala doldurup kaçanlar yeterince profesyonel ve organize değillerdi,tarihin aynı şekilde tekerrür etmesini beklemiyorum.Eski patronumun bir özelliği vardı,karşısındakinin söylenen yalanın yalan olduğunu anlayacağını bilmesine rağmen yalan söylerdi.Karşısındaki bu yalanla uğraşırken kendisi sonrası için kumpasını kurardı.Yani bugün konuşulanlara uyarlarsak,biz kurbanlar,açıklanan rakamların doğru olmadığını düşünüp,bu yalan patlayınca gerçeklere dönüleceğini zannediyoruz.
Zenginleşen istikrarını koruduğu sürece fakirleşen de istikrarlı şekilde fakirleşecektir.Sebebi basit,fakirin fakirleşmeye karşı etkin bir planı yoktur ama zenginleşenin vardır.Mesela fakirleşmemek adına tasarrufunu dolar ve altına yapsan bile fakirleşmenin önüne geçemiyorsun.Elbette yapacak çok fazla bir alternatif de yok.Durumun değişmesi,zenginleşenlerin yapacakları hatalara ve fakirleşenlerin daha etkin tedbirler almasından geçer.Bu nedenle yalan içindeki yalan,oyun içindeki oyunu dikkate almak gerekir.
cezaevi nüfusu 300 bin'e dayanmis
https://eksisozluk.com/cezaevi-nufus...2315?a=popular
Peki ekonomik kriz daha da derinlesirse ne olacak?
Cezaevlerin de yatanlara da biz bakıyoruz sakın unutmayın.
Yoo zaten biliyor , RTE herşeyi ayarlamış.uyunan halk, adam uyutmaya devam ediyor, sonra da bi halt bilmiyormuş gibi SAF ayağına yatıyor.
Neden ABD kuzu oldu, neden trump kankası oldu.Ne çabuk unutuldu F35-S400
Nereden geliyor sürekli piyasaya para.
Rte ve medya herkesi uyutmaya, beyin yıkamaya devam.
Yani öyle bir anlaşmışlar ki, ABD bile ‘hem hükümetin hem medyanın halka sürekli yalan söylediğini , bilgi gizlediğini’ biliyor ve işler ABDnin lehine olduğu için susuyor.
Dolar ne olur??
Korkmayin hic bir sey olmaz.
Boyle devam eder.
Ne cikariz ne batariz, surunmeye devam ederiz.
Cikmamiza da batmamiza da kuresel sermaye/emperyalizm izin vermez.
Surekli kendilerine muhtac olarak kapida bekletirler.
Sadece umut verirler.
Cunku bilirler ki cikarsak da batarsak da baslarina bela oluruz.
Kendimiz de bir sey yap(a)mayacagimiza gore bu boyle devam eder gider.
Cocuklarimi gondermeden evvel onlara dedim ki akliniz sakin burada kalmasin, umutlanmayin, 30 sene sonra da bakarsiniz pek bir sey degismemis, ayni suni gundem, ayni atismalar, enf, teror, komunizm tehlikesi, teror, bolunme v.s v.s
Ben de egitim gordugum yurtdisinda 1988 de kesin donus yaparken Ozal ruzgari vardi, bayagi bi umutlanmistim askeri ara rejim sonrasi ama 30 sene sonra bir sey degismedigini anlamis oldum.
Syg,
İnan Kıraç, "Yerli Otomobil Girişim Grubu'ndan çekilmek istediğini bildirdi-Habertürk
rahatsız eden gerçekler mi mutlu eden yalanlar mı
işte bütün mesele bu
Bence o günden bugüne çok şey değişti Hocam,
O tarihlerde nüfus 70 Milyon civarındaydı, bugün büyümeyen pastadan doymak isteyen 82 Milyondan fazla boğaz var.
Bunun sonucu asayişsizlik, sivil itaatsizlik ve devletin çöküşü.
Yukarda biri yazmış, bıçaklı biri bana saldırsa, aracıma saldırsa ne olacak diye, hiç bir şey olmayacak delik deşik olup tedavi göreceksin.
Cezaevi nüfusu 300.000 i aşmış, 60-70 sabıka kaydı olanlar dışarda, üstelik yer yok, mecburen af çıkaracak.
Yoksullaşma geçmişte hiç bu kadar yoğun yaşanmadı bu ülkede savaş yılları dışında ve palavra dinlemek dışında yapılacak hiç bir şey yok.
Asayişsizlik artarak sürecek.
çocuk İTÜ den mezun olmuş istiklalde tramvay durağında oturuyor para isteyenlere para vermeyince bıçaklanıp öldürülüyor. :(:(:(
Merhaba...İyi haftalar...
Yok hükmündeki adaletimiz dosya olarak da bitik durumda...
Durum şöyle imiş...
Adaletin durduğu noktada ekmek aş önemli değildir...
