Hala sallıyor dost olmayan
Herkes'den ruble talep etmeli.
.
Printable View
Hala sallıyor dost olmayan
Herkes'den ruble talep etmeli.
.
Rusya ayçiçek yağı ihracatına kota getirmeye hazırlanıyor
Rusya Tarım Bakanı Dmitriy Patruşev, iç piyasada istikrarı korumak için ayçiçek yağı ihracatına kota getirmek istediklerini söyledi.
Patruşev, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in de katıldığı ve yaptırımların ardından Rus ekonomisindeki gelişmelerin değerlendirildiği toplantıda konuştu.
Ülkedeki ayçiçek yağı stoklarıyla ilgili herhangi bir sorun olmadığını belirten Patruşev, "İç piyasada istikrarı korumak için ayçiçek yağı ve küspe ihracatına kota getirmek istiyoruz. İlgili teklifi Rusya Ekonomik Kalkınma Bakanlığına sunduk." dedi.
Rusya hükümeti, 15 Mart'ta aldığı kararla, beyaz şeker ve şeker kamışı ihracatını, Avrasya Ekonomik Birliği'ne ise tahıl ihracatını geçici olarak yasaklama kararı almıştı.
Kaynak : Anadolu Ajansı
Onaylanan listede Abd, ab, uk, kore(güney), japonya ve rusya ya yaptırım uygulayan 10-15 ülke daha var sanırım.
Bir önemi olduğu için değil, sadece ab olmadığını belirtmek için yazdım.
Kimsenin umrunda değil kanımca.
Rusya hakettiği gibi sistemin dışına çıkarıldı bunun artık geri dönüşü de yok. Barbarlığa müsamaha gösterilmemesi gerekiyor.
Rusya kendince abartılı güç gösterilerinde(radikal yaptırımlar, ukraynaya supersonic füze atışları gibi) bulunacaktır.
Abartılı yapılan güç gösterisi güçsüzlüğün göstergesidir.
Selamlar
Evet dedigin gibi. Ben kisalttim. Dun Almanya Katar ile gaz anlasmasi imzalamis. Bence gaza da yaptirimlar gelecek yakinda, Almanya hep blokluyordu bunu.
Burada Homo Sovieticus hakkinda bir video var Finlandiyali Gizli Servis uyesi tarafindan. Inglizce altyazili, uzun, ama Rusya'yi ve Putin'i anlamaya yardimci oluyor. Turkiye'de yapilanlarin da aynisi. Demistim daha once bunlarin hepsi ayni Diktator 101 el kitapcigindan diye.
https://youtu.be/kF9KretXqJw
ABD'de cok baski yapilmaya basladi mudahale edilsin diye. NATO karismak istemiyorsa Ukranya'ya nukleer bombalarini Rusya'ya vermesi karsiliginda 1994'de toprak butunlugu garantisini veren bizdik (ABD, UK), karismak zorundayiz diyorlar. Baltik ulkeleri ve Polonya da baski yapiyor.
Bence yarinki NATO toplantisindan birseyler cikacak. Bu krazeeee bizi de cekecek bu isin icine.
https://i.hizliresim.com/ron2cqq.jpg
Vay mına şaka mı lan bu, Allah'ın ıspanağı...
e şimdi abd korsanlık fantazisine başladı :he:
sanırım abartılı olmuyor..
yerinde ve makul hareketler :he: :he:
Calling all pirates: This US lawmaker wants you to seize Russian vessel
https://news.yahoo.com/calling-pirat...201858788.html
https://www.congress.gov/bill/117th-...l/6869?s=1&r=1
geçer umarım :he: :he:
Her şey pahalı.
Alım gücü diplerde.
Enflasyonun, kronik sürekli % 70'lerde gezdiği dönemde bile, böyle bir durum görmedim.
İthal muz 40 TL olmuş sıradan bir markette.
En dandik kazakları promosyon diye 150 TL'den dizmişler.
Kuşadası'na gidip gelmem gerekti. Otobüsle git gel 140 TL.
Arabayla gitsem 250 TL yakacaktım.
Alt tarafı 90 kilometre mesafe.
Şehir içi dolmuşlar 7,50 TL'den başlıyor.
2023 haziranına kadar bu millet nasıl dayanacak.
Her gün pişkin pişkin birde televizyon ekranlarına çıkıp masal anlatıyorlar.
Halk, sindirildiği ve polis devletine dönüştüğümüz için en ufak tepki de veremiyor, içine atıyor.
