YAŞIM 57. İDDİA EDİYORUM ÖLMEDEN ÖNCE KRİZİNİ GÖRMEK BANA NASİP OLACAK YELLEN TEYZE.
https://i.hizliresim.com/9dGz6Z.png
https://realinvestmentadvice.com/yes...ancial-crisis/
Printable View
YAŞIM 57. İDDİA EDİYORUM ÖLMEDEN ÖNCE KRİZİNİ GÖRMEK BANA NASİP OLACAK YELLEN TEYZE.
https://i.hizliresim.com/9dGz6Z.png
https://realinvestmentadvice.com/yes...ancial-crisis/
KATARDAKİ TÜRK ASKERİ KALIYOR.
El Tani, Arap ülkelerinin isteği üzerine Katar'daki Türk askeri üssünün ya da El Cezire televizyonunun
kapatılmasının söz konusu olmadığını belirtti. Katarlı bakan, bu üssün, iki egemen devlet arasında
varılan bir savunma anlaşmasının parçası olduğunu söyledi.
HÜKÜMETİMİZ ALDIĞI KARALAR İLE EKONOMİYİ DÜZELTMEYE ÇALIŞIYOR.
https://i.hizliresim.com/dGXdo7.jpg
http://www.hisse.net/topluluk/showth...d=1#post590834
hissenet haftalık hisse yarışmamıza alalım tahminlerinizi.
ALTINCILARI ÜZECEK BİR ÖNGÖRÜ: 2018 E KADAT 700 DOLARI GÖRECEK.
https://economyandmarkets.com/exclus...2018/?z=675482
Suud Mısır vb. dörtlünün Katar'a verdiği süre yarın doluyor..Dörtlü bu yaptırımlara uyulmazsa başka yaptırımlarında geleceğini bildirmişlerdi..Katar ise zaten Türk üssünün ve El Cezire yayının kaldırılmayacağını açıkladı..
Muhtemelen ilk yaptırımlar ekonomik düzeyde olacak..İlerleyen günlerde Katar riyalindeki peg'in kırılması önemli olabilir..Bizde ise Pazartesi Salı doların seyrini izlemek gerekecek..
Türkiye tek ciddi destek veren ülke konumundadır. Türkiye'nin ihraç edebileceği en önemli ürün askeri gücüdür. Türkiye'yi askeri güç olarak bölgede durdurabilecek hiçbir güç yoktur. Türkiye'nin en büyük korkusu USD dır. Türk askeri gücünü, USD ı yükselterek milim kıpırdatmayabilirsiniz. Bu durumda KATAR'da USD varken Türkiye'de askeri güç.. Bileşik kaplar kanunu gibi.. Dengelenir ise Türkiye-Katar işbirliği çok önemli.. Yiyecek, su ve diğer günlük kullanım malzemeleri asla önemli değildir. Atatürk Barajından buz gibi Doğu Anadolunun suyunu ısıtmadan su borusunu bile 1 ayda DOHA ya döşeyebilecek inşaat bilgimiz mevcut ... Yeter ki bizim ekonomimize USD girsin. Sıcak sıcak... Biz onları meyva, buğday, arpa, tuvalet kağıdı, dondurma, su, süt, peynire boğmaya hazırız... Pınar Süt Urfa fabrikası Katar'ı besler o denli.. Yeter ki ödeme USD cinsinden olsun.. Bu öyle büyük bir meblağ da değil... Katar için okyanusda damla gibi bir rakam olan 10,000,000,000 USD Türkiye'de USD ı 3,40 TL lere taşır ve Türkiye çoşar...
Hal bu iken; Türkiye-Katar İşbirliğini oldukça önemsiyorum.. Aksi halde durum felaket olur... İşbirliği bozulmaz ise ne Suudiler ne ABD liler bişey yapamaz.. Dediğim gibi Türkiye'nin tek korkusu USD dır.. 3 ay da bir 10 milyar USD Doha yönetimi gönderirse KATAR a istedikleri yaptırımı uygulayabilirler.. Vız gelir Tırıs gider... Yemin ederim KATAR hissetmez bile...
Ama unutmayın aksi ihtimal her zaman var. KATAR nanik atma durumu... Sonuçta Arap bunlar ben güvenmem ve sevmem...
O vakit Türkiye çalkalanır....
Sn.sermo ben yazarken yollamışsınız.. İnanın çok güldüm... Yaşım 43... Sizi oldukça iyi anlıyorum.... İçinde bulunduğumuz durum anca bu şekilde anlatılabilirdi... Tebrikler.....:bravo::halay:
Eninde sonunda suudi arabistan bölünecek. katarı ilhak ederek yada etmeden. Bunu ben demiyorum şeytanın arka bacağı rice diyor.
Söyledikleri teker teker oluyor. Bir de Pentagonun ilginç bir arizona tatbikatı vardı o sıralar. İsmi verilmeyen hayali bir ülkeye düzenleniyordu. Belki hatırlayanlar vardır. Onu arşivde bulamadığım için yazmıyorum.
Büyük orta doğu projesi diye algıları yönetmeye devam ettiler bir süre. Aslında esas proje Büyük israil projesi. Adım adım gidiyoruz. Hidrokarbon yakıtlar tükenene kadar, beyaz adam paylaşmadığı yeni nesil teknolojisi ile tamamen güvenlikli, robotlarca korunan site devletleri inşa edene kadar. maverün nehirin suları kontol altına alınıp, su ve dönüşebilir enerjinin beraber olduğu vadedilmiş topraklar kurtalıncaya kadar Müslüman coğrafyasının yaşanılabilir olması zor.
Kızıl kimerler bile barış derken, muz cumhuriyetlerinde bile terörist gruplar silahlarını teslim ederken, dünyanın uygarlık beşiği coğrafyasında, endüstri ve sanayi devrimini gerçekleştirmiş insanca yaşama endeksinin en üst seviyede olduğu avrupanın dibinde
kan dökmeye devam. Kime yarayacağı belli bir düşmanlık için her şey hazır.
Bu riskler oldukça Türkiye için önümüzdeki zamanın çok çetin geçeceği aşikar.
Bu noktada önce dolar sonra sarışın yatırım anlamında unutulmaması gereken enstrümanlar.
https://www.youtube.com/watch?v=PbpkCq9RqGo
Yahu bizim yönetim şimarık hemde aşırı derecede şimarık ve bu şimarıklığını maaşlı trolleriyle deli gibi destekliyorlar.
1 yıl öncesine bakalım
1: dönemin başbakanı rus uçağını ben emir verdim ben vurdurdum dedi.
2 : uzun çıktı uçağı biz vurduk dedi
3 : Peşi sıra binlerce troll çıktı amannnn rus turistler gelmesin bize başka turistmi yok dedi ve evet başka turistin yok olduğunu anladı, aynı troller çıktı ruslar domates vb. gıda ürününü almasın alacak yermi yok kimse almazsa biz yeriz dedi başka yerin olmadığını ve yiyemediğini anladı.
5 : aynı troller çıktı rusyayı savunanlara rus dölü yok vatan haini dedi sonra aynı troller en büyük dostumuz rusya dedi.
Sonuç : uçağın düşürülmesinin 1 yıllık maliyeti bize 15 milyar dolar civarı ve hala domatesi satmak için adamların kapısında bekleyen bürokratlar,siyasiler, putinin kucağından inmeyenler hop hop hoplayanlar , özürler, biz yapmadık putin ağbeyyy feto yaptı abeeeyyy, pohunu yiyem ağabeyy , 3 yıllık esed oldu esat başkan , rus uçağını vuran pilotlarda arada hapiste vs.vs.
Şimdiye gelelim ne dedi suudlar kardeşim katara destek verene ekonomik ambargo.
İrana koysan ne koymasan ne, petrol çok afedersin para bok adamlarda
Rusya akıllı,başındaki adamın kafa çalışıyor direkt çekti kendini kenara, birader aranızda çözün, bana ne dedi, kim kaldı tabiki dolara aç TR.
Tr ye araplar ambargoyu koyar troller çıkar biz onlara değil onlar bize muhtaç 2 yıl hacca gitmesek arap ekonomisi batar der şimdi, yetmez araplar düşman ilan edilir bize başka pazarmı yok denir , arap turistler tr ye gelmez , suudlar yatırımı keser amannnn biz değil onlar düşünsün denir.
1 yıl sonra gene 15-20 milyar dolar zarar edilir ve katar iliğini kemiğini bitiren uzuna yeter birader , bokunu çıkardınız, dediği noktada
Suud kralının kucağına oturulur ağabeyy biz yapmadık feto yaptı ağbeyyyyyyy, pohunu yiyem ağabeyyyyyy, bizden az şundan az bundan al ağbeyyyyyyy vs.vs.vs.
Bizim yönetimin en büyük hatası yaptığı hatalardan ders çıkarmamak hemde hiçbir şekilde ders çıkarmıyorlar bu kadar basit ve sonuçta hep halk cezayı çekiyor ama halkta ne hikmetse bu bademlere sülük gibi yapışıyor yorumlama,analiz,sorgulama araki bulasın.
son yıllarda osmanlıcılık oynayan kabiliyetsiz kişilerin başımıza açtığı belalarla uğraşıyoruz.
mesela adamlar 100 yıl once (evet yanlış duymadınız, tüm anadolu işgal altındayken!) osmanlının dunyada bir numaralı devlet olduğunu filan düşünüyorlar, kafa bu maalesef. bunları düşünerek dış politika yapıyorlar, ama askeri güç ve bileşenleri hakkında (ekonomi, bilim, silah teknolojisi) hiç fikirleri yok. katar mevzusunda eli güçlü olan abd. bunların konuşmasına bakmayın, hatırlayın terörist bir örgütün elinden türbe kaçırdılar, toprağımızı savunamadılar. ayrıca katarın içinde bile abd üssü var, yarın öbür gün tüm araplar anlaşır ve abd ye biat eder, bunların yanlış politikarı nedeniyle olan yine bize olur. ayrıca, katar mevzusunda eğer pis ekonomik ilişkiler varsa bunlarında birbir açığa çıkmasını istiyorum, bu katar aşkının arka planında neler var anlaşılır bu sayede.
ultra HD denen bi icat var- millet yemeyecinden cok tabagina koy artik birakir
ben tabagima aldigim herseyi yerim, yemeyecegimi de almam
biz de terbiye boyle ..............
1980 oncesi kusak tabe.......... yokluk gorduk, elektrik kesintisi, ankara hava kirligi nedeni ile tatil olan okullari da..
bunu bu nesil bilmez, en yeniler hiç bilmez.
geçen iftar sonrası ekmekleri çöpe döküyorlardı.
kızdım olur mu sen yemessen ıslat kuşlar yer deyince mavi ekran verdi kardeşlerim.
bizde artık israf diz boyu.
çevreye duyarlılık, yardımlaşma, dert paylaşma, birlik ve beraberlik kalmadı.
Bizim Visco AB olmazsa Italya çöker dediğine göre 2-3 bankayı TMSF'ye:) almakla İtalyanların pisliği temizlenecek gibi görünmüyor..geride İspanya, Portekiz, hatta İtalyanlardan dolayı Fransa var..Yunanistanı saymaya bile gerek yok..Alıntı:
Bank of Italy Governor Visco says Italy would collapse without Euro-Area
Açık ve güneşli havalarda bilinenler bunlar..ya havalar kapatırsa..:cool:
Şu sıralar ECB bilançosu rekora giderken, yaşlı Almanlar:) bu işten çok rahatsız..Trump gazının arta kalanları felan..veriler pekte fena değil gibi..Enflasyon arıza çıkarıyor ama olsun..umut fakirin ekmeğidir, Draghi ortalığa gülücükler dağıtıyor..yada dağıtmak zorunda diyelim..şimdilik..
Şimdi birde BIS çıktı ortaya, bankaların bankası..artık yeter dedi..gidilen yolun yol olmadığı belli..
Ayrıca AB'nin alacağı tahvillerde ileride sıkıntı çıkacak, yani temininde güçlük..yanlış bilmiyorsam ECB şimdilik ülke tahvillerinin en fazla 1/3'üne kadar tahvil alabiliyor..yani değişmezse tahvil alımınında bir sonu var..şu sıralar uzun Alman tahvilleri bulunamıyormuş, ECB kısa vadelilerle idare ediyormuş..
ECB durumu ne kadar daha idare edebilir bilmiyorum ama artık hata yapma lüksleri yok..esasen kimsenin yokta..
Ha birde ECB'nin bastığı paralardan doların cazibesine kapılarak ABD'ye uçanları var..bu uçuş kesilirse, BOJ tek başına yeter mi acaba..:)
Yani maazallah ABD tahvilleri birden fırlayıverir..millet fırlama görür..:cool:
zaman zaman dolar değer kaybedecek şeklinde haberler yorumlar görüyoruz, özellikle dolar endeksi üzerinden yapılan bu yorumlarda şunu da gözönünde bulundurmakta fayda var: dolar mesela euro veya gbp karşısında değer kaybedebilir, ancak TL karşısında ciddi bir değerlenme de olabilir.
zira... ekonomide ciddi makyajlamaların yapıldığı, enflasyon rakamlarının güven vermediği, dış finansmana ihtiyacın çok fazla olduğu, dış borcun ciddi rekor seviyelere çıktığı bilinen gerçekler. ancak denetlenebilirlik noktasında ciddi sıkıntılar var zira gerek bütçenin kullanımı gerekse kurumların denetlenmesi noktalarında şeffaflık yok. yani aslında her şey göründüğünden daha da kötü olabilir. bu nedenle doların dunya paraları karşısındaki değeri ile ilgilendiğimiz kadar ülkedeki kırılganlıkların ve içsel faktörlerin olası yıkıcı etkilerini de hesaplarımıza katmalıyız.
Arkadaşlar nerden nerelere gelmişiz yahu... Amacım asla siyasi bir tartışma yapmak değildir.. Ne sağcıyım ne solcu... Faşist hiç değilim , dindar ı-ıh... Ama şunu anlatmak istedim. TSK milliği tartışılsa bile bölgenin en büyük gücüdür. IŞID diye bir soytarı yaratıldı TOYOTA HILUX pıck-up lara binmiş maymunlar üzerine makinalı tüfekler yerleştirip sivil halkın üzerine sağa sola ateş açında millet birşey oluyor sandı...
Bu hikaye 3yıl yutturuldu... Düşünün Hılux karşında Bir tank sizce sanşı olabilir mi?
Yemin ederim, bu Toyota Hılux lerin önüne bizim Diyarbakır Zırhlı Tank Tümenini indirsen 2 saatte Azez mi, Halep mi, Cerablus mu alınır....
Fakat burada zurnanın zırt dediği yer bu bölgeleri almak yada IŞID ı yenmek değidlir; Rusya-ABD ve Avrupa IŞID ın bitmesine izin verir mi?
Hayır...
Peki bizim zırhlı birlikleri meydan savaşı ile mi yenecekler? Asla Hayır...
Bizde zaten %70 i yabancı fonların elinde olan BİST'i 65,000 e bir günde çakarsın; USD ı 5 TL yaparsın, akaryakıt fiyatlarını da 24 saatte 10 TL yaptın mı bizim TANKLAR ve zırhlı birlikleri geriye Diyarbakır'a getirecek benzin yada mazotu bulamazsın ve savaş biter!
Kısaca Tanklarımız orada kalırlar... Böylece bu batılı güçlerin meydan muharebesine girmesine lüzum yoktur demek istemiştim...
Ama KATAR zengin... USD zengini... Allah aşkına tüm Suudiler asker olsa nereyi yakarlar, geçin bunları... Asla OSmanlı kafası filanda yaşamıyorum Cumhuriyet ve Atatürk'ün çocuğuyum...
Ancak rasyonel olmaya çalışıyor ve bu forum başlaığına sadık kalmaya çalışıyorum. KATAR dan muhtemelen bir 10 milyar USD bu Temmuz ayında gelicek... Temmuz, Ağustos ve hatta Eylül ayında da USD da süşüş bekliyorum.. Tahminim Eylül ayı 3,42 TL dir... KATAR anlaşmaya sadık kalırsa USD sene sonu 3,36 TL yi bile görebilir...
Nanik atma konusuna gelince; dedim ya amacım siyasi tartışma yaratmak değil ama dış politikada sağlam durmadığımız aşikar... Bu bizden de kaynaklı dışarıdan da kaynaklı.... Ancak bizim pek bir nanik yapma durumumuz yok... O sebeple nanik lüksü Katar da..
Kısaca; uluslararası ilişkiler uzmanı yada iktisatçı değilim ama bizi durdurabilecek tek bir güç ne Rusya, ne Suudi ler ne de AB... Tek bir şey popomuzun üzerine oturtur; o da USD....
Belki de batı, Türkiye üzerinde; bu USD gücünü kullanmak askeri gücü kullanmaktan daha etkili buluyordur...
Dün selka Temmuz, Ağustos ve hatta Eylül ayında da USD da süşüş bekliyorum.. Tahminim Eylül ayı 3,42 TL dir... KATAR anlaşmaya sadık kalırsa USD sene sonu 3,36 TL yi bile görebilir...
Ağam senin dilin ne söyliyir.
LG-D855 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
suud katar'ı işgal mi edecekmiş ?? komedi dünyası :)
katar TR için biraz önemli bir yer ama rusya ve çin için çok daha önemli, asya lng pazarının tamamı katar'dan gidiyor- çin'in bir numaralı önceliği enerji güvenliği olduğuna göre.. ruslar da avrupa doğalgaz tek tedarikçisi olduğu için katar doğalgazını pür dikkat izliyor, suriye'de savaş çıkmasının sebebi katar gazının avrupa'ya ulaşması için gerekli hattın oradan geçmesi.. rusya boşuna mı yerleşti suriye'ye, amacı gaz geçiş güzergahlarını kntrol etmek
suudların en önemli meselesi aramco'nun halka arzı, %5 için 100 milyar dolar hedefliyorlardı- tarihin en büyük halka arzı olacaktı.. ama kim alacak ? batı sermayesinin alacak hali olmadığı için, en büyük müşteri körfez sermayesi olacaktı.. newyork bankaları dedi ki, momentum yaratacak büyük bir alıcı lazım, ve o para sadece katar'da var.. lakin katar dedi ki, fazla bir şey alamam bir kaç milyar dolar atarım sadece.. kavga buradan koptu.. katar aramco'da %2 pay almayı kabul ederse yarın biter..
yarıyıl bilançoları için geçerli olacak döviz kurları belli oldu.. usd/try 3.50 desteğinde tutunmasını sağlayan mühim faktörlerden biri daha gündemden düştü (kgf likiditesi kaynaklı yerli talebinin sona gelmesinden başka)
artık kim tutacak, nasıl tutacak bu doları merak ediyorum ?? savaş mı çıkıyormuş :-))
Grafiğe baksan her 3 aylık dönem sonunda dolar düşmüş sonraki ay ralli yapmış, grafiğemi inanalım kamberemi. Bu düğünler kambersiz olmazdı değilmi jhahahaha 3 senedir bilanço dönemlerinde kur yukarı sürülmüş hani sallamasyon, troll, falan anladıkda bu fazla artık fazla artık iş yalana giriyor.
İnanmıyorsan açarsın geçen yılın grafiğini 31,03-30,06-30,09-31,12 fiyatlarına birde sonraki aylara bakarsında trolle ne anlatıyorsun.
BİST soyle %15 civari asagi bir duzeltme yapsada hisseye girsek. Dibi tahmin etmistik ama o zaman pulumuz yoktu. Simdi pul var Borsa yuksek.
Her ne kadar yukselisin yarisinda oldugumuzu dusunsemde %75 primli THY almak biraz cesaret ister..6.5 TL den aliciyim. Bakalim...Belkide avucumuzu yalariz.....
Bisti kacirirsak bu defa ons altin ve gram altin icin bekleriz..Sonbaharda Onsta 1100-1150-$ Gram altinda ise 120-130 TL arasi beklentim var. Burdada avucumuzu yalarsa artik banka faizlerine kanaat getirmeye devam ederiz...
Sicaklarda fena bastiriyor. Ne evde ne arabada rahat klima kullanamiyorsunuz. Biri bana carpar diyor, digeri basima vuruyor diyor. Fazla mayismayalim, aksiyon olsun diye zevkine Viop x30 endexine biraz short actik....Ters giderse stoplayip Palaya fazla yedirmeyiz...:)
Elde nakit olunca hakikaten insanda bir kasinti basliyor sanki... :)
Rusya da Amerikan Bilgisayar sistemlerini ve Cep telefonlarini kamuda kullanmiyorlar. Neden? Ruslar akilli. Uzun sure once olayi cozduler. Hatta FETO okullarinin olmadigi nadir ulkelerden birisi RUSYA.
Bizim kamu kurumlari olumune Amerikan bilgisayar sistemlerine bagimli, hem de kokune kadar. Google Apple Microsoft Oracle IBM urunleri kamunun her yerinde Turkiye de. Rusya da bunlarin Kamuya girmesi nerdeyse imkansiz.
Devlet tamamen bagimli. Amerika istese 1 saniyede tum kamu sistemlerimizi cokertir. :) ki zaten cani istediginde ufak sinyal veriyor. :)
America Created Al-Qaeda and the ISIS Terror Group
http://www.globalresearch.ca/america...-group/5402881
Süper tespit... Süper yatırimci psikolojisi analizi... Bu durumda bistte short aćıcan.. Bul karayı al parayı kaç... %15 ile bende varim. Akbank 7.30 altında long pozisyon aćarim 7.00 tl de full mala girerim...6.50 tl olabilir. Olabilir ama o kadar da benden olsun palaya...[emoji13]
SM-E500H cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
THYAO'yu cok aradinizmi ?
https://www.thestreet.com/story/1420...-going-up.html
http://www.cnbc.com/2017/06/29/econo...ual-highs.html
önümüzdeki günleri sadece 1929 ve 2000 öncesi ile kıyaslıyor nobel ödüllü abim...
dehh endeksim deh :drunk:
sene tamamlanmadan altın toplamaya başlayacağım ama usd çöp olacağından o da elimde patlar mı bilemiyorum...
http://us-presidents.insidegov.com/c...s-Donald-Trump
hoover göreve geldikten sadece on ay sonra wall street çöktü, trump bakalım kaç ay dayanacak :drunk:
https://moneymorning.com/wp-content/...sVsNow-002.png
Bazı yazilardan Türkiye ile Suud un savaşabileceği
anlamında tespitler gördüm. Türkiyenin katar ı nasıl savunacağını da anlayamıyorum.
Uçakla 2150 km kaç ulkenin hava sahasından geçileceği de belli. Denizden veya karadan gidilmesi imkansiz. Yani savaşılması imkansız!!! Olan oradaki 200 mehmetçiğe olur.
dolarda bir ziplama goremiyorum
Yatirim tavsiyesi icermemektedir. Her yatirim karari duyumlarla degil sahsi arastirmalar ile alinmalidir.
Referandum dan hemen sonra da düşündüğüm gibi..
2019 u bekleyeceklerini sanmıyorum..
http://www.patronlardunyasi.com/habe...yor-mu-/193698
Baskın seçim olabilir..
Siz olsanız bu havada ve EVET_HAYIR'ın sonucu bu kadar yakınken erken seçim yapar mısınız?
Erdoğan, dün AKP il başkanları toplantısında bazı görevliler için "metal yorgunluğundan" bahsetti ve bunların yerine yenilerinin geleceği haberini verdi.
Böyle bir değişim için zaman vermek lazım.
Bora üstadım. Mevcut çatışma ciddi ve artık geri dönülmez noktaya geldi. Akp li yerel siyasetçilerin katledilmesi bunun kanıtı. Artık yeni bir çözüm süreci imkansiz.
ABD ye rağmen Afrinde yapılacak bir zorlama coğrafya da değişikliklerin kapısını açar.
NOT: İzlediğim ve güvendiğim twitter kaynaklarıma göre yakın zamanda Afrin e bir operasyon görülmüyor.
Orta vade abartılı bir zaman süreci olabilir. Umarım yanılırım;
"Cumhurbaşkanlığı Başdanışmanı Yalçın Topçu:ABD şu anda askeri ve siyasi kanatlarıyla, istihbarat servisleriyle, bütün gücüyle 900 küsur kilometrelik sınırımızın dibinde, 11 bin kilometre öteden gelerek medeniyet coğrafyamız sınırları içinde bir kanser çıbanını devlet yapmaya çalışıyor. Bunun için de Türkiye Cumhuriyeti'ni alenen tehdit etmekten geri kalmıyor. ABD’nin bu tutumunun devlet ve millet tarafından gözden kaçırılmaması gerektiğini düşünüyorum"
Yönetimin artık kendisi doların düşmesine izin vermiyor. 3.50 kur bile bademleri rahatsız etmeye başladı şimdiden bakanlar düşük kurdan dırlanmaya başladı hoş kur iyi ekonomi yönetimiylede değil çok çok yüksek faizle düşürüldü. Şimdi faizler yüzde 17-18 lere geldi enflasyon yüzde 11.79 yıl sonu yüzde 9 a bağlarlar verilerin efendisi ve hudunisi tüikle, eeee bundan sonra üretim yapacak keriz varsa buyursunlar mala zam yapacak hoppp enflasyon yüzde 9 dur ayı diyecekler sanayiciye faize para koyana yüzde 20 ye kadar yolu var atış serbest ciddi komedi.
Bugün ODTÜ mezuniyet töreni vardı. Resim aktaramıyorum ama bir pankartı yazı olarak aktarayım.
" Notlarımızı TUİK hesaplasaydı geçen sene mezunduk."