Huzur ve güven yoksa dirlik ve birlik de olmaz.
Milliyet gazetesinden Önder Yılmaz'ın haberinde, mahkeme ve dava istatistiklerinin detaylı verildiği raporda, Türkiye'de 496'sı ağır ceza mahkemesi olmak üzere 6893 mahkeme bulunduğu aktarıldı. Mahkemelerden 1736'si asliye ceza, 732'si sulh ceza, 1109'u Asliye Hukuk, 795'i sulh hukuk, 248 kadastro, 249 icra, 346 iş, 368 aile, 192 ticaret, 107 tüketici, 27 fikri ve sinai haklar, 110 çocuk, 20 çocuk ağır ceza, 150 infaz, 137 idare ve 71 vergi mahkemelerinden oluşuyor. Adalet Bakanlığı raporunda 2019 yılı ağustos ayı itibariyle ceza mahkemelerinde 2 milyon 266 bin 267 dosya işlemde. Bunlardan 1 milyon 327 bin 553'ü 2018 yılından devreden dosyalar. 2019'da ceza mahkemelerinde yıl içinde 420 bin 946 dosya kesinleştirilirken, 184 bin 500 dosya istinafa gitti. Ceza mahkemelerinde kalan dosya sayısı ise 1 milyon 309 bin 357. Hukuk ve idare mahkemelerinde de benzer durum söz konusu. Hukuk mahkemelerinde 2 milyon 90 bin 856 dosya 2018'den devrederken, yıl içinde ise 1 milyon 663 bin 672 dosya geldi.
703 bin 859 dosyanın istinafa gitmesi ve mahkemelerin yoğun çalışması sonucu Ağustos 2019 itibariyle hukuk mahkemelerinde kalan dosya sayısı 88 bin 645. İdare ve Vergi Mahkemelerinde ise geçen yıldan devreden 146 bin 896 dosya ile birlikte toplam 474 bin 283 dosya bulunuyor. Ağustos 2019 itibariyle mahkemelerin önünde 151 bin 4 dosya kaldı.
BAŞSAVCILIK AŞAMASI DA YOĞUN
Milyonlarca dosya Cumhuriyet başsavcılıklarının da önünde. 2018 yılından 2019 yılına devreden dosya sayısı 5 milyon 35 bin 688. Cumhuriyet Başsavcılıkları tarafından yürütülen soruşturmaların başlatılması ile iddianamenin kabul edilmesi arasında geçen süreler de yargılamanın hızını ortaya koydu. Buna göre; 2018 yılı sonu itibariyle, 0-3 yıl arasında 1 milyon 90 bin 145 dava dosyası, 3-5 yıl arasında 10 bin 800 dava dosyası, 5-7 yıl arasında bin 562 dava dosyası ile 7 yıl ve üzerine 768 dava dosyası soruşturmadan kovuşturmaya dönüştü.
https://www.ntv.com.tr/turkiye/6-bin...eU-HpAY9yPPF8g
Ülkemizde 42 bin çocuğun sokakta yaşadığı ancak gayri resmi rakamlarla 200 bine yakın çocuğun sokakta yaşamını sürdürmeye çalıştığı belirtiliyor, suça karışan her 5 kişiden biri de çocuk.
https://odatv.com/42-bin-cocuk-sokak...510121200.html
Cezaevi yapmaya devam, geliyorlar.
https://www.hisse.net/topluluk/showt...97#post3722697
zamanında sunshine diye bi üye vardı
sonra sitede öldü diye yazılan çıktı
2 sene falan sonra hortladığı anlaşıldı
eskilerden konuyu hatırlayanlar varsa yardımcı olurlar mı
https://www.hisse.net/topluluk/showt...97#post3722697
Sıkıntılar sona erecek, huzur bulacağız..
Aynen Bangladeş deki gibi..
https://i.postimg.cc/Kv6cd0Ts/banglades.gif
Sikinti yok..
Daha kotu de olmaz daha iyi de olmaz.
Balik sezonu acildi.
Iki gundur barbun yiyorum kilosu 30-35 TL, yag cekmesin diye firinda yapiyorum.
Firsati kacirmayin, keyfinize bakin.
Fazla dusunmeyin.
Bir sey degismez. :)
Syg,
Uzarsa budayin, solarsa sulayin devride miadini doldurdu..Simdi ki devir kes, bol parcala devridir....Bunu ilk once kansiz acisiz BOP projesi ile halledeceklerdi...Iktidara getirdikleri malum lider ve cevresi sonradan uyandi ve cizgiden sapti.. ...Sonra Feto yapilanmasini devre aldilar...O projede bozuldu.... ..Ama adamlarin sadece A ve B planlari yok...Strateji degismedigi surece pes etmek, zaman asimi veya hedef degisimi yoktur onlarda....Yine deneyecekler ve deniyorlar...