İncir çekirdeğini doldurmayacak şeyler için tartışmalar, kavgalar çıkıyor.
Haberlere bakınca, Ruslar, Mauripol'u, Halep ve Grozni gibi yapmışlar.
Daha önce çok sayıda Rum'un yaşadığı da belirtilmişti.
Rus generaller keklik gibi avlanıyor.
Aklıma, 2. dünya savaşında keklik gibi avlanan Alman generaller geldi.
Ruslar, bakalım, bu ekonomik baskıya ne kadar dayanacak.
Recep'im, uçağı düşürdükten sonra, 3 ayda su koyvermişti.
Kendini affettirmek için ne taviz ve ekonomik avantalar vermişti.
Ruslar için yeni bir Afganistan mı doğuyor acaba ?
Rusya nın yaptığı hataydı, karşılığını aldı diyorum. Kim abd dedi? Nasıl bir bağlantı kurdun? Sanırım ruslara yapılan eleştiri senin zoruna gitti o yüzden yazma ihtiyacı duydun. :)
Senin aksine abd ye birileri yaptıklarının karşılığını verse benim gibi bir çok kişi verilen karşılıktan keyif alır.
Zaten bu işler böyledir; geri kalmışlık bir yere kendini bağlı hissetme ile ortaya çıkar. Semtine bağlanırsın, takımına bağlanırsın, partine bağlanırsın, 80 ler gazıyla sovyetlere bağlanırsın, yanlış yapsada sırf çaresizlikten ülkene bağlanırsın, sana soru bile sordurtmayı yasaklayan dine bağlanırsın sonra bir bakmışsın kördüğüm olmuşsun bir yandan rusları sever bir yandan tayyibe kızarsın. Bu durumun oluşturduğu tezat? Göremezsin muhtemelen, eleştriye dayanamazsın hemde bağlı hissetiklerine yapılan eleştiriye dayanamazsın.
Özetle; önce gerçeği görebilecek, yanlış nerede olursa olsun yanlışa bu yanlıştır diyebilecek akla, onura ve g*te sahip olmak lazım. Sonra karşılıklı bir şeyler konuşabiliriz.
Kavimler göçleri 21. yüzyılda en çok bizi vuracak gibi görünüyor.
Suriyeli, Iraklı, Afgan göçleriyle hem ev kiraları, hem ev ve arsa fiyatları tavan yapmıştı.
Potin rejiminden kaçan Rus kavim göçü ile, Ege ve Akdeniz'de ev kiraları 3'e katlamış.
Zaten diplerdeyken, bir Rus göçü eksikti.
Türkiye şartlarına uyumsuz otel fiyatlarına, bir nebze katlanabiliyorduk.
Tatil yapmayıveriyorduk.
Ama konut sektörü öyle değil ki.
İnsanların alım gücü ile orantısız fiyatlar yakışmıyor ülkemize.
Biz evimizi aldık diye gelecek nesilleri düşünmeyecek miyiz !!!
Ne olursan ol gel zihniyetini yanlış anlamış bu imamlar.
2023 haziranında gitmezlerse, iyice b.ka saracağız.
Madımak toplayacak hanımlar bulurlarsa tarla yada boş arazi.
Kekik toplanacak.
Papatya çayı içilecek.
Gül şerbeti yada reçeli.Tarladaki güllerde kullanılacak.
Çalı dutları toplanacak.
VB. gibi
Yada köye gidip kendi bahçende gübre ilaç kullanmadan domates biber maydonoz benzerlerini kendin yetiştirecen yada balkonda.
Benim yeni balkonlar geniş ve güneşli.
Ekmeyi düşündüğümden hazırım.
Gölbaşı,Beypazarı yakupaptal bağlum sincan yenikent yapracık kızılcahamam dağları taşlarında toplarım artık yabani olanları.
Çocukken eskişehir yolu şerit ortalarında madımak.mantar ve yakmak içinde kozallakları toplardık.
Şimdi ihtiyaçtan değilde zevkten toplayacağım.
Sırp uçaklarına sürekli bomba ihbarları yapılıyordu.
Türk hava yolları da şiftahı yapmış.
Moskova uçağına bomba ihbarı yapılmış ve Romanya hava sahasında savaş uçakları eşlik etmiş.
Ne şiş yansın ne kebap politikaları nereye kadar sürecek göreceğiz.
Aslında çokta eleştirmemek lazım.
