Bugün olan düşüş bu habere bağlı değildir tabiki bu haber yarınların habercisi...
Avrupa pmi verileri iyi geldi olumsuz tek şey virüs şuan global piyasada.
Printable View
Yukarı aşağı yukarı aşağı yapıp fonları avlıyorlar
Hiçbiri ayak uyduramayacak bu oynaklığa.
Bu arada bazı değişkenler az riskli deniyor
Durum öyle değil
Az götüren zaten az getiriyor.
Çok götüren de çok getiriyor.
Yani az düşen fona geçeyim demenin de pek bir alemi yok, az düşer ama zaten az getirir sonuç aynı olur.
Az düşüp çok getiren bir fon da icat edilmedi şimdiye kadar.
Bu arada TCD'nin arkadaşı TKF dün +0,6 yapmış.
TCD ona ayak uyduramamış.
Aynı şirketin yönettiği iki fon arasında ciddi fark oluşmuş.
Bu da oynaklığın türevli fonları çok etkilediğinin bir işareti olabilir.
Türevi tutturursan ne ala yoksa sonuçlar kötü.
Kardeslerim
Selamun aleykum
Cumadan geldim
Ickiyi birakma karari aldim
Bir de dusundum hepimiz burada ekmegimizin derdindeyik
Neyi paylasamiyoruz
Tartisma sebeplerimizi dusundum de
Her iki tarafa da faydasi yok...
Gelin birlik olalim
Kusluge gerek yok
Herkes uslubuna dikkat ederse de kalp kirilmaz...
Hepinizi seviyorum
Syg
Gartalim
Tcd ye ait kac aylik gecmis dagilim raporu var elinde
Faiz Orani=((NetGetiri/0,9)*365)/((AnaPara/100)*GunSayisi)
Net Getiri= 117-95 = 22 bin tl
Gun sayisi= 5 yil yaklasik hesap 360gun/yil ile 1800 gun
Ana para= 95000
Faiz orani yaklasik %5.22 cikar
stopaj yuzde10 uyguladim,
sizler, aranizdaki bu alisverisin bilgisini devletimize veriyor musunuz
aleykümselam üstadım. Allah kabuul etsin. manevi ortamlarda bulundukça bu tür konularda hassaslaşıyor. daha bir dikkat etmek istiyor insan. şu üç günlük dünyada kalp kırıp incitmeye asla değmez ki birbirimizle şahsi olarak en ufak bir sorunumuz zaten olamaz.
sadece farklı fikirlerimiz olur, o da zenginliktir, güzelliktir. birbirimizden çok şey öğreniyoruz. bu mesajınızdan dolayı Allah sizden razı olsun ve yeni
güzelliklerin kapısını açsın. içkiyi bırakma kararınızdan da yola çıkarak birazdan özel bir mesaj göndereceğim size.
Hacim 7.5 m
Thy hacim 1.2 m 0.80 artida
Adese 0.50 m 13 artida
Ozgyo 0.25m 18 artida
Digleri fena degil
Bist endeks eksi 1 e geldi
Bu durumu anlayan var mi?
Maliye Bakanlığına mı.. SNE-LX1 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Bugun bir miktar TCD ile AAK fonu alim emri verdim. Hayirlisi ptesi gunu gelecek. Düşüş devam ederse tcd ye girişe devam. Tabii ki YTD.
Gozde imana gelmis ama uluun duman ediyor bizi
Tarragi yedik
Selale basladi
üstadım öncelikle hacca gitmedim ama inşallah ilerde nasip olur. fon haram mı meselesine gelince de: bir taraftan olduğundan çok düşük gösterilen enflasyonun paramızı sabun gibi eritmesi, diğer yandan da fonlar aracılığıyla borsa denen yalan makinasının içinde paramızın değerini koruma mücadelesi, sıkıntılı bir girdabın içindeyiz vesselam. aslında borsayı da, fonları da daha önceleri de yazdığım gibi sevmiyorum. çünkü bırakın dini boyutunu, vicdani açıdan dahi sıkıntılı bir ortam var borsada. fiyatların kısa sürede hızla yükselip düşmesi, deyim yerindeyse alavere dalavere şeklinde söylenti ve haberler bahane edilerek haksız yere paranın el değiştirmesi, ne ararsanız var yani. madem öyle diyorsun neden buradasın diyebilirsinhaklı olarak. başta da dediğim gibi sabun gibi eriyen bir paramız var. bu gün yüz liraya aldığımızı ertesi yıl ortalama 140 150 liraya alıyoruz. hal böyle olunca da bu yalanın içinde debelenip duruyoruz işte. bir gün tasavvuf konusunda kendimi geliştirip yeterli olgunluğa ulaşırsam bu saçmalığı bırakıp birikimlerimi sadece altın üzerinden değerlendireceğim. bunu çok istedim ama başaracak kıvama henüz gelemedim. belki de siz benden önce gelirsiniz. bu işler nasip meselesi, selamlar.
tcdden yine okkalı bir eksi gelecek galiba
Dün-bugün MB dolar kuru farkı 0,22% .
Hayrani ustadim agziniza yureginize saglik
Cumamiz hayirlara vesile olsun insallah suradan artiya atar bist
hani borsa düşerken çoğu zaman artı yazan tcd?
hani endeksle alakası olmayan tcd?
hani endeks düşse dahi güzel sürprizler yapan tcd?
şimdi endeksin her düşüşünde yürek hoplatan bir tcd var. inanmak istemiyoruz belki ama o eski tcd, yavaş yavaş ölüyor gibi. inşallah zaman beni yanıltır ve yazdıklarımdan pişmanlık duyarım. dün öğle üzeri biraz pozisyon azaltayım deyip parola ve ekran okuyucunun azizliğine uğramıştım. bari bu gün azaltayım dedim ve cumaya gitmeden endeks açılış seviyelerindeyken yüzde 60'lık oranı yüzde 45'lere çekecek şekilde satış verdim ama bu kadarını beklemiyordum. hayırlısı artık
Didi yok diye oldu bunlar...
Birinin 148.900 u kontrol altina almasi lazim