Kur etkisi ile + yazar bugun
Printable View
Kur etkisi ile + yazar bugun
Borsada olduğum zaman (yaklaşık on beş yıl önce) aracı kurum seans salonuna giderdim. Hisseleri kim alıyor, kim satıyor görebiliyorduk. Sonra bu kaldırıldı olarak biliyorum. Bir gün Aksigorta gidiyor diye alış verdim ve aldım. Hisse gözümün önünde ters hareket yaparak taban yaptı. Forumda eskiler bilir " Bıkmışbroker", " baba " diye arkadaşlar vardı. Yaşadıkları bu tür hikayeleri hep yazarlardı.
Altın ons gene 1800 altına düştü.
Altından bir şey olmayacak bundan sonra demek.
FED faiz artışını erkene çekecem sinyali verirse ons dahada kötüye gidecek galiba
Görebildiğim kadarıyla AKBANK BIST 25 temettü fonu, güneşte unutulmuş kayısı kurusu gibi çekmiş, fon değer kaybetmemiş bildiğin küçülmüş :)
Çeşitlendirmenin önemi: Eurobond'lar uçmuş, kaybı biraz törpülemiş
Hata olduğunu sanmıyorum.
https://www.isportfoy.com.tr/tr/yatirim-fonlari
Hesapları şaşırdılar herhalde bir tane fiyat girişi yapan yok.
Dün semiconductor -5.5 yapmıştı
Bugunde bisttekiler -8-9 yaptı
Kurda +7 küsür
Kurtarmamış[emoji848]
Redmi Note 8 Pro cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Kaç düşmüş? Bendede vardı, Redmi Note 8 Pro cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
MJB tahmini getirisi ne durumda?
Buyrun dostuma...
https://i.hizliresim.com/iyrya3s.png
İş bankası satışdan dönen parayı hesaba saat dörtten sonra yatırdı. PPF almak istedim. Yok kalmadı dedi. Son zamanlarda böyle durumlarla karşılaşıyorum. Para p.tesi gününe kadar boşta kalacak. Buradan bir ders çıkardım. Bir daha asla para dönüşünü Cuma gününe bırakmayacağım. Bankaya gittim bir hayli kızdım ama MT nın de yapacağı bir şey yoktu. Bir de banka ana bab günü gibiydi.
Ben bu Türk borsasını oldum olası anlamadım zaten. ECILC gibi dünyalar güzeli, her yıl sağlam bir şekilde temettü dağıtan arkasında Eczacıbaşı gibi bir dev bulunan bir kağıt, veya İş Yatırım diye borsaya kote olduğu zamandan beri alsaydınız temettüleriyle ihya olacağınız bir kağıt borsanın 140'tan beri soluksuz çıkıp rekor kırdığı bir dönemde %10 hadi bilemedin ıkına sıkına %15 değer kazanırken, PrKablo diye orta ölçek bir kağıt tam 5.5/6 kat yükseliyor. PrKablo kötü mü? Değil. Ama diğer iki kağıtla kıyaslanamaz bile. 6 kat fırlayacak bir kağıt hiç değil.
resmi gazeteyi beklesekmi acaba, satanların önceden duydukları bilmediğimiz bir şeyler yayınlanırmı.
Şu bilgi seli belki biraz fikir verir:
https://twitter.com/keremiko61/statu...48144904650756
Bendeki fíd degisken olan
Fıb in borsayla isi olmaz
Rahat olM2007J20CG cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Haklisin FIB yazmisim
FID olucaktiM2007J20CG cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Mkk'da guncel veri yok galiba.
Yazmaya korkmuşlardır, Nnf bile -8.50 yaptıysa diğer hisse fonlar taban olmuştur. Haftasonu güzel geçsin zaten pazartesi sabah görüp üzülürüz.
https://twitter.com/e507/status/1471...681681925?s=21
Sent from my iPhone using Tapatalk
işin kötüsü ortada bir haber yok. olsa demekki kıyamet kopacak
sebep yokken +5'ten -5 olması ülkenin aslında derin hasta olduğunu gösteriyor. hemen hastaneye gidip tedaviye başlayacağına belki bu kez beni iyileştirir diye sürekli aynı zehiri içen ülke. siyasal islam denen zehir. osmanlıyı öldüren zehir. tarihten ders almamayan değil almamak için özel çaba gösteren bir millletiz malesef. allahtan anadolunun coğrasi yapısı zengilik ve fırsatla dolu da bir şekilde idare ediyoruz. din insanın kalbinde mahrem kaldığı sürece güzeldir, biri gelip öğrenmek isterse anlatırsın sırrını ama sen gidip anlatmaya, dayatmaya, yaymaya çalıştığın yerde çirkinleşir siyasallaşır. ingilterenin amerikanın almanyanın japonyanın yolundan gitmek yerine perişan vaziyetteki iranın arabistanın afganistanın yolundan gitmek niye? bunu sorgulayan insanın muhalefet dahil bu kadar az olması daha da üzücü ve düşündürücü. aklın yolu bir yahu! kurduğun imparatorluk yıkılmış, tam bin senedir yıkılmayan ingilterenin ekonomi modelini örnek alarak yeni bir devlet kurmuşsun. modern dünyaya ait herşeyi öğrendiğin koca ingiltere faiz artırıyor sen onun bilmediği neyi biliyorsun da indiriyorsun?? hayatın istisnasız hiçbir alanında bu ülkeleri yenememişsin ekonomi biliminde mi yeneceksin? üstüne bir de burnu dik kibirli tavırlarla dolaşınca gülünç hale geliyorsun yunanın arabın maskarası oluyorsun.