Kasa, tam takır kuru bakır olunca, önünde seçenek olmuyor.
Vietnam hava yolları da, Rusya uçuşlarını durduruyormuş.
Rusya'nın en büyük kankisi olmasına ve Rus turiste en az bizim kadar bağımlı olmasına rağmen, kendi istekleriyle durduryorlarmış.
Türk hava yolları, pandemiye nasıl en son tepkiyi verdiyse, Rusya'ya uçan son hava yolu olarak kalacak gibi görünüyor.
Ayrıca, tüm dünya turizmi de, 2022 yılını kayıp yıl olarak konuşmaya başladı.
120 $'a ulaşan petrol fiyatlarına kaç hava yolu dayanabilir ki ?
Ulaşım pahalı, gıda pahalı, tatil yapmak sadece zenginlere kaldı gibi görünüyor.
saydır kardeş saydır... olaya eleştiri demeyelimde.
rusyanın yanlışının karşlığı buysa e yağni...
kaç ölü geldi 3 -5 bin ? rus barbarlığı mı oldu ? :he:
iki yüzlü olmadan, başkalarını örtülü yalama ihtiyacı olmadan, aynı tepkiyi/karşılık verebilecek g*te sahip olmak gerekir..
yoksa, ruslar da çok bir tarafımda, tescilli o.rospuların, ahlak havarisi olarak pazarlanmasına tepkim...
iki tarafta aynı halt.. burada, sabah akşam rus propagandası yapan olmadığından, böyle olmuştur. :he:
aynen katılıyorum ... terazisi adil olan iki tarafa ayarını verir ... yok efendim rusya yı eleştirdiğinizde zorunuza gidiyor... rusya çokta tın ... abd sayısız ülkeyi bombaladı işgal etti ... Çin de şuan 1 milyon üzerinde Uygur Türkü esir kamplarında... tezatmış... propagandaya fazla maruz kaldığınızda ...
Ruslar çok bir tarafında değil ama ‘savaşı ruslar kazansın’ diyen de sensin kimse abd-rusya kıyaslaması yapmadığı halde abd den bahsedende sensin. Önce kendine dürüst ol.
Abd nin ve/veya herhangi bir ülkenin yaptığı yanlışa ‘doğru’ dediğim yada ‘yaptığı yanlış değildir’ dediğim bir ortam olsa kendine bir pay çıkar yaz diyeceğim ama öyle bir durum da yok.
Tescilli o.rospuları kim ahlak havarisi olarak pazarlıyorsa açık açık yaz ve kendince yazını yaz. Ben abd yi savunuyorumda rusyayı yerden yere vuruyormuşum gibi beni alıntılama, yada böyle bir algı yaratma.
Yaşanan rus barbarlığı değil midir sana göre?
Özgür bir ülkenin topraklarına girmiş binlerce masum insanı katletmiş ama sende bunu kabul edecek ve gerçeği görecek ne akıl var, ne onur nede g*t.
Bak, senin aksine ne yazacaksam açık açık yazıyorum, tescilli katil o.çocuklarını bıyık altından savunmuyorum. Sen inanmadan kendin için yazdın ‘rusya çok şeyimde, ikiside aynı halt’ diye, o benim ama sen değilsin. :) hata, yanlış neredeyse her zaman açık açık yazarım, konuşurum. Çünkü benim bağlı olduğum hiç birşey yok. Yazdıklarından anladığım kadarıyla senin sırtında yüklerin, belinde iplerin bağlı.
Özgürleştiğin gün tekrar konuşalım, o zaman beni ve hayata bakış açımı daha rahat anlayabilirsin.
Dünya siyah beyazdan ibaret mi .. jeopolitik nedir ... küba krizinde neler oldu... bir ciddi ciddi ithamlar
s. zaf.dogu size kolay gelsin :oleyo:
bırak şimdi benim kişilik analizimi.. onur varmış, yokmuş, şöyleymiş böyleymiş..
yok bağ var yok şu var.. :he: tamam özgürsün, doğru/aydınlanmış yoldasın, onu da anladım.
dedin ya... hak ettiklerini buldular.., hak ettiklerini filen bulmadılar.. gayet ayarsız, fütursuz, linç moduna girildi.
ne kıymetli ukraynaymışta, 3-5 bin katledilen masum, top yekün, eşi görülmemiş ekonomik taaruza(ww1/2 dahil) sebebiyet verdi.
bak gene yazıyorum..
abd/ab başı boş kalıp, daha beter at koşturacaklarına, ruslar kazansın..
kazansın da, bu batı hipokrasisi son bulsun.
Yav hala batı hipokrasisi diyerek bağlılığını tescil ediyorsun. Bırak batıyı doğuyu, ne istiyorsun sen onu söyle? Rusya kazanınca nasıl bitecek o batının hipokrasisi? Rusya hangi şartlarda kazanmış sayılacak? Esad suriye de kaç çocuğu daha öldürecek ki senin batı diye adlandırdığın azmettiricileri utandırıp dürüst davranmaya itecek? İki yüzlü olan doyumsuz insanoğlu, para için masumların ölmesini umursamayan, empati kuramayan kötü gafanız bu dünyayı yaşanmaz hale getirdi.
Konu ölmekte değil, işkence çekiyor insanlar, acı çekiyor ve sen gelmiş ne kıymetliymiş diyerek saygısızca yazmaya devam ediyorsun.
Sanal-gerçek farketmez önemli olan doğruyu söyleyebilmek. Bir sürü çocuk acı çekerken sen gerçekte benim karşımda ‘ne değerliymiş ukrayna nız’ desen ben senin yüzüne yine tükürürüm. Sende kılını kıpırdatamazdın bundan emin ol.
Ruslar zor durumdaysalar onları bu duruma sokanı değiştirip dünya ya başka türlü bir mesaj verebilirler. Küresel ekonomi, serbest piyasa ve bunların içerisinde kurallar, kararlar, kanunlar herkesin hoşuna gitmek zorunda değil kimse kimseye zorla mal satmak veya almak zorundada değil. Beğenmeyen buna göre alır pozisyonunu hayatına devam eder, edemiyorsa bundan yakınmak başkalarını suçlamak ne işe yarar?
Sebep ne olursa olsun masum çocukların öldüğü bir sonuç ortaya çıkıyorsa dünyanın neresinde olursa olsun tepki vermek gerekir.
Yancın kutsi ile çay demleyip ‘jeopolitik’ :) konuşun siz, gereğinden fazla vaktimi aldınız bu gece daha fazla insan olmak temalı nutuk atamayacağım.
Gardaşım sen niye böyle kaçarak dövüşüyorsun?
Bak şimdi son kez anlatıyorum;
sen küçük, masum bir çocuktun bir zamanlar insanın inanası gelmiyor ama öyleydin :) sonra maruz kaldığın ortam seni şuan ki haline getirdi. Birileri şuan seni yolda yatırıp s…kse(bence sen ölmeyi tercih edersin ama kalıcı olsun diye böyle söylüyorum) kılımı kıpırdatmam, ama sen küçük masum bir çocukken birileri senin saçının teline zarar verse bunun karşısında olurdum, bunun yanlış olduğunu söylerdim istersen marslı ol farketmez. Senin saçının teline zarar vereni kazığa oturtsalar ve bana fikrimi sorsalar yeterli bulmazdım. ‘Eee amma şindi biz az daa şeedersek ww3 çıkacak emin misin’ deseler sana zarar verenin yaptığının yanına kalacağı bir dünyada onursuzca yaşayacağıma ww3 ü tercih ederdim. Bu kadar değerliydin sen küçük bir çocukken. Zaman işte :( maalesef herkese adil davranmıyor.
Millet, bilgisayar da ,telefonda oyun oynaya oynaya, Televizyonda kurtlar vadisi filmini izleye izleye,Savaşı , ölmeyi, öldürmeyi,,vatan kurtarmayı falan, bir oyun zanneder hale geldi...
ww3 konsunda yakın fikirdeyiz, ne güzel.
ama işte kıl kıpırdatma konusunda da aynı fikirde olmak isterim, yapamıyorum.
yetiştirilme/eğitim kalitesiyle alakalı, cidden zaman çok adaletsiz.. :yes:
milyarlarca insanı yaktıracak egoyu bile yeşertebiliyor..
Hah şimdi tam bir güce tapan piremses profilini tamamladın.
Ben konuyu egzajere ediyorum ki sen Tr de aldığın eğitimi eğitim zannedip dök içindeki zehrini.
Ama bak burada sana eğitim verenin de yetiştirenin de bir suçu yok, böyle sıyrılamazsın.
Sana da herkes gibi standart bir eğitim verilmiş bu kadar eğitim diye sayıklıyorsan ama aşağıdaki cümleyi kuracak kıvama sen bizzati kendin gelmişsin.
'nesi kıymetliymiş ukraynalı çocukların'
Ben senin için kılımı kıpırdatmam dedim, çünkü seni tanıyorum artık, tanıdığım kadarı ile kılımı kıpırdatmaya değer bulmuyorum.
Yahu hem diyorsun batı hipokrasisi bitsin hem de o batı diye adlandırdıklarının kurduğu global düzen bozulacak diye ukraynalı çocuklar ölsün istiyorsun. Eğitimin sana tutarlı olmayı da öğretmeliydi mesela bu kısımda gitmiş.
'global enerji/gıda krizini ve ww3(kesin gibi) ü tetiklemeye değiyorlar..?'
Sen o milyarlarca insanı yaktıracak egoya tapıyorsun, savaşı kazansın istiyorsun.
Bak eğitimin sana savaşın başlamaması gerektiğini başlıyorsa da erkekler arasında yapılması gerektiğini masum kadın ve çocukları öldürmenin savaş suçu sayılacağını da öğretmeliydi. Maalesef bu kısımda eksik.
Özetle; haklısın, 'kalite' çok önemli bir unsur ve maalesef kalitesizler kendilerini bir bok sandığı ve karşılığında kimse sesini çıkarmadığı için bu duruma geldik.
Öyle
Bende 5 yıldır bir tank oyunu oynuyorum arada.
Gerçekte nice canlar gidiyor.
Biz burada hamaset yapıyoruz.Yaşamayan bilemez.
İnsan öncelikli konuşuyoruz.
Konuşmadıklarımız.
Canlılar diğer olanlar.
Hayvanlar,Doğa bağlamında çevre artı ağaçlar.
Birde tümden bunları yok edecek nükleer bir felaket var.
Comminavirus. Tedavisi yok maalesef, oyle 10 kez asi olmak da ise yaramaz. Tercumesi de yokmus, cevirdim sizlere.
comminavirus
/kom.mi.na.vi.rus/
isim
çoğul komminavirüsler
*mikrobiyoloji* *patoloji*
Tanım
1 : Orak ve çekiç şeklinde spike proteinleri ile çivilenmiş bir lipid zarfı olan ve çoğunlukla insanları ve ayilari enfekte eden büyük tek iplikli RNA virüslerinden oluşan bir aileden (Comminaviridae) herhangi biri.
Komminavirüsler insanlarda çeşitli psikolojik hastalıklara neden olabilir. En onemlisi insanlığin butun kotuluklerinin Batı'ya yuklenmesidir. Komminavirüsler inanctan sorumlu beyin hücrelerini yok eder, bu nedenle Arabovirüsler (tüm kotuluklerin Yahudilere ve Batı'ya yuklendigi) veya Tayibovirüsler (tüm kotuluklerin kendisinden başka herkese yuklendigi) ile karıştırılmamalıdır. Etkileri hastanin son kullanma tarihi dolana kadar kalıcıdır.
Günaydın TÜRK MİLLETİ:byr::byr::byr::byr:
Taliban, para yardımı yaparsanız, kız çocuklarını okula göndeririz demişti.
Dün caymış.
Okullar hazır değil, yeterli kadın öğretmen yok, vs.
İmamlara fazla yüz verirsen, sonunun nereye varacağı belli olmaz.
Hem imam, hem hırsıza fazla yüz verirsen hepten göçersin.
Anonymous Rus Merkez Bankasini hacklamis. 35 bin dosyayi yayinlayacagiz diyor.
Gecen gun de Nestle'ye cekilmeleri icin sure vermisti. Cekilmeyince 50 bin musterisini yayinladi. Nestle bir kismini cekiyoruz dedi. Yeterli degil dedi anon. Cikmazlarsa butun musterilerin listesini yayinlayacakmis.
Gecen gun de aynisini Sclumberger'e yaptilar. Ceklildi.
Her gun nukleer bomba atacagiz tehdidi. At lem, haritadan silsinler seni. Sanki bir tek sende var.
Simdi bu ABD'nin niye bu Kuzey Kore ve Iran'a o kadar dayattigini anliyorum. Boyle krazeeeelerin elinde nukleer silah olmamasi lazim. Allah'in izni ile arindiracagiz boz ayiyi nukleer silahlarindan bu vesileyle.
Bu gece motorinin litre fiyatına 1 lira 37 kuruş zam gelmesi bekleniyor.
günaydınlar