Sayfa 970/1013 İlkİlk ... 470870920960968969970971972980 ... SonSon
Arama sonucu : 8100 madde; 7,753 - 7,760 arası.

Konu: Dolarda Yükseliş Kaçınılmaz

1. İyide adamların istediği doların düşmesi değil zaten.
    Gelişmekte olanlarda en berbat parabirimine sahip olacaksın ki rekabet seviyen yüksek olacak. Kaç kere asgari ücreti arttırın denildi rekabet gücümüz etkilenir dendi sonuç asgari ücrete %30 zam yapıldığı yıl ülkede darbe oldu :D TL %30 devalue oldu.
    Sıkıntı sadece dolar düşsün değil rekabet gücümüz hiçbir şekilde yok çünkü üretimimiz yok yıl olmuş 2017 hala yerli araba üretecek adam aranıyor yani ne diyeyim daha.
    Devlet politikası
    ya yüksek faiz düşük dolar sonuç çok daha büyük bir devalüasyon ki o arada asgari ücret 250 dolarları rahat görür
    Yada faizi baskılayıp yüksek dolar kurunu, daha yavaş yavaş yedire yedire arada yandaş mütahitleride kurtararak gene asgari ücret = 250 dolar.
    sonuç yabancı yatırımcı ülkeye gelir ve bu ülkenin vatandaşını afrika kölesinden hallice kullanır. Şuan ki 400 dolar asgari ücretten yönetim bana göre memnun falanda değil yerli şirketlerin yoğun döviz borcu olmasa şimdiye çoktan 200 dolar seviyesine çekmişlerdi asgari ücreti.

Bu denklemde sonuçta işsizlik rekor seviyelerden aşağı gelir ancak çalışan birşey kazanamaz deli gibi çalıştığıyla kalır kötümü evet kötü ama rakamsal olarak işsizlik düşer, geriye kalanı zaten tüik sağolsun halleder ayda eline 200-250 dolar geçerken yıllık gelir seviyen 10bin dolar üzerinden rahat rahat hesaplanır sonra süper ekonomi işte.
    Yazdıklarım yatırım önerisi değildir akıllı olun kendi aklınız var ona göre, hele trollseniz uzak durun birader aman aman amannn.

2.  Alıntı Originally Posted by Ahmetg Yazıyı Oku
    Anadolunun bazi BATI sehirlerinde ayda 400 TL ye calismaya hazir insanlar var

Bence Cin ile esitlendik
    Oyle bir sey yok...Bugun Dogunun en ucra sehirlerinde bile 700-800 Liraya calisabilecek issiz gencleri zor buluyorsun.....Ama batida kole gibi kullanilan Suriyeliler var. Birakin dusuk maasi Suriyelileri aylarca kole gibi calistirip sonrada kovup maas vermeyenler var.

3.  Alıntı Originally Posted by abartin Yazıyı Oku
    Oyle bir sey yok...Bugun Dogunun en ucra sehirlerinde bile 700-800 Liraya calisabilecek issiz gencleri zor buluyorsun.....Ama batida kole gibi kullanilan Suriyeliler var. Birakin dusuk maasi Suriyelileri aylarca kole gibi calistirip sonrada kovup maas vermeyenler var.
    Calismasinlar Allahalah.
    Gitsinler ulkelerine.
    Bayram diye gidiyorlar.

SM-G930F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.

4. JPY, USD, TRY arasındaki korelasyon uç gündür olduğu gibi santim şaşmadan aynen devam ediyor TL JPY ye %0.43 pips deger kazanmiş USD yine JPY ye %0.10 pips deger kazanmış TL USD ye %0.33 pips deger kazanıyor milim şaşmıyor.

5.  Alıntı Originally Posted by stonhand Yazıyı Oku
    Bugün dedim ama gene tekrar edeyim bugün ay sonu bilanço kapanışları var. VUK yani vergi usul kanununa göre 30,06,2017 vergi beyanını yapacak şirketler bugünkü merkez bankası alış kurunu kullanmak zorunda çünkü kanun böyle diyor.
    Bugünkü kurla şirketler bir kaç tanesi hariç borcunu, alacağını değerliyorlar o yüzden bugün usdzar %1 bize takmış durumda olmamız gereken yer 3,5647 olduğumuz yer 3,52 bugün çok çok ekstra bir baskı var try de işte ama haftaya bakmak lazım bu ay kapanışı bittimi 3 ay daha rahat grafik.
    bu çeyrek sonu kapanışların bilançodaki önemi yüzünden ne yönde zorlandığı benim de hep izlediğim bir konu.. 3 aylık dönemlerin basit ortalamasını alıp, çeyrek dönem kapanışı ne yönde olmuş diye bakarsak, mart-2017 öncesindeki 12 kapanışın 11 tanesi ortalamanın üzerinde gerçekleşmiş, yani dönem kapanırken dolar kuru her seferinde yukarı doğru manipüle edilmiş..

türkiye'de dolar kurunun yükselmesinden kim zarar ediyor ?? bireylerin döviz borcu yok, döviz fazlası var- kar yazıyorlar.. ithal fiyatların yükselmesi yani enflasyon üzerinden kayıpları oluyor tabii, ama bu ikincil bir etki.. bankaların döviz pozisyonu sıfıra yakın, kur hareketi karlılıklarını etkilemiyor.. döviz borcu olan kesim: şirketler.. kur yükselince direkt zarar yazıyorlar bilançoya, özvarlıkları eriyor.. döviz açığı olan şirketleri panik edip döviz almaya zorlamak isteyen biri ne yapar ? bilanço kapanış günlerinde döviz kurlarını elinden geldiğince yukarı sürer.. zaten son 3 senedir öyle yapmış..

6. Japonlara bazi varlıkları rehin vererek Yen alıp onunla da USD alarak Türkiye ye aktarıyorlar diye komplo teorileri düşünmeye başladım.😇

7.  Alıntı Originally Posted by RONİN Yazıyı Oku
    Japonlara bazi varlıkları rehin vererek Yen alıp onunla da USD alarak Türkiye ye aktarıyorlar diye komplo teorileri düşünmeye başladım.😇
    Dunyada ekonomik esitsizligi artiran bir numarali suclu mafyasi MERKEZ BANKALARI BAŞTA BOJ!!!

Sayfa 970/1013 İlkİlk ... 470870920960968969970971972980 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •