Restine rest ! Bahsi artırıyorum ve her şeyin krizi geliyor diyorum doktor kıyamet. :oleyo:
https://www.youtube.com/watch?v=uMqujgyiVuw
Printable View
Restine rest ! Bahsi artırıyorum ve her şeyin krizi geliyor diyorum doktor kıyamet. :oleyo:
https://www.youtube.com/watch?v=uMqujgyiVuw
Son seçimlerde AKP nin yüzde 65 oy aldığı Trabzon da yurttaşlar, döviz kurundaki artışla birlikte gelen zamları ve hayat pahalılığını protesto etmek için sokağa çıktı.
Tencere tava eylemi yapan yurttaşlar, Bu ses tencere tavası boş olanların sesi, hükümet istifa.! sloganlarıyla yürüdü.
Eylemde polis geniş güvenlik önlemi aldı.
https://odatv4.com/siyaset/akp-nin-k...ganlari-222459
Beter olun beter.
Yapılırsa,aklı başında bir Allahın kulu;bu ne perhiz bu ne lahana turşusu diye sorar mı? oy veren nüfusun %30 a yakınını bir kahramanlık hikayesi diye ikna edemezler mi?Lağım basınında;''honorless'tanımlamasıyla geçen bazı şahısların,tören kıtası ve top atışıyla karşılanmasını dahi misvak adlı paçavra;darbe planlayıcısını ayağına getirene adam denir diye sunmadı mı?
%36,20 mi ? :notr:
https://uploads.tapatalk-cdn.com/202...6c55a541d5.jpg
Dün düşündüm de bu faiz düşüşünün kimseye fatydası yok. Bu kadar ısrar edilmesinin nedenini anlamadım. Anlayan var mı?
Enflasyon başka, fiyat artışı başka, yeniden değerleme oranı başka, kur başka, manda başka, inek başka, koyun başka, sana başka, bana başka, okul arkadaşlarına başka, kendi üniversitesindekilere başka, bizim tarikata başka, sizin tarikata başka, memleketliye başka, aileye bambaşka, içeride başka, dışarıda başka, onun açılımı başka, senin açılımın başka, dün BAE başka, bugün başka...
Game of Thrones, tahtı elde bulundurma sanatı, sonunda şehirde yaşayan halkı ejder nefesiyle yakmasalardı iyiydi...
Bitmeyeydi de iyiydi. Bütün filmler eninde sonunda biter, bitmez olur mu, Süleyman Süleyman senden büyük Allah var diye bağırırlarmış halk arasından geçerken ve bu suç değilmiş, şimdi bağır da....
Bindik bir alamete gidiyoruz kıyamete bosporos reiz , doktorum kıyametim reiz :)
https://www.youtube.com/watch?v=kHPti9p7xo0
Stagflasyon ortamında.!!
Kimsenin işi garanti değil.!!
Beyaz yakalıların işinin hiç garantisi yok.!!
Ücretler hiperenflasyon ile kuşa dönecek.!!
Bırak ev kirasını ödemeyi.!!!
Gelirleri.!!
Temel ihtiyaç maddelerini zor karşılayacaklar.!!
Alacak borç zincirleri kayışı kopacak.!!!
Betona para yatıranlar.!!!
Bu işle uğraşanlar.!!!
En büyük darbeyi yiyecekler.!!!
Lütfen yanlış anlamayın.!!
Amacım karamsarlık aşılamak kesinlikle değildir.!!
Ben olabilecek durum tespiti yapıyorum.!!
Kendime masallar.!!
Kesinlikle yatırım tavsiyesi değildir.!!
https://m.youtube.com/watch?v=7iWvHihYPnI
https://m.youtube.com/watch?v=91XI4tqsIXM
Hiperenflasyon, döviz girdabının en güzel örneği.!!
Kendime masallar.!!
https://i.ibb.co/Y7yxhGf/FFLz-Ys-ZWUAAYgz3.jpg
Sent from my LM-G710 using Tapatalk
İnşaatcilara , haliyle bolca konut , arsa tapusu olana, konu komşuya ( konu komşu derken, bulgara , iranliya irakliya,yunana ) faydasi cok.. Bugün zeytinburnu olivium alisveris merkezine ugradim, her yer komşularimizla dolu, bavul bavul alisveris yapiyolar
SM-N770F cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
Döviz yaratamayan bir ekonomide.!!
Döviz açık pozisyonunuz tavan yapar.!!!
Kur riski hızla büyür .!!!
İstihtam yaratma kapasiteniz hızla düşer.!!!
İşşizlik hızla artarken, fiyatlarda aynı anda hızla artar.!!
Hiperenflasyon stagflasyon kıskacında.!!
Ekonomi komaya girer.!!
Ülkede yaşanan ve yaşanacak olan durum böyledir.!!
Borsa -konut balonları patladığında 2001 krizini mumla arar hale geliriz.!!!
Kendime masallar.!!
ekonomi her zaman kötüdür. para kazanmak her zaman sorundur.
fakat ekonomi insan ihtiyaçlarının bir fonksiyonudur. insalar ve ihtiyaçları hiç bitmez. para olmasa da ekonomi vardır.
s.peker in dediği gibi, bir umuttur yaşam.
durum feleket gibi görünse de, her zaman çıkış ve umut vardır.
SM-G950F cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
Kredi borcunu ödeyemeyen çiftçi hapse girdi, eşi ve çocukları çaresiz.
Tarım Kredi Kooperatifleri nden aldıkları borç nedeniyle haciz kıskacından kurtulamayan çiftçiler bu kez tazyik cezası nedeniyle cezaevine girmeye başladı. Uşak ın Sivaslı ilçesine bağlı Tatarlı Köyü nde çiftçilik yapan İbrahim Kaya borçlarını ödeyemediği için tutuklandı. Eşi Hatice Kaya, Ben çalışmazsam, üretmezsem borçları nasıl ödeyeceğim? Geceleri uyuyamıyorum.dedi.
https://www.cumhuriyet.com.tr/turkiy...aresiz-1888163
Al sana umut.
Konut. balonunun patlaması ne demek?
Konut fiyatlarının düşmesi mi demek?
Ne zaman ne olursa ülkemizde konut fiyatları düşer?
Arz talep kanununa göre talep olursa bir malın değeri artar,olmazsa düşer.Ne zamanki satıcılar sıkışıp nakte dönmek zorunda kalır o zaman düşer.3 harfli inşaat şirketleri batık,bunların elindeki evler aslında bankaların ,bankaların normalde bunları haczedip piyasaya satıp kredi alacaklarını tahsil etmesi lazım,bu da piyasada arz fazlası doğurur.Binlerce evden bahsediyorum.Ama hükümet bu zombi şirketlerin kredilerini yüzdüreceksiniz diye bankalara emir veriyor bu krediler batmıyor,şirket hala yaşıyormuş gibi davranıyor falan.Bankalarımız sağlam denip duruyor,yahu bankadan satılık evlere dükkanlara bakın ,binlerce mal bankanın elinde satılmadan bekliyor.Devlet bu malları ekspertiz değeri üzerinden bankanın aktifinde göstermesine izin veriyor,bankada sermaye varmış gibi oluyor .Emlak işi şu an spek hissesi gibi.Elbet tavanda da alım satım olur,ama tüm hisseleri o fiyatdan satabilirmisin,fiyat o mudur bence değildir.Şu anda bu fiyatlarla değil tüm türkiyeyi sadece istanbulda kadıköyde satılık evleri alabilecek nakit yoktur.
Eskiden banka elindeki gayrımenkulu 3 yıl içinde elden çıkarmak zorunda idi,şimdi bu süre benim bildiğim sonsuz.Yahu bizim bankalar en büyük emlak alım satım şirketinden daha büyük portföye sahip.Böyle bir sistem olur mu,yürür mü.
Tekraren söylüyorum bu ara ne olursa olsun projeden ev almayın.Şirketin adı ne olursa olsun,toki güvencesi bile olsa şu anda teslimatda sıkıntılar yaşarsınız.
Ha konut fiyatları düşer derken elbet kasıt nominal rakamlar değil.Şu anda nominal olarak değeri düşecek tek şey belki altın gümüş olabilir.O piyasadaki çakallar dünyanın en büyükleri:)))))))
Geleceğe dair umutlarım iyice azalıyor,biri markette kasiyer olan diğeri yaşlı bir amcaya bağıran iki güzide vatandaşımız aynı şeyi söylüyordu;sokaklar araba dolu,fakir yok,şükür etmeyi bilmek lazım,kasiyere ben yüklenince;abi 4 sene evvel sen demiştin üretmediğimiz zenginliği yaşıyoruz diye bende onu söylüyorum diye geri vites yaptı,öbür güzide vatandaşın bağrıştığı amca yanımıza gelip ben sadece babasının hatırını sormuştum dedi...:whistling:
Elektronik marketleri gezdim, durum kel, bu fiyatlar da Kara Cuma fiyatıymış, yine zam gelecekmiş, çoğu ürün de yok, S7 ve S6 Lite tablet baktık mesela, bu teşhiri alayım diyorsun, abi o demo satılık değil, abi o apple'ın kendisinin biz satamıyoruz cart curt..İpad mini 7200 TL, Macbook 25-35.000 TL, ipad 8 5300 gibi...
Ancak sonunda her şeye rağmen bu anlayışın neden bu kadar destekçisi olduğunu çözdüm;memura %19 enflasyon oranı üzerinden zam verilmesi gündemdeyken,asgari ücrete %30 zam konuşuluyor,27 yıllık memur olan eşim neredeyse asgari ücretin bir tık üzerinde maaş alacak,nerede kaldı mesleki bilgi,tecrübe vs? bu düzen,adına ne derseniz beyaz yaka,orta direk maalesef yok ediyor,vasıfsız çalışan ise pastadan daha fazla pay aldığını düşünüyor ama o da hızla fakirleşiyor aslında...
Hedef kitle en alt taban, bahsetmiştik, bilmem hatırlar mısınız, kendi ağızlarıyla hem de, TV programında söylediler, tahsil seviyesi ile oy oranımız ters orantılı arttıkça bize oy veren azalıyor dediler.
O yüzden orta sınıf yok oldu, tabanı basık, ortası ince, tepesi nispeten şişmiş bir piramit var.
Asgari ücreti iyice arttıracak, emeklileri de ha keza, yardım kolileri şarkı türkü elden nakit, bitti gitti. Müteahhidi ödüllendirecek, kaynağı da oradan sağlayacak, sen afişi bastır, sen otobüsü tut, senden şu kadar makarna bulgur. Geçen antetli kağıdı gördünüz mü, üç kuruş memur maaşı alan birine diyor ki, son bir defa 70 bin TL gönder Kuran Kursuna yardım, bunu da şu kadroya atayın. Çivisi çıktı, hepsi omertayı öğrendi, kardeş kardeş yağmalıyorlar işte.
Makul kalan bir şey yok Sn Wasaban, ben de öyledir dedim de, 2-3 düşük konfigürasyonlu ürün var, gerisi %30-50 artmış, artı ürün yok ürün. Tam beğeniyorsunuz bu olsun, bakıyor bilgisayardan ürün yok, e bunu alayım teşhiri, abi o da satılık değil, 4 mağaza gezdim, yok. En pahalı olan en çok zam gelmişler var ellerinde, ipad mini 7200, S7 nin dev ekranlısı var bir tane S7 bilmem ne o var..gibi, internete bakacağız.
Devlet Denetleme Kurulu (DDK), Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın talimatı üzerine döviz piyasasındaki manipülasyon iddialarının araştırılması için harekete geçti.
Resmi enflasyon 20 iken vatandaşa sen tl ye güvendiysen %15 ile bankaya para yatırabilirsin daha fazlası yok deyip zorla dolara yönlendir sonrada manipülasyonu yapanı yakalamaya çalış.STK-LX1 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Ne diyorlardı; vatandaşı olmasan eğlenceli ülke diye ama esprisi bile kalmadı artık,dolares ne zaman düşmeye başlasa bir açıklama hoop yukarı,birde nebati çıktı başımıza;tam faizi düşürüyormuş birileri engel oluyormuş,yahu kim bu birileri?hangi dış ve iç minnaklar? hepimiz birer kürek,kazma alıp kafa göz dalalım kim söyleyin ben artık yoruldum her gün bugün neremize ne kadar güncelleme gelecek diye endişe etmekten...:oleyo: